Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Ahojte. Potreboval by som poradiť ohladom výpadkov ručičky tachometra, ktora je sprevadzaná aj výpadkom počitadla km a ukazovateľa aktválnej spotreby, čo je najhoršie pri padnutí ručičky na 0 klesne aj výkon auta zhruba o 10 až 15 per. ????

Vsetky članky čo som tu čítal ukazuju na snímač rýchlosti ale nikde nikto nehovorý o poklese výkonu. Po diagnostike v Peugeote mi bolo oznámené že to može byž pokazený snímač otáčok ale že v tom najhoršom prípade to može byť aj pokazená riadiaca jednotka ABS:(

Prave teraz sompo výmene snimača rýchlosti (ozubené kolieska nahonu su v 100 per. stave) a čakám či to pôjde.

Chcel by som sa vás opýtať či nemate niekto skúsenosti s tým že by porucha výpadkov tachometra bola sposobená riadiacou jednotkou ABS. Lebo ako viem info o rýchlosti auta berie riadiaca jednotka auta z ABS a snímača... Vopred dakujem za odpovede a Vaše názory

Odesláno

Mne spadne rucicka raz za dva mesiace a to tiez len na par sekund tak to neriesim :) ...ale kamos to mal v stave ze ked sa mu rucicka pohla hore tak oslavoval , dal vymenit cidla rychlosti a odvtedy je tomu uz rok a ziadne problemy :papa

Odstraněna citace těsně předcházejícího příspěvku. Dodržuj pravidla, díky. RH

[upravil dne 14/5/09 Radek Hurvajz]

Odesláno

ahojte, mne se to projevuje tak ze je rucicka rychlosti takova opozdena ... napriklad jedu 30 a dobrzduju na 0 a rucicka este dobiha... obcas se stane ze spadne uplne na 0 a prestanou se pocitat kilometry... videl bych to na cidlo rychlosti na prevodovce ? :myslim na kolik tak vyjde ? nemuzu to v serviceboxu nejak najit.

Odesláno

spatne cidlo na prevodovce, nebo opotrebovany jeho ozubeny nahon pripadne protikus - ozubene kolecko na unaseci v domecku na difirencialu.

cidlo stoji nove cca 1500, ozubeny nahon cca 170Kc to ozubene kolecko v diferencialu ted z hlavy nevim

Odesláno

A ties sa vam straca vykon pri vypadku tachometra????? A co ta aktvalna spotreba tiez zmizne ????

A mate niekto skusenosti s tou riadiacou jednotkou ABS??

Odesláno

vykon pada pouze u novejsich modelu 406, u starsich je to jinak zapojene a nema to vliv. RJ ABS alespon u starsich modelu 406 nemela zadnou spojitost s cidlem rychlosti, ta ma svoje cidla na kazdem kole a urcuje si vse podle nich

Odesláno

Já to mam úplně stejný. Shodou okolností jsem dneska měnil ozubený kolečko v čidle, ale problém stále stejný. Ručička padá na nulu čim dál častěji. V podstatě každej den a vždycky to provází stráta výkonu. Jako kdyby mi někdo přitáhnul ručku. Když se ručička chytí, auto mi ujede pod zadkem. Takže mě čeká ještě čidlo.

Odesláno

Ale uvidíš že když vyměníš čidlo tak už to bude v pohodě. Měla jsem stejný problém a výměnou se vyřešil - naštěstí :-)

Odesláno

No ja mám rovnaký problém - občas spadne tachometer na 0, počitadlo spotreby prestane rátať a výkon o niečo klesne. Zatial to robí íba občas, tak raz za 2tyždne na pár s., tak to nerišim, ked sa to zhorší, tak to čidlo asi ;)

Odesláno

Tak to mě to dělalo pořád, minimálně jednou za jízdu mi to prostě spadlo na nulu a zase se po něka minutách se probral.

• O 5 týdnů později...
Odesláno

zdravicko mam podobny problem ale s otackomerom normalne mi ostane rucicka na 2000 otackach a niekedy ked auto vytocim do tych 4000 tak otackomer ide dozadu............stretli ste sa s niecim takym????? inak ziadne problemy s tym suvisiace .......

Odesláno
Původně zaslal: slayer83

kde se dá koupit to čidlo..??:roker

Vezmi si malej techničák a zajdi do nejbližšího Peugeotu. \\druhovýroba se pokud vím nedělá.

Odesláno

Ahojte mne sa tiez obcas stane,ze mi padne rucicka tachometra na nulu a tiez poklesne vykon. Niekedy do 5 - 30 sekund znovu vyskoci na povodnu rychlost a vtedy sa da pocitit aj narast vykonu motora. Auto mam od 12/2006 a zatial som to neriesil...

Odesláno

zdravim,

možná hloupej dotaz, ale zvládnu to čidlo vyměnit i já...tzn. já kterej autům moc nerozumí:D ? popřípadně fotka kde se čidlo nachází by nebyla od věci....:roker předem díky za odpovědi....:papa

Odesláno

fotku kde se cidlo nachazi i popis jsem daval uz asi 20x, je to na diferencialu na prevodovce na vystupu na pravou (delsi) poloosu pristup jedine z pod auta, drzi jednim sroubem, pri vyndani z nej ukapne trochu prevodovyho oleje, tak bacha na oci apod. kdyz pod tim budes lezet

cidlo_tacho.jpg

[upravil dne 25/6/09 Ferry]

Odesláno

Jestli budete to čidlo kupovat , tak pozor , jsou dvě.

To vlevo je pro 90% 406 a to vpravo dva konektory jenom pro 2.1TD a 2.0 T (tyto ještě mají převodník rychlosti u spolujezdce).

A dole na obr. je ta hřídelka pro čidlo.

post-0-14109607827242_thumb.jpg

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...