P607Olda Odesláno 12. listopad 2009 Odesláno 12. listopad 2009 Rozhlížím se po jiném autě pro manželku. Cena okolo 150-200 t. Kč. Do úvahy přichází nové 206+, nebo 207 (koupil bych bez DPH), anebo asi 3 až 4-letá 1007. Prosím o Vaše názory. [upravil dne 13.11.2009 P607Olda] Citovat
Medvěd Odesláno 12. listopad 2009 Odesláno 12. listopad 2009 Osobně, kdybych byl v Tvé situaci, asi bych šel do 207y. 206+ je přeci jen poněkud zastaralá a 1007 je podle mě za moc peněz málo muziky. Určitě je to zajímavé auto, ale vzhledem k jeho pořizovací ceně a poměrně malému množství vyrobených aut budou i specifické díly (hlavně karosařina) poměrně drahé. [upravil dne 12/11/2009 Medvěd] Citovat
ozzy56 Odesláno 12. listopad 2009 Odesláno 12. listopad 2009 zkušenosti žádné,ale šel radši do těch nových vozů a to z důvodů uvedených Medvědem:myslim Citovat
hnusoba Odesláno 12. listopad 2009 Odesláno 12. listopad 2009 Původně zaslal: Medvěd Osobně, kdybych byl v Tvé situaci, asi bych šel do 207y. 206+ je přeci jen poněkud zastaralá a 1007 je podle mě za moc peněz málo muziky. Určitě je to zajímavé auto, ale vzhledem k jeho pořizovací ceně a poměrně malému množství vyrobených aut budou i specifické díly (hlavně karosařina) poměrně drahé. [upravil dne 12/11/2009 Medvěd] Ty búraš aspoň 2x ročne že Ťa trápia ceny karosárskych dielov? A o koľko budú drahšie diely a ktoré? Kupovať auto podľa toho, koľko kusov bolo vyrobených mi pripadá absolútne nelogické. [upravil dne 12.11.09 hnusoba] Citovat
Medvěd Odesláno 12. listopad 2009 Odesláno 12. listopad 2009 Původně zaslal: hnusoba Původně zaslal: Medvěd Osobně, kdybych byl v Tvé situaci, asi bych šel do 207y. 206+ je přeci jen poněkud zastaralá a 1007 je podle mě za moc peněz málo muziky. Určitě je to zajímavé auto, ale vzhledem k jeho pořizovací ceně a poměrně malému množství vyrobených aut budou i specifické díly (hlavně karosařina) poměrně drahé. [upravil dne 12/11/2009 Medvěd] Ty búraš aspoň 2x ročne že Ťa trápia ceny karosárskych dielov? Nebourám, ale parkuju na ulici - a taky se řídím heslem NIKDY NEŘÍKEJ NIKDY (tzn. nikde není psáno, že něco mně nebo Helče nemusí vyjít a pak daleko raději vezmu věci na vrakárně než abych musel kupovat vše nové přímo v Peugeotu). Citovat
hnusoba Odesláno 12. listopad 2009 Odesláno 12. listopad 2009 Původně zaslal: P607Olda Rozhlížím se po jiném autě pro manželku. Cena okolo 150-200 t. Kč. Do úvahy přichází nové 206+, nebo 207 (koupil bych bez DPH), anebo asi 3 až 4-letá 1007. Prosím o Vaše názory. 1007 je Peugeot ako každý iný, špecifický je však dverami.... Sem tam odíde zámok, sem tam motorček otvárania dverí...vymeníš a máš na tri roky znovu pokoj Mne sa na tom auto nepáčil výhľad do bokov kvôli predným trojuholníkovým sklám a že po bezpečnostný pás som sa musel naťahovať až kdesi dozadu (to sa dá čiastočne vyriešiť tak, že si pas prichytíš o bočnú páčku na odklonenie sedadla). A nebral by som robotizovanú prevodovku...to preraďovanie je katastrofa. Aspoň ja som si teda nevedel zvykúť. 206+ je pekné nenáročné auto akurát od poslednej verzie 206ky ho francúzi okresali o výškovo nastaviteľný volant a výškovo nastaviteľné sedadlo vodiča. Takisto nemá ani hodinky v strede vpravo od budíkov. A u nás sa predávala len verzia s centrálom bez diaľkového. Najlepšia voľba mi príde 207. A hlavne je takmer bezporuchové, najkvalitnejšie vraj sú z Trnavy [upravil dne 12.11.09 hnusoba] Citovat
