Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

No to vim že jsou zajimavý zrovna ty řádky, jenže poslední záznam v logu windows je ve 23:34, takže tam nic není v tomhle čase. A čas v routeru mi sedí. Prohližeč udalosti vim kde mam:D

Pustil jsem pingy na router a na muj comp z toho noťasu, tak uvidim

[upravil dne 15/4/09 Radek Hurvajz]

Odesláno

Promin, blbost. Ja prehlidnul, ze je to na port 80, tedy na management toho routeru.

Nicmene, podivej se do toho logu ve windows a zkus tam najit zaznamy pro tu chvili, kdy spojeni pada. A to jak v System tak v Application logu.

Odesláno

Pokud budes ten ping poustet trvale, tak si vystup nasmeruj do souboru, at ti to z toho okna neodtece. Nejak takhle:

ping -t 192.168.1.1 > out.log

Pokud jsem zbytecne polopatickej tak se omlouvam, to je deformace z prace s BFU :)

Odesláno

Poslední vypadek byl 22:27, to jsem ti psal už výše to upozornění k siťovymu adapteru. A potom už nic, to je po přeinstalaci toho Eseta, mam dojem že to byl on, ten firewall v něm mohl nějak kravit, uvidim ještě zítra. kdyžtak sem mrkni, díky moc

Odesláno
Původně zaslal: HoK

Pokud budes ten ping poustet trvale, tak si vystup nasmeruj do souboru, at ti to z toho okna neodtece. Nejak takhle:

ping -t 192.168.1.1 > out.log

Pokud jsem zbytecne polopatickej tak se omlouvam, to je deformace z prace s BFU :)

Jo v pohodě, jsem pokročilejší a s BFU taky občas válčím:D:D:D, ale tohle je už trochu jinde na mě

Pingy jsou v pohodě, 1-2 ms, jak na router tak na muj comp, zatim bez vypadku, mladej šel spát tak mi noťas sbalil, zejtra to pustím na dýl a dám sem případně logy

[upravil dne 15/4/09 Radek Hurvajz]

Odesláno

Tak už si s tím hraju asi 3h a už fakt nevím. Přitom tak banální věc.

Mám UPC a funguje drátem do notebooku úplně v pohodě tak sem koupil router EdimaxEW-2706APg abych netahal dráty. Nejprve je ale potřeba ten bazmek nastavit připojením drátem přímo. \"Instalace\" vyžaduje jenom nastavit IP adresu na 192.168.2.10, masku 255.255.255.0 a pak otevřít prohlížeč a zadat 192.168.2.1. A tam je problém, chvílu to načítá a pak nic. Vůbec se nedostanu do toho nastavení. Připojenej sem v pořádku, IP ok, vypl sem všechny firewally a co mě napadlo ale prostě to nenačte tu stránku (má naskočit okýnko kam se zadá admin a heslo.

Už sem todle dělal několikrát u Zyxelů, Dlink atd., nikdy nebyl problém.

Neví někdo co to je za blbost?

Odesláno

Kontrolka LAN na AP svieti alebo bliká alebo nesvieti?

Nepoznám ten ThinkVantage, priamo v nastavení siete by mal byť default gateway prázdny nie nulový, ale možno to ten soft iba takto zobrazuje.

A ešte ma napadla jedna vec možno bude treba použiť iný kábel - krížený.

[upravil dne 16.4.2009 AnotherOne]

Odesláno

Nečetl jsem všechny příspěvky výše...

Já měl SMC Barricade LAN + WiFi.

LAN jakš takš držel, občas blbnul IP telefon.

Jinak stabilita docela dobrá, jen jednou za 14 dní bylo potřeba ten router restartovat.

S WiFi to bylo horší. K noťasem ženy to pravidelně po 5-30 minutách na cca 10-30 sekund vypadlo spojení, ale zase samo naskočilo.

S WiFi printserverem odmítal komunikovat zcela.

Po 22 měsících od koupě zdechl úplně. Reklamace, poslali mi nový Asus (nevím proč), který jsem hned prodal, jelikož jsem již měl nový Edimax. Ten běží už půl roku v kuse, bez jediného zaváhání. S ntb ženy se snáší a s printerverem taky.

Ve tvém případě bych zkusil jednak HW reset routeru a pokud to nepomůže, tak jiný router.

to Fusion: už si nepamatuju, jak jsem to udělal já, ale konfigurace proběhla bez problémů. Prakticky se to nelišilo od předešlých. Máš kabel připojen do LAN1? Zkus nezadávat IP adresu přímo, ale získat automaticky z DHCP. Dále zkus nastavit default gateway na 192.168.2.1. Dále zkus restartovat komp i router.

V neposlední řadě si pořádně pročti návod k použití, zda tam není nějaký chyták.

Pokud nic nepomůže, tak ho reklamuj.

Odesláno
Původně zaslal: Fusion

LAN a WLAN lehce blikají, PWR stále svítí

Už ten problém vidím, máš tam nejako zblbnuté smerovanie - všetky požiadavky do siete 192.168.2.x sú smerované na IP 192.168.2.5 ktorá samozrejme neexistuje. Skús tú branu nastaviť na 192.168.2.1

Edit: 192.168.2.5 existuje, ale má byť 192.168.2.10

[upravil dne 16.4.2009 AnotherOne]

Odesláno

2.5 sem zkoušel jenom tak ze zoufalosti. V návodu je, že místo 2.10 může být v podstatě cokoliv.

Když sem zadal 2.1 jako default gateway tak je to pořád stejný, když sem dal získat IP automat. a nastvil jen def. gateway na 2.1 tak se to nechce ani připojit.

Mmch. nevíte jak se má jmenovat SSID té wifi sítě u Edimaxu? U Dlink vím že to byl název toho zařízení.

Já najdu síť s názvem \"17\" a je zaheslovaná, tak si myslím jestli to není náhodou reklamovanej router ve kterým se už někdo vrtal...

[upravil dne 16/4/2009 Fusion]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...