Přema Odesláno 16. leden 2010 Odesláno 16. leden 2010 Původně zaslal: grage olej som menil presne ten čo spomínaš. a tiež ho nechcem vytáčasť za studena .... preto mi to pískanie vadí, nevite ako by sa to dalo odstrániť? Jedině vyměnit turbo, nijak jinak to nejde vyřešit,jsou firmy co ti turbo vymění , vyměnným způsobem + práce demontáž montáž....co máš za motor??? Citovat
Mišak 306 Odesláno 16. leden 2010 Odesláno 16. leden 2010 Vše jsem nečetl ale taky záleží jak se k tubu chováte... Po jízdě se nechává turbo vychladit to znamená že se motor nechá pár vteřin bežet ne hned chcípnout samo to nemá cenu jen při popojetí.. když se to nedělá tak to potom odchází...Je motor s tubem tak to turbo při jízdě při roztáčení píská samo vše má svojí míru.. mám 407 chvylku ještě jsem s tím moc nejel tak nevím jak moc je slišet u tohodle motoru.. Citovat
grage Odesláno 16. leden 2010 Autor Odesláno 16. leden 2010 2.0 HDI, ale meniť turbo len kvoli pískaniu sa mi nechce. nie je to taká lacná záležitosť. skorej som chcel zistiť či by sa nedalo \"opraviť\" na jednej nemenovanej stránke som našiel toto Orientačné ceny opráv v turbo servise turbodúchadiel malá oprava: dekarbonizácia v ultrazvuku - čistenie turbodúchadla cca 97,96 Eur s DPH vysokorýchlostné vyvažovanie pod tlakom oleja cca 96,38 Eur s DPH vyvažovanie + čistenie cca 145,36 Eur s DPH stredná oprava: výmena ložísk + tesnení, dekarbonizácia, vyváženie cca od 282,88 Eur do 315,87 Eur s DPH veľká oprava: ak je nutné výmeniť niektorý z poškodených dielov ceny sú nasl. Orientačné ceny turbo dielov: Vrtuľa turbíny s hriadeľom: 116,01 Eur ( 3 494,90Sk) s DPH Vrtuľa kompresoru: 73,95 Eur ( 2 227,80 Sk) s DPH Tanier skrine kompresoru: 29,93 Eur ( 901,07 Sk) s DPH Regulačný podtlakový alebo pretlakový ventil: 132,36 Eur ( 3 987,50 Sk) s DPH Odliatok stredoveho ložiska: 135,95 Eur (4 095,60 Sk) s DPH Sada turbo tesnení obsahuje tesnenia pre výfukový systém a olejový systém pre vstup a výstup z turba: 13,82 Eur ( 416,30 Sk) s DPH Citovat
Přema Odesláno 16. leden 2010 Odesláno 16. leden 2010 pokud už bude turbo venku tak druhé.......laborování čím to je či není je blbost......a nebo chceš vytahovat u 2,0l vícekrát ven ???? Já bych to nechtěl dělat ani jednou a ne vícekrát Citovat
MINI Odesláno 16. leden 2010 Odesláno 16. leden 2010 neviem ako si prisiel na to ze ti piska turbo pri otackach 1300 turbo ani nie je v zabere ,poriadne zacina zaberat okolo 2000 bude to nieco ine falosny vzduch,alternator cerpadlo,popozeraj to poriadne Citovat
HonzaZ Odesláno 16. leden 2010 Odesláno 16. leden 2010 Turbo se točí pořád, teda pokud jede motor. Hvízdání turba při nízkých otáčkách jako policejní siréna není normální a byl bych na pozoru. Asi jsem už ve svém věku nahluchlý, ale ještě jsem na svém autě pořádně hvízdat turbo neslyšel. Citovat
denoo Odesláno 16. leden 2010 Odesláno 16. leden 2010 mne zabera turbo cca od tych 1800 ot/min , a je aj trosku pocut piskanie,ale myslim ze v norme, pri vyssich ot uz turbo neni pocut, aj ked auto stale zrychluje pekne za plynom. 1300ot to je akosi moc malo, to simoc neviem predstavit aby takto zaberalo turbo Citovat
MINI Odesláno 17. leden 2010 Odesláno 17. leden 2010 ja som nepisal ze sa turbo netoci,samozrejme sa toci ked ide motor,ved ho pohaneju vyfukove plyny,pri 1300 ot motora ten dovod nema ,motor nie je v tahu,ides po rovine pohodovka , ked ta niekto nasere pridas plyn ,turbo ma dovod vtedy ide do zaberu je to od 2000 ot. a viac a tlaci nasavany vzduch do intercolera ,ak nie je precipovana RJ motora,otacky turba byvaju az 100000 ot .za minutu max. na vysvetlenie kolegovi GRAGEMU to moze piskat nieco ine podla mna Citovat
grage Odesláno 17. leden 2010 Autor Odesláno 17. leden 2010 čo iné by to mohlo byť? zotrvačník? inak ja netvrdím, že to turbo zaberá pri tak nízkych otáčkach, ale píska, keď začne zaberať tak už nepíska. s podobným pískaním som sa tretol už na kii ceed 1.6 CRDI a počul som presne takto pískať ešte jednu 407inu Citovat
Rafko Odesláno 26. leden 2010 Odesláno 26. leden 2010 Zdravim Vas, no turbo hvizda aj mne a sledujem clanky a ine fora a myslim, ze to veru v poriadku nie je :-(. Pripajam clanok vid odkaz. Su tam aj rady ako sa spravat dieslu. http://www.autoweb.cz/autonovinky-nova-auta/tyden-s-naftou-diesel-z-druhe-ruky-je-past-na-kupujici/11624 Citovat