shwaara Odesláno 12. listopad 2009 Odesláno 12. listopad 2009 Za ty peníze bych koupil další 607 nebo třeba 2005 Kiu Magentis (levnější provoz). Snadný parkování je fajn věc, ale bezpečnost je důležitější. Diskutabilní je i levnější provoz nového auta, protože aby Ti na něj zůstala záruka, musíš jezdit na drahé garančky, takže si případný servis vlastně předplatíš (a ono se většinou první 2-3 roky moc věcí stejně v záruce nemění). Ale to je asi na jiné téma Citovat
hnusoba Odesláno 12. listopad 2009 Odesláno 12. listopad 2009 Původně zaslal: Medvěd Původně zaslal: hnusoba Původně zaslal: Medvěd Osobně, kdybych byl v Tvé situaci, asi bych šel do 207y. 206+ je přeci jen poněkud zastaralá a 1007 je podle mě za moc peněz málo muziky. Určitě je to zajímavé auto, ale vzhledem k jeho pořizovací ceně a poměrně malému množství vyrobených aut budou i specifické díly (hlavně karosařina) poměrně drahé. [upravil dne 12/11/2009 Medvěd] Ty búraš aspoň 2x ročne že Ťa trápia ceny karosárskych dielov? Nebourám, ale parkuju na ulici - a taky se řídím heslem NIKDY NEŘÍKEJ NIKDY (tzn. nikde není psáno, že něco mně nebo Helče nemusí vyjít a pak daleko raději vezmu věci na vrakárně než abych musel kupovat vše nové přímo v Peugeotu). Aha...teda vždy keď ťa niekto ťukne tak dávaš meniť veci...hm. Som nevedel, že sa nedajú niektoré veci vyklepať a znovu nastriekať. A samozrejme, praskne nárazník, ten sa nedá vyklepať...Na vrakovisku mi ponúkali za 3000 korún a nový som kúpil za 4 tisícky. Ďakujem za vrakoviská. Citovat
Medvěd Odesláno 12. listopad 2009 Odesláno 12. listopad 2009 Původně zaslal: hnusoba Aha...teda vždy keď ťa niekto ťukne tak dávaš meniť veci...hm. Som nevedel, že sa nedajú niektoré veci vyklepať a znovu nastriekať. A samozrejme, praskne nárazník, ten sa nedá vyklepať...Na vrakovisku mi ponúkali za 3000 korún a nový som kúpil za 4 tisícky. Ďakujem za vrakoviská. Ujíždíš od tématu. Měnit díly je mnohdy levnější a rychlejší řešení než hledat, kdo A JAK vyklepe a následně kdo A JAK nalakuje .... Na 406ku je k sehnání bez problému cokoli, na 1007 to bude ZNATELNĚ horší (už kvůli počtu ks, které po ČR - i zbytku Evropy - jezdí). Ad ceny na vrakovišti - v ČR není jen jeden vrakáč a když budu hledat díl na běžné auto (třeba 406), je předpoklad, že ten díl bude na více vrakáčích - no a pak přece stačí Bellův přístroj a zjistit si, kde je díl za rozumné peníze. Nemá smysl se tu hádat o přednostech 1007, když oba dva stejně Oldovi doporučujeme 207u - přijde mi to pak úplně zbytečná diskuze. Citovat
