Přejít na obsah

Vilo

Uživatel
  • Počet příspěvků

    52
  • Registrace

Vše od uživatele Vilo

  1. Mal som podobny problem, po vymene rozvodu slape motor ako novy. Vadne lozisko na napinacej kladke rozvodu.
  2. Ak mas teraz pozapajane vsetko ako ma byt, aj tu poistku, po par km kontrolka zhasne sama
  3. V prvom rade si pozri ci mas v technicaku napisane aj 15ky ( co skor nie ), inak o nich ani neuvazuj, lebo zeleny ujovia Ti ich este predrazia.
  4. Vilo

    Sundání přístrojovky

    Ak mas pristrojovku s LED kami, tak Ti je zbytocne ju vyberat, lebo su zaletovane
  5. to uz bude aj podla km tie dva roky. Vymen olej a vynuluj interval. Vies ako?
  6. Je to pocitac a ten si vie poratat aj tie dva roky od posledneho nulovania servisneho intervalu, povedzme asi tak ako ked si v mobile nastavis pripomienku, alebo budenie. A kedze je to nastavene tak ze klucik svieti od 900 km a pocitac zisti, ze sa blizia dva roky, zrychli odpocitavanie km aby dosiahol 900 km a klucik sa rozsvietil.
  7. A kde tam mas tie studene starty? presiel som niekolko krat prirucku uzivatela a nikde to tam nieje
  8. AnotherOne len skoda ze tu zavadzas ludi a neodfotil si tu stranu zo servisnej knizky celu kde je to napisane, presne tam kde to je si odstrihol
  9. AnotherOne co sem tahas 407, petkcc sa pytal na 206 r.v. 2003 a taku mam aj ja a v servisnej knizke je to presne tak napisane, ako som uviedol vyzsie. Urobilo mi to pred dvoma tyzdnami a je to presne dva roky co som naposledy menil olej a nuloval novy servisny interval.
  10. Caste starty, to uz vacsiu debilinu som nepocul! Servisny interval je nastaveny na pocet km, alebo dva roky, takze ak mas od poslednej servisnej prehliadky uz dva roky, tak potom km odpocita rychlejsie. Je to v poriadku, tak je to nastavene od vyrobcu.
  11. Tych poistkovych skriniek je viac druhov podla roku vyroby. Ja mam 2003 a mal som ju rozobranu. Po odpojeni konektorov treba odkrutit 13ku matku co pripaja +12V od baterie, potom jemne plochym sroubovakom uvolnit zapadky z plastovej skrinky po jej obvode (su asi styri ) od plosaku a je to von. Neviem co tam chces pripajat, ale zda sa mi, ak je tam volne miesto na poistku je aj nezabojene miesto na niektorom konektore. Mozno by to stacilo premerat ( spoj od poistky do konektoru ) a potom netreba nic rozoberat, len doplnit kabel na konektor.
  12. klasicka olejnicka a svieti na cerveno v pravom rohu pristrojovky
  13. Tak som tu STOPku otestoval a ono to funguje tak, ze do 15 sekund od straty tlaku oleja sa rozblika STOPka zaroven to pipa a konecne sa rozsvieti aj kontrolka mazania. Takze ziadny strach, ta kontrolka tam je , len funguje trochu inak ako sme boli na to zvyknuti z inych aut.
  14. Ja mam 11/2003 a tiez nesvieti. Skusal niekto ci ta STOPka naozaj zasvieti, ked je cidlo bez tlaku? Nedavno som menil olej a pre kontrolu som zmeral cidlo, bez tlaku pri nenastartovanom motore je zopnute na kostru a pri chode motora, teda pod tlakom sa rozpoji. Pre kontrolu STOPky chce odpojit kabel od snimaca tlaku ( pod filtrom oleja ) spojit ho na kostru nastartovat motor a cakat ci sa STOPka rozsvieti. Ak si najdem chvilu casu vyskusam to a dam vediet.
  15. Vilo

    Kontrolky při startu

    Skus si vsimnut, ci Ti nahodou rucicka teploty neukazuje max. pri studenom motore, potom by to mohlo byt cidlo teploty motora. STOPka nema co svietit ak je vsetko OK, ani pri starte.
  16. Vilo

