drobec.sk Odesláno 17. červen 2010 Odesláno 17. červen 2010 Původně zaslal: kodajz tak jsem si dal práci a našel jsem mou komunikaci s kolegou. Tady je vyňatek: Ahoj, prave jsem se vratil z venku, nevedel jsem kde zacit mereni. Vzal jsem rucni voltmetr, zmeril baterii, mela nejakych 13 a neco V. takze voltmetr dobre zapojeny. Odpojil jsem konektor na potenciometru, pin cislo 4 je zem. Prilozil jsem jeden kontakt voltmetru na 4ty pin a druhy kontakt na karoserii. Pri vypnutem motoru ukazoval voltmetr 0,00 V, kdyz jsem zapnul klicek do prvni polohy, ukazoval 0,02 V a když jsem nastartoval motor tak 0,05 V. Postupoval jsem spravne? Jsou ty cisla chybne? Mela by byt zem vzdy 0,00 V ? Takže jsem asi připojoval + pol z voltmetru na - pol. Takže jsem kecal když jsem psal že na +, omlouvám se, nejsem fakt elektrikář a už jsem zapomněl jak jsem to měřil. Když jsou tu elektrikáři tak proč neporadí??? člověk se snaží pomoct a odborníci jen tiše čtou a pak se smějí, to je nejjednodužší. [upravil dne 16/6/10 kodajz] ano!! tak to asi má byť. +pól meraku na pin č.4 a - pól meraku na kostru. je jasné,že ak ukáže nejakú inú hodnotu ako 0 tak cez pin 4 sa nedostáva kostra ale nejaké napetie ktoré tam nemá čo hľadať(asi nejaký problém v RJ) tak treba jednoducho pin 4 ukostriť. tiež sa v tom nevyznám ale podľa toho čo tu píšeš by to tak malo byť... Citovat
MerHanz Odesláno 28. červen 2010 Autor Odesláno 28. červen 2010 Tak kostra je ok, Auto je opět u vymýtače ďábla . Bude se čistit EGR a sání a vstřiky jdou na test. Ještě sem našel, že je asi volná sponka na mezi výtlakem turba a sáním. Zvrchu sem to vzdal a odspoda sem to rychtoval 2h a udělal takovejch pomáhadel, ale nic platný. Tak, to je taky na něm. do Výkendu bude auto zase u mě. Tak uvidím, co a jak. Bojim, bojim výsledku z testu :nevim Citovat
vavoj Odesláno 28. červen 2010 Odesláno 28. červen 2010 Hele jednu otázku za kolik si to auto koupil ? Neměl by si snažší se domluvit, stim dědou at ti vrátí prachy a ty jemu auto ? páč jestli si do auta dal 50k tak do něj narveš ještě 30k a to si moch míc něco lepšího Citovat
kodajz Odesláno 28. červen 2010 Odesláno 28. červen 2010 no tak nějak, to množství oprav vypadá hrůzostrašně. Citovat
MilanF1 Odesláno 28. červen 2010 Odesláno 28. červen 2010 No sakra, pěkný výčet, je to na zvážení, zda to za to stojí ... já od koupi dělal řemenici a ted mě čeká horní uložení, takže klasika při čtvrt mega ... Citovat
vavoj Odesláno 28. červen 2010 Odesláno 28. červen 2010 je to sice OT, ale bejt tebou, tak máš nárok na odstoupení od smlouvy, když to auto má zkrytou vadu, kterou si ty nepoznal při teplym motoru (auto máš asi 2 tejdny nebo tak nák myslim ne ?).A nebo na opravení tich vad za peníze původního majitele. Jako todle je fakt na zváženou, sice se tvrdí, že do ojetýho auta se musí něco vrazit, ale né takovoudle sumu Citovat
