Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Dolít 3 litry mot. oleje na 15 tisíc km není to pravé ořechové--na druhé straně to není důvod k opravě motoru (gufera ventilů,překroužkování atd.,o GO vůbec nemluvím),jsou to dvě deci na 1000 km a to není problém.

Počítám se situací,že motor olej sežere--néé že motor někde teče. :roker

Odesláno

mezi námi, Peugeot má standard 1 lt/ 1000 km. A to se nebavím o šlupkách typu 205, 106, 405... bavíme se o fajnových vozech 307, 407 apod.

Jen se schválně mrkněte. ;)

Spotřeba se (ne)odvíjí od stavu kroužků, jako spíše gufer - na ventilech, na vačce, na vaně, na klice ...

Mě to žere úžasných 0,2 - 0,3 lt/1000 a taky podle toho ten motor vypadá, že ? :aut

... jenže já mám starý šuplík a jsem s tím smířenej.

ozzy: já jsem s tím smířenej - než něco přetěsňovat a rozhazovat kvůi tomu rozvody... litr Mogulu vyjde na 100,- Kč/lt, tak ty 3 kila za půl roku raději obětuju ...:roker

Odesláno
Původně zaslal: MatrixChose

EXI.60: dolít 3 litry je normální :o Tak proč u motoru co měl 520 000 km byl olej po 15 000 km v půlce mezi ryskami? To auto co mám teď má 400 000 km a je na tom naprosto stejně, spíš je tam 3/4 mezi ryskami....

No mě bylo řečeno několika mechaniky že motor 1.8 16v ve starém modelu měl vždycky nějakou spotřebu oleje z konstrukčních důvodů, snad stirací kroužky nebo tak něco, už jsem to tu psal, jestli je to 2dl nebo 3dl v mym připadě to nevim přesně, ale vim že to není moc, jen mě fakt překvapuje že někteří pišou že jim to na 15000km spolkne jen cca 4dl což je tak ta pulka mezi ryskama. Jinak ty máš HDI a tam bude spotřeba oleje uplně někde jinde, je to už jiná konstrukce motoru.

Ad výměna v připadě dolévání: stejně se musí udělat, olej se sice obnovuje ale pořád v něm zůstává ten starý, a pak musí se vyměnit filtr.

Ale vrátil bych se k tomu na co jsem se ptal původně. Takže bezproblemu mužu z toho Essa uniflo přijít na Polosynt. Total Quartz 7000

[upravil dne 7/5/09 Radek Hurvajz]

Odesláno

Jasně, že je to jinej motor, to chápu, ale stejně mi to přijde dost. A k tvý otázce, tohle bych asi vížně neřešil, myslím, že se to dělá bežně. Pokud to nebudeš střídat jak fusekle :aut

Odesláno

zde je neco o acea normach

citace

taktak, ti co maji turbo a diesel, tak minimalne vykonnost dle ACEA B3, nebo dnes jiz B4, u benzinu alt. A3,............. ale o to nejde, to je jasne

ACEA benzin

A3- kategorie pro konvencni a lehkobezne motorove oleje s vyssimi pozadavky nez A2, prekracuje pozadavky A2 ve ztratach odparovanim dle Noacka, v cistote pistu a oxidacni stabilite

diesel

B3- kategorie pro konvencni a lehkobezne motorove oleje, pozadavky prekracuji B2 v opotrebeni vacek, cistote pistu a ve viskozitni stabilite pri znecisteni sazemi...

B4- nova kategorie pro motory s primym vstrikovanim (TDI, HDI ...)

ja jen chtel, at mi rekne v cem je ten elf lepsi nez total, sameho by me to zajimalo, jestli pouzivaji jinou ropu, z toho jine zakl. oleje, ci maji snizeny obsah zinku ??? na to jsem se ptal.......

vzdyt se tady nikdo do nikoho nenavazi

konec citace

je to z tohoto vlakna

[upravil dne 7/5/09 BV406]

Odesláno

Mě ty diskuze o olejích děsně baví.

Každej tady vyzdvihuje ten svůj a nakonec se krásně pohádáme ;).

Jen by mě zajímalo, proč mám v brožurce k 205 možnost olejů : Esso a Shell ? :D:aut

Odesláno

To: Radek

Nenapísal si, koľko má to tvoje auto najazdené. Ale, či tam dáš 10w40 alebo 15w40, tak za tepla sú viskozity rovnaké, čiže potreba oleja bude za tepla rovnaká. 15w40 je hustejší len za studena. Ja by som volil olej 10w50, poprípade 15w50. Značku oleja by som volil asi Esso, alebo Total.

Odesláno

Zdar! Ja som dal na radu kamošov Liqui Moly , http://www.liquimoly.cz/detail/motorovy-olej-synthoil-high-tech-5w-40.

Moja 406 2,0 Hdi, 80kw resp. 102kw. po uprave mi krasne stichla, plynuly chod a zatial bezproblemovy start. A tu ju po vymene mnohych casti , napr, turba za tunnove ho nesetrim. S tazkou nozou mi vezme v meste 7,0. Proste parada. Kupil som ju z ČR prostrednictvom inetrnetu asi za nejakych 50€ aj s preplachom po starom oleji. Som zatial spokojny.

• O 3 měsíce později...
Odesláno

No povytáhnu toto vlákno z kopřiv:D.

Dnes jsem olej vyměnil, dal jsem Total quartz 7000 10w40, vyměnil jsem filtr a po nastartování jsem skoro nechápal jak se ten motor se ztišil, normálně si trofnu říct říct že o hodně, ve volnoběhu ani nevím že běží.

Uvidime ještě jak ta spotřeba.

Odesláno

Také mám v plánu vyměnit olej: Total 7000 10W/40, 4 l za 599,- - oleje.cz. V současné době je tam tuším Halvoline-Texaco. - najeto cca 13 tis. - doléval jsem cca 1,5 l

Mám i přípravek na proplach:

\"LiquiMoly Proplach motoru (500 ml) - Účinná kombinace speciálních látek pro čistění olejového okruhu motoru od povlaků usazenin a nerozpustných olejových zbytků všech druhů před výměnou oleje. \"

Je to dobré udělat?

Odesláno

P407sw_1.6 hdi 155.000, km odnova total quartz 9000 5w40, rychlosti nadpriemer, interval 20.000 bez dolievania, maximalna spokojnost

starsi p . partner 2.0 hdi 165000km, esso 100000km, 65t. km total bez problemov, bez dolievania

kde sa hrabe tdi od vw

total odporucam:super

[upravil dne 27/8/09 TiboG]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...