Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Neví někdo, zda umí ELM327 přečíst chyby z Peugeota 607 2,2 HDI r.v. 2000? Popřípadě jakým softem. Mě se potvora nechce připojit řídící jednotka. Potřebuji jen sledovat chyby o nic více mi nejde. Díky za každou radu

Odesláno

Jj to se stává:). Někde tady jsem četl, že ELM327 HDIčka nemusí umět (záleží na autě).

Programy - Scantool, scanmaster, proscan. Všechny mi fungují na 306 rv2001 benzín.

Je třeba zvolit správný protokol nebo nechat autodetekci (scantool je na to nejlepší). Další věc je mít správně nastavený COM port a rychlost COMu.

Určitě to někde na foru je popsáno:super.

Odesláno

Díky díky. Já to zkoušel včera v noci. COM mam nastavený dobře, protokol jsem měl automaticky a rychlost Factory (default). Scanmaster mi vyhodil jen stav baterie a pak, že nekomunikuje Ŕ.J.

Odesláno

Zjistil jsem nejen závadu co mě trápí, ale i různé parametry čidel, tlak turba, průchod FAPu atd. Dost mě to překvapilo. Na to moje amatérské zjišťování mi to bohatě stačí. Používím ScanMaster a ScanXL ELM. Našel jsem i spoustu dalších programů na diagnostiku pomocí ELM327, ale zatím co jsem potřeboval, tak bylo zjištěno.:super

• O 2 týdny později...
Odesláno
Původně zaslal: HakTac

Já jsem si k ELM 327 dokoupil peugeot planet a mam objednán Bosch - sice zase china ale mě se to líbí :-D Ale na to moje blbnutí to stačí. :mrk

Hlavně,že to maká.taky přemýšlým o pp2000.soft mám jen ten interface

Odesláno

určitě bude,ale nicmoc s tím neuděláš,popravdě je to spíš info + výmaz chyb.Dneska jsem se s tim připojil a vymazal chyby u chryslera crossfire 04.306 sem taky připojil takže 307 nebude problém.

Odesláno

Víš oni ty hlášky o chybách postačují. Většinou to jsou závady jako zkrat, utržený kabel, nětěsnost hadice, malé napětí, nebo žádné a to vše ELM dokáže změřit. Výhoda lepších diagnostik je ta, že dokáží rovnou měřit parametry na daném výrobku a rychleji napomůžou odhlait chybu. Ale když ELM ukáže nějakou chybu, stačí se podívat do návodu chybových hlášení a máte lepší představu co opravovat.

Pak taková hláška Antipollution... kdy přijedete do servisu a řeknou vám, že to asi bude turbo v háji atd. Tak stačí vzít doma ELM a kouknout se na tlak turba jak tlačí. Pak víte, že servis by měnil turbo zbytečně, jen vydělal peníze a přitom je v háji podtlaková hadice od ventilu, nebo ventil za 1000kč.

Nechci tady hanit servisy, ale už jsem se s tím osobně setkal a raději se informuji sám o problému, když se za lacino mohu do systemu auta také napojit a překontrolovat možnou závadu. Každá koruna je v dnešní době dobrá a i z mála může být hodně.

Jinak mě ta diagnostika natolik uchvátila, že jsmesi pořídil planet a mám objednán KTS :-) Ale je to jen zvědavost

• O 1 měsíc později...
  • O 1 měsíc později...
Odesláno
Původně zaslal: martinmz

Chcem Vas poprosit ci dakto nema daky navod k nadstaveniu elm327 pripadne odskusany soft ,skusam pripojit p 307sw ale dako sa mi to nedari . Dakujem

Tak co už se Ti to podařilo? Taky o tom uvažuji :myslim

• O 3 roky později...
Odesláno

Oživím otázkou toto téma.

Chtěl jsem si pořídit nějaký soft na mobil/tablet, který by získával informace z BSI přes ELM327(OBDII). Zatím ale narážím na velmi málo informací, které s mojí ECU podává (Delphi DCM3.5, pokud se nemýlím). Jedná se mi o informace zaplnění FAP, případně informaci o probíhající regeneraci. Máte někdo nějakou zkušenost? Vím, že EML327 s vozy PSA dává jen málo informací, je tedy na vině ELM nebo spíš to, že SW na Android neumí kombinaci ECU od Delphi a ELM 327.

zatím nejlépe se mi jevil OBD Car Doctor Pro https://play.google.com/store/apps/details?id=com.pnn.obdcardoctor_full , z většiny ostatních jsem byl dost rozpačitý, ale co se týče informací z FAP, tak nic... Je na vině ELM nebo softy pro android? Máte někdo zkušenost ECU Delphi v kombinaci s ELM327?

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...