Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Tak dnes jedu s pritelkyni nakupovat a nakonec z toho nic nebylo:(jel jsem na oranzovou protoze bych to uz neubrzdil a za krizovatkou uz stali mestaci a mam to za 2500 a 5 bodu.jsem byl tak oparenej ze jsem ani nepip.nejaka rada?nebo proste zaplatit a rok cekat nez body pripisi zpet?

Odesláno

my tusim nemame body, ale oranzova znamena zastavit, pokial vsak si rozbehnuty a oranzova skoci ked prechadzas cez krizovatku tak by som to neriesil. Je blbost brzdit v 50-ke 5 metrov pred semaforom

ale fakt je rozdiel kedy preblikla oranzova a kedy cervena.

Odesláno

pokud si jel na oranžovou, neměl by to být problém. 1. měli by mít tvůj přestupek zdokumentovaný, jinak je to tvrzení, proti tvrzení. 2. Průjezd křižovatkou na oranžovou není přestupkem. Oranžová barva Ti signalizuje, že bude následovat za určitý interval barva červená. Měl bys tedy začít brzdit. Pokud se však oranžová rozsvítí v době, kdy není možné bezpečně zastavit, můžeš dokončit průjezd křižovatkou. Pozor ale, nesmíš vjet do křižovatky v době, kdy svítí už červená. Jinak to, že při Tvém výjezdu z křižovatky na druhé straně (ze strany MP) svítila už červená, nic to neznamená. Důležité je, na jakou barvu jsi do křižovatky vjel. Pokud budete shodně s přítelkyní tvrdit, že svítila oranžová a MP nemá foto že tomu tak nebylo, jsou myslím propadající. Poradil bych se s právníkem, jak formulovat odvolání a šel bych do správního řízení.

[upravil dne 31.7.09 destiny]

Odesláno

Ak si bol už tesne pred križovatkou, rozbehnutý a medzi tým skočila oranžová, potom je to hlúposť aby si brzdil a pokutu si dostať nemal.

:xvul keď je kríza tak zoženú peniaze aj keby všetci jazdili podľa pravidiel ... aby bolo na výplaty :mrk

Odesláno

v pravidlech je dáno

nezastavení vozidla na signál, který přikazuje řidiči zastavit vozidlo, nebo nezastavení vozidla na pokyn „Stůj“ daný při řízení provozu na pozemních komunikacích osobou oprávněnou k řízení tohoto provozu --(§ 22/1f) bod5)

5bodů

2500–5000 pokuta

zákaz činnosti-1 měsíc–6 měsíců

(spáchá-li 2x a vícekrát v průběhu 1 roku)

2500

Odesláno

Zrovna včera jsem jel na Proseku taky na oranžovou a za mnou jeli \"pomocníci a ochránci\", kteří už křižovatku neprojeli. Vůbec to neřešili. Mě osobně se to jeví, jako naprostá blbost, aby si dostal za oranžovou pokutu. Viděl bych to tak, že ta oranžová už tam chvilku svítila a projel si zároveň s přeskočením na červenou. Nebo, což je pravděpodobnější, si prostě narazil na tu \"chytřejší\" většinu, která u městské policie je a stal si se obětí jejich klasické buzerace. Rozhodující je ale důkaz, který bych po nich samozřejmě požadoval :myslim

[upravil dne 31.7.09 MJSytic]

Odesláno
Původně zaslal: vendi.stejskal

v pravidlech je dáno

nezastavení vozidla na signál, který přikazuje řidiči zastavit vozidlo, nebo nezastavení vozidla na pokyn „Stůj“ daný při řízení provozu na pozemních komunikacích osobou oprávněnou k řízení tohoto provozu --(§ 22/1f) bod5)

5bodů

2500–5000 pokuta

zákaz činnosti-1 měsíc–6 měsíců

(spáchá-li 2x a vícekrát v průběhu 1 roku)

2500

Jo jenze oranzova neni prikaz na \"zastavit vozidlo nebo stuj\"

Odesláno

prostě řečeno si tě vychutnali,jen vem kdyby jsi zastavil tak třeba do tebe napálí zezadu a budeš řešit DN.

