Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Už minule se mi zdálo, že výkon kolegova 2.0HDi FAP (10/2006) je vyšší než u mého (6/2005) bez FAP. Dnes se mi to ale znovu potvrdilo, jeho auto zabírá i za studeného motoru mnohem výrazněji. Zároveň je ten jeho motor lehce tišší a kultivovanější. Mám pravých 105tis, on 80tis.

Může to být způsobem zajetí? Nebo tím, že má fap a díky tomu má třeba lehce upravenou ŘJ? Nebo bude konstrukční rozdíl v motorech?

Odesláno

Čím tedy může být, že můj má méně kultivovaný chod a odspodu hůř zabírá? Na autě bylo v rámci záruky 2x měněno turbo, nemůže to s tím nějak souviset?

Odesláno

Podívej se v serviceboxu na charakteristiky, zda nemáš snížený výkon. Některé 407my měly snížený výkon kvůli daním. Myslím, že to bylo ve Francii a měly asi 93kW.

Odesláno

To turbo bylo měněno na asi 20 a 30 tisících... 100KW mám. Vůbec netuším, čím by to mohlo být. Přitom když se stíháme s nějakou oktávií 2.0TDi nebo Passatem 2.0TDi, jedeme v podstatě totožně. Je to divné a mrazí mě z toho na zádech

Odesláno

2x měněné turbo? nechci nikomu šahat do svědomí, ale taky záleží jak se s tim motorem zachází, i když je to nový motor, tak nevydrží vše, ale samozřejmě to může být výrobní vadou nebo něčím uplně jiným. sorry za :xvul

Odesláno
Původně zaslal: brade

To turbo bylo měněno na asi 20 a 30 tisících... 100KW mám. Vůbec netuším, čím by to mohlo být. Přitom když se stíháme s nějakou oktávií 2.0TDi nebo Passatem 2.0TDi, jedeme v podstatě totožně. Je to divné a mrazí mě z toho na zádech

tak pokud patris mezi ty lidi co na silnicich zavodi tak sis nemel porizovat 407mu ale jine auto:aut

Odesláno

Měl jsem v úmyslu to chipnout, ale kde mám vzít 100% jistotu, že je motor OK?

Původně zaslal: luko407sw

tak pokud patris mezi ty lidi co na silnicich zavodi tak sis nemel porizovat 407mu ale jine auto:aut

Nezávodím, ale řekni mi, kdo se občas nenechá unést emocemi ;-)

Odesláno
Původně zaslal: petertn1

Ako inac? To by aj mna zaujimalo :myslim

Jeho auto lépe táhne odspodu i za studena. Zdá se, jako by měl větší výkon než já. Jeho motor je podle mého i jeho (není to nějak měřeno) tišší. Budeme muset poměř síly přímo, na nějaké rovince.

Odesláno

Motor z FAPom ma mat naozaj viac sily ako bez FAPu.

Je to kvoli hodnotam CO2, hlavne za studena ti riadiaca jednotka nedovoli naplno vyuzivat potencial motoru aby limity CO2 neboli prekrocene.

U motora s FAPom je to jedno. Vpodstate moze ist naplno stale pretoze pripadne nadmerne mnozstvo CO2 zachiti FAP.

Celkovo potom s FAPom auto lepsie taha odspodu ako bez neho.

Odesláno

Oprava

Pardon, samozrejme nielen CO2 ale vsetok ten bordel co vychadza z vyfuku. Myslim ze bez FAPu RJ obmedzuje bohatost zmesy. S FAPom to RJ robit nemusi.

Mimochodom tiez si nemyslim ze by sa dal pocitit rozdiel medzi 93 a 100 kw.

PS: Ne som az takym odbornikom, len tlmocim slova konstruktera z PSA (je to moj v podstate koleka, ale ja pracujem na elektrike), takze ma mozte pripadne opravit ak sa mylim :myslim:papa

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...