MerHanz Odesláno 29. červen 2010 Autor Odesláno 29. červen 2010 Tak auto mám od loňskýho října. Takže odstoupení od smlouvy je auž pase. s prodávajícím sme to konzultoval, ale jeho stanovisko bylo, že sem s tim něco udělal, že má protokol, že auto bylo ok. Na dia mi to taky nic neukázalo, takže nic moc hmatatelnýho. Vstřiky jdou jen na test, když to bude zlý tak se uvidí, na nový nejsou prachy. Čištění egru po téměř 200tic není nic nenormálního. A nejhorší, je, že takhle pomatený auto je neprodejný. Zatím závěry dělat nebudu, koncem týdne budu moudřejší. Prostě na tohle mám asik pech. 205 sme vokoukli aj s mechanikem co tyhle vozy má v malíčku a vče bylo ok a fungovalo a během 2 let v něm zahučelo 20 tic. ( rozvody, přední náprava,komplet brzdy, aj s vedením, altík, atd... ) Citovat
P607Olda Odesláno 29. červen 2010 Odesláno 29. červen 2010 Původně zaslal: P607Olda Psal jsem ti 3.6., že máš zavolat a zajet do Zábřeha. STK by ti tam udělali taky. HDi se nedá opravovat doma, amatérsky. Anebo - dá, ale musel bys trénovat tak jednu opravu denně, a mít doma zásobu čidel na zkusmou výměnu a diagnostiku k dispozici. Nebylo by jednodušší to opravit, než se v tom rýpat bez výsledku? Citovat
kodajz Odesláno 29. červen 2010 Odesláno 29. červen 2010 egr zaslep. Dej pak vědět jak si dopadl. Držím palce. Citovat
MerHanz Odesláno 29. červen 2010 Autor Odesláno 29. červen 2010 P607Olda - vím jak to myslíš, ale výzt auto 70 km a nechat to tam aby to opravily , Když nemám prachy na případný větší investice ( vstřiky a tak ).Nevim prostě hdi není nic pro obyč. smrtelníka jako sme já s obyč. platem. Jen jsem to zjistil až pozdě :///// Citovat
P607Olda Odesláno 29. červen 2010 Odesláno 29. červen 2010 Jak to víš, že bude potřeba nové vstřiky. To, co ti radím, nejsou drazí, ale hlavně nemají cíl tě natáhnout na penězích - poradí ti řešení úměrné tvojí kapse. Jsem celkem přesvědčen, že až tu prohlídku a konzultaci absolvuješ, zjistíš, že těch 70 km byla dobrá investice. Nejdřív tam zavolej a nadiktuj svoje závady. [upravil dne 29.6.2010 P607Olda] Citovat
MerHanz Odesláno 29. červen 2010 Autor Odesláno 29. červen 2010 Vím, však už o tom dosti uvažuji, ale zpět musím něja vlakem, není kdo by tam se mnou zajel,. Větší průser je, že od pátku odpoledne do neděle do večera každej tejden potřebuju mit auto u sebe. Citovat
P607Olda Odesláno 29. červen 2010 Odesláno 29. červen 2010 Vlak Ostrava - Praha je těsně vedle. I autobusové nádraží. Ale počkej, třebas ti většinu udělají na počkání... A můžeš říct, že tě posílá (pan) Filip. [upravil dne 29.6.2010 P607Olda] Citovat
MerHanz Odesláno 2. červenec 2010 Autor Odesláno 2. červenec 2010 Tak a je to tu zas. Vstřiky jsou špatný. Jeden je téměř uplně po smrti, dva jsou na tom bídně a jeden je už načatej . A teď kvízová otázka na kterou spěchám. Jsou záměnný vstřiky HDI a dci od Renaultu?? Jde o scénika z cca stejnýho roku. Zjistíme to podle čísla, ale předběřne by se mi to hodilo vědět. Předem moc dik, za odpovědi. Citovat
Parc Odesláno 2. červenec 2010 Odesláno 2. červenec 2010 v prvom rade si zisti ci sa tie vstreky nedaju repasovat.. osobne som tiez najskor v strese kupil - pre istotu cely motor - a nakoniec mi vstreky zrepasovali za nejakych 8tis (vsetky 4ri) aktualne su na nich korekcie +/-0,00nic a presli pred mojimi ocami aj boschackou testovacou stolicou... btw: pred tym nez budes stresovat dalej, ako s tym autom jazdis? napriklad tym vstrekom nerobia dobre moc nizke otacky tiez som mal kedysi problem s tym ze to hupalo s otackami na volnobehu - problem bol v sitnej nafte a v blbej jazde... odvtedy zasadne shell alebo esso jou a commonrailove vstreky nech hovori kto chce co chce rataj ze preziju cca 200tis a potom repas alebo vymena... Citovat
