Šalda Odesláno 9. květen 2009 Odesláno 9. květen 2009 Ahoj,chtěl bych koupit manželce 206 sw,na co si dát pozor a jaký motor?? Díky;) Citovat
hnusoba Odesláno 9. květen 2009 Odesláno 9. květen 2009 Původně zaslal: 4000006 Ahoj,chtěl bych koupit manželce 206 sw,na co si dát pozor a jaký motor?? Díky;) Pozor na to, na čo si treba dávať pozor pri všetkých autách, pri 206SW však veľmi často odíde tlačený spoj na zadnom výklopnom okne a tým pádom nefunguje zadný stierač. Nové okno stojí 20 tisíc Motor odporúčam aspoň 1.4 benzín, dávali do toho aj 1.1 ale to je už podľa mňa slabučké na toto auto...Ideálne pre toto auto (aspoň podľa mňa) je 1.6 16V 80kW...poprípade ak máš rád naftu tak 1.4 HDi je takisto skvelý motor Citovat
Šalda Odesláno 9. květen 2009 Autor Odesláno 9. květen 2009 Původně zaslal: hnusoba Původně zaslal: 4000006 Ahoj,chtěl bych koupit manželce 206 sw,na co si dát pozor a jaký motor?? Díky;) Pozor na to, na čo si treba dávať pozor pri všetkých autách, pri 206SW však veľmi často odíde tlačený spoj na zadnom výklopnom okne a tým pádom nefunguje zadný stierač. Nové okno stojí 20 tisíc Motor odporúčam aspoň 1.4 benzín, dávali do toho aj 1.1 ale to je už podľa mňa slabučké na toto auto...Ideálne pre toto auto (aspoň podľa mňa) je 1.6 16V 80kW...poprípade ak máš rád naftu tak 1.4 HDi je takisto skvelý motor Díky,takže radši koupit bez otevýravýho zadního skla?? Jinak jsem přemýšlel o motoru 2,0 Hdi,ale nevím jestli to je pro ženskou optimální,jetli nebude lepší benzín?? Citovat
NO3IA Odesláno 9. květen 2009 Odesláno 9. květen 2009 já myslím že to okno se otevírá u všesch SWéček Citovat
Šalda Odesláno 9. květen 2009 Autor Odesláno 9. květen 2009 Původně zaslal: NO3IA já myslím že to okno se otevírá u všesch SWéček To nevím,s 206 nemám žádný zkušenosti,myslel jsem že je to jen doplňková výbava:myslim Citovat
Medvěd Odesláno 9. květen 2009 Odesláno 9. květen 2009 O okně si myslím totéž co NO3IA, tzn. že bude výklopné u všech SWček. Co se týče motorizace, je třeba si uvědomit, kolik a v jakém provozu auto najede - pro ženu bych uvažoval spíš o benzínu (ta 1,6ka je prý povedený motor, před 1,4kou mě pár lidí varovalo, že je konstrukčně zastaralá). Citovat
Šalda Odesláno 9. květen 2009 Autor Odesláno 9. květen 2009 Taky jsem si říkal že by benzín byl lepší,ale rád si nechám poradit Citovat
Medvěd Odesláno 9. květen 2009 Odesláno 9. květen 2009 Původně zaslal: 4000006 Taky jsem si říkal že by benzín byl lepší,ale rád si nechám poradit Nafta má dražší servis, může se tam víc věcí podělat, ale zase když si na nafťák zvykneš, už nechceš měnit. Benzín má nižší spotřebu, je celkově jednodušší = je to dilema, které si musíš stejně rozhodnout sám. Někdo kdysi vypočítal, že se nafťák vyplácí až při nájezdu 25 - 30 tkm ročně (což nákupní taška pro ženu asi najede hodně těžko), ale ten motor je schopný při rozumném zacházení i několikrát objet zeměkouli - benzín umře mnohem dříve. [upravil dne 9/5/2009 Medvěd] Citovat
AnotherOne Odesláno 9. květen 2009 Odesláno 9. květen 2009 Původně zaslal: Medvěd Benzín má nižší spotřebu S tou spotrebou si to myslel asi opačne... [upravil dne 9.5.2009 AnotherOne] Citovat
Šalda Odesláno 9. květen 2009 Autor Odesláno 9. květen 2009 Já jsem jezdil s 406 break 1,8 16v a naprostá spokojenost,ale teď jsem přešel na Hdi a je svezeníčko o něčem jiným:mrk Ale pro ženu bych šel asi do benzínu,ať se napřed naučí jezdit:myslim Citovat
NO3IA Odesláno 9. květen 2009 Odesláno 9. květen 2009 Původně zaslal: 4000006 Já jsem jezdil s 406 break 1,8 16v a naprostá spokojenost,ale teď jsem přešel na Hdi a je svezeníčko o něčem jiným:mrk Ale pro ženu bych šel asi do benzínu,ať se napřed naučí jezdit:myslim no nato je benzín určo lepší,pro začátek a zvyk stopro Citovat
