HakTac Odesláno 7. červenec 2009 Odesláno 7. červenec 2009 Neví někdo, zda umí ELM327 přečíst chyby z Peugeota 607 2,2 HDI r.v. 2000? Popřípadě jakým softem. Mě se potvora nechce připojit řídící jednotka. Potřebuji jen sledovat chyby o nic více mi nejde. Díky za každou radu Citovat
dzavel Odesláno 7. červenec 2009 Odesláno 7. červenec 2009 Jj to se stává. Někde tady jsem četl, že ELM327 HDIčka nemusí umět (záleží na autě). Programy - Scantool, scanmaster, proscan. Všechny mi fungují na 306 rv2001 benzín. Je třeba zvolit správný protokol nebo nechat autodetekci (scantool je na to nejlepší). Další věc je mít správně nastavený COM port a rychlost COMu. Určitě to někde na foru je popsáno:super. Citovat
HakTac Odesláno 7. červenec 2009 Autor Odesláno 7. červenec 2009 Díky díky. Já to zkoušel včera v noci. COM mam nastavený dobře, protokol jsem měl automaticky a rychlost Factory (default). Scanmaster mi vyhodil jen stav baterie a pak, že nekomunikuje Ŕ.J. Citovat
dzavel Odesláno 7. červenec 2009 Odesláno 7. červenec 2009 scanmaster mi taky občas hodí nějaký nesmysl o nepřipojení, někdy se po opakování chytne. Scantool se mi zatím pokaždé připojil. Zkus scantool 1,3. Citovat
HakTac Odesláno 7. červenec 2009 Autor Odesláno 7. červenec 2009 Díky, večer to zkusím. Doufám, že se chytne - jinak auto půjde z baráku :-D Citovat
HakTac Odesláno 7. červenec 2009 Autor Odesláno 7. červenec 2009 tak už mi to chodí :-) asi jsem blbě zastrčil konektor. Šlapou mi všechny softy co mam, takže mohu bádat kde mam problém :-) :D:D:D:D:D:mrk:mrk:mrk:papa:papa Citovat
Georginho_cz406 Odesláno 8. červenec 2009 Odesláno 8. červenec 2009 Já mám benzín 8/99 a ELM nerozchodím :-( Citovat
kodajz Odesláno 8. červenec 2009 Odesláno 8. červenec 2009 a co se dá pomocí téhle diagnostiky zjistit? Závady na motoru? Citovat
HakTac Odesláno 8. červenec 2009 Autor Odesláno 8. červenec 2009 Zjistil jsem nejen závadu co mě trápí, ale i různé parametry čidel, tlak turba, průchod FAPu atd. Dost mě to překvapilo. Na to moje amatérské zjišťování mi to bohatě stačí. Používím ScanMaster a ScanXL ELM. Našel jsem i spoustu dalších programů na diagnostiku pomocí ELM327, ale zatím co jsem potřeboval, tak bylo zjištěno. Citovat
kodajz Odesláno 9. červenec 2009 Odesláno 9. červenec 2009 no já mám doma taky jeden ELM 327 káblík a program scanmaster. Jenže závadu mi hlásí úplně jinou než dig Bosch KTS. Citovat
Galamoon Odesláno 18. červenec 2009 Odesláno 18. červenec 2009 používám elm 327 a program scanmaster-elm 1.7 auto peugeot 406 hdi r99.Komunikuje precizně. Citovat
HakTac Odesláno 18. červenec 2009 Autor Odesláno 18. červenec 2009 Já jsem si k ELM 327 dokoupil peugeot planet a mam objednán Bosch - sice zase china ale mě se to líbí :-D Ale na to moje blbnutí to stačí. Citovat
Galamoon Odesláno 18. červenec 2009 Odesláno 18. červenec 2009 Původně zaslal: HakTac Já jsem si k ELM 327 dokoupil peugeot planet a mam objednán Bosch - sice zase china ale mě se to líbí :-D Ale na to moje blbnutí to stačí. Hlavně,že to maká.taky přemýšlým o pp2000.soft mám jen ten interface Citovat
martinmz Odesláno 19. červenec 2009 Odesláno 19. červenec 2009 Caute, nema dakto skusenosti z p307sw r.v.2003, bude aj mne fungovat ELM 327 ? Citovat
Galamoon Odesláno 19. červenec 2009 Odesláno 19. červenec 2009 určitě bude,ale nicmoc s tím neuděláš,popravdě je to spíš info + výmaz chyb.Dneska jsem se s tim připojil a vymazal chyby u chryslera crossfire 04.306 sem taky připojil takže 307 nebude problém. Citovat
HakTac Odesláno 19. červenec 2009 Autor Odesláno 19. červenec 2009 Víš oni ty hlášky o chybách postačují. Většinou to jsou závady jako zkrat, utržený kabel, nětěsnost hadice, malé napětí, nebo žádné a to vše ELM dokáže změřit. Výhoda lepších diagnostik je ta, že dokáží rovnou měřit parametry na daném výrobku a rychleji napomůžou odhlait chybu. Ale když ELM ukáže nějakou chybu, stačí se podívat do návodu chybových hlášení a máte lepší představu co opravovat. Pak taková hláška Antipollution... kdy přijedete do servisu a řeknou vám, že to asi bude turbo v háji atd. Tak stačí vzít doma ELM a kouknout se na tlak turba jak tlačí. Pak víte, že servis by měnil turbo zbytečně, jen vydělal peníze a přitom je v háji podtlaková hadice od ventilu, nebo ventil za 1000kč. Nechci tady hanit servisy, ale už jsem se s tím osobně setkal a raději se informuji sám o problému, když se za lacino mohu do systemu auta také napojit a překontrolovat možnou závadu. Každá koruna je v dnešní době dobrá a i z mála může být hodně. Jinak mě ta diagnostika natolik uchvátila, že jsmesi pořídil planet a mám objednán KTS :-) Ale je to jen zvědavost Citovat
martinmz Odesláno 5. září 2009 Odesláno 5. září 2009 Chcem Vas poprosit ci dakto nema daky navod k nadstaveniu elm327 pripadne odskusany soft ,skusam pripojit p 307sw ale dako sa mi to nedari . Dakujem Citovat
yaris1 Odesláno 23. říjen 2009 Odesláno 23. říjen 2009 Původně zaslal: martinmz Chcem Vas poprosit ci dakto nema daky navod k nadstaveniu elm327 pripadne odskusany soft ,skusam pripojit p 307sw ale dako sa mi to nedari . Dakujem Tak co už se Ti to podařilo? Taky o tom uvažuji Citovat
Pacho69 Odesláno 27. září 2013 Odesláno 27. září 2013 Oživím otázkou toto téma. Chtěl jsem si pořídit nějaký soft na mobil/tablet, který by získával informace z BSI přes ELM327(OBDII). Zatím ale narážím na velmi málo informací, které s mojí ECU podává (Delphi DCM3.5, pokud se nemýlím). Jedná se mi o informace zaplnění FAP, případně informaci o probíhající regeneraci. Máte někdo nějakou zkušenost? Vím, že EML327 s vozy PSA dává jen málo informací, je tedy na vině ELM nebo spíš to, že SW na Android neumí kombinaci ECU od Delphi a ELM 327. zatím nejlépe se mi jevil OBD Car Doctor Pro https://play.google.com/store/apps/details?id=com.pnn.obdcardoctor_full , z většiny ostatních jsem byl dost rozpačitý, ale co se týče informací z FAP, tak nic... Je na vině ELM nebo softy pro android? Máte někdo zkušenost ECU Delphi v kombinaci s ELM327? Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.