Ivouš Odesláno 26. listopad 2009 Odesláno 26. listopad 2009 ahoj můj otec má televizi Panasonic zhruba 6 let a už mu nefungují na dálkovém ovladači nějaké tlačítka když na ně zmáčkne.Je to vymačkaný pod těma tlačítkama (plíšky nebo co tam je). Byl se ptát na to v prodejně Panasonic a prý že za 1 500kč mu dají nový ovladač a nebo za 500kč nově podloží tlačítka.Otci se nechce dávat za to moc peněz. Nevíte třeba jak by se to dalo opravit levněji?Říkal jsem si a co třeba opravář televizí by to nezvládnul? Univerzální ovladač otec nechce a v jednom elektru mi říkaly že ten univerzální ovladač nemusí fungovat nějaká tlačítka než na originálu. Prosím o váš názor i taky samozřejmě nějakou dobrou radu.díkec;) Citovat
punkac Odesláno 26. listopad 2009 Odesláno 26. listopad 2009 500 je dobrá cena za origo tlačítka nebo tady na ebay je docela dobrej výběr za dobrý ceny Citovat
Ivouš Odesláno 26. listopad 2009 Autor Odesláno 26. listopad 2009 500kč je za podložení těch původních tlačítek (je to pod nima asi nějaký vymačkaný) Citovat
punkac Odesláno 26. listopad 2009 Odesláno 26. listopad 2009 ne 500 bude za tu silikonovou destičku, kterou ze předu vidíš jako tlačítka a ze spodu je na tom v místě tlačítek nanesená vrstva uhlíku nebo jiného pružného vodiče, který stisknutím spojí(uzavře obvod) vyleptané měděné cestičky plošného spoje ovladače Pochybuji, že by tvůj otec zničil ten plošný spoj (i když možné je všecko). Po šesti letech je normální, že se rozláme neustálým mačkáním ta uhlíková vrstvička a tlačítko již nevytváří vodivou vrstvu Kdysi jsem to u rodičů vyřešil tak, že jsem nůžtičkama vystříhal tlačítka rozbitá a tlačítka, která vůbec nepoužívají a zaměnil jsem je, pak jsem stejně koupil uni ovladač a rodiče jsou spokojení Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 26. listopad 2009 Odesláno 26. listopad 2009 A univerzalni DO ? Myslim ze by mnel existovat, a mnel by stat mene... 1500 kc bych nedal, za to se da koupit multifunkcny ovladac na viac zariadeny aj s LCD ckom ... Citovat
pastorek Odesláno 26. listopad 2009 Odesláno 26. listopad 2009 Myslím že inú možnosť nemáš ako opraviť ten starý. Nový nechce, univerzál nechce, potom už jedine nájsť niekoho kto mu daruje taký istý a funkčný. Tento problém som riešil svojej mame pred dvomi rokmi. Tiež sa jej každé riešenie zdalo drahé alebo nevhodné. Tri mesiace som sa na to vykašľal a aká bola potom šťastná keď dostala nový za 1200.- . Mimochodom tie univerzály sú celkom dobré a väčšinou majú viacej funkcií ako starý televízor. Citovat
punkac Odesláno 26. listopad 2009 Odesláno 26. listopad 2009 za 1200 maj rodiče ovládač na 5 zařízení (zkoušeli jsme 2 a fungovalo to) bez dyspleje a fungujou všecky funkce Citovat
MatrixChose Odesláno 26. listopad 2009 Odesláno 26. listopad 2009 Zrovna k Panasonicu bych asi nepřemýšlel a koupil nový. S těmy Uni dobrý zkušenosti nemám (nefunkčnost všeho, zbytečně moc tlačítek). Něco jinýho by bylo kdyby to byla TV za 4k... Citovat
Ivouš Odesláno 26. listopad 2009 Autor Odesláno 26. listopad 2009 Posílám foto tv Model TX 29PS1P Citovat