patko79 Odesláno 27. leden 2010 Odesláno 27. leden 2010 Původně zaslal: Rafko Zdravim Vas, no turbo hvizda aj mne a sledujem clanky a ine fora a myslim, ze to veru v poriadku nie je :-(. Pripajam clanok vid odkaz. Su tam aj rady ako sa spravat dieslu. http://www.autoweb.cz/autonovinky-nova-auta/tyden-s-naftou-diesel-z-druhe-ruky-je-past-na-kupujici/11624 Zaujímavý článok, s mnohým sa dá súhlasiť, sú tam však veci o ktorých by som dosť pochyboval. Napríklad ten vtip, že moderný diesel (teda vstreky)vydržia 200k km. Poznám xy majiteľov rôznych značiek, ktorí vstreky nemenili a majú cez 300k km a nepoužívajú práve Shell naftu:aut Na druhej strane palivový filter menia každý rok. Najviac ma pobavilo to vyjadrenie, že otáčky pri dobrzďovaní motorom klesnú pod voľnobežné a odpálite si tým zotrvačník. To mám asi nejaké sci-fi auto, pretože mne nedovolí, aby otáčky klesli pod zhruba 1000, samo si potom pridá. Pán má asi namysli, že blondka stúpi na brzdu a nevytlačí spojku:D Ale inak súhlasím, ten zotrvačník je fakt svinstvo, no čo pre kúsok pohodlia obetovali spoľahlivosť a namiesto jedno dali dvojhmotný. No a chcel by som poznať názor viacerých odborníkov na štartovanie so spojkou. Možno sa namáhajú axiálne ložiská, ale na druhej strane, netrpí menej štartér, batéria, ... a hlavne teraz v zime? Neviem, nie som mechanik, nechám si rád poradiť. Citovat
j.kiwi Odesláno 27. leden 2010 Odesláno 27. leden 2010 no to strartování bez vyšlápnuté spojky mne taky trochu zarazilo - taky nejsem mechanik a zajímalo by mne co je na tom pravdy Citovat
elton Odesláno 27. leden 2010 Odesláno 27. leden 2010 Startuji jedině se zmáčknutou spojkou. Myslím si, že už se tu někde probíralo, jestlo je to dobře nebo ne. Citovat
AnotherOne Odesláno 27. leden 2010 Odesláno 27. leden 2010 jj stlačená spojka a brzda bez plynu. Citovat
grage Odesláno 27. leden 2010 Autor Odesláno 27. leden 2010 Takže práve som sa informoval o tom turbe. Repasované turbo vychádza 550€, cenu práce zatiaľ neviem. Pískanie je znakom odchádzajúcich ložísk, vyváženia, hradeľa ... Zakiaľ turbo funguje, je pískanie len \"pocitovým\" problémom. Problém je ak sa stráca olej resp. tečie do intercoolera. Toto by som si chcel skontrolovať. Ak sa pletiem opravte ma. Citovat
MINI Odesláno 27. leden 2010 Odesláno 27. leden 2010 nazor je spravny,daj dole hadicu a uvidis ci je tam olej,ked sa lopatky turba rosypu je neskoro,kovove casti sa dostanu do sacieho potrubia a mas velky problem s motorom,ked sa bavime o loziskach v turbe Citovat
godzilaTO Odesláno 9. únor 2010 Odesláno 9. únor 2010 nazdar chlapiy....tento jav som zaznamenal uz v starom roku,ale iba v tom obdobi ked teplota klesla pod 3 stupne a menej....dlho dlho nic a znova sa ozvalo teraz ked boli tie mrazy okolo -10 a menej....a aj to iba v tedy ked som sa musel ponahlat a hned som sadol za volant,nastartoval a hned isiel...inak som to nepostrehol nikdy...vzdy som nastartoval a pokial som oskrabal cele auto som ho nechal nastartovane a ziadne piskot a nic som nepocul.....cize nedavam tomu nejaku vazost..pockame do teplejsieho pocka a uvidime..ale myslim ,ze sa to ozve az o rok ked pride zimicka... co sa tyka nastartovania ja osobne startujem aj tak aj tak...podla toho ci si vsimnem ci mam zaradenu rychlost alebo nie...hehe...ale n aco som pysny je ze som nemusel startovat so stlaceniym plynoviym pedalom... Citovat
PPK Odesláno 10. únor 2010 Odesláno 10. únor 2010 Zdravím, tak jsem dnes pod dojmem výše uvedeného odkazu na článek sundal hadice vedoucí od turba k chladiči a s hrůzou zjistil, že je uvnitř olejový film až k chladiči. Kromě toho, že mi to zkazilo totálně náladu mne napadá otázka, zda při bezvadném turbu je hadice uvnitř suchá nebo zda je ten olejový film běžným průvodním jevem. Jako typického českého \"kutila\"mne hned napadá - lze dmychadlo přetěsnit svépomocí? Nejspíš tam bude těsnící simerink, který lze vyměnit. Nejsem blázen? Co si o tom myslíte? A není na servisboxu dateilnější rozkres turbodmychadla? Citovat
Přema Odesláno 10. únor 2010 Odesláno 10. únor 2010 Ani při novém turbu nejsou hadice suché.....vždy tam bude film....pokud jen film bud v klidu......přetěsnovat turbo????? Zůstaň na zemi......který simering by vydržel tuto teplotu.....toto se děla jen s turbem venku a na speciální stolici a ne samodomo...... Citovat
AnotherOne Odesláno 11. únor 2010 Odesláno 11. únor 2010 Olejový film je normálny, kým netečie z intercoolera buď v kľude. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.