Přejít na obsah

kiss_cz

Uživatel
  • Počet příspěvků

    24
  • Registrace

Vše od uživatele kiss_cz

  1. kiss_cz

    Centrál P306

    Mám P306 a dělá mi to totéž. Nepřišli jsme na to, čím to může být...
  2. Dobrý večer, chci se zeptat, zda nevíte, co by mohlo znamenat ťuknutí při vyšlápnutí spojky v záběru - když přidám plyn. Na neutrál to neťukne a když použiji plynový pedál až po puštění spojky, tak také nic, prostě jen když při řazení přidávám plyn... Předem děkuji za případné postřehy, rady atp.
  3. kiss_cz

    Enormni narust spotreby

    Vyndej lambda sondu a podívej se, zda není úpálená. Mně to problém vyřešilo. Vadná lambda sonda ničí katalyzátor.
  4. kiss_cz

    P306 vybíjí se baterie

    Tak rádio funguje i bez klíčů v zapalování a nevypíná se po určité době, jako např. u 206. Raději jsem ho odpojila. Jela jsem auto projet, aby se dobila baterie.
  5. kiss_cz

    P306 vybíjí se baterie

    Po odpojení autorádia klidový odběr baterie činí 0,00 až 0,01, i při nižším nastavení, není schopne multimetr více naměřit. Toto bude pravděpodobně odběr alarmu. Baterie ukazuje 12,5 V. Po zpětném zapojení autorádia se měřené hodnoty nezměnily, i při nesprávném vypnutí autorádia (odpojením jen panelu při přehrávání). Mohlo se něco odpojením a zapojením autorádia změnit...
  6. kiss_cz

    P306 vybíjí se baterie

    Tak světýlko dělalo před třemi lety problém, protože spínač nerozpojoval, takže stále svítilo. Koupila se kvůli tomu tato baterie a spínač světýlka se nechal odpojit - zůstal pouze manuální. Světlo je vypnuté. Tím to určitě není. Zkusím odpojit rádio a změřím.
  7. kiss_cz

    P306 vybíjí se baterie

    Klidový odběr baterie byl možná před prvním vybitím daleko větší, poněvadž se baterie vybila za necelých 10 dní zcela. Auto si ani neškrtlo při startování. Centrál občas jde a občas nejde. Předchozí majitel auta dělal nějakou úpravu na autě a přestřihnul kabeláž v ohybu mezi dveřmi a karoserií auta. Každý zvlášť je spájen a v izolaci, ale mohla se tam dostat vlhkost. Auto mám 3 roky. V loňské zimě centrál také chvilku blbnul, ale jak se oteplilo, tak to přestalo. Kabely byly v létě přepájeny a přeizolovány, přesto se problém objevil nyní znovu. Nevím, zda by centrál mohl nějakým způsobem vybíjet baterii. Je to možné? Nebo by to mohl dělat alarm? Rádio je neoriginální, značkové, je v autě od počátku, co ho mám, je vypnuté a panel vyndaný, tudíž by odběr neměl být tak velký. Mohu ho zkusit odpojit a pak přeměřit baterii v klidu.
  8. Zdravím, mám problém s autobaterií Varta 44Ah stáří necelé 3 roky. Doposud žádné problémy nebyly, až nyní, kdy se mi samovolně vybila. Klidový odběr je nyní 0,12A. Nikde mi žádné světlo nesvítí. V autě je od výroby alarm a centrální zamykání, které nyní začalo zlobit, poněvadž dveře u řidiče se nezamknou a ani se o to centrálem nepokusí (necvakne), ostatní dveře se normálně zavřou. Specifikace auta: Peugeot 306 1.1i 44kW rok výroby 96. Předem děkuji za jakékoliv rady a zkušenosti s podobným problémem. Případně pokud by někdo věděl, která pojistka je pro centrál a pro alarm, tak napište, zkusím ho odpojit a pak proměřit baterii bez něj. Případné foto skříně s pojistkami zašlu, pokud bude potřeba.
  9. Přibržďuje mi pravý brzdový třmen, protože se mi nevrací píst. Přbržďuje dost. V podstatě i podfukuje. Systém brzdy je Bendix. Stačí koupit pouze opravnou sadu, která obsahuje píst, prachovnici a veškerá těsnění a vyměnit tyto díly, nebo musím koupit celý třmen??
  10. kiss_cz

    306 1.4 hodně papá

    Tak spotřeba po výměně lambda sondy se pohybuje mezi 6 - 7 l na 100 km, což je paráda. Takže kdyby měl někdo podobný problém, tak to bude pravděpodobně totéž : )
  11. To je samozřejmé, že nebudu kupovat nové věci, ale z vrakáče. Spíše jde o to, aby nebyly problémy s montáží a zda to vůbec lze namontovat do auta bez posilovače.
  12. Mám dotaz. Vlastním automobil Peugeot 306 XN 1,1i r.v.1996 bez posilovače řízení. Dá se dodatečně domontovat, když zakoupím potřebné díly? Kdyby ano, tak jak je to náročné a kolik by to asi stálo?
  13. kiss_cz