Ivouš Odesláno 26. listopad 2009 Autor Odesláno 26. listopad 2009 Ovladač.Punkaci na tom ebay to jsou úplně nový ovladače? [upravil dne 26.11.2009 Ivouš] Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 26. listopad 2009 Odesláno 26. listopad 2009 Já jse u videa Panasonic ovladač opravoval, koupil jsem ty černý vodivý gumový kolečka u nich je tubička silikonu, puvodní se odříznou žiletkou a nalepí se tam nový, funguje to už asi dva roky;) http://www.tipa.eu/cz/produkt/09940605-gumky-pro-opravu-do-bez-lepidla-sada/ Ted je mají jen bez lepidla, ale dá se to přilepit skoro čimkoliv [upravil dne 26/11/09 Radek Hurvajz] Citovat
Guest Scratch Odesláno 26. listopad 2009 Odesláno 26. listopad 2009 tak presne tenhle mam, pomohlo rozebrat a vycistit..... a mame ji uz 6 let :-) Citovat
punkac Odesláno 26. listopad 2009 Odesláno 26. listopad 2009 2 Hurvajz::potlesk:potlesk 2 Ivouš: nevím, já jen zadal hesla remote control panasonic do vyhledávače na ebay esli chceš novej budetam new esli použitej bude tam used or old, older a jestli pravej bude tam genuine Citovat
HonzaZ Odesláno 26. listopad 2009 Odesláno 26. listopad 2009 Většinou pomůže rozebrat, to bývá to nejhorší, aby se neulámaly západky, vyčistit jak vodivou gumu zespoda tlačítek (stací otřít lihem), tak dotykové plochy na tišťáku. A měl by být pokoj na dost dlouhou dobu. [upravil dne 26/11/09 HonzaZ] Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 26. listopad 2009 Odesláno 26. listopad 2009 Univerzalni dalkac myslim thomson bez LCD na 3 zariadenia so slide klavesnicou sem kupoval minuli rok v nay elektro dome v akcii za 299 Sk a funguje zatim snad na vsem Proto sem jen psal, ze jesti bych mnel vyhodit 1200 kc za novy origo, tak radsi koupim poradni univerzal. Je pak dost mozen, ze muzu ovladat i nejaky to dvd cko nebo STB k televizy, a je take mozne, ze kdyz koupim novou telku, bude fungovati i na ni. Pokud se to da resit gumyckami za par korun, tak jen do teho Pokud ne, koupil bych univerzal. Da se najit i univerzal iba na telko, kupoval sem ho pod 300 Sk, coz je cca pod 260 kc, jen na telku, povis konkretni tip, a hned ti ho prodaji Bez programovani, nebo zlozitych funkci ... Citovat
Šalda Odesláno 26. listopad 2009 Odesláno 26. listopad 2009 uni ovladače sou na p.... , máme téměř stejnou tv a ovladač je úplně stejnej, taky nám odešel, nefungovalo už pár tlačítek, tak sem koupil úplně ten stejnej, jen na něm není napsaný panasonic, myslím že stál 350.- a od origo je k nerozeznání. Zkusím najít ten e-shop kde sem to kupoval;) zkus se podívat sem a kdyžtak jim napiš nebo zavolej, nějaký ovladače tam mají i za 290.- http://www.dalkove-ovladace.cz/dalkove-ovladace-tv-panasonic-c-2_21 [upravil dne 26/11/09 Šalda] Citovat
jofo Odesláno 26. listopad 2009 Odesláno 26. listopad 2009 Otvor to a poriadne vycisti. Pod tlacitkami bude taky sajrajt ako karamel. Po vycisteni to musi fachat. Ak neverys tak sa ma opytaj kolko takych ovladacov som opravoval. Citovat
Šalda Odesláno 26. listopad 2009 Odesláno 26. listopad 2009 Z vlastní zkušenosti vím že né vždy pomůže jen vyčistit, taky sem jich měl rozdělaných habakůk moc;) [upravil dne 26/11/09 Šalda] Citovat
Fusion Odesláno 26. listopad 2009 Odesláno 26. listopad 2009 Tak vypadá to na EUR511320, prdem to do zbozi.cz http://www.shopservis.cz/index.php?option=com_virtuemart&page=shop.product_details&category_id=186&flypage=shop.flypage&product_id=4866 toto bude asi nejlepší: http://ovladace.net/detail/panasonic-eur511300-eur511310-eur511320-nahradni-dalkovy-ovladac/ Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.