Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno
Původně zaslal: 4000006

Ahoj,chtěl bych koupit manželce 206 sw,na co si dát pozor a jaký motor?? Díky;)

Pozor na to, na čo si treba dávať pozor pri všetkých autách, pri 206SW však veľmi často odíde tlačený spoj na zadnom výklopnom okne a tým pádom nefunguje zadný stierač. Nové okno stojí 20 tisíc ;)

Motor odporúčam aspoň 1.4 benzín, dávali do toho aj 1.1 ale to je už podľa mňa slabučké na toto auto...Ideálne pre toto auto (aspoň podľa mňa) je 1.6 16V 80kW...poprípade ak máš rád naftu tak 1.4 HDi je takisto skvelý motor :papa

Odesláno
Původně zaslal: hnusoba

Ahoj,chtěl bych koupit manželce 206 sw,na co si dát pozor a jaký motor?? Díky;)

Pozor na to, na čo si treba dávať pozor pri všetkých autách, pri 206SW však veľmi často odíde tlačený spoj na zadnom výklopnom okne a tým pádom nefunguje zadný stierač. Nové okno stojí 20 tisíc ;)

Motor odporúčam aspoň 1.4 benzín, dávali do toho aj 1.1 ale to je už podľa mňa slabučké na toto auto...Ideálne pre toto auto (aspoň podľa mňa) je 1.6 16V 80kW...poprípade ak máš rád naftu tak 1.4 HDi je takisto skvelý motor :papa

Díky,takže radši koupit bez otevýravýho zadního skla??

Jinak jsem přemýšlel o motoru 2,0 Hdi,ale nevím jestli to je pro ženskou optimální,jetli nebude lepší benzín??:myslim

Odesláno
Původně zaslal: NO3IA

já myslím že to okno se otevírá u všesch SWéček

To nevím,s 206 nemám žádný zkušenosti,myslel jsem že je to jen doplňková výbava:myslim

Odesláno

O okně si myslím totéž co NO3IA, tzn. že bude výklopné u všech SWček.

Co se týče motorizace, je třeba si uvědomit, kolik a v jakém provozu auto najede - pro ženu bych uvažoval spíš o benzínu (ta 1,6ka je prý povedený motor, před 1,4kou mě pár lidí varovalo, že je konstrukčně zastaralá).

Odesláno

Taky jsem si říkal že by benzín byl lepší,ale rád si nechám poradit ;)

Nafta má dražší servis, může se tam víc věcí podělat, ale zase když si na nafťák zvykneš, už nechceš měnit. Benzín má nižší spotřebu, je celkově jednodušší = je to dilema, které si musíš stejně rozhodnout sám. Někdo kdysi vypočítal, že se nafťák vyplácí až při nájezdu 25 - 30 tkm ročně (což nákupní taška pro ženu asi najede hodně těžko), ale ten motor je schopný při rozumném zacházení i několikrát objet zeměkouli - benzín umře mnohem dříve.

[upravil dne 9/5/2009 Medvěd]

Odesláno

Já jsem jezdil s 406 break 1,8 16v a naprostá spokojenost,ale teď jsem přešel na Hdi a je svezeníčko o něčem jiným:mrk Ale pro ženu bych šel asi do benzínu,ať se napřed naučí jezdit:myslim

Odesláno

Já jsem jezdil s 406 break 1,8 16v a naprostá spokojenost,ale teď jsem přešel na Hdi a je svezeníčko o něčem jiným:mrk Ale pro ženu bych šel asi do benzínu,ať se napřed naučí jezdit:myslim

no nato je benzín určo lepší,pro začátek a zvyk stopro

Odesláno

to je asi kus od kusu,každej má jinej problém bych řekl,já se díval na knížku,vzhled motoru,interiér,funkčnost elektriky,2 klíče,spotřebu a hlavně na vlhkost v autě no a samo okem laika jestli nebylo bourané.

Odesláno

no ako vravi NO3IA zalezi na kazdom kuse zvlast.. napriklad u mna je to zadne okno uplne v pohode, ale zasa mam problem so spojkovym loziskom, a tak sa planuje niekedy neskor komplet vymena prevodovky so spojkou..

a k tomu motoru.. no ked uz kupujes, tak podla mna benzin 1,6 16v je idealny.. podla knizky ma aj nizsiu kombinovanu spotrebu ako ja s 1.1 a ide to urcite aj omnoho lepsie, ale zasa na jazdenie do obchodu, na navstevy a tak uplne staci aj ten malicky motor.. len pri nom treba mat trochu vacsiu trpezlivost.. :)

Odesláno

Ja som mal tiez problem zo zadnym stieracom, ale da sa to krasne opravit priletovanim novych troch kablov od svorkovnice na skle pri pante do svorkovnice stieraca. Potom uz len zalepit kabel silikonovym lepidlom na sklo a viest ho vhodnym miestom bokom po lavej strane skla a mate usetrene 20 tisic. Otvaracie zadne sklo maju vsetky SW. ( v pripade zaujmu poslem foto)

Co sa tyka motora, pre zenu by som volil skor tu 1,1. Ja ju mam tiez, manzelka mi pred tym na Favorite robila spotrebu okolo 9 litrov po meste a teraz na Peugeote 1,1 max. 6,3 litra , do mesta je to idealny motor. Rozhodne by som do mesta nevolil diesel.

A co sa tyka vybavy, to nie je pre manzelku dolezite, hlavne aby mala natankovane, aby vedela pri policajnej kontrole kde je povinna vybava, sem tam jej skontroluj olej a ostatne naplne.

Peugeot 206SW je spolahlive auticko, ktore mozem pre zenu len odporucat.

Odesláno
Původně zaslal: Vilo

Ja som mal tiez problem zo zadnym stieracom, ale da sa to krasne opravit priletovanim novych troch kablov od svorkovnice na skle pri pante do svorkovnice stieraca. Potom uz len zalepit kabel silikonovym lepidlom na sklo a viest ho vhodnym miestom bokom po lavej strane skla a mate usetrene 20 tisic. Otvaracie zadne sklo maju vsetky SW. ( v pripade zaujmu poslem foto)

Co sa tyka motora, pre zenu by som volil skor tu 1,1. Ja ju mam tiez, manzelka mi pred tym na Favorite robila spotrebu okolo 9 litrov po meste a teraz na Peugeote 1,1 max. 6,3 litra , do mesta je to idealny motor. Rozhodne by som do mesta nevolil diesel.

A co sa tyka vybavy, to nie je pre manzelku dolezite, hlavne aby mala natankovane, aby vedela pri policajnej kontrole kde je povinna vybava, sem tam jej skontroluj olej a ostatne naplne.

Peugeot 206SW je spolahlive auticko, ktore mozem pre zenu len odporucat.

Díky moc,a tu fotku sem klidně dej,t se podívám :-)) půjdu do benzínu,asi do té 1,6 , protože je mě jasný že s ním sem tam pojedu i já:D

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...