    306 1.4 hodně papá

    Zakoupila jsem si lambda sondu snačky BOSH za 3000 Kč v prodejně Autokelly, ještě na místě jsem si ji namontovala do auta a při vyndání té staré jsem zjistila, že je celá upálená. Již měsíc proměřuji spotřebu, která se pohybuje v rozsahu 6,6 - 9,9 l / 100 km. Takže problém je vyřešen.
  14. kiss_cz

    306 1.4 hodně papá

    Tak jsem si dnes zakoupila novou lambádu BOSH za 3000 Kč v autokelly a namontovala jsem si ji. Spotřeba je určitě nižší. Nevím přesně kolik, ale až to proměřím, napíši. Mohu jen konstatovat, že to pomohlo. Zvuk volnoběhu je nižší, pro ucho příjemnější a výfuk tolik nečudí. I jízdní vlastnosti jsou o něco lepší. Rozhodně mi to teď nežere 15 l.
  15. kiss_cz

    306 1.4 hodně papá

    Rozvody mám rok a ventily jsem nechávala o prázdninách seřizovat. Kdybych přišktila spotřebu, tak by mi to auto chcípalo. 44kW 1.1 benzín je slaboučký motor.
  16. kiss_cz

    306 1.4 hodně papá

    Já už mám lambdu zakoupenou. Měla se namontovat v pátek, ale nevyšlo to časově, tak jsem objednána na středu v tomto týdnu, tak též poreferuji. Doufám, že to pomůže.
  17. kiss_cz

    306 1.4 hodně papá

    No, ono to v podstatě dle mého názoru je 1.1, když obsah motoru je 1124, ale všude (včetně techničáku) je uvedeno 1.2. Jinak já jezdím delší trasy. Většinou 25 a více km. Mně je spíš divné, že mi ta spotřeba stoupla z cca z 9l na 12,5l behem dvou měsíců. To mi není pochopitelné a myslím si, že stylem jízdy to asi nebude, když jezdím stále stejným způsobem. Každopádně s tou lambda sondou to zkusím.
  18. kiss_cz

    306 1.4 hodně papá

    Jo a ještě se musím opravit, že mám motor 1.2 (1024), ne 1.4 (to mám zase druhé auto 206 HDi).
  19. kiss_cz

    306 1.4 hodně papá

    Natankuji plnou nádrž do cvaknutí, nastavím si na tachometru 0km, při dalším tankování si zapíši, kolik jsem natankovala litrů, abych měla opět plnou nádrž do cvaknutí. To, co jsem natankovala, jsem v podstatě projela (tomu odpovídá stav tachometru). A pak trojčlenkou vypočítám, kolik je spotřeba na 100 km. Aby bylo měření objektivnější, protože toto není zcela přesné (+- 1 litr), tak tento výpočet provádím při tankování alespoň půl nádrže.
  20. kiss_cz

    306 1.4 hodně papá

    Tak to asi nejspíš bude ta lambda sonda, protože motor mám kompletně celý přetěsněný + nové simerinky, ventily seřízené, výfuk kompletně nový. Jezdím kombinovaný provoz, v jedné osobě bez nákladu a nohu na plynu nemám, jen občas při předjíždění. Ještě před rokem byla spotřeba mezi 9 - 10l (9l v létě a 10 v zimě). Teď jsem nechala vyměnit olej + filtr a po dvou měsících jsem změřila spotřebu 2x za sebou pro zajímavost, protože by měla klesnout, když je motor dobře promazán a ejhle 12,5l. Což mě překvapilo :-( Zkusím zajet do autorizovaného servisu Peugeot (doteď chodím do servisu, kde pracují bývalí mechanici z peugeotu, ti nemají pc). Za jakoukoliv další radu či zkušenost předem děkuji.
  21. kiss_cz

    306 1.4 hodně papá

    Termostat chladiče je vyměněn, tedy pokud nemyslíte lambda sondu.
  22. kiss_cz

    306 1.4 hodně papá

    Svíčky, olej, olejový filtr i vzduchový filtr jsou teď nové. Svíčky tedy vylučuji.
  23. Vlastím 1,5 roku 306 1.4 benzín r. v. 1996 s motorem, který má najeto celkem cca 80 000 km. Dočetla jsem se od lidí na fórech, že jim žere přibližně 7 l / 100 km. Mně žere 12,5 l / 100 km. Je to už dost neúnosné. Poraďte prosím, čím by to mohlo být.
×
×
  • Vytvořit...