Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

sviti kontrolka airbagu


bohu.18

Recommended Posts

Tak to by mohl být COM, pokud máš auto s multiplexní sítí. To je celý blok pod volantem s páčkami. El. vedení do volantu je provedeno tzv. šnekem, což je páskový vodič smotaný do spirály, aby se mohlo točit volantem. Pokud nemáš mpx, tak je tam jednodušší a levnější přenos el. tzv. spínačem (dle SB). Samozřejmě může to být jenom špatný kontakt. Dej VIN a budeme vědět jak je auto vybaveno.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Původně zaslal: 77romann

no m,ne to tiez robilo dosiel som do peugeotu a nic mi nezistili a ten servisak sa ma pyta ze ci chcem aby mi to nesvietilo a ja ze ano..tak rozobral budiky a vytiahol ziarovku a poovedal tak teraz uz nebude:D:D

Tak to bych asi vyndal kontrolku tomu technikovi... :D:bacha

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja si panove myslim, ze je na vine je baterie v aute. Stavalo se mi to same.

Ted pred zimou jsem baterku vymenil (byla puvodni 5 let stara) za novou a silnejsi - 60Ah (u 1.4HDi) - mam tam napojeno i nejake audio a je po problemu.

Nejsem odbornik, ale neni v systemu airbagu nejake \"zhaveni\"? Neboli kdyz je baterka po studene noci slaba a nejde dost stavy do systemu airbagu, tak se rozsviti kontrolka? A znamena to tedy, ze v tu chvili je airbag nefunkcni? Ale po vyjeti, kdyz se baterka vzpamatuje, tak i navzdory rozsvicene kontrolky by vystrelil normalne?

Ja kdyz zastavil, vypnul motor, tak po dalsim nastartovani zadna kontrolka nesvitila. Kdyz se to stalo, tak jen pri prvnim startu rano pred odjezdem.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Čau.Taky mám takovej problém,jenže mě se rozsvítili kontrolky obě dvě.Tak jsem se ptal servisáků a radili mi vyndat žárovičku.Což se mi teda nechce.Tak jsem zašel na PC a bylo mi zděleno,že jednotka nekomunikuje,tak jsem zašel k jinýmu servismanovi a to samé,že je v čudu řídící jednotka airbagu a že to chce novou a vyměnit.Tož jsem provedl,koupil namontoval a hle,jedna zhasla,zůstalo pouze nápis airbag.Tak jsem opět zašel na PC a technik mi řekl,že to fachá a že je to bez poruch a abych vyndal žárovku a nepochybně,abych mu za tuto radu vyplázl 300,-.Takže kontrolka mi svítí,nikdo neví proč a já jsem zoufalej,páč mě to štve,když není vše jak má být...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 4 týdny později...

v zime sa velmi casto rozsvecuje kontrolka airbagu najme z tychto 2 dovodov:

1. spominany \"studak\" na konektoroch pod prednymi sedackami, event. pod volantom na kabli od airbagu spolujazdca... nema to ziadne spolahlive riesenie okrem toho vystrihnut vsetky tie konektory prec a prepojit to napriamo a je klud.

2. zvycajne pri starsej baterke a startovani rano pri nizkych teplotach dochadza k velkemu poklesu napatia a jednotka airbagov je z toho hotova, ci nedokaze skontrolovat pripojene airbagy, napinace atd alebo sa to zmrsi z ineho dovodu mozeme len hadat,

Na rozdiel napr od VW na Peugeote zhasne kontrolka airbagu ihned ako chyba pominie resp. po opatovnom vypnuti a zapnuti zapalovania.

niekto pisal ze jednotku airbagu vymienal ale nezmienil sa o tom ci daval novu alebo z vrakacu... ak z vrakaca tak je velmi pravdepodobne ze su v nej crash data ktore treba najsokor vymazat inac sa ta jednotka tvari ako mrtvy brouk. Dalej nevylucujem moznost ze tu jednotku treba u MUXackej elektriky sparovat s niecim inym napr. BSI ale to je len dohad.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 4 týdny později...

Ahojte,

mám taký istý problém. Mám P 206, 1,4 / 8V , 2004 , 2x airbag , prvý raz mi to začalo ked malo auto necelé 2 roky. V záruke mi menili prepínacie páčky pod volantom za nové. vydržalo to asi 4 mesiace. Samozrejme ked bolo auto už po záruke začalo to znova, tak som sa odvolal že oprava by mala byť v záruke čo aj uznali tak mi prepájkovali neaký plošný spoj / vraj tam boli studené spoje. Vydržalo to zase asi 4 mesiace a začalo to znova. Už som to so servisom neriešil. Vždy to prebiehalo takto: Najprv to zapípalo až po prejdení niekolko km, ta vzdialenost sa postupne skracovala až to došlo do štádia že mi to pípne hned po naštartovaní . Neviem či pomôže vybrať žiarovku - pípať to asi neprestane. Už som si na to zvykol resp. manželka / ja na nom jazdím málo. Všimol som si že ked je vonku vlhkejšie , prší sneží - tak trvá trochu dlhšie kým to upozorní na chybu. A zaujímalo by ma či sú airbagy funkčné. Ak by sa to niekomu podarilo vyriešiť bol by som rád keby to sem dal.

VDAKA

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tiež mám podobný problém po určitej dobe od naštartovania sa mi objaví porucha airbagov bolo to napichnuté na počítač ale žiadna závada nebola zistená, servisák mi to odôvodnil, tým že závada sa objaví len na pár sekúnd a znovu sa stratí, bola vymenená riadiaca skrinka airbagov ale závada je stále rovnaká bola mi doporučená výmena BSI a kedže nemožem také BSI zohnať tak zatiaľ závada ostáva ak niekto vie nech poradí.Ďakujem

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

zdravím.. u moji stošestky byl problém v drátech k pyropásu... když mrknete pod sedačku povedou tam oranžový dráty k napínači pásů z podlahy... jsou tam takový kontakty mělo by stačit párkrát je rozpojit a zapojit jak už tu někdo psal..nebo to ve 106 někdo řešil napojením přes čokoládu... nebo může byýt porblém v kroužku air bagu co je pod volantem... to zjistíte tak že budete točit.. cukat.. volantem dokud se kontrolka neoběví...pokud ano je to tím kroužkem;)pokud máte troubení na volnatě mohlo by se to taky projevit tím že by to netroubilo... přeju hodně uspěchů při řešení problému:super

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...