BV406 Odesláno 2. červenec 2010 Odesláno 2. červenec 2010 nechci zakladat nove tema, tak pardon, ale vsiml jsem si, ze na volnobeh mi jde z vyfuku slaby dym, ale neni to nic na prvni pohled viditelneho, je to spis videt oproti tmavsimu pozadi, barva je spise seda ... druha vec je, ze kdyz stojim delsi dobou na miste a motor jede, tak mam na zemi u vyfuku mokry flek ... zkusim udelat fotku, kapalina mi nevytika z vyfuku, ale spise prska ... za boha nemuzu prijit na to, co to je ? nafta, voda, olej ? nevim, barva je jen lehce spinava ... mohlo by tohle neco naznacovat ohledne stavu vstrikovacu ? motor ma pravidelny chod, ranni starty i letos v minus 20 bez problemu ... [upravil dne 2/7/10 BV406] Citovat
MerHanz Odesláno 7. červenec 2010 Autor Odesláno 7. červenec 2010 Tak mám dotaz. Mám k mání vstřiky z berlinga HDI. DRV by číselně pasoval. Otázkou zůstává, jak by to bylo se vsrtřikama. čistě selským mozkem sem vydedukoval, že by to mohlo pasovat. Ale přecejen, jestli by tu někdo dokázal zjistit záměnnost podle čísla co je na vstřiku. Byl bych mu velice vděčen. Teď nevim, který je důležitý, jsou tam 2 nad sebou po obvodu. na tom berlingu je \" 0445110062\" , \"9640088780\" . a na mích je \"0445110008\" , \"9635196580 \" . Předem moc děkuji za jakékoliv info. Citovat
MerHanz Odesláno 14. září 2010 Autor Odesláno 14. září 2010 Pánové, zde poradíte víc ja, kdejakej mechanik i ve značkovým servise. Tak mi buď řeknou, že tam nic nenašli a nebo si vymejšlím. Popřípadě odsouhlasej, to co jim řeknu já, jinak nic. Nyní se situace má tak, že sem sehnal starší vstřiky z auta co jezdilo OK, jen mělo poruchu karoserie v podobě stromu v puli auta. Takže auto už má síli dost. Jen to pohupování za studena se vystupňovalo a teď to jede houpavě i za tepla při šetrné akcelezaci ( normální zrychlení na výjezdu ze vsi a při přidání proti kopci pro udržení 90ky ). Při větším přidání a nebo jízde po rovině, a jen takový lehký udržování rychlosti, je to OK. Znova sem měřil kostru ( tentokrát osobně ) a zkusím překostřit poťák. Ale moc tomu šanci nedávám. Jinak DRV to nebude, dnes sem ho měnil. Citovat
MerHanz Odesláno 15. září 2010 Autor Odesláno 15. září 2010 Kostra natažená nová. Dle měřáku vše OK. Ale problému sem se nezbavil. Citovat
MerHanz Odesláno 10. říjen 2010 Autor Odesláno 10. říjen 2010 Tak. Po dolší době se opět hlásím. Tentokráte s lepšími zprávami. Po výměně poťáku na plyn a DRV. bylo vše bezezměny. nakonec to byl EGR. Ne vlastní EGR, ale oba ventily co ho ovládají.Nejprv na mě zkoušel něco o nových, ale nakonec je zaslepenej.Sice pozoruju o něco hlučnější chod když není v tahu, ale auto jede jak víno. Takže podle mýho se tomu opravdu věnoval až p. Weisbauer v Petrovičkách použil důvtip a měřáky. ( ne pouze diagnostiku ). Taky mi zpět zapojili kostru k jednotce, že prej tak je to v pořádku ( i když to něco malinko ukazovalo, ale že tak to má být ). Dál mi taky vyměnil altik za jinej a napínací kladku, našel kde byl zakopanej pes v nesvítící kontrolce dobíjení. Takže HDI už zase slouží mě a ne já a moje peněženka jemu. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.