Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

pac i pres to, ze je na vstupu pylovy filtr, dostanou se nejake necistoty do rozvodu vzduchu pod palubkou, kde pak, kdyz se po jizde vypne klima a vyparnik je jeste studeny, kondenzuje vlhkost, ve ktere se ve spojeni s tim prachem dari plisnim, houbam a bakteriim. Z klimatizace jde pak zatuchly a smrduty vzduch. Desinfekce se dela vetsinou pred sezonou a pak podle potreby, doporucuje se take vypinat klimu cca 10-15 minut pred prijezdem do cile a vypnutim motoru, aby se omezilo zminene kondenzovani vody

[upravil dne 30/6/09 Ferry]

Odesláno

A jak se ta desinfekce zhruba pohybuje cenově??Jak si psal o to pylovém fitru, myslím, že 306 ho nemá.Možná se pletu, ale nejspíš to bylo někde tady v diskuzi.

Odesláno

ceny jsou ruzne, bud jiz uvedene spreje, kdy si to clovek udela doma sam ( napr. sprej v Autokelly 400ml asi 190Kc, ale znackovy Valeo uz byva kolem 250-400Kc) a nebo nekde v klima servisu, cena kolem 600, s kontrolou tlaku chladiva a pripadnym doplnenim (ta kontrola chladiva se dela pokud se ti zda, ze uz to malo chladi - na vystupu z vydechu by melo byt cca 7-12stC) 1200-1500Kc

[upravil dne 30/6/09 Ferry]

Odesláno

A takovej lama dotaz: pokud nastartuju auto a z ventilace (bez zapnute klimy) jde jako by octovej pach (slabej, ale znatelnej), tak je to tim \"nevypinanim klimy pred dojezdem a odparenim vody\"? Kdyz po startu motoru naskoci/zapnu klimu, tak nic necitim.

Mel jsem za to, ze sajrajt ve ventilaci se pozna pri zapnute klimatizaci - ja mam myslim opracny problem.

Odesláno

ChodeC: nene prave ze ten smradek je citit po vypnuti klimy... a nebo jak pises kdyz nastartujes auto tak je to taky citit.. doporucuju desinfekci ;)

Odesláno

Stále cítim v aute taký zatuchnutý puch. Osviežovače to na chvíľu poriešia, ale potom zas. Klímu som dal dezinfikovať v Peugeote a nepomohlo. Netuší niekto čo s tým? Ešte skusím pretepovať koberce.:myslim

Odesláno
Původně zaslal: AnotherOne

Stále cítim v aute taký zatuchnutý puch. Osviežovače to na chvíľu poriešia, ale potom zas. Klímu som dal dezinfikovať v Peugeote a nepomohlo. Netuší niekto čo s tým? Ešte skusím pretepovať koberce.:myslim

Toto som riesil ja :D Cela ventilacia vycystena, vsetko vylestene, a stale puch...

Nakonec to boli tie male koberceky pod nohami ... Vytiahol som ich von, vystriekal na wapke :D a nechal vysusit. Od vtedy pokoj :)

Odesláno

Jo pod gumama ten černej koberec a pod ním Molitan ®, skvělá to PUR, ale dost nasákavá a při testech bylo zjištěno, že 1 ml vody se z 1m3 Molitanu vypařuje 12 měsíců při konstantní teplotě 22 st. a vlhkosti 30%, což je ve skutečnosti nedostižitelné. Prostě je to dnes na vystélky již překonaný materiál. Koneckonců naše firma přišla s nápadem používat ve vozech recyklované pěny se zavřenou vnější strukturou. Bohužel prosadit se trvá hrooooozně dlouho. Jo najít kupce technologie, výrobce a ješttě majetnýho to není jen tak! Koho by to zajímalo tak tady: www.robex-dk.cz/recyklace.php --- ale pozor, jen pro nadšence s tučným kontem :-)

[upravil dne 1.7.2009 Georginho_cz406]

Odesláno

Tak to vyřeším tím sprejem pokud ho seženu.Jak psal AnotherOne, též cítím štiplavý zápach, ale ne pořád jen sem tam při jízdě.

[upravil dne 2/7/09 Hanzz]

Odesláno

Já budu asi jezdit někam, kde to dělají (myslím servis). vyplácal jsem už tolik sprejů a smrádek je vždy. Buď je když je klima puštěna, nebo zase pak když je vypnutá....

V servisu si pak můžu alespoň vylít zlost, že to už zase smrdí!!!

Odesláno
Původně zaslal: Georginho_cz406

vyplácal jsem už tolik sprejů a smrádek je vždy. Buď je když je klima puštěna, nebo zase pak když je vypnutá....

Jsem na tom úplně stejně. A byl jsem s tím i na desinfekci v servisu a nic. :(

Odesláno

Hlavně si zjisti jestli ti někde do auta nezatéká. Mě takhle kleklo BSIčko na 406ce a pak se zjistilo, že bylo plné vody. Zatékalo předním oknem. Jinak origo koberce, co jsou na podlaze mají zespoda vrstvu, která nepropouští vodu.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...