Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

nene.. oddie si poridi Zigula. Pac nechce nic v nafte a to Zigul splnuje. Teda, nic proti Zigulum....

Anebo si koupi na splatky Dacii SuperNova :)

Odesláno

Srandisti...

Předtím jsem psal, že to nebude nafta, takže z toho by asi mohlo byplývat, že to bude dvoulitrový benzín. Nic konkrétního na mysli nemám, tahle situace nastane nejdřív tak za 4 roky, pokud vůbec. A navíc se klidně může stát, že u mě přeci jen skončí nějaké TDI či HDI - ač říkám, že to nechci, přeci jen posuzuju auta podle poměru cena/užitná hodnota/servis - a když se naskytne nějaký super kup, tak zkousnu i ten elektronický šrot... celkem mě láká 806/Ulysse/Evasion, příp. 8 místná užitková verze Expert/Scudo - a tam se to HDI hodí asi líp než slabý 1,9TD.

Jinak s těmi japonci to myslím zcela vážně - v těch novějších autech nemají konkurenci ani omylem. A s tím automatem si taktéž nedělám srandu - pokud si můžu vybrat, preferoval bych moderní automat (ve starých křápech se bohužel vybrat nedá, nadto Peugeot měl ty automaty mizerné a poruchové). Starší auto s automatem = Mercedes 124 combi 300D - ty jsou sice pekelně drahé a hodně žerou, nicméně nájezdy motorů ke 2mil km... ale to je taky trochu jiná liga.

Pokud mám napsat konkrétního japonce teď, tak třeba Nissan Primera, Mazda 626 (nebo 6), Mitsu Lancer.

Jinak, už jsem to tu kdysi dááávno psal, žigul byl moje první auto, a měl jsem celkem dva, pak taky dvě škodovky, Volhu combi, Fiat 128 coupé... když už si chcete rejpnout. Dacii ani zadarmo.

Odesláno

To imhotep: Všimni si, že tu zazněly dva názory \"Peugeot už ne\" a ztoho jeden od oddieho, který o tom něco ví. Přidávám další názor - už ne. Typy xx5 byly držáky, u xx6 už si nejsem tak jistý a co jsem slyšel o xx7 tak je to hrůza, takže to vypadá, že pgt usnul na vavřínech. Moje další auto bude asi japonec, ještě jsem ho neměl, ale známý klempíř jezdí jen v nich a nedá na ně dopustit. Takže asi Toyota carinaE nebo avensis nebo nová mazda2. Designově sice nesahají francouzům ani po kotníky, ale v ostatních věcech je to obráceně. Howgh

Odesláno

na forech s japoncema sem se dozvěděl že nemaj moc dobré diesely a ja Jezdím 150Km (2x75Km jenom pro upřesnění)denně a tak mě zajímá ušetřena každá koruna, tak třeba kdyby to žralo o 1L víc tam mě to bude stát o 10000Kč víc a to je pro mě dovolená u moře, nemluvě o cenách, i rozdíl 2 Kč udělá skoro 1000Kč za rok. Jak jsou na tom vůbec diesely já neznám nikoho kdo by to mel.

Tak co potom za auto?

Odesláno

Chceš laciné díly? Pak Schade 120. Výfukové a sací ventily, těsnění pod hlavu a k tomu nanuka Ledňáčka do ruky a cena 800 s DPH :)

Ale vážně. Se říká že japonci jsou drazí na dílech. Jsou dražší, ale pokud jseš v jejich klubu, a pak časem znáš lidi kolem dané značky, tak seženeš laciněji než na evropana v prodejně.

Japonci jezdí hodně dobře, výkonné motory. Třeba dbát na korozi, respektive jí včas podchytit. Mají slabší plechy, takže Tatru s tím neodstrčíš.

Diesely pokud tam bude Isuzu, což jsou velicí pracanti, nebo Toyota. A nový motor od Hondy, to je mazec sám pro sebe.

Odesláno

To je řeč jak rozprávka. Kolikrát mám opakovat, že toho japonce v BENZÍNU???

Podívej, asi takhle: pokud jezdíš 150km denně, a pořídil sis na to BX za 15tis Kč, jsi u mě sebevrah. Zvláš? pokud píšeš, že jsi do toho na servisu nedal vůbec nic - tj. neměněný rozvoďák, kladky už vůbec ne, totálně shnilé vše vč. brzdových trubek... Je hrozně fajn, že ti to jezdí, a nemusíš na to ani šáhnout, ale takovéhle \"auto\" je okolí dost nebezpečné, a nepotkávám je rád. Nehledě na to, že až ten rozvoďák uletí, můžet to jako celek hodit akorát tak do sběru.

Pokud máš představu, že ti takto bude sloužit každé auto - tj. téměř zadarmo sehnané, a jezdící bez sebemenší údržby, jsi naivní. Tohle není pravidlo, spíš z prdele klika.

Tj., pokud bych měl vybírat auto, ktaré má za něco stát, má být jednoduché na údržbu a provoz, a nějakou chvilku vydržet, poohlédly bych se po novějším modelu téhož, tedy např. 405 1,9D nový model 93-95, a nechal na něm poctivě udělat všechno myslitelné - komplet rozvody, komplet podvozek, prostě všechno. Tahle sranda ovšem vyjde tak na 150tis Kč, a budeš mít by? perfektní, nicméně morálně zastaralý vůz, a jediná výhoda bude, že bude 100x spolehlivější než současný vrak.

Pokud si pořídíš cokoliv novějšího, bude to sice \"lepší kára\", ale na nákup dražší, na díly a opravy dražší, pokud chceš 406, bude žrát ne o litr, ale o dva víc. To je daň za lepší svezení.

Pokud chceš něco mezi, kup si 306 1,9D. To žere stejně, líp to vypadá, je to novější než 405, ale taky o dost menší.

