Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Čau a co říkate na tu cenu co jsem kdysi psal za spojku Luk 2980kč dneska jsem tam radči ješte psal jestli to je celá spojková sada.Je to obchod v Praze jmenuje se Haspa.nemate nekdo zkušenost?jinak mechanyk by ji prej vyměnil za 2000kč to je dobra cena si myslim?A není tady někdo z Chotěboře a okoli?Ja jsem z Rušinova u Seče.ahoj:papa

Odesláno

Vážení, když už tu uvádíte nějaké ceny, značky, pracnost, a způsob výměny, ROZLIŠUJTE laskavě 66kW a 80kW verzi! Jsou ve všem uvedeném diametrálně odlišné!!!

Odesláno

Tak, a další na řadě :)

Včera jsem předjížděl po výjezdu z vesnice, na čtyřku cca 2tis ot, a při šlápnutí plného plynu spojka klouzla. Takže nastal čas výměny, ona ta spojka má docela nárok, v cca 250tis km...

Akorát si trochu lámu hlavu, co s tím.

Varianta 1 - bez kompromisů: čtyřdílná sada Valeo - s tím pevným setrvákem, a nazdar.

Varianta 2 - jen samotná sada spojky (lamela, přítlačák, ložisko), setrvák nechat původní odpružený. Při ubrání plynu a vypínání motoru klasicky lehce zacvrliká, jinak nic. Kromě toho tu mám ještě jeden vyndaný z vraku... Pro by byla samozřejmě cena sady, a jednodušší práce (nemusí ven nápravnice a převodovka, stačí to vysunout.

Varianta 3 - koupit jen lamelu a ložisko, přítlačák tu mám hodně pěkný v regále, zřejmě neměl moc najeto.

Asi si hodím korunou :)

Odesláno
Původně zaslal: jara072

Zrovna před týdnem jsem dělal spojku na mém HDI,auto mě nechalo vyskákaly pružiny,brala úplně nahoře pořád jsem to odkládal a vytrestalo mě to.Byla tam LUK dal jsem tam tu samou sadu od LUKU,přítlačák byl vymačkanej ložisko skoro kaput,lamela sice v poho akorád ty slabší pružinky v tom plastu vyskákaly.Rám se vyndavat nemusí ,převodovka se musí víc natočit.Materiál i s guferem na motor a s dvouma do převodovky to stálo 4000,-

Odesláno

Teď jsem koukal do ceníků, a málem mi hráblo, jak se poslední dobou zdražilo. To budu muset hodit hodně kačkama :(

Při výměně setrváku půjde ven převodovka, kvůli té zase nápravnice.

Odesláno
Původně zaslal: oddie

Teď jsem koukal do ceníků, a málem mi hráblo, jak se poslední dobou zdražilo. To budu muset hodit hodně kačkama :(

Při výměně setrváku půjde ven převodovka, kvůli té zase nápravnice.

no, ja uz to poresil, koupil jsem 4dilnou sadu od valea za 13600,- a servis mi to udela za 3t ....

[upravil dne 29/6/09 BV406]

Odesláno

hehe se tu roztrhl pytel s těma spojkama. Jsem taky čerstvým členem a majitelem new spojky:D , lamela byla good ložisko uplně KO a díky němu i přítlačák , vyměněno za Valeo Premium . Jinak měnil jsem to páč to ložisko bylo slyšet až moc a spojka sem tam proklouzla . Bylo to před odjezdem na dovolenou tak jsem nechtěl riskovat.

Oddie - bych vzal jen sadu 3ks přítlačak může mit malo najeto ale zaleží jakým zpusobem , ikdyž neviděl jsem ho takže těžko říci.

Odesláno

Mě začala taky teď klouzat, respektive jednou za čas klouzne přesně jak píše oddie na 4 nebo 5 kolem 2 tisíc toček když se tomu víc dá. Musí ale ještě holka vydržet tak pět tisíc, snad se to nebude rychle zhoršovat.

Setrvák mám jednohmotu, sada od LUKu mě výjde na 4tisíce na 80kW, musí se při výměně jen spojky posouvat i nápravnice nebo sundávat? Nebo to stačí odehnout a je tam dostatek místa na sundání a nasazení spojky nové? Pač někdo píše tak a jinej zas tak, je mi jasný, že když se sundá je tam víc místa, ale radšibych jí tam nechal jen převodovku vytočil pokud se to nějak dá.

[upravil dne 29.6.2009 Xantik]

Odesláno

Ještě mě napadá, starší 80kW HDIčka měly také jednohmotový setrvák??? Pokud jo, tak by možná stačilo sehnat starší setrvák z toho, a k němu novou spojku...

Odesláno

oddie

jestli si necháš auto dlouho--varianta 1., jestli do roku--var. 2., varianta 3.vůbec--chtějí za samotnou lamelu a ložisko hromadu peněz, sada vyjde lépe...

dej dotaz do pežotu--mívají repas sady spojky s dobrou cenou včetně výměny...

Odesláno

Asi dlouho, nějak si moc nedovedu představit adekvátní náhradu za něj. I když u mě člověk nikdy neví :)

Na samotnou lamelu už jsem koukal, to je pasé, zajedno stojí nesmysl, za druhé stejně ani není nikde skladem. Takže asi půjde ta čtyřdílná Valeo s pevným setrvákem, teď ještě rozhodnout, jestli to budu dělat sám, jsem nějakej línej...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...