Šalda Odesláno 9. květen 2009 Autor Odesláno 9. květen 2009 Tak díky za rady ohledně motoru,a na jaký místa bych se na autě měl podívat?? Jaký má slabiny? Citovat
NO3IA Odesláno 9. květen 2009 Odesláno 9. květen 2009 to je asi kus od kusu,každej má jinej problém bych řekl,já se díval na knížku,vzhled motoru,interiér,funkčnost elektriky,2 klíče,spotřebu a hlavně na vlhkost v autě no a samo okem laika jestli nebylo bourané. Citovat
mindwipe Odesláno 9. květen 2009 Odesláno 9. květen 2009 no ako vravi NO3IA zalezi na kazdom kuse zvlast.. napriklad u mna je to zadne okno uplne v pohode, ale zasa mam problem so spojkovym loziskom, a tak sa planuje niekedy neskor komplet vymena prevodovky so spojkou.. a k tomu motoru.. no ked uz kupujes, tak podla mna benzin 1,6 16v je idealny.. podla knizky ma aj nizsiu kombinovanu spotrebu ako ja s 1.1 a ide to urcite aj omnoho lepsie, ale zasa na jazdenie do obchodu, na navstevy a tak uplne staci aj ten malicky motor.. len pri nom treba mat trochu vacsiu trpezlivost.. Citovat
Šalda Odesláno 10. květen 2009 Autor Odesláno 10. květen 2009 Tak díky moc za rady a snad dopadnu dobře jako s mojí 406:D Citovat
Šalda Odesláno 10. květen 2009 Autor Odesláno 10. květen 2009 Ta se už nemůže dočkat,pořád se dívá na net na fotky:super a taky na ty vaše tady co máte:super Citovat
Vilo Odesláno 11. květen 2009 Odesláno 11. květen 2009 Ja som mal tiez problem zo zadnym stieracom, ale da sa to krasne opravit priletovanim novych troch kablov od svorkovnice na skle pri pante do svorkovnice stieraca. Potom uz len zalepit kabel silikonovym lepidlom na sklo a viest ho vhodnym miestom bokom po lavej strane skla a mate usetrene 20 tisic. Otvaracie zadne sklo maju vsetky SW. ( v pripade zaujmu poslem foto) Co sa tyka motora, pre zenu by som volil skor tu 1,1. Ja ju mam tiez, manzelka mi pred tym na Favorite robila spotrebu okolo 9 litrov po meste a teraz na Peugeote 1,1 max. 6,3 litra , do mesta je to idealny motor. Rozhodne by som do mesta nevolil diesel. A co sa tyka vybavy, to nie je pre manzelku dolezite, hlavne aby mala natankovane, aby vedela pri policajnej kontrole kde je povinna vybava, sem tam jej skontroluj olej a ostatne naplne. Peugeot 206SW je spolahlive auticko, ktore mozem pre zenu len odporucat. Citovat
Šalda Odesláno 11. květen 2009 Autor Odesláno 11. květen 2009 Původně zaslal: Vilo Ja som mal tiez problem zo zadnym stieracom, ale da sa to krasne opravit priletovanim novych troch kablov od svorkovnice na skle pri pante do svorkovnice stieraca. Potom uz len zalepit kabel silikonovym lepidlom na sklo a viest ho vhodnym miestom bokom po lavej strane skla a mate usetrene 20 tisic. Otvaracie zadne sklo maju vsetky SW. ( v pripade zaujmu poslem foto) Co sa tyka motora, pre zenu by som volil skor tu 1,1. Ja ju mam tiez, manzelka mi pred tym na Favorite robila spotrebu okolo 9 litrov po meste a teraz na Peugeote 1,1 max. 6,3 litra , do mesta je to idealny motor. Rozhodne by som do mesta nevolil diesel. A co sa tyka vybavy, to nie je pre manzelku dolezite, hlavne aby mala natankovane, aby vedela pri policajnej kontrole kde je povinna vybava, sem tam jej skontroluj olej a ostatne naplne. Peugeot 206SW je spolahlive auticko, ktore mozem pre zenu len odporucat. Díky moc,a tu fotku sem klidně dej,t se podívám :-)) půjdu do benzínu,asi do té 1,6 , protože je mě jasný že s ním sem tam pojedu i já Citovat
Medvěd Odesláno 12. květen 2009 Odesláno 12. květen 2009 Pokud by se manželce nechtělo řadit, pak tohle vypadá aspoň podle mého názoru hodně slušně http://www.cars.cz/xchanger/autobazar/inzerce/osobni-auto/Peugeot/206-AUTOMAT-KOM-Kombi-124099163466313393.html Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.