BV406 Odesláno 22. květen 2009 Odesláno 22. květen 2009 Původně zaslal: msoli Tak po precitani vlakna som asi zistil pricinu mojho znepokojenia.Nevedel som preco mi auto tak piskne pri pridani,ubrani.nastartovani a zhasnuti motora.Asi to bude ten dvojhmotovy zotrvacnik.Da sa s tim pohode jazdit,alebo to mam co najrychlejsie riesit? Ake velke skody by som napachal keby som to nevymenil? A aka je cena toho zotrvacnika?Vopred diky za akekolvek rady. no, co ja vim, tak kazde starsi 80kW piska dvouhmotak, me taky, sice nevim, co je na tom pravda, ale mechanik u pezotu rikal, ze 406tkam se narozdil od 307 dvouhmoty nerozpadaji, je fakt, ze dva mi znami se stejnym motorem uz jezdi s takovym piskanim od dvouhmotaku nekolik let, ja asi rok, ale piskalo to i predeslemu majiteli....... osobne to neresim..... ovsem, kdybys to chtel resit a menit, tak si jen za material, tzn. setrvacnik priprav asi 15000 kc, tedy 580 ecek, a dava se original valeo, ovsem jiz jednohmota, protoze dvouhmota se jako nahrada stejne nevyrabi (a to je dobre), na komfortu jizdy to nepoznas... mi udelali cenu v pezotu vcetne prace asi 960 ecek, takze na to prdim , ovsem, jak jsem rikal, byl jsem ubezpecen, ze se pry na 406tkach dvouhmoty nerozpadaji.... tak si vyber at prihodi jiny nazor i ostatni, i kdyz jsme uz trochu [upravil dne 22/5/09 BV406] Citovat
AnotherOne Odesláno 22. květen 2009 Odesláno 22. květen 2009 Presne tak, zvuky zo spojky nie sú funkčná vada kým spojka neprešmykuje. Chrastia a pískajú pružiny v zotrvačníku, po jeho výmene by sa to ozvalo zas. Takže neriešiť. Citovat
Medvěd Odesláno 22. květen 2009 Odesláno 22. květen 2009 Původně zaslal: BV406 ovsem, kdybys to chtel resit a menit, tak si jen za material, tzn. setrvacnik priprav asi 15000 kc, tedy 580 ecek, a dava se original valeo, ovsem jiz jednohmota, protoze dvouhmota se jako nahrada stejne nevyrabi (a to je dobre), na komfortu jizdy to nepoznas... mi udelali cenu v pezotu vcetne prace asi 960 ecek, takze na to prdim , ovsem, jak jsem rikal, byl jsem ubezpecen, ze se pry na 406tkach dvouhmoty nerozpadaji.... tak si vyber at prihodi jiny nazor i ostatni, i kdyz jsme uz trochu [upravil dne 22/5/09 BV406] Já jsem nyní nechal spojku měnit (komplet setrvačník, lamelu, přítlačák, ložisko) a cena včetně práce byla 17500,- Kč. Původní cena měla být do 15000,- Kč, protože ale byl nějaký problém s demontáží přední nápravy, čas se prodloužil a i cena se drobně zvedla. Jinak jsem měnil dvouhmotnostní setrvák za jednohmotovou náhradu a cena celé sady byla kolem 12000,- Kč Citovat
msoli Odesláno 22. květen 2009 Odesláno 22. květen 2009 Uf to su riadne palky. Zatial to riesit nebudem.Auto ide v pohode tak naco vyhadzovat eura.Vadi mi len ten zvuk.Zavrem okna pustim radio a je klud. Citovat
BV406 Odesláno 22. květen 2009 Odesláno 22. květen 2009 sory za , medvede, spojku jsi menil preventivne, nebo jsi uz musel ? [upravil dne 27/5/09 Ferry] Citovat
oddie Odesláno 27. květen 2009 Autor Odesláno 27. květen 2009 Tak to je dobrá smůla s tím potkaným motorem. Přesně na takovéhle provázky se mi roztrhl ten starý řemen, a ujel jsem s tím několik km, než jsem zastavil a vytahal to z něj, ale do rozvodů mi naštěstí nic nespadlo. Jinak s tím altíkem z vraku jsem odminula najel 4tis km, z toho 3,5tis do Francie a zpět, a žádný problém se neprojevil, tak by ani v nejbližší době nemusel... Citovat
Medvěd Odesláno 27. květen 2009 Odesláno 27. květen 2009 Původně zaslal: BV406 sory za , medvede, spojku jsi menil preventivne, nebo jsi uz musel ? [upravil dne 27/5/09 Ferry] Spojka začala prokluzovat a dlouhodobě se mi nelíbila. Sice by ještě určitě pár kilásků vydržela, ale nechtěl jsem riskovat, že někde zústanu viset Citovat
