TomThom Odesláno 3. červen 2009 Odesláno 3. červen 2009 Musím se s vámi podělit o zážitek z Prahy, protože jsem slušně řečeno naštvaný. Manželka vyrazila z Krkonoš do Prahy a co čert nechtěl, tak se jí v ulici Na Žertvách podařilo ne zrovna nejlépe zaparkovat. Svislou značku zákaz stání neviděla, u krajnice stálo před ní šest aut, tak to tam postavila, ale už si bohužel nevšimla vodorovné žluté čáry, kterou zasáhla 1/3 délky. Vzala naši pětiměsíční dceru v sedačce a zhruba hodinu byla pryč. Po návratu bylo auto fuč, takže první dojem byl, že bylo ukradené. Ukradené nebylo, ale bylo odtažené. Pointou není ten odtah, ale to, že byla odtažená jediná ze všech hříšníků!! Asi nějakého ozbrojeného číšníka velmi iritovala naše oktávka s libereckou značkou, protože jinak tam už byly jen pražské značky. Po telefonátu na státní policii pak už jen následovala pakárna ve formě stíhací cesty s miminem v autosedačce na záchytné parkoviště, protože kočárek byl v autě, a zaplacení výpalného 1450,-Kč. Nenasr...a by mě pokuta, protože stání je bez diskuze a řešit to na místě, tak neceknu ani slovo a s omluvou by byla pokuta zaplacena, ale vytočil mě odtah. Do těchto dnů jsem byl k měšťákům celkem tolerantní, to znamená, že pohled na ně ve mně nevzbuzoval žádné emoce, ale naše křehké přátelství právě skončilo:bacha. Jenom dodám, že pochopitelně od státní policie přišel pozdrav ve formě předvolání k podání vysvětlení. Manželku samozřejmě nenapráskám, takže už jen řeším, jestli je lepší odmítnout podat vysvětlení nebo osoba blízká. Ani jedno mi není sympatické, ale auto jsem skutečně neřídil, ale jako vlastník to musím nějak elegantně vyřešit. Domluvil jsem, je mi lépe - internet a modrý portugal dokáže divy... Citovat
ozzy56 Odesláno 3. červen 2009 Odesláno 3. červen 2009 je to všude stejné--i při rychlejší jízdě v koloně vytáhnou cizí SPZ--pomůže jen více toho modrého portugalu... Citovat
Medvěd Odesláno 3. červen 2009 Odesláno 3. červen 2009 Pokud jsi zaplatil pokutu, pak nechápu, co bys měl ještě vysvětlovat? Citovat
TomThom Odesláno 3. červen 2009 Autor Odesláno 3. červen 2009 Pokuta na místě právě řešena nebyla. Nebylo s kým, protože po návratu k autu už v ulici měšťáci nebyli. Byl zaplacen jen odtah. Citovat
wooody Odesláno 3. červen 2009 Odesláno 3. červen 2009 jj portugal pomáhá........ ale nemůžeš jim vyčítat že to odtáhli, na to maj právo, to že odtáhli jenom jí může mít souvislost s tou žlutou čárou, na tý nesmíš stát ani cm....... je fakt že to byla sviňárna ale nemůžeš jim to vyčítat.......... jo a osobně bych použil osobu blízkou....... je to pravda Citovat
Ferry Odesláno 3. červen 2009 Odesláno 3. červen 2009 a nebylo tech 1450 jen za vyzvednuti auta z parkoviste a zaplaceni odtahu a pokuta za parkovani se bude teprve resit ? nevim jak to presne chodi a jak se to v tehle pripadech dela. Citovat
TomThom Odesláno 3. červen 2009 Autor Odesláno 3. červen 2009 Ale jo, tomu odtahu bych taky rozumněl, ale řešili jen přespolní... Citovat
OK406 Odesláno 3. červen 2009 Odesláno 3. červen 2009 Za jednu věc, může být potrestán pouze jednou a né dvakrát ,,ne bis in iden\"! O necitlivosti MP svědčí i to,že jistě z telefonátu věděli, že není paní z Prahy a navíc má sebou pětiměčíční dítě (batole) a šlo i ověřit. Citovat
wooody Odesláno 3. červen 2009 Odesláno 3. červen 2009 jj to už je jiná....... jinak jak napsal ferry tech 1450 bude jenom za odtah, nejak tak se to i pohybuje, nedavno se to tu resilo a pokuta teprve pride Citovat
Ajdamek Odesláno 3. červen 2009 Odesláno 3. červen 2009 Tak ono je jednodušší odtáhnout auto co je v řadě poslední, než to uprostřed A že se odtahujou a víc buzerujou přespolní, to je snad jasný, to je všude. Citovat
Maverick Odesláno 3. červen 2009 Odesláno 3. červen 2009 1450,- je skutečně jen cena za ostah vozidla. Pokuta se řeší až formou pozvánky na vysvětlovnu. Vim to z vlastní zkučenosti, když mi v blahé paměti odtáhli BX-ko. Tenkrát mě to taky hodně nas***o, protože z celé té řady otáhli akorát mě. Jediný co mě těšilo byl fakt, že i MPky jsem pořádně naštval (podle toho co říkali svědci odtahu), protože pro mě přijeli s nájezdama, ale protože Baxík seděl na zemi, museli volat pro kšandičky, aby ho dostali na korbu:D Citovat
Marcel505 Odesláno 3. červen 2009 Odesláno 3. červen 2009 Mef + TomThom: Rada pro příště - jezdit a parkovat jedině s přívěsem. Nebo po zaparkování na nevhodném místě sundat jedno kolo... Ty pásy pod prahy nemaj všechny odtahovky... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.