Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Ahojte mam doma olej Elf Evolution 5W-40. Muzu ho pouzit do mojeho pazoutka i kdyz neni doporucovan ? a bude mi stacit 5 litru ? :nevim

[upravil dne 30.4.2009 majty]

Odesláno

Provozní kapaliny

PEUGEOT; 406 (8B); 2.0 16V

--------------------------------------------------------------------------------

Množství náplní a specifikace

Motorový olej s filtrem

4,25 Litr

Specifikace motorového oleje

ACEA A3

Takže 5l stačí a pokud má ten olej uvedenou specifikaci tak by si ho použít mohl. ;)

Odesláno

tak vykonnostni specifikaci splnuje a prekracuje, ma A5 a stacila by A3, takze to je v pohode a staci ti 4.25l

Odesláno

Tak uveď, kde je taková recenze. To asi bude recenze typu Měl jsem olej TOTAL, ale nevyměnil jsem ho po 20tisících km, ale až po 50ti tisících km a motor jsem zadřel. Tak proto je olej TOTAL špatný.:D Když řekneš A, řekni taky B a uveď, kde je taková recenze a nemel nesmysly

[upravil dne 1.5.2009 kobr]

[upravil dne 1.5.2009 kobr]

Odesláno

já se tady nebudu hádat,já do svýho piškotka používám Total,vy si tam třeba načurejte:D Jen píšu to co čtu,nejsem žádnej debil,já osobně bych olej ELF nechtěl,jsem zastánce doporučených věcí,jen jsem tady napsal to co sem četl na stránkách AUTOBILDU,tak se běžte navážet do někoho jinýho když mě to nemůžete vyvrátit!!!!!!!!!!!!!! A nebo snad jo?:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D

Odesláno

A nenapsal sem že TOTAL je špatnej,tak se napřed nauč číííííst!!!! Jestli umíš německy tak se podívej na německý AUTOBILD a možná to najdeš,ale asi ne,zapoměl sem vlastně nemumíš číst. Ale já doporučuju jedině TOTAL!!!

Odesláno
Původně zaslal: 4000006

technický specifikace neznám,ale čtu recenze:roker:P

Vo co gou:myslim Ale když čteš recenze, měl jsi je tady hned uvést, a ne se rozčilovat

[upravil dne 2.5.2009 kobr]

[upravil dne 2.5.2009 kobr]

Odesláno

ale já se přece vůbec nerozčiluju,tohle je přece diskusní fórum,kde si každej může napsat to co chce,ne?Když bych tu recenzi zase našel tak to víš že bych ju sem mooooc rád dal.Nechci se tady hádat s kolegama co vyznávají stejně skvělí auto jako mám já :)Tak už toho necháme a když to náhodou najdu tak to sem vložím,nebojte.A když porovnáte ceny TOTAL a ELF třeba na stránkách EKOLUBE.cz tak sy myslím že oba oleje jsou minimálně stejně kvalitní

Odesláno

Vidím,že je to věčná,neustálá a dobrá komedie téma oleje.Ale k věci,je ůpně jedno jak se ten,či který olej jmenuje,důležité je to jestli spňuje určitá kritéria.Jsou na to mezinárodní dohody a tabulky (ACEA,API a pod.) i když i zde došlo k tomu,že si výrobci protlačily po určitém boji posun některých polosyntetik do syntetik.Nicméně tabulky a kritéria jsou dány a pokud je ten daný olej má je už jenom věcí marketinku jak se s tím popasuje na trhu a vychválí do nebe.Jinak některé uvádějí méně síry nebo tamtoho atd ale stejně jsou řazeny kolikrát do stejné kolonky jako ty co to neuvádějí tak si vyber.Jako spotřebitel stejně poznáš prd.A frantíci na rozdíl od nás si jako národ nahrávají navzájem do karet,výrobci motorú s výr.olejů.Jen my furt pošilháváme po západu i když naše rafinerka vyrábí komponenty (aditiva) se kterýma se ty oleje zušlechťují i pro západ na zakázku.Takový Castrol nevyrábí vůbec nic,nemá výzkum jen si dá požadavek a jak se dobře a draho prodává.V podstatě je to tak,že všechny moderní oleje jsou plně aditivované a dobré.Už si málokdo může dovolit tam nedát to co po něm vyžaduje norma když ji má uvedenou na obalu a průvodních listech daného typu oleje.Možná nějací asiati :D.Pro ty co mají turbo s toho vyplývá,že stačí polosyntetika pravidelně měněná a je konec dohadům.

Odesláno

taktak, ti co maji turbo a diesel, tak minimalne vykonnost dle ACEA B3, nebo dnes jiz B4, u benzinu alt. A3,............. ale o to nejde, to je jasne :)

ACEA benzin

A3- kategorie pro konvencni a lehkobezne motorove oleje s vyssimi pozadavky nez A2, prekracuje pozadavky A2 ve ztratach odparovanim dle Noacka, v cistote pistu a oxidacni stabilite

diesel

B3- kategorie pro konvencni a lehkobezne motorove oleje, pozadavky prekracuji B2 v opotrebeni vacek, cistote pistu a ve viskozitni stabilite pri znecisteni sazemi...

B4- nova kategorie pro motory s primym vstrikovanim (TDI, HDI ...)

ja jen chtel, at mi rekne v cem je ten elf lepsi nez total, sameho by me to zajimalo, jestli pouzivaji jinou ropu, z toho jine zakl. oleje, ci maji snizeny obsah zinku ??? na to jsem se ptal.......

vzdyt se tady nikdo do nikoho nenavazi :)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...