Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Můžete mi někdo poradit, jak spočítám kompresní poměr?

Moje hlava zase něco v sobě nosí a tohle by se mi hodilo vědět.

Je to tak, že snížením hlavy K.P. zvýším a opačně když odněkud odeberu materiál nebo zmenším zdvih, tak klesne, že?

Odesláno

no jo, to vim, jen jsem si to chtel urovnat. Ted ale kdo mi pomuze s tim jak to spocitat matematicky. Oddie je takova hlavice makovice :) ten by to mohl vedet, ne? Pliiiiis pliiiis smutne koukam

Odesláno

Ja ti poradim-nic nepocitej, cim vetsi kompres, tim lip. Maximalne asi budes muset jezdit na 98icku.

Nez snizis hlavu, tak ji sundej, na pist dej vrstvu plasteliny, nasad tesneni, hlavu dotahni srouby a zatoc motorem. Pak tu hlavu sundej a zmer nejtenci vrstvu plasteliny na pistu.Ta ti rekne jak daleko behaji ventily od pistu a podle toho pak muzes nechat tu hlavu liznout. Z praxe ti muzu rict, ze snizovat hlavu o 0,5mm nema smysl.

Nastava pak ovsem jiny problem-snizenim hlavy se ti zmeni casovani ventilu a to je treba take vyresit.Dela se to pomoci remenice, ktera se da vuci vacce nastavit-

Odesláno

no, ja prave ani tak nechci snizovat hlavu :) mam za lubem neco silenejsiho.

To s tou plastelinou je dobrej napad :) to asi pouziju na jinej motor.

Jeste mi prosimte rekni, jak to chces nastavovat na remenici, kdyz je to vlastne na peru? \\Vono posunout rozvodak o jeden zub uz je asi hodne moc, co? :bojim

Odesláno

Na vacku se dava naboj a teprve na nej remenice, ktera ma drazky aby to mohlo jit lehce pootocit. Spatne se to vysvetluje, koukni se treba tady na to http://gmcmotorsport.co.uk/GMC/product_pics/vernier1.jpg

Tady na te je dokonce i stupnice abys videl o kolik se to posunulo a mohl s tim laborovat a zkouset.

Co silenejsiho mas v merku?

Budes kompres zmensovat a cpat tam foukadlo?

Odesláno

Netvrdim, ze to budu delat, ale neco takoveho me napadlo, jenze to bude na hodne dlouho. :( nejvic me stve ridici jednotka, ten zbytek by snad sel i nejak skorosamodomo udelat, ale programovat toho brouka mi prijde docela slozity, kdyz o tom clovek zas tak moc nevi. Ale od toho je clovek clovekem, aby se to naucil :)

Jinak diky za odkaz :papa

Odesláno

No vida, zatímco jsem byl na dovče, poradil sis i beze mě... :D;)

Kompresní poměr nepočítej, to skoro nejde. Musel bys na to totiž odměřit objem spalovacího prostoru, a to se dělá dost blbě.

Nadto i kdybys ho nakrásně spočítal, skoro k ničemu ti stejně nebude.

Na podomácké hrátky se snižováním hlavy, změnami časování a podobnými kravinami bych se asi vyprd, nejni to efektivní, sežere to moře peněz a času a výsledek nejistý, spíš sázka do loterie.

• O 9 měsíců později...
Odesláno

si tady tak pročítám věci o hlavách atd. a píchl sem na todle... nevím jak to nakonec lucky vyřešil ale to kolo co ukazoval David je tzv. Vernier Pulley (aspoň anglicky). S tím se dá nastavovat časování ventilů.

Odesláno

Chceš pořádnej výkon?Vykašli se na snižování hlavy.Skus zmenšit kompresní poměr a nacpat tam turbo.To je zajímavější hlavně na kroutícím momentu.A těch pokusů si taky užiješ dost.Těd sem koukal na feldy ze slovenska 1.3 a 1,6 s turbíkama.1,6 vytáhli na 110kw slušný ne?Já sem pro turbo;)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...