Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Přídavné topení Webasto, zapojení, info, zkušenosti

Recommended Posts

Odesláno

Větrák je třeba předem nastavit cca na půlku, ono to jen zapne příslušné relé toho větráku, ale regulace závislá na nastavení ovladače.

Co se startu týče, nejdřív si to zkušebně roztočí dmychadlo, pro ověření funkce. Pak začne žhavit, to trvá 10-20s. Pak začne pumpovat palivo (k tomu má čerpadlo typu \"trkač\", takže to začne cvakat). Do toho pustí dmychadlo, takže to začne hučet. Při běhu je to nezávislé topení poměrně hlučné, zajedno běží to dmychadlo, takže to temně hučí, za druhé tlumeně cvaká to podávací čerpadlo.

Spotřeba paliva je zhruba 2 deci za těch nečastějších 20 minut běhu, kdy je auto rozmrazené a vyhřáté.

A jen tak mimochodem, není špatné si to spínání udělat na mobil, ne na tlačítko ;)

Odesláno

měl jsem webasto (naftové)v tatře jen na ohřev vzduchu v kabině,hučí to celkem dost,i to cvakání je jasně slyšet, jelo sice bez problémů,ale nadšený jsem z něho nebyl (v zimě se nedalo spát :D),i když je třetinové velikosti proti původnímu a taky méně žere--bylo fungl nové,cenovka v 1998 cca 27 tisíc s dálk. ovládáním

[upravil dne 12/11/09 ozzy56]

Odesláno
Původně zaslal: oddie

Větrák je třeba předem nastavit cca na půlku, ono to jen zapne příslušné relé toho větráku, ale regulace závislá na nastavení ovladače.

Co se startu týče, nejdřív si to zkušebně roztočí dmychadlo, pro ověření funkce. Pak začne žhavit, to trvá 10-20s. Pak začne pumpovat palivo (k tomu má čerpadlo typu \"trkač\", takže to začne cvakat). Do toho pustí dmychadlo, takže to začne hučet. Při běhu je to nezávislé topení poměrně hlučné, zajedno běží to dmychadlo, takže to temně hučí, za druhé tlumeně cvaká to podávací čerpadlo.

Spotřeba paliva je zhruba 2 deci za těch nečastějších 20 minut běhu, kdy je auto rozmrazené a vyhřáté.

A jen tak mimochodem, není špatné si to spínání udělat na mobil, ne na tlačítko ;)

jak jako na mobil?

[upravil dne 12/11/09 Jacobsoon]

Odesláno

A skousel si teda ci funguje nebo ne :) Docela mne to zajima :)

Neres mobil, dokud nevis, zda li funguje a ohriva ...

Odesláno

Inac trochu off topic, ale neoplati se spise to, co dela muj soused ?

Koupil si do benzinove ochcafky magic car, vecer kdyz zaparkuje pred barakem, tak da tepltou na MAX a vetraky cca na polovicu na sklo.

Pak jen rano s dalkou nastartuje, a nechava to tak 10 minut bezet, kdyz prijede, motor uz je teply, a do kabiny se uz nekolko min tlaci teply vzduch, takze i okna ma roztopeny.

Prijde mi to lacinejsi reseni ako WEBASTO :) Nevim jak by to bilo u naftaku, benzin se zahriva myslim lepe ...

Guest servisman
Odesláno

u některých naftáků je v topení topná spirála,která urychluje odmrazení předního skla ;)

tu je obr.je to z 406

[upravil dne 12/11/09 honza406]

Odesláno
Původně zaslal: Lubk0

Koupil si do benzinove ochcafky magic car, vecer kdyz zaparkuje pred barakem, tak da tepltou na MAX a vetraky cca na polovicu na sklo.

Pak jen rano s dalkou nastartuje, a nechava to tak 10 minut bezet, kdyz prijede, motor uz je teply, a do kabiny se uz nekolko min tlaci teply vzduch, takze i okna ma roztopeny.

Prijde mi to lacinejsi reseni ako WEBASTO :) Nevim jak by to bilo u naftaku, benzin se zahriva myslim lepe ...

lacinejsi to o moc neni a ani ne lepsi, neodpada ti ten start studenyho motoru a vseobecne se doporucuje motor prohrivat radsi pomalou jizdou, nez nechat ho placat studenej na volnobeh

jinak jete funkcni webasto se da sehnat kolem 5000, magicar je cca 3500-4000, takze to vyjde skoro nastejno

[upravil dne 12/11/09 Ferry]

Odesláno

Zdravim,

tak topeni funguje! po chvilce se ohralo a zacalo topit:super, vetracky se sami zapnuly a krasne to hralo.. ted jeste vychytat to samozapnutí..

post-0-14109610897491_thumb.jpg

Odesláno
Původně zaslal: Lubk0

Udělat mi to soused pod oknem, udělá to jen jednou. Pak si bude muset koupit jiný auto.

Odesláno

Ad mobil - modul ke starému mobilu, do něj předplacenku, prozvoníš, a on to zapne. Tak jsem to měl u auta já, když jsem tam měl to topení. Příjemná věc :)

Odesláno
Původně zaslal: oddie

Ad mobil - modul ke starému mobilu, do něj předplacenku, prozvoníš, a on to zapne. Tak jsem to měl u auta já, když jsem tam měl to topení. Příjemná věc :)

kolik to stojí? jaky modul? co je to předplacenka?
Odesláno

Jeden modul prajednoduchý, univerzální, ale ne blbovzdorný, asi dvě stovky.

Druhý, i s GSM alarmem, ověřující i volající číslo, schopný při alarmu zavolat či poslat SMS, a k tomu ovládat to topení, asi 1.500,- Obojí stavebnice, stavěl jsem to ze součástek sám. Ještě mám oba doma, pokud chceš.

Předplacenka = předplacená karta do mobilu (bez paušálu).

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...