Durko Odesláno 11. listopad 2009 Odesláno 11. listopad 2009 bracho ma také v pasate cca 20 min teply motor aj kabína Citovat
Jacobsoon Odesláno 11. listopad 2009 Autor Odesláno 11. listopad 2009 ventilator se prave nezapnul, zitra zkusim zapnout i ventilator smerem na okno a uvidime... za jak dlouho ti po zapnuti topi? Citovat
Jacobsoon Odesláno 11. listopad 2009 Autor Odesláno 11. listopad 2009 prirucku kterou k tomu mam je z 96 roku Citovat
P607Olda Odesláno 12. listopad 2009 Odesláno 12. listopad 2009 Původně zaslal: dolly1010 Tady máš návod...nebo spíš takovej popis: http://www.webasto.cz/navody/media/osobni/hranate_hodiny_tt_c_e.pdf [upravil dne 11.11. 09 dolly1010] Ten návod jste asi nečetli... Píšou tam, že ventilátor topení v kabině máš nastavit předem asi na 1/3 otáček. Citovat
oddie Odesláno 12. listopad 2009 Odesláno 12. listopad 2009 Větrák je třeba předem nastavit cca na půlku, ono to jen zapne příslušné relé toho větráku, ale regulace závislá na nastavení ovladače. Co se startu týče, nejdřív si to zkušebně roztočí dmychadlo, pro ověření funkce. Pak začne žhavit, to trvá 10-20s. Pak začne pumpovat palivo (k tomu má čerpadlo typu \"trkač\", takže to začne cvakat). Do toho pustí dmychadlo, takže to začne hučet. Při běhu je to nezávislé topení poměrně hlučné, zajedno běží to dmychadlo, takže to temně hučí, za druhé tlumeně cvaká to podávací čerpadlo. Spotřeba paliva je zhruba 2 deci za těch nečastějších 20 minut běhu, kdy je auto rozmrazené a vyhřáté. A jen tak mimochodem, není špatné si to spínání udělat na mobil, ne na tlačítko Citovat
ozzy56 Odesláno 12. listopad 2009 Odesláno 12. listopad 2009 měl jsem webasto (naftové)v tatře jen na ohřev vzduchu v kabině,hučí to celkem dost,i to cvakání je jasně slyšet, jelo sice bez problémů,ale nadšený jsem z něho nebyl (v zimě se nedalo spát ),i když je třetinové velikosti proti původnímu a taky méně žere--bylo fungl nové,cenovka v 1998 cca 27 tisíc s dálk. ovládáním [upravil dne 12/11/09 ozzy56] Citovat
dolly1010 Odesláno 12. listopad 2009 Odesláno 12. listopad 2009 To mi připomíná naftový bufiky v Karosách. Vždycky jsem ráno jezdil jedním takovým autobusem a zápach nafty mě vždycky dorazil Citovat
Jacobsoon Odesláno 12. listopad 2009 Autor Odesláno 12. listopad 2009 Původně zaslal: oddie Větrák je třeba předem nastavit cca na půlku, ono to jen zapne příslušné relé toho větráku, ale regulace závislá na nastavení ovladače. Co se startu týče, nejdřív si to zkušebně roztočí dmychadlo, pro ověření funkce. Pak začne žhavit, to trvá 10-20s. Pak začne pumpovat palivo (k tomu má čerpadlo typu \"trkač\", takže to začne cvakat). Do toho pustí dmychadlo, takže to začne hučet. Při běhu je to nezávislé topení poměrně hlučné, zajedno běží to dmychadlo, takže to temně hučí, za druhé tlumeně cvaká to podávací čerpadlo. Spotřeba paliva je zhruba 2 deci za těch nečastějších 20 minut běhu, kdy je auto rozmrazené a vyhřáté. A jen tak mimochodem, není špatné si to spínání udělat na mobil, ne na tlačítko jak jako na mobil? [upravil dne 12/11/09 Jacobsoon] [upravil dne 12/11/09 Jacobsoon] Citovat
dolly1010 Odesláno 12. listopad 2009 Odesláno 12. listopad 2009 To by bylo zajímavý. Dá se koupit GSM domul, do kterýho dáš SIM kartu. On pak v závislosti na SMSkách, prozváněních a tak spíná jednotlivý výstupy Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 12. listopad 2009 Odesláno 12. listopad 2009 A skousel si teda ci funguje nebo ne Docela mne to zajima Neres mobil, dokud nevis, zda li funguje a ohriva ... Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 12. listopad 2009 Odesláno 12. listopad 2009 Inac trochu off topic, ale neoplati se spise to, co dela muj soused ? Koupil si do benzinove ochcafky magic car, vecer kdyz zaparkuje pred barakem, tak da tepltou na MAX a vetraky cca na polovicu na sklo. Pak jen rano s dalkou nastartuje, a nechava to tak 10 minut bezet, kdyz prijede, motor uz je teply, a do kabiny se uz nekolko min tlaci teply vzduch, takze i okna ma roztopeny. Prijde mi to lacinejsi reseni ako WEBASTO Nevim jak by to bilo u naftaku, benzin se zahriva myslim lepe ... Citovat
