Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Přesně tohle se stalo setřence v 405ce, tři měsíce s autem nejezdila a pak už nenastartovala. V servisu jí pak museli vyčistit všechno v čem je nafta, místo nafty to prý bylo v hadičkách jak vosk. A navíc generálka čerpadla. Nevíte co se dá proti tomu udělat? Stačí náké aditivum?

Odesláno
Původně zaslal: brutall

Na letním VIFu se píše: \"...a sočasně chrání Váš motor před negativními učinky biosložky\".

Musím jedině souhlasit.Mívám odstavený traktor celou zimu(na špalkách)Do nafty nalévám vif a neměl jsem s tím problém!:super
Odesláno

dle mého co jsem slyšel tak bio nafta podléhá rychlému rozkladu tedy není až tak na závadu když auto denně jezdí,ale odstavit auto na zimu s tímto v nádrži je asi dost risk.... každopádně bych to do svého Hdi nenalél problém si myslím je v tom jak se v ČR šidí paliva ...kamarád ted řeší resp. poslal udání na benzinku TESCO v ostravě třebovicích neboť koupil do firmy vozítko chevrolet spark v benzínové motorizaci a po najetí 4tis km musle do servisu kde sdělení bylo jasné - zkorodované dva vstřikovače resumé- pane tankoval jse nekvalitní benzín oprava 5.300kč bez nároku na uznání záruky. když toto volal na ČOI ku poradili mu že má poslat udání a podepsat ho pak tady bude větší možnost toho že se tím bude ČOI zabývat. Ještě mu bylo jen tak v tel prozrazeno že se to stává,že ve frýdku na nějaké pumpě u \\hypernovy naměřili v palivu 17% vody ... jak jsem koupil tak prodávám...

Odesláno
Původně zaslal: Majar

Musím jedině souhlasit.Mívám odstavený traktor celou zimu(na špalkách)Do nafty nalévám vif a neměl jsem s tím problém!:super

no tak jestli je to ten traktor co máš v avataru tak to se nedivým že nemáš problém tendle motor je nesmrtelnej a to doslova:papa

[upravil dne 28/11/09 zzipCZ]

Odesláno

Občas, když se zadaří, tak tam bionaftu naleju (teď v pátek tam šlo 20 litrů:D) a pohoda dřez. Je fakt, že můj starej TD s půl mega natočenejch schroupne leccos a auto nikdy nestojí dýl, než dva dny...

Odesláno

Jj, potíž je ale v tom, že dnes už (podle nějakého nařízení) vlastně čistou naftu a rovněž benzín nenatankujeme. Do všech paliv má výrobce povinnost přidávat určité procento biosložky a jak plyne z toho článku, má se toto procento zvyšovat a tím tedy i nebezpečí poškození motoru. Takže nezbývá, než plnit nádrž jen tak, abych obsah spotřeboval řekněme do dvou měsíců, jinak riskuji, že bude s motorem \"ámen\". Doteď mi plná nádrž u soukromého auta vydržela i přes půl roku.

To trebor: U čerpacích stanic typu TESCO, ALBERT, ONO a dalších podobných, bych palivo nenatankoval ani kdyby mi dopláceli.

Odesláno

Franta CV - u ONO je cena tak nízká díky neskutečné \"výtoči\". Když jsem jezdil každý týden do Plzně, záměrně jsem vyjížděl nádrž a u ONO vždy tankoval plnou (pravda do firemního, ale nikdy jsem neměl problém). Jedinou nevýhodou bylo dlouhé čekání u pumpy bez zázemí (mluvím o pumpě na výpadovce na Domažlice), kdy vedle stálo v řadě třeba 10 kamionů ...

Odesláno

Já jsem u ONO v Teplicích natankoval BA95 (to jsem měl ještě \"Citróna\") a domů jsem víc doskákal než dojel. Naštěstí jsem nabral je asi půl nádrže, takže se to obešlo bez vypouštění nádrže a čistění celé palivové soustavy, spravil to velfobin a V-Pover od SHELU.

Odesláno

to je jedno jestli tu nádrž máš na pul roku hlavně musiš občas jezdit nesmí to dlouho stát podle mě v zimně tak dva mněsíce a pak už muže být problém

Odesláno
Původně zaslal: Medvěd

Franta CV - u ONO je cena tak nízká díky neskutečné \"výtoči\". Když jsem jezdil každý týden do Plzně, záměrně jsem vyjížděl nádrž a u ONO vždy tankoval plnou (pravda do firemního, ale nikdy jsem neměl problém). Jedinou nevýhodou bylo dlouhé čekání u pumpy bez zázemí (mluvím o pumpě na výpadovce na Domažlice), kdy vedle stálo v řadě třeba 10 kamionů ...

Důvod proč je palivo na ONU levnější je mnohem prozaičtější, palivo zde nabízené je zpravidla zkupováno z armádních zásob a podobných \"akcí\"...

Ale ta neskutečná \"výtoč\" je pravda, na ONU u Nýřan (cca 4km od sjezdu D5) je větší zázemí jak na domažlický v Plzni a je to poznat, denně tam na přilehlých parkovištích stojí klidně i 30 kamionů, kamiony maj i svůj vlastní úsek na tankování + myčku... Ale stejnak není problém u stojanu pro normální auta vidět 3 tatrovky, prtože vedle je beznadějně plno... Benzín a nafta se tam fakt točí hodně rychle, mno já palivu od nich moc nevěřim tak tam tankuju jen zřídkakdy, spíš z nutnosti, ale zase mám tři kamarády co tam tankujou cca 4 roky a pořád nic (Leon 1.6 16V, Octavia 1.9TDi, Astra 1.4 16V) Takže ty hrůzostrašný story o těchhle benzínkách ve stylu, jsem tam natankoval a po 30ti kilometrech motor zdechnul a oprava za 50 papouchů voe, jsou spíš o tom jak ty auta byly zhuntovaný předtím a benzín od nich byl asi jen ta ona pověstná poslední kapka.

Odesláno
Původně zaslal: zzipCZ

Původně zaslal: Majar

no tak jestli je to ten traktor co máš v avataru tak to se nedivým že nemáš problém tendle motor je nesmrtelnej a to doslova:papa

[upravil dne 28/11/09 zzipCZ]

No ten zrovna ne ale 5211.
Odesláno

co se týče kvality nafty je třeba si uvědomit o jaký typ motoru se jedná , pakliže mám v autě staré TD nebo D komůrkáč a mechanické čerpadlo nebál bych se tankovat kdekoliv - měl jsem 1,9D a bylo uplně jedno kde jsem tankoval jelo to furt stejně - jezdil jsem dokonce i na směs stolního oleje a nafty když byl ještě olej za cca 12kč/L pak je tady TDi od Wv tam už je potřeba dávat maličko pozor , a nakonec HDi či TDci a tam už to není žádná sranda a všude se doporučuje tankovat jen na značkových benzinkách s tím že bio naftu bych tam raději nelél vůbec. Problém je podle mě i v tom že v čr je zákon na straně \"pumpařů\" neb nesmí být prý zveřejněno jaká která pumpa -společnost -šidí na palivu kdyby v TV řekli Shell - špatné palivo netankovat jo to by bylo jiné kafe ale obávám se že v tomhle kocourkově to nehrozí....:fnuk no a příměs bio složky v palivu tak to už je uplně mimo mísu pro ekologii další rána a pro majitele aut? asi čas ukáže ...no každopádně používám aditiva VIF tak snad bude vše ok.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...