Pe.Tr Odesláno 12. listopad 2009 Odesláno 12. listopad 2009 Oldo 1007 je super mestsky vozitko , taky rikam radeji manual a hdi , benzin zere az moc .Bohužel dily jsou drahe az predrazene uplne vsechny ,nejen karosarina. druhovyroba nic moc spiš nic než moc. ale radeji tu 207 Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 12. listopad 2009 Odesláno 12. listopad 2009 Ma ho kamaratka, uz myslim neco pres 2 roky, 1.4 HDI , s klimou, normalni manual, a nemuze si ho vynachvalit. Nenalita s tim vela, jezdi se s tym po meste, sem tam nejaka okolita dedina, a maximalne cesta do BA, coz je 50 km tam, a 50km naspet + nejakych 20 po meste. Par krat som na tom bol, az na spomenuty bocny vyhlad, to je myslim super. Tie dvere su hlavne na sidliskach, supermarketoch a podobne viac nez paradna vec. Idealne auto pre jedneho - dvoch ludi. Za dobu co ho ma zadne poruchy. Medved, ja len k te karosarine. Kdyz mi nekdo prevalil predny blatni, tak sem se na to proste vykaslal. Kdybych mne novejsi auto, i tak nepolezu koupit u 2-3 leteho auto diel na vrakac, protoze vyklepani, vygitovani a nastrikani muze vyt levneji, jak koupeni dilu, zmontovani, namontovani a este i strikani. Navic nevim jak moc bude dilu z 207 cek na vrakacich, ja osobne sem jeste 207 mu na vrakaci s pouzitelnyma karosarskyma dilama nevidel Tak ani 1007 cku Bezne udrzbove diely na autokelly su, kotuce sou od starlinu az po ate, cepy atd atd tam sou, samozrejme mensi vyber, ale sou... Pokud se pokazi uz neco horsiho, pak je tu holt ta nevyhoda, ze se musi kupovat s autorizaku [upravil dne 13/11/09 Lubk0] Citovat
Medvěd Odesláno 12. listopad 2009 Odesláno 12. listopad 2009 Původně zaslal: Lubk0 Ja nebudu hovorit o dilech .................................................................. Navic nevim jak moc bude dilu z 207 cek na vrakacich, ja osobne sem jeste 207 mu na vrakaci s pouzitelnyma karosarskyma dilama nevidel Tak ani 1007 cku Bezne udrzbove diely na autokelly su, kotuce sou od starlinu az po ate, cepy atd atd tam sou, samozrejme mensi vyber, ale sou... Pokud se pokazi uz neco horsiho, pak je tu holt ta nevyhoda, ze se musi kupovat s autorizaku Ne - nebudu kazit Oldovi téma - ALE TAKHLE SI ODPOROVAT V JEDNOM PŘÍSPĚVKU, to prostě pobaví :potlesk:potlesk Citovat
Michael coupé Odesláno 12. listopad 2009 Odesláno 12. listopad 2009 Jezdil jsem 1007 1,6 automat,řazení pod volantem a nemůžu si stěžovat,Francie a zpět krása,nic mě nebolelo,pohodlné a nikde mě nikdy nenechalo.Je to podle mě velice zajímavé auto za ty koruny a rozhodně by jsem se v něm šel při tvém rozmýšlení do nějakého bazaru projed ať si uděláš vlastní názor volil by jsem spíš 1,4Hdi a uvidíš sám o čem tu píšu. Za mě rozhodně 1007....pravda 607 je fajn auto,ale ne pro pani do města,tím nepodceňuji její řidičský um,ale takto velké auto jako je 607 je na jízdu 90% město trošku zbytečné a nepraktické.Tolik můj názor. Citovat
shwaara Odesláno 12. listopad 2009 Odesláno 12. listopad 2009 To je pověra Zaparkuji s ní všude a ulice jsou taky dost široké. Když ji nemáš \"ve voku\" odřeš i tu 1007 Citovat