Jinak obecně, pokud chci mít opravdu perfektní auto, na které se mohu spolehnout, na prvotní servis po nákupu počítám 50tis Kč. Do toho se v klidu vejde vše potřebné - rozvody, trysky, tlumiče a vůbec celý podvozek, sada zimních a letních gum... prostě fakt všechno. Je to sice rána, ale furt lepší s tím počítat dopředu, než pak být překvapený. Ale tohle si dokáže připustit jen opravdu málokdo.

Odesláno

Dávám Oddiemu Plně za pravdu. V dnešní době je všechno za prachy. je třeba jezdit tak aby auto vydělalo na nové, myslím tím další, které zase něco vydrží. Taky uvažuju o japonci. Suzuki montuje motory Peogeot doněktarých svých vozů. Konkrétně vím o Vitaře.;)

Odesláno

oddie-tak rozvoďák s kladkama je menenej před 2 rokama ještě původním majitelem (ten majetel je můj soused a je to kamoš) ma najeto asi 30 000Km. brzdy sjou kontrolované a destičky menené asi před rokem.

Je jasné že udržba je pořeba, a já ji dělám ale moje výhoda byla že sem k tomu dostal hromadu nah. dílů a v žádném případě nepočitám s tím že ji nebudu muset delat.

v tomhle s tebou souhlasím :)\"má být jednoduché na údržbu a provoz, a nějakou chvilku vydržet\":)

Proč myslýš že 406 žere víc? ja teda bych šel do 1.9 (1.8) TDi.

Odesláno

1,8TDI neexistuje. 1,9TDI, to sis asi poněkud spletl fórum, tady je Peugeot, ne VW... 406 se dělala v 1,9TD a 2,1TD - jak už jsem popisoval. Nemyslím, alébrž vím, že žere o ty dva litry víc - znám oboje, jak 1,9TD, tak 2,1TD, od majitelů, co je nějakou chvíli měli. Proč to tolik žere? Inu, je o 300kg těžší, něž 405...

Prostě, 405 1,9D sse dá 5-5,5 litru, 1,9TD ale už 6-6,5 (a umí i o dost víc), 406 TD min 7, ale není problém 9. Pohádky si nechte na dobrou noc, já s autem sice jezdím velmi klidně, ale jezdím, tlačit jej kvůli menší spotřebě nehodlám. Tohle jsou dlouhodobé zkušenosti...

Odesláno

TO Oddie: Plná pravda - moje stará 405 SRDT jela za: 1. do 90 km/ h 5,5 l/100, 2. dálnice a doržování rychlostí aspoň trochu 6,5 l/ 100 km, 3. kombinace dálnice slušnájízda cca 150 km/h a Praha průměr spotřeby dle papírů 7,2 l/100km, jízda jako prase max 9 l/ 100km. Je to taky o stylu jízdy a zachovalosti motoru. 205 co mám teď tak žere 4-5,5 l / 100km a to jede 140 jen to fikne, ale po městě je kontrolovaných 50-90(jak kde) tak na co bláznit a jsem spokojený.;):P:papa

Odesláno
:D Radek je právě ten majitel 406 1,9TD, co jsem zmiňoval. Ten druhý s 406 2,1TD není z clubu, nepíše sem a auto už prodal (nicméně jej měl přes dva roky).
Odesláno

Zacinam se zajimat o mercedesy, pry jsou kvalitni. Jsou dost drahy, nechapu to jejich znaceni, libi se mi C. Za dva roky mozna na nektereho budu mit.Co si o nich myslite?

Odesláno

Jinak pokud si necháš namontovat plyn musíš počítat s investicí cca od 25000 - 50000,- podle typu auta a systému LPG. Starší auto s plynem bych asi nekoupil, nemůžeš vědět v jakým stavu ten plyn je a mohli by s tím být akorát problémy, tím samozřejmě nemyslím starý Fáčko, kde není žádná elektronika.

Odesláno
Napsán autorem imhotep

oddie-tak rozvoďák s kladkama je menenej před 2 rokama ještě původním majitelem (ten majetel je můj soused a je to kamoš) ma najeto asi 30 000Km. brzdy sjou kontrolované a destičky menené asi před rokem.

Je jasné že udržba je pořeba, a já ji dělám ale moje výhoda byla že sem k tomu dostal hromadu nah. dílů a v žádném případě nepočitám s tím že ji nebudu muset delat.

v tomhle s tebou souhlasím :)\"má být jednoduché na údržbu a provoz, a nějakou chvilku vydržet\":)

Proč myslýš že 406 žere víc? ja teda bych šel do 1.9 (1.8) TDi.

no pokud dobře počítám tak 150km denně * 2 roky je 72 000 km...

ale třeba jsem to špatně pochopil

Odesláno

Sám za sebe můžu říct, že plyn bych nechtěl. Buď diesel, a nebo až nebude, tak se holt smířím s vyšší spotřebou, ale plyn ne. Už jsem tu vyjmenovával, že z mého pohledu má samé nevýhody - zákaz vjezdu do podzemních garáží, minimální dojezd na jedno natankování (diesel 1000km...), zabranej kufr nádrží (to by mi u combi vadilo asi nejvíc, ani toroid není řešení).

MMMMM: hele, to si děláš prdel, s těmi Mercedesy, což? Ještě nedávno jsi tady brečel, jak asi budeš muset Peugeota prodat, že nemáš peníze, pamatuju, jak jsi sem dával hlášky, jak sháníš přivýdělek - práci na doma, a teď Mercedesy? Leda bys dědil nebo vyhrál ve Sportce.... Nicméně, pokud je to tak, budiž ti přáno, a Mercedesy jsou skutečně trochu jiná liga.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...