Hanzz Odesláno 30. červen 2009 Odesláno 30. červen 2009 Mám takový dotaz.Proč a jak často se desinfikuje klima??Díky Citovat
Ferry Odesláno 30. červen 2009 Odesláno 30. červen 2009 pac i pres to, ze je na vstupu pylovy filtr, dostanou se nejake necistoty do rozvodu vzduchu pod palubkou, kde pak, kdyz se po jizde vypne klima a vyparnik je jeste studeny, kondenzuje vlhkost, ve ktere se ve spojeni s tim prachem dari plisnim, houbam a bakteriim. Z klimatizace jde pak zatuchly a smrduty vzduch. Desinfekce se dela vetsinou pred sezonou a pak podle potreby, doporucuje se take vypinat klimu cca 10-15 minut pred prijezdem do cile a vypnutim motoru, aby se omezilo zminene kondenzovani vody [upravil dne 30/6/09 Ferry] Citovat
Hanzz Odesláno 30. červen 2009 Autor Odesláno 30. červen 2009 A jak se ta desinfekce zhruba pohybuje cenově??Jak si psal o to pylovém fitru, myslím, že 306 ho nemá.Možná se pletu, ale nejspíš to bylo někde tady v diskuzi. Citovat
Qcko Odesláno 30. červen 2009 Odesláno 30. červen 2009 Daju sa na to kupit aj spraye, ale v servisoch to robia tak za 500;)...(samozrejme zas zalezi kde:roll)... Citovat
roxbury7 Odesláno 30. červen 2009 Odesláno 30. červen 2009 mne kamarát kúpil takéto niečo. je to obyčajný spray na čistenie klímy. Vyšiel na 5 Eur. po aplikácii je jasne cítit že zabral:D:papa Citovat
Ferry Odesláno 30. červen 2009 Odesláno 30. červen 2009 ceny jsou ruzne, bud jiz uvedene spreje, kdy si to clovek udela doma sam ( napr. sprej v Autokelly 400ml asi 190Kc, ale znackovy Valeo uz byva kolem 250-400Kc) a nebo nekde v klima servisu, cena kolem 600, s kontrolou tlaku chladiva a pripadnym doplnenim (ta kontrola chladiva se dela pokud se ti zda, ze uz to malo chladi - na vystupu z vydechu by melo byt cca 7-12stC) 1200-1500Kc [upravil dne 30/6/09 Ferry] Citovat
ChodeC Odesláno 1. červenec 2009 Odesláno 1. červenec 2009 A takovej lama dotaz: pokud nastartuju auto a z ventilace (bez zapnute klimy) jde jako by octovej pach (slabej, ale znatelnej), tak je to tim \"nevypinanim klimy pred dojezdem a odparenim vody\"? Kdyz po startu motoru naskoci/zapnu klimu, tak nic necitim. Mel jsem za to, ze sajrajt ve ventilaci se pozna pri zapnute klimatizaci - ja mam myslim opracny problem. Citovat
majty Odesláno 1. červenec 2009 Odesláno 1. červenec 2009 ChodeC: nene prave ze ten smradek je citit po vypnuti klimy... a nebo jak pises kdyz nastartujes auto tak je to taky citit.. doporucuju desinfekci Citovat
AnotherOne Odesláno 1. červenec 2009 Odesláno 1. červenec 2009 Stále cítim v aute taký zatuchnutý puch. Osviežovače to na chvíľu poriešia, ale potom zas. Klímu som dal dezinfikovať v Peugeote a nepomohlo. Netuší niekto čo s tým? Ešte skusím pretepovať koberce. Citovat
zzipCZ Odesláno 1. červenec 2009 Odesláno 1. červenec 2009 já čistím klimu tak jednou za dva mněsíce ale v práci:D:D protože dýl to stejně nevydrží Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 1. červenec 2009 Odesláno 1. červenec 2009 Původně zaslal: AnotherOne Stále cítim v aute taký zatuchnutý puch. Osviežovače to na chvíľu poriešia, ale potom zas. Klímu som dal dezinfikovať v Peugeote a nepomohlo. Netuší niekto čo s tým? Ešte skusím pretepovať koberce. Toto som riesil ja Cela ventilacia vycystena, vsetko vylestene, a stale puch... Nakonec to boli tie male koberceky pod nohami ... Vytiahol som ich von, vystriekal na wapke a nechal vysusit. Od vtedy pokoj Citovat
AnotherOne Odesláno 1. červenec 2009 Odesláno 1. červenec 2009 Ja mám gumy a striekam ich pravidelne. Ale asi to budú tie koberce pod nimi. V zime mi dosť pretekala voda cez gumu a kyslo to tam. Citovat
Georginho_cz406 Odesláno 1. červenec 2009 Odesláno 1. červenec 2009 Jo pod gumama ten černej koberec a pod ním Molitan ®, skvělá to PUR, ale dost nasákavá a při testech bylo zjištěno, že 1 ml vody se z 1m3 Molitanu vypařuje 12 měsíců při konstantní teplotě 22 st. a vlhkosti 30%, což je ve skutečnosti nedostižitelné. Prostě je to dnes na vystélky již překonaný materiál. Koneckonců naše firma přišla s nápadem používat ve vozech recyklované pěny se zavřenou vnější strukturou. Bohužel prosadit se trvá hrooooozně dlouho. Jo najít kupce technologie, výrobce a ješttě majetnýho to není jen tak! Koho by to zajímalo tak tady: www.robex-dk.cz/recyklace.php --- ale pozor, jen pro nadšence s tučným kontem :-) [upravil dne 1.7.2009 Georginho_cz406] Citovat
Hanzz Odesláno 2. červenec 2009 Autor Odesláno 2. červenec 2009 Tak to vyřeším tím sprejem pokud ho seženu.Jak psal AnotherOne, též cítím štiplavý zápach, ale ne pořád jen sem tam při jízdě. [upravil dne 2/7/09 Hanzz] Citovat
Georginho_cz406 Odesláno 2. červenec 2009 Odesláno 2. červenec 2009 Já budu asi jezdit někam, kde to dělají (myslím servis). vyplácal jsem už tolik sprejů a smrádek je vždy. Buď je když je klima puštěna, nebo zase pak když je vypnutá.... V servisu si pak můžu alespoň vylít zlost, že to už zase smrdí!!! Citovat
BoneDaddy Odesláno 2. červenec 2009 Odesláno 2. červenec 2009 Původně zaslal: Georginho_cz406 vyplácal jsem už tolik sprejů a smrádek je vždy. Buď je když je klima puštěna, nebo zase pak když je vypnutá.... Jsem na tom úplně stejně. A byl jsem s tím i na desinfekci v servisu a nic. Citovat
AnotherOne Odesláno 2. červenec 2009 Odesláno 2. červenec 2009 Skúste tie podlahy, cez víkend sa na to vrhnem. Má byť horúco tak to hádam uschne. Citovat
HonzaZ Odesláno 2. červenec 2009 Odesláno 2. červenec 2009 Hlavně si zjisti jestli ti někde do auta nezatéká. Mě takhle kleklo BSIčko na 406ce a pak se zjistilo, že bylo plné vody. Zatékalo předním oknem. Jinak origo koberce, co jsou na podlaze mají zespoda vrstvu, která nepropouští vodu. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.