P607Olda Odesláno 13. listopad 2009 Autor Odesláno 13. listopad 2009 Děkuji za příspěvky. Asi to vyhraje 1007, protože je to neobvyklé auto, hezké. Motorizace - po této stránce je velmi poznat (prohlédli jsme zatím 3 ks za odpoledne), že diesel má najeto mnohem víc (80 t km), ale hlavně byl tento kus mnohem víc obouchaný, zvenku i zevnitř. Taky chcípl motor, takže předváděcí jízda se nekonala a pak nešly zavřít dveře. (málo nafty? dnes tam zavolám ale bohužel bylo auto v opotřebovaném stavu). Benzíny jsme viděli dva, velmi dobrý stav, najeto do 40 000 km, zachovalý stav. Je fakt, že benzín 1,4 moc nejede, až je mi to divné. Asi jsem ho měl víc vytočit, jsem moc zvyklý na naftu. Kdybych chtěl obvyklé auto, koupím Fabii II. Velmi praktické auto, vzhled bohužel \"... příšera do šera\". 207-ček budou taky milióny - chceme zkusit něco jiného. Citovat
marisw Odesláno 13. listopad 2009 Odesláno 13. listopad 2009 trosku:xvul LUBKO...tie tvoje prispevky?!.....sorry ale to je des..... tlapes dve na tri.. suhlasim z Medvedom....niekedy mam steba pocit ze ani sam nevies co chces napisat ,len aby si nieco nacmaral. To je jedna vec. Rad citam ceske prispevky...ale to co tu ty komolis za cestinu ty vole, tak to je hruza.....sorry... ale to som uz pisal viac krat....myslim si ze s tym nazorom suhlasia aj iny. [upravil dne 13/11/09 marisw] Citovat
barenst Odesláno 13. listopad 2009 Odesláno 13. listopad 2009 z XMa do 206-7 to ne , to bude mit pri parkovani u obchodaku problem najit a ty se budes stale ohlizet jak uvidis stejne auto jestli to neni zena , 1007 je idealni nastupce futuristickeho XMka , mozna jeste 307cc ty uz se taky blizi cenam z limitu . Citovat
Michael coupé Odesláno 13. listopad 2009 Odesláno 13. listopad 2009 shwaara - s asistentem se to mluví.Si ho na čas odpoj a pak se uvidí.Taky jsem si myslel,že mám couvání s 607 do doby než mi odešel senzor a ja 3dny byl bez něj :-),ale to už odbočuji 1007,myslím dobře děláš. Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 13. listopad 2009 Odesláno 13. listopad 2009 Původně zaslal: marisw trosku:xvul LUBKO...tie tvoje prispevky?!.....sorry ale to je des..... tlapes dve na tri.. suhlasim z Medvedom....niekedy mam steba pocit ze ani sam nevies co chces napisat ,len aby si nieco nacmaral. To je jedna vec. Rad citam ceske prispevky...ale to co tu ty komolis za cestinu ty vole, tak to je hruza.....sorry... ale to som uz pisal viac krat....myslim si ze s tym nazorom suhlasia aj iny. [upravil dne 13/11/09 marisw] Na zaciatku prispevku som nechcel napisat o dieloch, nakoniec som napisal, ked som si otvoril autokelly.sk , takze to je take strasne ? V tom aute sem se vezl vickrat nez ty, takze myslim, ze obzor u tohohle auta budu mit vetsi nez medved, nebo ty ... Nevim co tam je napsane nesmyselne ? Vse co sem napsal, sou fakty. Medved psal o nejaky karoserine, ze kdyz bouchne auto, pujde kupovat dily na vrakac, ja psal, ze z 207 cek toho moc na vrakacich este nebude ... Kdyz ty vadi moj styl pisania, necitaj moje prispevky, lahka pomoc. Ja ta ich citat nenutim . Snad kazdy vie ako tu pisem, a ked sa mu to proste nepaci, moze to preskocit... Citovat
marisw Odesláno 13. listopad 2009 Odesláno 13. listopad 2009 Vsade bol, vsetko videl, vsetko skusil... Zmen si nick na dedo vševedo:super co ty o mne vies???..... [upravil dne 13/11/09 marisw] Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.