Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Zadní štěrač - nezastavi se v zakladní poloze, seká se

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj,

se zimou se mi opet vratil problem se zadnim steračem. Sterac zapnu na jedno setreni, pak packu otocim do polohy vypnuto, ale sterac stira dal a kdyz je ve ,, zakladni poloze,, tak se z palubku ozve cvaknutí a stira znova. treba 4x a pak se kousne a zustane v libovolne poloze. Nekdy staci znova pustit a vypnout a srovna se, ale nekdy to taky muzu udelat 3x a zabere to az na poctvrte.

Pokud zustane ten sterac zasekli, a zamknu auto, tak sem koukal, ze kdyz sem auto odemkl, tak se sam vratil do zakladni polohy.

Nějáka rada, čím to? a nevadí, kdyz se kousne a odejdu od auta?

Odesláno

Tipuju na problém ve svazku mezi střechou a pátými dveřmi - může tam být některý drát zalomený a tím dělat výše popsané brikule.

Odesláno

Nedávno jsem se tu na totéž ptal. Nakonec mi v servisu (peugeot) zjistili vadný motorek stěračů. Myslel jsem si napřed že je to nějaké ovládací relátko, ale ujistil mě že je to motorek. Ten si hlídá veškeré cyklování a doběhy do nulové polohy. Bohužel motorek stál cca 2400 kč.. Takže výměnou všechny problémy opravdu ustaly. Na žádné vadné kontakty moc nevěřím. Dělalo mi to přesně to samé co popisuje lucascz. Nakonec se mi stěrač sám zapínal při dálkovém odemknutí. Sice mi takto hezky zamával na uvítanou, ale když jsem měl jednou zadní okno silně zaprášené, už jsem to nevydržel a ty prachy do opravy vrazil..

[upravil dne 16.10.09 Velickin]

Odesláno

Tak relátka bych zkusil jako první, a cyklovací relé taky, pokud to není integrované v motůrku...

Třeba relé odešlo, tak tam dali nějaké jiné...

Odesláno

takže nejdřív asi cestu k elekřikaři, že? s tímhle si neporadím

mě je jen divné, že to děla jen když je zima, cca po 6stupnu. jinak to nedela, stira to bezproblemově

Odesláno

No, nechci se opakovat, ale přesně toto mi to začalo dělat, i s tím, že v zimě si stěrač dělal co chtěl za tepla byl normální... Nevím, co s tím ještě chceš vyspekulovat, tady dávám osobní zkušenost. Dělá to jednoznačně motorek stěrače, protože je v něm veškerá elektronika doběhů a cyklů. Ale můžeš vymýšlet další týdny \"co, a proč to asi tak dělá\". Nic ve zlém, ale znáš to heslo \"komu není rady, ...:papa

Odesláno

Teraz trochu iná otázka, už ste niekto riešili opotrebovanie zadného stierača? Je totiž z plastu a už je akýsi ovisnutý a pri stieraní mi búcha o karosériu. Je akoby \"vyloganý\" (neviem nájsť lepší výraz). Má niekto podobný problém?

Odesláno

To bnevolny

I tohle mám již za sebou. Prostě jsem raménko sundal (šlo velmi špatně!!) a pootočil ho na tisícihranné osičce o trochu doleva. Všiml jsem si toho u více 307iček. Nasazujou to -bůhvíproč- už ve fabrice příliš po směru hod. ručiček.

Odesláno

To: bnevolny

Pravda asi třikrát jsem se ho pokoušel sundat a vždycky jsem to vzdal, protože rukou nešel a byl zarezlý (po vašem zahrdzavelý?) Nakonec jsem použil univerzální stahovák, který mám doma a stěrač odskočil. Povol matku, ale nech ji na závitu abys do ní mohl klepnout. Zkus nečím (právě tím stahovákem) napružit raménko, jako bys ho chtěl stáhnout ze šroubu a pak citlivě klepej do matky a tím rázem by měl odskočit. Zkus pod matku dostat trochu brzdové kapaliny, mohlo by to pomoci k uvolnění.

• O 1 rok později...
Odesláno

na ktery strane ma spravne parkovat ten zadni sterac :roll me vetsinou vlevo po smeru jizdy ale obcas se stane ze zustane vpravo si je taky v pr..li co :(

Odesláno

budu resit az dorekonstuuju byt :myslim dekuji hmm to je pekny dela si uz ted co chce :grr jednou zastavi za deset 12 pak ve12 a deset minut proste si zastavi kde se mu libi :D

• O 2 týdny později...
Odesláno

Ja mám podobný problém, akurát že si zatiaľ nerobí čo chce, ale občas sa ešte raz prebehne a občas nezastaví vpravo vodorovne ale trochu vyššie, asi na 2. hodine. Skušal to už niekto rozobrať ?

Malo by sa to dať aj doma opraviť, v servise by všetko hneď menili za nové a veľa vecí sa dá aj opraviť. Nedávno som si opravoval kontakt na spojke, ušetril som minimálne 30e.

• O 1 měsíc později...
Odesláno

cauko,mne prestal ist uplne zadny stierac,mam uz novy motorcek ale ked som ho chcel vymenit,pozeral som,ze je to tam tusim prinitovane,nenasiel som ziadne srouby. Takze ked nemam nitovacku,asi to nemam moc rozoberat,co?:bojim

alebo ako na to?

Odesláno
Teraz trochu iná otázka, už ste niekto riešili opotrebovanie zadného stierača? Je totiž z plastu a už je akýsi ovisnutý a pri stieraní mi búcha o karosériu. Je akoby \"vyloganý\" (neviem nájsť lepší výraz). Má niekto podobný problém?
ja jsem ho normálně naříznul stejně asi budeš dávat nové raménko:myslim:papahttp://www.peugeot-club.com/topic/56928-zadni-sterac-307-break-prasknul/#850307

[upravil dne 14/3/11 21:31 jirka307]

Odesláno
cauko,mne prestal ist uplne zadny stierac,mam uz novy motorcek ale ked som ho chcel vymenit,pozeral som,ze je to tam tusim prinitovane,nenasiel som ziadne srouby. Takze ked nemam nitovacku,asi to nemam moc rozoberat,co?:bojim

alebo ako na to?

Mam sice PARTNERA ,stierac si robil co chcel,tak som to skusil opravit,kedze novy motorcek stal majland.Nity som odvrtal,motorcek rozobral,zatekala mi do neho voda,a skratovala kontakty,poriadne vycistil,premazal a utesnil.Uz dva roky mam pokoj.Motorcek som uz na piate dvere nenitoval ,ale pouzil som kovovu hmozdenu do sadrokartonu HM.Vlozil ju do dier po nitoch,roztiahol, motorcek priskrutkoval.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...