AnotherOne Odesláno 17. květen 2009 Odesláno 17. květen 2009 Auto mi začalo nepravidelne vyhadzovať chybu ABS/ESP. Niekedy je týždeň kľud, niekedy aj viackrát denne. Kontaky som už čistil - nepomohlo. Pravdepodobne blbne niektoré čidlo. Skúšal som ho nájsť porovnaním s ostatnými, na moje prekvapenie všetky majú nekonečný odpor. Predpokladal som, že čidlo je cievka v korej sa indukujú impulzy pohybom zubov, čiže nejaký odpor by to malo mať. Alebo to funguje ináč [upravil dne 26.5.2009 AnotherOne] Citovat
subin Odesláno 17. květen 2009 Odesláno 17. květen 2009 V Autodatech byly i hodnoty odporů,ale už si je nepamatuju,v podstatě by mělo čidlo pracovat jak píšeš.Zvolil jsi správný rozsah na multimetru? Citovat
AnotherOne Odesláno 17. květen 2009 Autor Odesláno 17. květen 2009 Skúšal som všetky rozsahy, ale len na jednom čidle. Dosť sa to blbo meria. Nevieš zistiť tie hodnoty? Citovat
subin Odesláno 17. květen 2009 Odesláno 17. květen 2009 Boužel nevím:( Jedině jestli ti to později někdo doplní kdo ty odpory zná Citovat
Ferry Odesláno 17. květen 2009 Odesláno 17. květen 2009 350 - 2900 Ohmu, typicky 1050 viz clanek: http://www.xantiaclub.cz/view.php?cisloclanku=2007020002 [upravil dne 17/5/09 Ferry] Citovat
AnotherOne Odesláno 17. květen 2009 Autor Odesláno 17. květen 2009 Tak mi to nedalo, a premeral som ešte raz. Ten požičaný multimeter mal naprd kábel Tri čidlá majú 1394 ohm ako keď utne, štvrté vyzerá podozrivo, je tam o čosi viac 1403 ohm. Myslíte, že to je kandidát? Je taký malý rozdiel významný? Našťastie je to pravé predné koleso, a toto čidlo sa mení najľahšie. Pri zadných treba demontovať nádrž Citovat
figusko Odesláno 17. květen 2009 Odesláno 17. květen 2009 mne tiez vyhadzovalo chybu i ked mam vlastne starsie auto cize aj starsie abs ale kde bola chyba?? mal som zlu ziarovku v brzdovom svetle vymenil som ju a od vtedy mi to uz nerobi prekontroluj si ich lebo abs snima kedy brzdis a pri zlej ziarovke je tam nejaka galiba, peugeot stym ma obcas problemy. a na diagnostiku si to daval ci nieco nevypise? [upravil dne 17.5.2009 figusko] Citovat
Pája Rybišár Odesláno 17. květen 2009 Odesláno 17. květen 2009 Původně zaslal: Ferry 350 - 2900 Ohmu, typicky 1050 viz clanek: http://www.xantiaclub.cz/view.php?cisloclanku=2007020002 [upravil dne 17/5/09 Ferry] FAK TO JE TÝPEK!!!!!!!!MACHR NEJVĚTŠÍ....;) Citovat
AnotherOne Odesláno 17. květen 2009 Autor Odesláno 17. květen 2009 Původně zaslal: figusko mal som zlu ziarovku v brzdovom svetle Vadnú žiarovku by mi snáď palubný počítač zahlásil. Citovat
figusko Odesláno 17. květen 2009 Odesláno 17. květen 2009 Původně zaslal: AnotherOne Původně zaslal: figusko mal som zlu ziarovku v brzdovom svetle Vadnú žiarovku by mi snáď palubný počítač zahlásil. mas pravdu tvoje auto hej moje ne, ale nahoda je blbec len tak si to prekontroluj nic za to nedas a snimac nabrzdovom pedali by ti hlasil? Citovat
AnotherOne Odesláno 17. květen 2009 Autor Odesláno 17. květen 2009 Mysím, že nie. Ale v tom to nebude. Chyba vyskočí počas jazdy aj keď nebrzdím a navyše sa mi stalo, že pri jemnom dobrzďovaní pred križovatkou mi kopalo do pedálu ako pri činnosti ABS - zrejme si myslel že koleso je v šmyku. Taktiež mi to raz naskočilo pri prejazde dierami - otasy. Takže z toho mi vychádza jednoznačne čidlo. Citovat
subin Odesláno 17. květen 2009 Odesláno 17. květen 2009 prohlédni si i snímací kroužky(na poloosách),u hyndaye jsem měl jeden prasklej(měl větší mezeru mezi dvěmi zuby a chovalo se to dost podobně Citovat
AnotherOne Odesláno 17. květen 2009 Autor Odesláno 17. květen 2009 To som dnes skúšal, bez demontáže kotúčov vylúčené to skontrolovať. Citovat
306gti6 Odesláno 17. květen 2009 Odesláno 17. květen 2009 Mne to islo aj znahodenyma kolama:P:D Citovat
dolly1010 Odesláno 17. květen 2009 Odesláno 17. květen 2009 Původně zaslal: Ferry 350 - 2900 Ohmu, typicky 1050 viz clanek: http://www.xantiaclub.cz/view.php?cisloclanku=2007020002 Hej, tak to je mazec Sice nemám ABS ale vím, kde by se dali tyhle relátka sehnat Jinak, tohle je můj pětistej příspěvěk, takže odedneška jsem oficiálně Kecka Jo a potřebuju pomoct s tímhle Dík [upravil dne 17.5.2009 dolly1010] Citovat
Leo Odesláno 26. květen 2009 Odesláno 26. květen 2009 U mne občasné kopání do pedálu na rovné silnici taky dělal prasklý ozubený kroužek. Citovat
AnotherOne Odesláno 26. květen 2009 Autor Odesláno 26. květen 2009 Je to jednoznačne čidlo aj keď s meraním to nebolo celkom tak ako je písané hore. Je to hallova sonda takže pri meraní v rozpojenom stave tam je odpor rádov megaohm, neviem prečo ten merací prístroj ukazoval také divočiny. Skúsil som to ešte ďalšími dvoma - značkový Fluke a obstarožný analógový s odporovými mostíkmi. Výsledok s nimi bol jednoznačný - všetky čidlá hodnoty v rádoch desiatok megaohm. To bolo ale v čase keď to raz išlo a raz nie. Zhodou okolností som to asi meral vždy keď to bolo ok Teraz mi už ale hláška ABS a ESP svieti stále a keď zmerám napätie v zapojenom stave pri naštartovanom motore na troch je čosi cez 12V a na jednom skoro 0V. Skúsil som teda zmerať odpor teraz - tri čidlá desiatky megaohm a to jedno vadné 70ohm. Závada je teda zrejmá. Ide ale o zadné čidlo, pri výmene ktorého musí ísť dole nádrž takže servisu sa asi nevyhnem, doma na to nemám podmienky. Predné by som ešte zvládol, ale zadné Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.