martin406hdi Odesláno 16. červen 2009 Odesláno 16. červen 2009 caute odbornici Mam problemik.. po zapnuti A/C mi nefunguje klima.. z palubnej dosky mi ide len take divne sycanie, nechladi... predny ventilator (mam len jeden) mi bezi na pomaly rezim, pozeral som rele pri sahare, zdaju sa byt OK... napada vas nieco cim by to mohlo byt??? PS.. cez zimu fungovala.. dakujem za kazdy postreh a napad. peugeot 406/ 2.0HDi, r.v.2000, automaticka klima, 66KW Citovat
BV406 Odesláno 16. červen 2009 Odesláno 16. červen 2009 pravdepodobne malo chladiva, nekde ti uteklo, to se projevuje takovym sycenim, zajed do klimaservisu ... Citovat
foxo Odesláno 16. červen 2009 Odesláno 16. červen 2009 no v prvom rade by som skusil ist doplnit chladivo, a teda vlastne skontrolovat, ci je mechanicky vsetko v poriadku. Potom moze byt kompresor zly, alebo nespina ta elektromag. spojka na kompresore klimy. Citovat
martin406hdi Odesláno 16. červen 2009 Autor Odesláno 16. červen 2009 dakujem zistil som ze mi vysycala napln z klimy.. takze hor sa do nejakeho servisu nech mi to zacinuju, naplnia, az mozem znova klimovat.. leto ide.. dakujem a pekny den vasetkym Citovat
Hauke Ivo Odesláno 16. červen 2009 Odesláno 16. červen 2009 Když ti to budou plnit tak tam napustí UV barvivo a rvonou zkontrolují těsnost :-) Jinak je uplně normální že chladivo časem uteče. Citovat
ajven Odesláno 1. červenec 2009 Odesláno 1. červenec 2009 Původně zaslal: martin406hdi dakujem zistil som ze mi vysycala napln z klimy.. takze hor sa do nejakeho servisu nech mi to zacinuju, naplnia, az mozem znova klimovat.. leto ide.. dakujem a pekny den vasetkym no az tak sa neponahlaj, ja som medzitym zistil, ze mam vadny klim. chladic, ale novy som zohnal az tento rok. Daj si to preverit, mozem ti tu poradit potom, kam a za kym ist. Ja mam teraz problem, ze po napusteni systemu sa to nerozbehlo. Budem musiet skontrolovat rele, kompresor atd. Citovat
jkmtrnava Odesláno 1. červenec 2009 Odesláno 1. červenec 2009 to ajven:mal som podobný problém, no s pastorkom sme odhalili chybu. Ako pozerám máš to 2000 ročník tam je rele zapínania klímy v BSI jednotke. Ale po cca 9 rokoch fungovania sa na relé už pravdepodobne opálili kontakty. Musíš vyviesť z BSI jednotky + pol ovládania relé a napojiť na nove rele ktoré si dodáš. - pol na kostru. Na zapínacie kontakty rele(nového) si stiahni +pol od poistiek a druhý kontakt pripoj na vodič spínania spojky kompresora. Mne to fachčí už skoro rok a OK. Bohužial som nenafotil žiadne foto. Citovat
733thunder Odesláno 9. červen 2013 Odesláno 9. červen 2013 Mam otazocku ohladom klimatizacie.Este pred tyzdnom mi klima fungovala,pekne chladila,vetrak bezal,vsetko islo tak ako ma.Dnes uz nejde.Nepocut uz ani cvaknutie z BSI jednotky. Rele v BSI bolo menene minuly rok,nakolko stare sa uz porucalo,vymeneny chladic klimy, aj tlakovy spinac na chladici,vetrak tiez fungoval,trubky boli tiez OK. Moze to byt klasicky unik? Ked este zoplo rele,z vyduchov bol pocut iba akesi sycanie.Sycalo to uz aj predtym.Zeby sa pomalicky vytracalo chladivo? Cvakne to rele v BSI ked je nizky tlak v okruhu klimatizacie,ked je malo chladiva,alebo da tlakovy snimac na chladici info ze je prazdna a ani sa nesnazi ju spustit? Za cenne rady a odpovede vopred dakujem. Citovat
Ferry Odesláno 9. červen 2013 Odesláno 9. červen 2013 jestli to sycelo, tak nejspis uteklo chladivo a tlak se dostal pod hodnotu, pri ktere se jeste zapne kompresor, ted uz je prilis maly a tlakovy snimac to nepusti, takze ani necvakne rele v BSI Citovat
733thunder Odesláno 10. červen 2013 Odesláno 10. červen 2013 Tak,unik odhaleny.Kompresor komplez zeleny od farbiva.Da sa nejako repasovat,pretesnit? Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.