Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Vlastím 1,5 roku 306 1.4 benzín r. v. 1996 s motorem, který má najeto celkem cca 80 000 km.

Dočetla jsem se od lidí na fórech, že jim žere přibližně 7 l / 100 km. Mně žere 12,5 l / 100 km. Je to už dost neúnosné.

Poraďte prosím, čím by to mohlo být.

Odesláno

Na benziny moc niesom ale dost casto pri problemoch so spotrebou byva spominana lambda sonda, cidla teploty(bohata zmes), skus kuknut sviecky, ako vyzeraju. Ked si sa na forach docital o spotrebe, iste sa docitas aj o rieseni, je tu toho na mraky, skus pohladat:mrk

Odesláno

Mas v poriadku vyfuk? Mne uvolneny vyfuk na hlave robil spotrebu hore o 1 liter, ale 12,5 to je brutal, skusil by som tu lambda sondu:roll

Odesláno

Záleží taky na stylu jízdy (klidná, sportovní apod.), zda se jezdí ve městě nebo delší trasy. Jak a koli je naloženo (posádka, náklad). Samozřejmě, že i technický stav vozidla + motoru hraje důležitou roli ve spotřebě. Zde je tabulka spotřeby u 306 benzin:

post-0-14109611237392_thumb.jpg

Odesláno

Tak to asi nejspíš bude ta lambda sonda, protože motor mám kompletně celý přetěsněný + nové simerinky, ventily seřízené, výfuk kompletně nový. Jezdím kombinovaný provoz, v jedné osobě bez nákladu a nohu na plynu nemám, jen občas při předjíždění. Ještě před rokem byla spotřeba mezi 9 - 10l (9l v létě a 10 v zimě). Teď jsem nechala vyměnit olej + filtr a po dvou měsících jsem změřila spotřebu 2x za sebou pro zajímavost, protože by měla klesnout, když je motor dobře promazán a ejhle 12,5l. Což mě překvapilo :-(

Zkusím zajet do autorizovaného servisu Peugeot (doteď chodím do servisu, kde pracují bývalí mechanici z peugeotu, ti nemají pc).

Za jakoukoliv další radu či zkušenost předem děkuji.

Odesláno

Autorizovaný servis:bojim:bojim:bojim

Moc peněz, málo muziky.

Koukni do sítě partnerů Autobenex.cz, případně kontaktuj člena pp205. Anebo ještě někdo zde poradí osvědčený servis.

Odesláno

Natankuji plnou nádrž do cvaknutí, nastavím si na tachometru 0km, při dalším tankování si zapíši, kolik jsem natankovala litrů, abych měla opět plnou nádrž do cvaknutí. To, co jsem natankovala, jsem v podstatě projela (tomu odpovídá stav tachometru). A pak trojčlenkou vypočítám, kolik je spotřeba na 100 km. Aby bylo měření objektivnější, protože toto není zcela přesné (+- 1 litr), tak tento výpočet provádím při tankování alespoň půl nádrže.

Odesláno

No tak si spotrebu pocitam aj ja...kazdopadne s tym udajom 1.2 si mi totalne vyrazila dych a asi nie len mne, brutaaaaal . . . ak to nebude tou lambdou, tak to auto uz len spustit do rieky:aut

Odesláno

306 tka mala 1.2 MOTOR ?

Pokial viem, tak 1.4, 1.6, 1.8, 2.0 a dakedy do starych modelov bol 1.1 ... Ale o 1.2 ? To som teda u 306 nepocul...

Neviem ci som vobec pocul ze by nejaky peugoet mal 1.2 benzin ...

V kazdom pripade, zalezi od stylu jazdenia.. Pokial to chces pozriet, mozes vyskusat aj nasledovne. Natankovat plnu nadrz do cvaknutia.

Prejst niekde mimo mesta 50 km, v nejake slusne rychlosti, a dotankovat ...

Napr ja mam 11 neboli kludne i 12 litru spotrebu v zime na 1.4 ke docela beznou :) Pretoze hold jazdim kratke trasi, ze studenym motorem...

Davam tam proto schvalne 5w 35 olej, tankujem benzin Maxi Speed, a s motorom jazdim velmi velmi opatrne, kym sa nezohreje aspom na 75 stupnov...

Ale v kazdom pripade, bohuzial. Rano start do prace, 3km, studeny motor. Vecer z prace, nastartujem, prejdem 3 km, studenej motor. Lez sa osprchujem, najem atd, startujem, zase studeny motor, pak jedu ven 4 km, lez zase jedu dom, zase studeny motor...

Tym padom stale ides na bohatu zmes, a auto proste papa... Nechci si predstavit, jakou by sem mnel spotrebu u 2 litra.

Ale mimo mesta, to papa myslim v norme. Kdyz sem byl na dalnici skoro celou cestu 140 km/h miestami 150 km/h tak spotreba bola o nieco menej ako 7,5 litra. Pri jazde mimo mesta 100 km/h a nejake tie dediny sa zo spotrebou hravo vojdem pod 6 litrov :)

Takze ono ne ze by bylo neco vadne, ale proste tak je auto uzivane :)

Ono ked som chvilu tieto studene starty jazdil na Fabii 1.2 HTP tak mi prumerka ostala na 13,4 litru :)

Odesláno

No, ono to v podstatě dle mého názoru je 1.1, když obsah motoru je 1124, ale všude (včetně techničáku) je uvedeno 1.2.

Jinak já jezdím delší trasy. Většinou 25 a více km. Mně je spíš divné, že mi ta spotřeba stoupla z cca z 9l na 12,5l behem dvou měsíců. To mi není pochopitelné a myslím si, že stylem jízdy to asi nebude, když jezdím stále stejným způsobem. Každopádně s tou lambda sondou to zkusím.

Odesláno

No tak pokial sa jazdia dlhsie trasy mimo mesta, tak ta spotreba je brutal...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...