Buri Odesláno 5. červen 2004 Odesláno 5. červen 2004 Zdravim vsechny Měl bych dotázek, mám 306 Break s 2.0 HDi r.v. 1999. Všiml jsem si, ze po zahřátí motoru mi ukazatel teploty chladící kapaliny ukazuje cca 75 St. Cel.., pouze když jsem někde v zácpě a jedu krokem, tak teplota stoupne. Někde jsem se dočetl, že by teplota měla být přes 80 St. Cel. Ptal jsem se známého, který má 206 se stejným motorem a má stejnej problém. Dokonce vyměnil termostat, ale nic se nezměnilo. Nevíme čím to je, protože termostat má spínat na 83 St. Cel. Nevíte někdo co s tím, nebo je to normální ? A má to nějaký vliv na spotřebu a životnost motoru ? Ja si myslim ze jo Citovat
Medvěd Odesláno 5. červen 2004 Odesláno 5. červen 2004 Z toho byxch nestřílel, teploměr je spíš orientační než přesné měřidlo. Plašil bych, kdyby se auto hřálo nad 100 C, ale při 75 bych byl v klidu. Citovat
Karel Odesláno 5. červen 2004 Odesláno 5. červen 2004 Jí si myslím, že teploměr by měl ukazovat přesně. Problém bude spiše v samotném snímači teploty nebo spojích el. instalace. Citovat
Guest Masinka Odesláno 5. červen 2004 Odesláno 5. červen 2004 ja myslim, ze je to v pohode, ja mam sice benzina, ale teplota vody mi taky malokdy vyleze nad 75, kdyz jedu tak urcite ne. Dulezitejsi je kolik ma teplotu olej a ten ma v mojem pripade cca 85, kdyz je v zatezi tak i prez 100, ale pri klidny jizde je to tech 85. Citovat
Petr605 Odesláno 5. červen 2004 Odesláno 5. červen 2004 Dovolil bych si souhlasit s Medvědem. Hodnota na palubním teploměru je spíše orientační. Citovat
Buri Odesláno 5. červen 2004 Autor Odesláno 5. červen 2004 Dik za odpověď, ja osobně také doufám že se jedná pouze o orientační teplotu a je to asi v tom čidle. Asi to bude jeho umistěním. Možná, kdyby se ozval ještě někdo se stejným motorem, jaké on má zkušenosti. Mě to zajímá i z toho důvodu, že i když nejsem nějakej znalec motorů, natož dieslu (měl jsem pouze benzín) tak žiju v představě, že když motor nemá správnou teplotu, tak více žere a je více namáhán. Tak nevím Citovat
Dress Odesláno 6. červen 2004 Odesláno 6. červen 2004 na 206 1.4 HDi máme chvíli po startu 90 st. a ručička teploměru se na té 90 ustálý, z 90 se nechne ani v kolonách, při plném plynu na dálnici, kopce...atd. max. při jízdě z kopce na \"motorovou\" brzdu se pohne ta ručička, ale pouze minimálně, tipuju že tak o 2 st. a to max. Auto starý 3/4 roku a asi 32.000 tis. najeto. Citovat
Buri Odesláno 6. červen 2004 Autor Odesláno 6. červen 2004 pro Dress Tak to máš dobrý, mě se ustalí na těch cca 75 St. Cel. a taky se skoro nehne. Furt si myslim, že je to docela málo (pokud je to přesně naměřené), a motor ma tak vyšší spotřebu. V současné době se dostávám na 6.8 l/100 km a to nejezdim jen po městě Citovat
Dress Odesláno 7. červen 2004 Odesláno 7. červen 2004 samozřejmě záleží na stylu jízdy a podmínkách ale 6,8 l na dvoulitrový motor není tak hrozné... a tenhle \"problém\" pozoruješ až teď v poslední době nebo už trvá celou dobu co vlastníš vůz? jinak jak to topí a co chladič šahal si na něj? Citovat
Jordan Odesláno 7. červen 2004 Odesláno 7. červen 2004 Moj 405 1.6 GR ledva dosahuje 70 stupnov ale to uz asi OK nie je. Chcem vymenit terostat, asi sa skoro otvara... Spotreba je cca 10,5 l - ciste mesto, zapchy. Citovat