Podle mne by se to dalo řešit individuálně ale s někým od MP není ani řeč

Odesláno

2 vendi.stejskal: ano, takto je to sice zákonem definované, ale už se tam nehovoří o žádných vzdálenostech kde a za jak dlouho vozidlo zastavit. Pokud se při rychlosti 50 km/h rozsvítí metr před tebou na semaforu oranžová, nemáš šanci vůz zastavit. Pokud by to takto fungovalo v praxi, oranžová by na semaforu postrádala smysl a mohla by na něm být jen červená a zelená.

Odesláno

Dotycny ale nenapsal, zda uz nejaky protokol na miste podepsal nebo odmitl zaplatit a chce jit do prestupkoveho rizeni. to je prvni co je treba vedet, v prvnim pripade se s tim uz neda delat nic, v druhem pripade pak postavit obhajobu na pripadne dukazni nouzi MP (pokud nemaji fotku, ze auto vjizdi do krizovatky jiz na cervenou )

Odesláno

tak to jstě mě mo c nepotěšili...bohužel bloček jsem podepsal...jsem byl z toho tak vyjevenej ze jsem ani nerek be....rikali pry ze maji zaznam....bylo by mozne zpetně dohledat a prehrat mi ho??bylo to u carfuru v hk..hradecaci urco znaji...odbocka projedou 3 auta a hned zase červená....nejhorší že jich tam bylo více tak jsem se ani nepokousel smlouvat....nj asi si mě vychutnali...ale pry za prehrani zaznamu na místě se platí..jen kdyz to není pravda tak ne??co na tom je pravdy??ty peníze dejme tomu...ty se vydelaj..ale ty body??:nevimprytulka byla uplně stejně vyjevena jako ja..taky nechápala..takže zase pěknej den jednou..:nevim

Odesláno

tak to je opravdu smula, pokud jsi jiz podepsal, neda se s pokutou ani s body nic delat. Bohuzel ses nechal nachytat a jejich jednani nebylo fer a zjevne ciste vydelecne, proste zkouseli kdo se chyti a kdo ne. Na predvedeni dukazu, ktere proti tobe maji mas urcite pravo a tim, ze jsi uveril jejich vymyslenym recem jsi poskodil sam sebe. Mozna bys mohl jeste uspet stiznosti na jejich chovani a tvrzenim, ze jsi podepsal v podstate pod natlakem, ale to uz je na spravni rizeni a v tom by ti poradil uz lepe nejaky pravnik

[upravil dne 31/7/09 Ferry]

Odesláno

Hoši hoši,prostudujte si pořádně zákony. Pokud jsi dostal pokutu 2500Kč a 5 bodů tak to je sankce za to že jsi jel na červenou. Podívej se na bloček co tam je za pragraf 22/ 1 F 5 ??? Pokud ano zaplatil jsi pokutu za červenou a měštáci tě přečůrali. na oranžovou máš povinnost taky zastavit, nemusíš jen pokud by jsi ohrozil BESIP, nemohl dobrzdit atd... Za jízdu na oranžovou je max. pokuta 2000Kč

Odesláno

Orgacek a destiny to popsali docela vystizene.

Je dulezite, co jsi podepsal. Jestli protokol, ze jsi srozumen s tim, ze ceho Te vini, je to OK a pujdes do sparvniho. Pokud jsi podepsal, ze souhlasis s tim, ze jsi spachal prestupek, mas smolika. Predpokladam, ze sis to poradne precet a vis, co podepisujes. Pokud ne, tak by byla pokuta docela zaslouzena. Jinak to na 99% jen zkouseli a Ty jsi se chytnul. Pokud to nenataceli kamerou tak, aby byl v zaberu i Tvuj semafor, nebo tam nejsou namontovane automaticke kamery, tak jsou bez dukazu. Ale proc to nezkusit, kdyz se najdou i taci, co i odsouhlasi, ze zabili Ferdinanda.. ;)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...