Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

ja menil jen spojkovou sadu valeo lamela, pritlacak, a spojkove lozisko,, lozisko sem mel total ko, a pritlacak jsem mel kolem loziska modre(vyhratej) tak supr,, puvodni majitel holt jezdil jako das(priznam se ze hodne taham tezky vleky,nejcasteji kone)

:D

Odesláno

teď tam máš dvouhmotnostní setrvák a ten je původce všech problémů se spojkou (různé kovové zvuky,klouzání,možnost,že se v provozu roztrhne,atd)

vyměňuje se pak za tu sadu Valeo,co píšu (s normálním--jednohmotovým setrvákem)

dá se vyměnit i ten dvouhmotnostní setrvák,ale je dost drahý...a v podstatě je neekonomické jej do auta cca 10 let starého dávat...

Odesláno

Ahoj dneska jsem byl v peugeotu v servisu v Pardubicich.A tam mi řekly že se mění jen spojkova sada a že setrvák se nemění není duvod.Tak já pak nevím.čemu mám věřit.jestli stačí vyměnit jen spojku.ja tomu už fakt nerozumím.když se bude měnit jen spojka tak to bych sehnal s parací do 5tisic od fyrmy Luk.a když se setrvákem tak to je ranec to takvejch 15tisic možná víc.mužete mi to prosím vás někdo vysvětlit a napsat své názory.strašně moc za ně děkuji.

Odesláno

Pokud setrvačník není vyloženě zničený, to znamená že na třecích plochách nejsou rýhy, nebo není vyhřátý( úplně modrý) nebo není ojeté ozubení tak by se mohl použít. A strašně moc neděkuj, stačí jen hodně poděkovat a když tak velmi hodně poděkovat.

[upravil dne 15.6.2009 kobr]

Odesláno

Jaroslav Čapek

víc teorie o spojce ti tady nenapíše asi nikdo:)...teď by to chtělo přestat psát a sundat převodovku a spojku--potom se jistě ukáže,co to chce--možná je setrvák gut a stačí ta třídílná sada LuK,jestli néé,tak čtyřdílná sada Valeo :myslim

jinak,jestli ti to klouže jak jsi včera psal--jezdím s tím 4 roky...(50 000km) a nemám problém

nevím,co o spojce víc napsat :papa

[upravil dne 16/6/09 ozzy1956]

Odesláno

to ozzy: no, jeste k tomu setrvaku.... znas nekoho se 406 hdi 80kW, komu by se setrvak totalne rozpadl ?

se ptam, protoze, kdyz jsem kupoval ten svuj kombajn, tak jsem musel asi po mesici menit remenici na klikovce (170tkm), no a u te prilezitosti jsem se ptal v pezot servisu co jako s tim setrvacnikem, byl jsem ubezpecen, ze na 406 ten setrvak celkem drzi, i kdyz si zacvrlika atd... ze tam pry jeste nikoho nemeli, ze by se mu to rozpadlo, ze pry naopak u 307 to menili furt, protoze pry ma jinou konstrukci a rozpadal se...

ja se cvrlikajicim setrvakem mam jiz najeto asi 30t km, momentalne to neresim, spojka zatim funguje, sice ne 100%, ale na 190 tkm obstojne...

da se vubec zjistit \"zvenku\" jestli je setrvak v hajzlu nebo ne ? jak se to krome cvrlikani projevuje ? nebo se musi proste vymontovat a zkouknout ?

Odesláno

1.--neznám nikoho--je to asi jen teoretická porucha,před úplným rozpadnutím by ten setrvák tak roztřepal celý agregát,že by to každý nechal rozebrat--opravit...

2.taky s cvrlikajícím jezdím od koupě,na tu pětku v kopci a při plném plynu by to snad klouzlo,ale neřeším,dám čtyřku a není problém

3.zvenku nepoznáš nic--kromě různých pazvuků--,ale po rozebrání je většinou pružina přítlačáku modrá--ta teplota se

dostane asi i na setrvák a ty pružiny setrváku tím pádem změknou a začnou zvonit--cvrlikat atd.Myslím,že ty dvouhmotnostní setrváky jsou cesta do pekel--pochopila to firma Valeo a dodává sadu s normálním kusem železa,na kterém se nemá co zdupat (jednohmotnostní setrvák) a odpruženou lamelu...S touto sadou není žádný problém--spojka drží,neprokluzuje a dokonce ani necvrliká...:D:D

Odesláno

Ahoj no uvidím jak to bude vypadat.zatím to neřeším nejsou na to prachy.tak jestli jsem to pochopil dobře že když bude dobrej tak se tam muže nechat a že se za měsíc neposere?:myslim musí to snad něco kurva vydržet.

