Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Kolik nás tu ještě je aktivních se 405kou??

Recommended Posts

Odesláno

Sice už s ní vyjíždim jen párkrát do měsíce, ale jezdí pořád :-)

Vínová je nádherná! Závidím. Také mám, ale jen s motorem RFX a výbava SRI, rok 94. Stále šlape, jen karoserie už má šrámy.

Guest servisman
Odesláno

u nás má soused benzinovou dvoulitr 405 a nemůže si ji vynachválit,až na tu spotřebu.

Odesláno

u nás má soused benzinovou dvoulitr 405 a nemůže si ji vynachválit,až na tu spotřebu.

Spotřebu mám mezi 7-8 litry, nic hrozného. Ale je to takový městský provoz, sem tam okresky.. Takže né úplně ideál. Na další trasy při ustálené jízdě umí pod 7. Ale kdo je zvyklý na naftu, pro toho to jsou vysoká čísla.

Odesláno

405, 1,6, vstřikování, rok výroby 1991, jezdím s ním 15 let, olej měním jednou za rok, nemusím ho dolévat, spotřeba cca 7 l. Když je drahý benzín, jezdím na etanol 85 za cca 25 Kč. Najeto cca 250 000 km, měním jenom běžné věci ( destičky, kapaliny). Tažné zařízení, na místě zadního sedadla jsem odvezl i soustruh od Promy.  Pokud se to nevysype, jiný auto nechci.

Guest Mirdeld
Odesláno (upraveno)

tiez na nom aktivne brazdim slovenske cesty :)

Spotreba tak 5-5,5l. Po rovinke a peke v klidku mozno aj menej.

Upraveno uživatelem Mirdeld
Odesláno

Někde jsem četl, že lambda sonda vydrží tak 160 000 km. Já mám původní, na STK emise dobrý, ale nevím, jestli u ní neodešlo vyhřívání, nevíte někdo, kde to má alespoň pojistku? Díky

Odesláno

Tak končím se 405, ne že bych chtěl,  ale musím, :grr  vw Tiguan přiletěl zezadu a moje 405 totál na odpis. Pan doktor telefonoval a nebrzdil. :(  Pak tam skuhral, že to auto je starý10 dní.

• O 2 měsíce později...
Odesláno

Freedy, to je mi líto. Blbeček si nový auto opraví, nemyslím si, že by na to neměl, ale 405ku novou už nepořídíš. Tak R.I.P další kus.
Moje v současné chvíli, poprvé a 33tis. před 500.000km začala stagnovat, ale měla ba to být jen blbost, zítra se uvidí.

Odesláno

Někde jsem četl, že náplň v převodovce je doživotní. Prvně jsem měnil po 10 letech, teď po 15, bylo tam 0,6 litru hnědýho oleje. Asi by to chtělo častější kontrolu. Nalil jsem 2 litry a dobrý.

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Ahojte 405-kari,

ešte žijem aj ja, 1,9D, 1993, najazdené 210.000km. Vymenený interiér, pomaly dokončujem paket MI16 a bude hotovo...

Fox SK

post-23198-0-05512700-1439711484_thumb.j

post-23198-0-56917600-1439711504_thumb.j

• O 2 týdny později...
  • O 1 měsíc později...
Odesláno

Tak se po půl roce loučím s bílou 405. Začalo to korozí a skončilo to udělaným motorem. Holt 600 tis km vzalo za své. Snad se mi podaří sehnat nějakou slušnou v naftě ktera neslouzila jako tahač a dělník.

post-52270-0-23140600-1444428822_thumb.j

post-52270-0-50058300-1444428885_thumb.j

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...