Guest servisman Odesláno 12. listopad 2009 Odesláno 12. listopad 2009 u některých naftáků je v topení topná spirála,která urychluje odmrazení předního skla tu je obr.je to z 406 [upravil dne 12/11/09 honza406] Citovat
Ferry Odesláno 12. listopad 2009 Odesláno 12. listopad 2009 Původně zaslal: Lubk0 Inac trochu off topic, ale neoplati se spise to, co dela muj soused ? Koupil si do benzinove ochcafky magic car, vecer kdyz zaparkuje pred barakem, tak da tepltou na MAX a vetraky cca na polovicu na sklo. Pak jen rano s dalkou nastartuje, a nechava to tak 10 minut bezet, kdyz prijede, motor uz je teply, a do kabiny se uz nekolko min tlaci teply vzduch, takze i okna ma roztopeny. Prijde mi to lacinejsi reseni ako WEBASTO Nevim jak by to bilo u naftaku, benzin se zahriva myslim lepe ... lacinejsi to o moc neni a ani ne lepsi, neodpada ti ten start studenyho motoru a vseobecne se doporucuje motor prohrivat radsi pomalou jizdou, nez nechat ho placat studenej na volnobeh jinak jete funkcni webasto se da sehnat kolem 5000, magicar je cca 3500-4000, takze to vyjde skoro nastejno [upravil dne 12/11/09 Ferry] Citovat
Jacobsoon Odesláno 12. listopad 2009 Autor Odesláno 12. listopad 2009 Zdravim, tak topeni funguje! po chvilce se ohralo a zacalo topit:super, vetracky se sami zapnuly a krasne to hralo.. ted jeste vychytat to samozapnutí.. [upravil dne 12/11/09 Jacobsoon] [upravil dne 12/11/09 Jacobsoon] [upravil dne 12/11/09 Jacobsoon] Citovat
Jacobsoon Odesláno 12. listopad 2009 Autor Odesláno 12. listopad 2009 nevíte někdo jestli se u toho topení nedělá nějaká údržba? [upravil dne 12/11/09 Jacobsoon] Citovat
oddie Odesláno 12. listopad 2009 Odesláno 12. listopad 2009 Původně zaslal: Lubk0 Inac trochu off topic, ale neoplati se spise to, co dela muj soused ? Koupil si do benzinove ochcafky magic car, vecer kdyz zaparkuje pred barakem, tak da tepltou na MAX a vetraky cca na polovicu na sklo. Pak jen rano s dalkou nastartuje, a nechava to tak 10 minut bezet, kdyz prijede, motor uz je teply, a do kabiny se uz nekolko min tlaci teply vzduch, takze i okna ma roztopeny. Prijde mi to lacinejsi reseni ako WEBASTO Nevim jak by to bilo u naftaku, benzin se zahriva myslim lepe ... Udělat mi to soused pod oknem, udělá to jen jednou. Pak si bude muset koupit jiný auto. Citovat
oddie Odesláno 12. listopad 2009 Odesláno 12. listopad 2009 Ad mobil - modul ke starému mobilu, do něj předplacenku, prozvoníš, a on to zapne. Tak jsem to měl u auta já, když jsem tam měl to topení. Příjemná věc Citovat
Jacobsoon Odesláno 12. listopad 2009 Autor Odesláno 12. listopad 2009 Původně zaslal: oddie Ad mobil - modul ke starému mobilu, do něj předplacenku, prozvoníš, a on to zapne. Tak jsem to měl u auta já, když jsem tam měl to topení. Příjemná věc kolik to stojí? jaky modul? co je to předplacenka? Citovat
oddie Odesláno 12. listopad 2009 Odesláno 12. listopad 2009 Jeden modul prajednoduchý, univerzální, ale ne blbovzdorný, asi dvě stovky. Druhý, i s GSM alarmem, ověřující i volající číslo, schopný při alarmu zavolat či poslat SMS, a k tomu ovládat to topení, asi 1.500,- Obojí stavebnice, stavěl jsem to ze součástek sám. Ještě mám oba doma, pokud chceš. Předplacenka = předplacená karta do mobilu (bez paušálu). Citovat
Jacobsoon Odesláno 12. listopad 2009 Autor Odesláno 12. listopad 2009 co za to:cool:? ukaz prosim jak to vypada Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.