Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Ako premerať čidlo ABS? - pokračovanie

Recommended Posts

Odesláno

Auto mi začalo nepravidelne vyhadzovať chybu ABS/ESP. Niekedy je týždeň kľud, niekedy aj viackrát denne. Kontaky som už čistil - nepomohlo. Pravdepodobne blbne niektoré čidlo. Skúšal som ho nájsť porovnaním s ostatnými, na moje prekvapenie všetky majú nekonečný odpor. Predpokladal som, že čidlo je cievka v korej sa indukujú impulzy pohybom zubov, čiže nejaký odpor by to malo mať. Alebo to funguje ináč:myslim

[upravil dne 26.5.2009 AnotherOne]

Odesláno

Tak mi to nedalo, a premeral som ešte raz. Ten požičaný multimeter mal naprd kábel :D

Tri čidlá majú 1394 ohm ako keď utne, štvrté vyzerá podozrivo, je tam o čosi viac 1403 ohm. Myslíte, že to je kandidát? Je taký malý rozdiel významný?:myslim

Našťastie je to pravé predné koleso, a toto čidlo sa mení najľahšie. Pri zadných treba demontovať nádrž :D

Odesláno

mne tiez vyhadzovalo chybu i ked mam vlastne starsie auto cize aj starsie abs ale kde bola chyba?? mal som zlu ziarovku v brzdovom svetle vymenil som ju a od vtedy mi to uz nerobi :D prekontroluj si ich lebo abs snima kedy brzdis a pri zlej ziarovke je tam nejaka galiba, peugeot stym ma obcas problemy. a na diagnostiku si to daval ci nieco nevypise?

[upravil dne 17.5.2009 figusko]

Odesláno
Původně zaslal: AnotherOne

Původně zaslal: figusko

mal som zlu ziarovku v brzdovom svetle

Vadnú žiarovku by mi snáď palubný počítač zahlásil.

mas pravdu tvoje auto hej moje ne, ale nahoda je blbec len tak si to prekontroluj nic za to nedas a snimac nabrzdovom pedali by ti hlasil?

Odesláno

Mysím, že nie. Ale v tom to nebude. Chyba vyskočí počas jazdy aj keď nebrzdím a navyše sa mi stalo, že pri jemnom dobrzďovaní pred križovatkou mi kopalo do pedálu ako pri činnosti ABS - zrejme si myslel že koleso je v šmyku. Taktiež mi to raz naskočilo pri prejazde dierami - otasy. Takže z toho mi vychádza jednoznačne čidlo.

• O 2 týdny později...
Odesláno

Je to jednoznačne čidlo aj keď s meraním to nebolo celkom tak ako je písané hore.

Je to hallova sonda takže pri meraní v rozpojenom stave tam je odpor rádov megaohm, neviem prečo ten merací prístroj ukazoval také divočiny. Skúsil som to ešte ďalšími dvoma - značkový Fluke a obstarožný analógový s odporovými mostíkmi. Výsledok s nimi bol jednoznačný - všetky čidlá hodnoty v rádoch desiatok megaohm. To bolo ale v čase keď to raz išlo a raz nie. Zhodou okolností som to asi meral vždy keď to bolo ok :D

Teraz mi už ale hláška ABS a ESP svieti stále a keď zmerám napätie v zapojenom stave pri naštartovanom motore na troch je čosi cez 12V a na jednom skoro 0V. Skúsil som teda zmerať odpor teraz - tri čidlá desiatky megaohm a to jedno vadné 70ohm. Závada je teda zrejmá. Ide ale o zadné čidlo, pri výmene ktorého musí ísť dole nádrž :mrk takže servisu sa asi nevyhnem, doma na to nemám podmienky. Predné by som ešte zvládol, ale zadné :bojim

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...