Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Dálkový ovladač od televizoru

Recommended Posts

Odesláno

ahoj můj otec má televizi Panasonic zhruba 6 let a už mu nefungují na dálkovém ovladači nějaké tlačítka když na ně zmáčkne.Je to vymačkaný pod těma tlačítkama (plíšky nebo co tam je).

Byl se ptát na to v prodejně Panasonic a prý že za 1 500kč mu dají nový ovladač a nebo za 500kč nově podloží tlačítka.Otci se nechce dávat za to moc peněz.

Nevíte třeba jak by se to dalo opravit levněji?Říkal jsem si a co třeba opravář televizí by to nezvládnul?

Univerzální ovladač otec nechce a v jednom elektru mi říkaly že ten univerzální ovladač nemusí fungovat nějaká tlačítka než na originálu.

Prosím o váš názor i taky samozřejmě nějakou dobrou radu.díkec;)

Odesláno

ne 500 bude za tu silikonovou destičku, kterou ze předu vidíš jako tlačítka a ze spodu je na tom v místě tlačítek nanesená vrstva uhlíku nebo jiného pružného vodiče, který stisknutím spojí(uzavře obvod) vyleptané měděné cestičky plošného spoje ovladače ;)

Pochybuji, že by tvůj otec zničil ten plošný spoj (i když možné je všecko). Po šesti letech je normální, že se rozláme neustálým mačkáním ta uhlíková vrstvička a tlačítko již nevytváří vodivou vrstvu

Kdysi jsem to u rodičů vyřešil tak, že jsem nůžtičkama vystříhal tlačítka rozbitá a tlačítka, která vůbec nepoužívají a zaměnil jsem je, pak jsem stejně koupil uni ovladač a rodiče jsou spokojení :papa

Odesláno

A univerzalni DO ? Myslim ze by mnel existovat, a mnel by stat mene... 1500 kc bych nedal, za to se da koupit multifunkcny ovladac na viac zariadeny aj s LCD ckom ...

Odesláno

Myslím že inú možnosť nemáš ako opraviť ten starý. Nový nechce, univerzál nechce, potom už jedine nájsť niekoho kto mu daruje taký istý a funkčný.

Tento problém som riešil svojej mame pred dvomi rokmi. Tiež sa jej každé riešenie zdalo drahé alebo nevhodné. Tri mesiace som sa na to vykašľal a aká bola potom šťastná keď dostala nový za 1200.- .

Mimochodom tie univerzály sú celkom dobré a väčšinou majú viacej funkcií ako starý televízor.

Odesláno

Já jse u videa Panasonic ovladač opravoval, koupil jsem ty černý vodivý gumový kolečka u nich je tubička silikonu, puvodní se odříznou žiletkou a nalepí se tam nový, funguje to už asi dva roky;)

http://www.tipa.eu/cz/produkt/09940605-gumky-pro-opravu-do-bez-lepidla-sada/

Ted je mají jen bez lepidla, ale dá se to přilepit skoro čimkoliv

09940605.jpg

[upravil dne 26/11/09 Radek Hurvajz]

Odesláno

tak presne tenhle mam, pomohlo rozebrat a vycistit..... a mame ji uz 6 let :-)

Odesláno

2 Hurvajz::potlesk:potlesk:potlesk

2 Ivouš: nevím, já jen zadal hesla remote control panasonic do vyhledávače na ebay esli chceš novej budetam new esli použitej bude tam used or old, older a jestli pravej bude tam genuine :super

Odesláno

Většinou pomůže rozebrat, to bývá to nejhorší, aby se neulámaly západky, vyčistit jak vodivou gumu zespoda tlačítek (stací otřít lihem), tak dotykové plochy na tišťáku. A měl by být pokoj na dost dlouhou dobu.

[upravil dne 26/11/09 HonzaZ]

Odesláno

Univerzalni dalkac myslim thomson bez LCD na 3 zariadenia so slide klavesnicou sem kupoval minuli rok v nay elektro dome v akcii za 299 Sk a funguje zatim snad na vsem :)

Proto sem jen psal, ze jesti bych mnel vyhodit 1200 kc za novy origo, tak radsi koupim poradni univerzal. Je pak dost mozen, ze muzu ovladat i nejaky to dvd cko nebo STB k televizy, a je take mozne, ze kdyz koupim novou telku, bude fungovati i na ni.

Pokud se to da resit gumyckami za par korun, tak jen do teho :)

Pokud ne, koupil bych univerzal.

Da se najit i univerzal iba na telko, kupoval sem ho pod 300 Sk, coz je cca pod 260 kc, jen na telku, povis konkretni tip, a hned ti ho prodaji :) Bez programovani, nebo zlozitych funkci ...

Odesláno

uni ovladače sou na p.... , máme téměř stejnou tv a ovladač je úplně stejnej, taky nám odešel, nefungovalo už pár tlačítek, tak sem koupil úplně ten stejnej, jen na něm není napsaný panasonic, myslím že stál 350.- a od origo je k nerozeznání.

Zkusím najít ten e-shop kde sem to kupoval;)

zkus se podívat sem a kdyžtak jim napiš nebo zavolej, nějaký ovladače tam mají i za 290.-

http://www.dalkove-ovladace.cz/dalkove-ovladace-tv-panasonic-c-2_21

[upravil dne 26/11/09 Šalda]

Odesláno

Otvor to a poriadne vycisti. Pod tlacitkami bude taky sajrajt ako karamel. Po vycisteni to musi fachat. Ak neverys tak sa ma opytaj kolko takych ovladacov som opravoval.:D

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...