Petano Odesláno 7. červen 2004 Odesláno 7. červen 2004 Nejlepsi je to zmerit nejakym teplomerem. Protoze kecat muze jakykoliv cidlo nebo rucicka takze napriklad masinkovi muze kecat teplota oleje a teplota vody bude spravna a nebo opacne... Takze jestli se vam zda teplota mala/velka tak nejdriv zmerte teplotu vody i necom jinym Citovat
Dress Odesláno 7. červen 2004 Odesláno 7. červen 2004 pak je další věcí, kde probíhá to měření teploty resp. kde je to čidlo teploty... Citovat
Buri Odesláno 7. červen 2004 Autor Odesláno 7. červen 2004 Těch 6.8 l neni hrozný, ale je to dle údajů, spotřeba ve městě a já s nim pouze ve městě nejezdim a myslim, že jezdim celkem klidně :-) Kombi spotřeba je cca 5,5 l. No ale ta spotřeba mi tak těžkou hlavu nedělá. Vozidlo mám cca 3 měsíce a teplota je od začátku, ale topí to dobře, zkoušel jsem to :-) Chladic jsem nekontroloval. Taky by mě zajimalo kde přesně se ta teplota měří. Nemá z vás někdo náhodou knihu \"Jak na To na 306\" , ale ve které je můj motor, tedy 2.0 HDi ? Já jsem totož viděl sice tu knihu na 306, ale nenašel jsem tam údaje o motoru 2.0 HDi, takže stále něco takového hledám. Zatím se v tom motoru totiž příliž neorinetuju :-( Dobrej nápad, změřit teplotu vody v chadiči, akorát myslím nemám správnej teploměr :-) Pokusim se ho někde najit o prubnout to :-) Citovat
Ferry Odesláno 7. červen 2004 Odesláno 7. červen 2004 ale dej si bacha az ten chladic budes otvirat aby ti to nevystriklo s prominutim do xichtu, je to natlakovany, snad to vis Citovat
Buri Odesláno 7. červen 2004 Autor Odesláno 7. červen 2004 Si piš, že budu davat bacha :D:D hezky pomaličku a odpouštět tlak :D nechtěl bych bejt opařenej Ale nejdřim musim najit (sehnat) ten teploměr Citovat
Dress Odesláno 7. červen 2004 Odesláno 7. červen 2004 a jak chcete provést to měření? zastrčit teploměr do expanzní nádržky chladící kapaliny? Citovat
Petano Odesláno 7. červen 2004 Odesláno 7. červen 2004 treba ... protoze kdyz to auto stoji a je motor zahraty (termostat otevreny) tak ten ubytek na teplote je minimalni Citovat
Buri Odesláno 7. červen 2004 Autor Odesláno 7. červen 2004 Tak tak, jinej způsob mě nanapad Snad se mi to zítra podaří změřit, dám vědět Citovat
Buri Odesláno 12. červen 2004 Autor Odesláno 12. červen 2004 Tak jsem dneska konečně sehnal ten teploměr (na zavařování). Provedl jsem test - motor jsem jízdou zahřál na max co to dělá - teploměr ve vozidle ukazoval svých 75 St. Cel. - po zastavení jsem vzal ten teploměr, opatrně otevřel nádržku a strčil tam ten teploměr a čekal. No a nakonec ukázal přesných 75 St. Cel. . Takže to vypadá, že ten teploměr chladicí kapaliny ve vozidle měří dobře a snad to bude tím termostatem. Kámoš zítra přijede s novým termostatem a zkusíme ho vyměnit. Pak budeme chytřejší. Výsledek dám vědět Citovat
Toman Odesláno 13. červen 2004 Odesláno 13. červen 2004 U meho benzinu je to spis naopak.. tedy teplota je spis vyssi nez nizsi... i ted, kdy jeste neni tak teplo mi teplomer pri jizde po meste ukazuje 92°C (vic to neleze, pac zapne sahara). Hlavu si z toho nedelam, vetrak to uchladi, ale proste toci skoro porad. Pri normalni jizde (okreska, dalnice) se teplota ustali na cca 88°C. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.