Odesláno
Původně zaslal: ozzy1956

1.--neznám nikoho--je to asi jen teoretická porucha,před úplným rozpadnutím by ten setrvák tak roztřepal celý agregát,že by to každý nechal rozebrat--opravit...

2.taky s cvrlikajícím jezdím od koupě,na tu pětku v kopci a při plném plynu by to snad klouzlo,ale neřeším,dám čtyřku a není problém

3.zvenku nepoznáš nic--kromě různých pazvuků--,ale po rozebrání je většinou pružina přítlačáku modrá--ta teplota se

dostane asi i na setrvák a ty pružiny setrváku tím pádem změknou a začnou zvonit--cvrlikat atd.Myslím,že ty dvouhmotnostní setrváky jsou cesta do pekel--pochopila to firma Valeo a dodává sadu s normálním kusem železa,na kterém se nemá co zdupat (jednohmotnostní setrvák) a odpruženou lamelu...S touto sadou není žádný problém--spojka drží,neprokluzuje a dokonce ani necvrliká...:D:D

Máme poněkud rozdílný přístup. Mě nedávno spojku měnili (nijak \"necvrlikala\", jen brala hrozně nahoře a nepřenášela plný výkon v zátěži), nicméně protože mám rád auto u kterého se nemusím bát kde mě nechá na holičkách, tak jsem celou sadu vyměnil (samozřejmě za náhradní jednohmotový setrvák). Nyní mám klid a vím, že s autem mohu bez problémů i do zahraničí a v pohodě se i vrátím - jezdit se \"cvrlikající\" a prokluzující spojkou bych asi dlouho nevydržel (přijde mi rozumnější vyměnit byť drahý díl než riskovat, že s sebou ten utržený setrvák vezme něco dalšího a já budu řešit odtah z dovolené a koukat, jak z opravy za 15 000 je oprava za 50 000 - na to mi je líto vyhazovat peníze).

Odesláno

Medvěd

je to úplně jinak,než jsi psal--s prokluzující spojkou může jezdit leda idiot :myslim,ta spojka to udělá dvakrát za rok (to je to,co řešíme...)

a to cvrlikání--udělá to,když vypneš motor...na funkci to nemá žádný vliv...kvůli tomu se spojka opravdu nevyměňuje

:bojim

Odesláno
:nevim Tak už aj ja viem odkial pochádza ten divný cvrlikavý zvuk pri vypnutí motora, auto mám chipnuté a spojka zatial drží :roker (cca 178.000km na tacho). Ale keď sa tu preberá ten jednohmotný zotrvačník, tak či je nejaký viditeľný (resp. počuteľný) rozdiel po výmene pôvodného dvojhmotného?
Odesláno

Zrovna před týdnem jsem dělal spojku na mém HDI,auto mě nechalo vyskákaly pružiny,brala úplně nahoře pořád jsem to odkládal a vytrestalo mě to.Byla tam LUK dal jsem tam tu samou sadu od LUKU,přítlačák byl vymačkanej ložisko skoro kaput,lamela sice v poho akorád ty slabší pružinky v tom plastu vyskákaly.Rám se vyndavat nemusí ,převodovka se musí víc natočit.Materiál i s guferem na motor a s dvouma do převodovky to stálo 4000,-

Odesláno

LUK je origo spojka. Koupil jsem sadu origo Valeo a vevnitr byla lamela,pritlacak-LUK, lozisko-SKF. Na aute bylo totez. Valeo to jen prebaluje do svych krabic.Takze LUK :super Menil jsem to kvuli rozpadlymu lozisku,setrvak jsem nechal.

Odesláno

Nechaval jsem si prelepit ve FERODU pakny na parkovaci brzdu, hotovo za dva dny za 530,-, a zeptal se na spojku a na moje mi rekli 630,-. Takze kdo ma cas a kloudnou lamelu tak si to necha prelepit a je to. Vedet to vloni tak jsem usetril.

Odesláno

tak přelepit pakny,ať ruční brzdy u kotoučovek nebo normální pakny u bubnů bych si nechal, PEVNOU lamelu k dvouhmotnostnímu setrváku taky,

ale normální ODPRUŽENOU lamelu bych nenechal--ten mechanismus uložení pružin v lamele to podruhé nevydrží a může

se rozsypat--s následnou velkou škodou...:bojim

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...