Medvěd Odesláno 8. květen 2009 Odesláno 8. květen 2009 Zná někdo někoho (pokud možno v Praze) kdo by byl schopen ohodnotit práci stavebních firem podílejících se na rekonstrukci \"Medvědího brlohu\"? Jedná se mi zejména o posouzení lakýrničiny, neboť pan matlal zřejmě špatným skladováním dveří zapříčinil jejich zavlhnutí. O co že mi přesně jde? Bydlím v bytě z r. 1904, kde mám původní okna i dveře - tudíž předpokládám, že po sto letech používání v bytě by dveře měly být vyschlé. Nyní ale po zásahu lakýrníka (který je měl půl!!! roku u sebe na dílně) zjišťujeme, že dveře začínají různě praskat. Mám tedy pocit, že dveře byly uloženy ve vlhku, nyní znovu vysychají a proto praskají - rád bych měl tohle potvrzeno od někoho znalého, abych se mohl po onom dělníkovi poněkud povozit. V bytě je samozřejmě více nedostatků, které bych měl rád znalecky pojmenované, k nim se ale firma zastřešující rekonstrukci zatím staví tak, že je samozřejmě vyřeší - že bude ale chtít řešit práci p. matlala, tomu moc nevěřím (byť zakázku s ním sjednala ona). [upravil dne 8/5/2009 Medvěd] Citovat
plaz Odesláno 8. květen 2009 Odesláno 8. květen 2009 medvede na netu je spousta znalcu taky jsem to jednou resil a nasel v pohode ja resil strechu a klepirske prace Citovat
oddie Odesláno 8. květen 2009 Odesláno 8. květen 2009 Znalec na dveře? Vyhozené peníze. Co od toho jako čekáš? Vždyť bude dražší než ty dveře, a povozit se po dělníkovi? Ten se ti akorát tak vysměje. Citovat
Medvěd Odesláno 8. květen 2009 Autor Odesláno 8. květen 2009 Vzhledem k tomu, že se jedná o více než 1ks dveří očekávám, že by ho znalecký posudek mohl donutit buď vrátit část peněz nebo je nechat na jeho náklady opravit. Co se týče ceny posudku - opravdu netuším, zda je to otázka 3, 5ti nebo 10ti tisíc Kč, vzhledem k celkové ceně rekonstrukce si myslím, že - pokud by se díky tomu povedlo docílit zlepšení kvality práce - bychom nějaké ty penízky za posudek dokázali oželet. Citovat
plaz Odesláno 8. květen 2009 Odesláno 8. květen 2009 no natu strechu to delali dva co poni asi tri hodky lezli a stalo to 8700 sesita knizka kazda stranka orazitkovana a dodany fotky a cd celkem 65 stranek a troje provedeni s popisem zavad a jak melo byt provedene Citovat
P.avel Odesláno 8. květen 2009 Odesláno 8. květen 2009 tak to jsem zvědavej jestli uspěješ... ale budu držet palce něco podobnýho jsem řešil nedávno s botama Merrell za 2.500,-CZK, nic nevydržely, vyloženě vada materiálu, poslali je na reklamaci na výhradního dovozce TERM do Brna a tam k tomu akorát napsali svoji ohranou pohádku se stupidníma kecma kterou posílaj každýmu, jestli chci tak at to ohodnotí soudní znalec.. Prostě maj spočítaný, že se jim vyplatí radši občas zaplatit nějakýho soudního znalce navíc, pac věděj že se na to každej vykašle, a vyjde je to líp než uznat reklamaci.. Citovat
Medvěd Odesláno 8. květen 2009 Autor Odesláno 8. květen 2009 Tak jsem prohlédl všechny dveře v bytě a poškozeno je 16!!! křídel (nepoškozená tedy zústala pouze křídla vstupních dveří, které si ten šmoula neodvezl - zbytek je zejména kolem výplní rozpraskaný na všech). Citovat
OK406 Odesláno 8. květen 2009 Odesláno 8. květen 2009 Vzhledm ke situaci, která panuje ve společnosti, to na smír nevidím, ale spíše na to, že se celá věc bude řešit soudně. Není uvedena celková míra zavinění tedy po finanční stránce a popřípadě po stránce historické (dům z roku 1904), jelikož, jak je uváděno výše, tak vše je v původným stavu! Takže znalec a a pak dobrý právník!! Pokud vyhraješ, tak to bude slušná částka. Ale držím palce a hlavně pevné nervy a výdrž!! Citovat
Medvěd Odesláno 8. květen 2009 Autor Odesláno 8. květen 2009 Původně zaslal: OK406 ...dům z roku 1904......vše je v původným stavu!..... Původním, nicméně udržovaném stavu (lepším než v mnohých panelácích či domech podstatně mladších). Dveře jsou poctivé dřevěné, se současným lisovaným papundeklem zcela nesrovnatelné - právě proto mě jejich poškození tak štve. [upravil dne 8/5/2009 Medvěd] Citovat
Fusion Odesláno 8. květen 2009 Odesláno 8. květen 2009 Dveře a okna ve starých domech znám velice dobře (ne teda odborně) ale jak říkáš, pokud byly v bytě, při běžných podmínkách, pak praskají maximálně ve spojích, to je ale píš daný puožíváním. Když se člověk pak podívá na podobný dveře, který jsou dlouho ve sklepě, aji lajk pozná poškození vlhkostí a největší brutus jsou asi starý půdy kvůli změnám vlhkostí/teplot (v létě je na takové půdě 50°). To jsou jen moje 2 korunky. Můžu popř vyfotit nějaký ty dveře ve sklepě, jestli tam ještě jsou. A myslím samozřejmě ty vysoký, mohutný, těžký dveře z bytů, ne sklepní. Citovat
Vvitty Odesláno 8. květen 2009 Odesláno 8. květen 2009 hlavni otazkou je, co si na tom matlalovi vezmes... az za pet let skocni soud, ty mezitim vymenis par znicenejch zamku... Citovat
Medvěd Odesláno 8. květen 2009 Autor Odesláno 8. květen 2009 Zatím mi jde o to posouzení, pak se uvidí co dál (třeba řešení hodím na firmu, která matlu dohodila, třeba se soudů zalekne a dá to do cajku - každopádně jsem rozhodnutej v případě potvrzení znalcem to jen tak nenechat být). Kdyby někdo v Praze chtěl využít lakýrnické práce - zde prosím NE http://www.malovani-silhart.cz , tam už jsem sám zkušenost udělal. [upravil dne 8/5/2009 Medvěd] Citovat
OK406 Odesláno 9. květen 2009 Odesláno 9. květen 2009 Původně zaslal: Medvěd Původně zaslal: OK406 ...dům z roku 1904......vše je v původným stavu!..... Původním, nicméně udržovaném stavu (lepším než v mnohých panelácích či domech podstatně mladších). Dveře jsou poctivé dřevěné, se současným lisovaným papundeklem zcela nesrovnatelné - právě proto mě jejich poškození tak štve. [upravil dne 8/5/2009 Medvěd] Tak mě napadá, pkud by to bylo původní, tak co na to památkáři? Ty také často do všeho mluví? Ale nelepší bude soudní znalec z ptřičného oboru, který vše potvrdý a dá na papír s ,,kulatým\" razítkem. Medvěde, nedej se a neboj se zastrašování. A dej vědět, jak si dopadl. Hlavně nic neodkládej a je střeba jednat co nejdříve, aby pak firma nemohla argumentovat, že si o závadách věděl, ale začal si je řešit pozdě! Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.