Lucky Odesláno 14. červenec 2004 Odesláno 14. červenec 2004 Můžete mi někdo poradit, jak spočítám kompresní poměr? Moje hlava zase něco v sobě nosí a tohle by se mi hodilo vědět. Je to tak, že snížením hlavy K.P. zvýším a opačně když odněkud odeberu materiál nebo zmenším zdvih, tak klesne, že? Citovat
RALLYMAN Odesláno 14. červenec 2004 Odesláno 14. červenec 2004 pokud snížíš hlavu tak se ti zvedne komprese,auto bude samozřejmě živější,ale na druho stranu tolik už nevydrží!!!!!! Citovat
Lucky Odesláno 14. červenec 2004 Autor Odesláno 14. červenec 2004 no jo, to vim, jen jsem si to chtel urovnat. Ted ale kdo mi pomuze s tim jak to spocitat matematicky. Oddie je takova hlavice makovice ten by to mohl vedet, ne? Pliiiiis pliiiis smutne koukam Citovat
David 106s16 Odesláno 14. červenec 2004 Odesláno 14. červenec 2004 Ja ti poradim-nic nepocitej, cim vetsi kompres, tim lip. Maximalne asi budes muset jezdit na 98icku. Nez snizis hlavu, tak ji sundej, na pist dej vrstvu plasteliny, nasad tesneni, hlavu dotahni srouby a zatoc motorem. Pak tu hlavu sundej a zmer nejtenci vrstvu plasteliny na pistu.Ta ti rekne jak daleko behaji ventily od pistu a podle toho pak muzes nechat tu hlavu liznout. Z praxe ti muzu rict, ze snizovat hlavu o 0,5mm nema smysl. Nastava pak ovsem jiny problem-snizenim hlavy se ti zmeni casovani ventilu a to je treba take vyresit.Dela se to pomoci remenice, ktera se da vuci vacce nastavit- Citovat
Lucky Odesláno 14. červenec 2004 Autor Odesláno 14. červenec 2004 no, ja prave ani tak nechci snizovat hlavu mam za lubem neco silenejsiho. To s tou plastelinou je dobrej napad to asi pouziju na jinej motor. Jeste mi prosimte rekni, jak to chces nastavovat na remenici, kdyz je to vlastne na peru? \\Vono posunout rozvodak o jeden zub uz je asi hodne moc, co? Citovat
David 106s16 Odesláno 15. červenec 2004 Odesláno 15. červenec 2004 Na vacku se dava naboj a teprve na nej remenice, ktera ma drazky aby to mohlo jit lehce pootocit. Spatne se to vysvetluje, koukni se treba tady na to http://gmcmotorsport.co.uk/GMC/product_pics/vernier1.jpg Tady na te je dokonce i stupnice abys videl o kolik se to posunulo a mohl s tim laborovat a zkouset. Co silenejsiho mas v merku? Budes kompres zmensovat a cpat tam foukadlo? Citovat
Lucky Odesláno 15. červenec 2004 Autor Odesláno 15. červenec 2004 Netvrdim, ze to budu delat, ale neco takoveho me napadlo, jenze to bude na hodne dlouho. nejvic me stve ridici jednotka, ten zbytek by snad sel i nejak skorosamodomo udelat, ale programovat toho brouka mi prijde docela slozity, kdyz o tom clovek zas tak moc nevi. Ale od toho je clovek clovekem, aby se to naucil Jinak diky za odkaz Citovat
Lucky Odesláno 15. červenec 2004 Autor Odesláno 15. červenec 2004 Jeste k tomu kolu: mam dojem, ze to bude nachylny na povolovani. :( Citovat
David 106s16 Odesláno 15. červenec 2004 Odesláno 15. červenec 2004 Nevim jak s povolovanim si to myslel, ale jestli myslis ze se to bude za behu samo povolovat, tak prece neni nic jednodussiho nez ty srouby podlepit. Citovat
Lucky Odesláno 16. červenec 2004 Autor Odesláno 16. červenec 2004 asi jo Kurna ale jak si naprogramovat ty mapy? Citovat
oddie Odesláno 17. červenec 2004 Odesláno 17. červenec 2004 No vida, zatímco jsem byl na dovče, poradil sis i beze mě... Kompresní poměr nepočítej, to skoro nejde. Musel bys na to totiž odměřit objem spalovacího prostoru, a to se dělá dost blbě. Nadto i kdybys ho nakrásně spočítal, skoro k ničemu ti stejně nebude. Na podomácké hrátky se snižováním hlavy, změnami časování a podobnými kravinami bych se asi vyprd, nejni to efektivní, sežere to moře peněz a času a výsledek nejistý, spíš sázka do loterie. Citovat
Fusion Odesláno 28. duben 2005 Odesláno 28. duben 2005 si tady tak pročítám věci o hlavách atd. a píchl sem na todle... nevím jak to nakonec lucky vyřešil ale to kolo co ukazoval David je tzv. Vernier Pulley (aspoň anglicky). S tím se dá nastavovat časování ventilů. Citovat
Capy Odesláno 28. duben 2005 Odesláno 28. duben 2005 Chceš pořádnej výkon?Vykašli se na snižování hlavy.Skus zmenšit kompresní poměr a nacpat tam turbo.To je zajímavější hlavně na kroutícím momentu.A těch pokusů si taky užiješ dost.Těd sem koukal na feldy ze slovenska 1.3 a 1,6 s turbíkama.1,6 vytáhli na 110kw slušný ne?Já sem pro turbo;) Citovat
rimmer Odesláno 28. duben 2005 Odesláno 28. duben 2005 jo, ale ty feldy 1.3 a 1.6 jim chcipnou..ten motor je staveny na polovicni vykon ) jednou se jim v tom neco utrhne ) Citovat
Capy Odesláno 2. květen 2005 Odesláno 2. květen 2005 Už se stalo u tý 1,3 Se jim ohla ojnice tak jí stáhli na 70kw ale i to je šlušnej výkon z feldy.A ten krouták:o Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.