    šklbanie motora

    Ahoj Čučo, prosim Ta vymenil sa cele vtrekovanie, to je aj vzduchovu aj palivovu cast ? Alebo len vzduchuvu cast zo snimacami, ci palivovu zo vstrekovacimi magnetmi?
  17. Mám 206 1,1 a šklbe motor v otáčkach medzi 2000 - 3000 ot/min. a prejavuje sa to hlavne na štvorke. Na päťke to ani nepoznať, asi to súvisí zo záťažou motora. Za studena to nerobí a v iných otáčkach je chod motora hladký. Vyčistil som sviečky, aj všetko okolo sania a nič. Môže to byť nejaky snímač, ale kupovať drahé snímače a skúšať, či nieje náhodou vadný nemá význam, preto sa chcem opýtať niekoho, či mal podobný problém a čo by to mohlo byť konkrétnejšie. Ďakujem, Vilo
  18. Vilo

    Rozvodový řemen

    240000km? tak to by som uz neriskoval, ak chces mat istotu tak max. 120000 km, ale od chalanov motorarov viem, ze odporucane su vymeny aj kazde tri roky, zalezi aj od motora. Najlepsie lodla servisnej knizky, ale rataj s tym, ze bude treba vymenit aj napinaciu kladku a vodne cerpadlo, ono sa to predava aj ako sada.
  19. Vilo

    Pneu 185/65 14

    Neviem aky mas motor, pri 1,6 -2 l to nieje problem, ale ak mas len 1,1 - 1,4 l nedaval by som ich tam. Oni sa Ti tam vojdu, ale ak mas lahsie auto zimne pneumatiky by mali byt skor uzsie, kvoli lepsiemu zaberu v snehu a mensej pravdepodobnosti , ze schytas aquaplaning v clapkanici a skoncis mimo cesty. V zime nejde o frajerinu.
  20. Vilo

    nove stierace

    Na stieracoch sa neda setrit, ide o bezpecnost. Mam skusenost aj s lacnymi, ale uz nikdy viac. Lacne musis vymenit mozno aj dva krat za rok, tak ked si to zratas, nakoniec das tých 30€ aj za tie, ale ta kvalita stierania nestoji za to. Ja pouzivam BOSCH a som spokojny, momentalne idem na nich tretiu zimu.
  21. Vilo

    brzdové doštičky.

    Tak to potom chodis ku nejakym smejdakom. Skus sa popozerat po inych predajcoch. Ja napriklad kupujem ND v B.Bystrici v Autotechne, Autopele, Auto Bardi a vzdy najdu v katalogu co potrebujem a vzdy to aj pasuje.
  22. Vilo

    zimni pneu

    Najprv si urci financny strop, skus Micheliny, ak nevyda chod po znamych znackach vyrobcov v ktorych krajinach byva sneh, v ziadnom pripade nekup nejake polske smejdy z TESCA Momentalne som obul Matadory MP 58, prekvapili ma tichou jazdou, uvidime co povedia na snehu.
  23. Vilo

    brzdové doštičky.

    Ked pojdes ku ktoremu kolvek predajcovi ND, kazdy Ti najde v katalogu ten spravny typ, podla objemu motora, roku vyroby a trebars aj bez ABS. A to Ti poskytne este aj dvoch troch vyrobcou s roznymi cenami.
  24. Ten drot by som zavrtal do vnutra tej plastovej tycky a riadne natlacil lepidla a tu konzolku by som preplatuval tenkym plechom okolo tycky a zas zalial Gelom.
  25. So sekundovym gelom mam dobre skusenosti, lepim s nim zlomene plastove diely na radiom riadenych modeloch aut, ktore dostavaju na pretekoch poriadne zabrat. Neviem aky ma tvar ta rozlomena packa, ale ak to dovoli priestor za panelom, urcite by som ju pri lepeni zosilnil kuskom plastu, alebo drotu a zalial GELom. Skus ju lepit postupne po dieloch a kazdy nehaj preschnut a az potom do zlepenej packy zalej ten drot. Keby ti aj ostalo niekde viac lepidla a niecomu zavadzalo, da sa na druhy den krasne odbrusit pilnikom.
×
×
  • Vytvořit...