tomike Odesláno 19. srpen 2009 Odesláno 19. srpen 2009 Tak pani pred par dnami mi pri pridavani zacal motor vydavat take divne zvuky. Nakoniec to bolo lozisko v alternatore a chlapik hned meni aj volnobezku, je tesne pred smrtou. Dvojhmota mi popiskuje veselo dalej, ale to neriesim ked neodchadzaju. Som zvedavy kolko ma vyjde repas alternatora. Zajtra budem vediet, ak to bude viac ako 150,-eciek som v poriadnej kasi. Citovat
tomike Odesláno 19. srpen 2009 Odesláno 19. srpen 2009 138 000 km, na 99% poctivych. Auto kupene na SK a mam ho po prvom majitelovi. Citovat
barmann Odesláno 19. srpen 2009 Odesláno 19. srpen 2009 minulý týden jsem si byl v Hodoníně nechat dodělat PPa při té příležitosti jsem se mechanika optal, co mi vydává takový divný zvuk motoru , který netuším jak bych popsal a právě to pískání. Divnej zvuk mi odposlouchal jako ložiska v altíku a to pískání právě jako zvuk setrváku. Když jsem se dotázal, jak spěchat s opravou, tak mi bylo sděleno, že ložiska co nejdříve a pískání setrváku neřešit, to prý dělá každá 406HDi s dvouhmoťákem. Citovat
tomike Odesláno 20. srpen 2009 Odesláno 20. srpen 2009 Tak vysledna cena 90,-eur. Vymenena volnobezka, lozisko vnutri altiku a nejake kolecko vzadu na kotve. Citovat
BrankoKK Odesláno 24. září 2009 Odesláno 24. září 2009 chlapi, kvoli tomu piskaniu som uz vymenil pol motora a nic sa nezmenilo, akurat je v penazenke viac vzduchu..... este som ochotny vymenit tu volnobezku, ale chcem si byt nabeton isty!!! mne to piska pri prudsom pridani plynu - pri predbiehani, jazde do kopca, alebo pri rozjazde z miesta, ked mu dam plyn na podlahu a vsimol som si, ze niekedy aj ked prevodovka preradi rychlost... uz som z toho fakt chory a preto vas velmi pekne prosim o pomoc!!!!!! Citovat
ozzy56 Odesláno 24. září 2009 Odesláno 24. září 2009 tu volnoběžku zjistíš tak,že sundáš řemen a projedeš to--pozor na servo,půjde těžko!!--nebo přidávat plyn na místě... ty máš automat?? [upravil dne 24/9/09 ozzy56] Citovat
BrankoKK Odesláno 24. září 2009 Odesláno 24. září 2009 no to som skusil, ale nic, robi mi to, iba ked mam paku v d-cku, ked vyhodim do neutralu alebo pustim plyn, okamzite to prestane Citovat
BrankoKK Odesláno 24. září 2009 Odesláno 24. září 2009 ozzy, nechcem ta moc otravovat, ale nevies, co by to mohlo byt??? niekto mi nacukal do hlavy, ze to moze robit zotrvacnik, tak neviem. a niekedy citim cez vyduchy na kurenie od motora smrad, akoby sa nieco palilo, a pocul som, ze zotrvacnik moze sposobit poziar myslis, ze by to mohlo byt ono??? lebo len tak mimochodom, je to pekne draha vec a musi sa pri vymene rozoberat spojka.... Citovat
ozzy56 Odesláno 24. září 2009 Odesláno 24. září 2009 neslyšel jsem,že by ten setrvák způsobil požár,on sice všelijak popiskuje,ale myslím si že u automat.převodovky není,tak jako není spojka... Citovat
Tomáš Odesláno 24. září 2009 Odesláno 24. září 2009 Zdravim no co se tyce setrvaku radsi nemluvit:grr vymenil jsem co se dalo v domeni, ze se toho pazvuku zbavim ale ejhle piska a piska dal:(slavny setrvacnik. Po tom co jsem se docetl, ze pripadna vymena dvouhmotoveho za jednohmotovy muze poskodit motor (bylo to spojene s ojnici myslim....)tak jsem radsi setrvacnik vynechal:( 406 je fajn auto ale tento problem a dost casty me opravdu hodne nastval:grr Citovat
BV406 Odesláno 25. září 2009 Odesláno 25. září 2009 prosim te, proc by mel jednohmotovy setrvak, kdyz se da za dvouhmotu, poskodit motor ??? to jsou nejake divoke bachorky ne ? vzdyt originalni 4 dilna sada na vymenu spojky vcetne setrvaku od Valeo taky obsahuje jednohmotovy setrvak ... kdo ti to rikal ? se ptam, protoze ja tuto vymenu podstoupil ... tak at vim Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.