Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Kotouce, cukani pri brzdeni AKTUALIZOVANO,jake DESKY A KOTOUCE?

Recommended Posts

Odesláno

Mne to pripadá ako nevhodné doštičky pre kotúč - príliš mäkký kotúč a tvrdé doštičky. Pri veľmi intenzívnom brzdení zostane vydretý obrys doštičky. Brzdievaš prudko?

Odesláno

Mě to přijde, že má tvrdé destičky na měkkých kotoučích. Kotouče jsou vydřené a zřejmě se při silnějším brzdění vyhřály a zkroutily. Soudím podle barvy orezlých okrajů brzdící plochy, které mají černomodrou barvu (pokud neklame foto). Na mém autě mají normální hnědou barvu rzi.

Odesláno

Myslim si ze kotouce jsou k.o a jestli delaji to co popisujes tak je to jasny. Stejnou zavadu jsem mel na me prvnim Mi16. Nove desky + kotouce a bylo po problemu.

Odesláno

Pokud je to tak jak rikate tudiz ze moc tvrde desticky na mekkych kotoucich, tak to Vasenda zvrzal. Predtim sem mel Ferodo a bylo to v pohode az na obcasne piskani. Ale ty Bendixy.......sakra proc tam teda dali tak tvrdy desticky a mekke kotouce?

Odesláno

Tak to vidím poprvé :o

Edit: toto nepůjde zachránit ani náhodou. To co je vidět (ty čárky obrysu) nejsou na povrchu, nebo vyšší jak povrch. Ta deska zatlačila do kotouče a při dalším brždění se tam usadil prach, proto je to vidět.

Ten kotouč už je tak zramovanej, že snaha o záhranu (stáčením) by byla sebevražda.

To je haluz že i tak jak to je ten kotouč nepraskl.

[upravil dne 2/4/2009 Fusion]

Odesláno
Původně zaslal: Fusion

Tak to vidím poprvé :o

Edit: toto nepůjde zachránit ani náhodou. To co je vidět (ty čárky obrysu) nejsou na povrchu, nebo vyšší jak povrch. Ta deska zatlačila do kotouče a při dalším brždění se tam usadil prach, proto je to vidět.

Ten kotouč už je tak zramovanej, že snaha o záhranu (stáčením) by byla sebevražda.

To je haluz že i tak jak to je ten kotouč nepraskl.

[upravil dne 2/4/2009 Fusion]

Eh nepraskl? Jak se to jako muze stat?? Hlavne jak se muze stat to,co jsi popisoval?

Odesláno

nieco podobne sa aj mne stalo ... menil som komplet kotuče aj dosticky na aute, po cca 1000 km som si vsimol vznikajucu ryhu v kotuci, zhodil som dosticky a pri detailnom pozreti som nasiel v tej zmesi nieco ako kusocok zeleza (taka gulicka priemer mozno 1 mm), stacilo ho srobovakom vylupnut a dosticky naspet nasadit a odvtedy mi to nerobilo a ryha po dalsich xxx km zanikla. myslim ze kotuc aj dosticky co mam su bendix.

takze skus si skontrolovat ci \"nieco podobne\" nemas aj ty v brzdovych dostickach ... :roker

Odesláno
Původně zaslal: ujomarian

nieco podobne sa aj mne stalo ... menil som komplet kotuče aj dosticky na aute, po cca 1000 km som si vsimol vznikajucu ryhu v kotuci, zhodil som dosticky a pri detailnom pozreti som nasiel v tej zmesi nieco ako kusocok zeleza (taka gulicka priemer mozno 1 mm), stacilo ho srobovakom vylupnut a dosticky naspet nasadit a odvtedy mi to nerobilo a ryha po dalsich xxx km zanikla. myslim ze kotuc aj dosticky co mam su bendix.

takze skus si skontrolovat ci \"nieco podobne\" nemas aj ty v brzdovych dostickach ... :roker

Hej ale ty si mal ryhu v kruhu po celom obvode, toto je iné.

Odesláno

jo to se mi oběvilo jedou u 405tky a bylo to slabejma kotoučema.další možnost je,že sou desky tvrdší než kotouče a při brždění se kotouč rozpalí obtisknou se desky a kotouč se zvlní.to se mi taky stalo ale už u 306tky.kotouče i desky-stejná značka,po pár zabrždění se mi kotouč rozsvítil a pěkně se z něj hulilo.desky popraskaly a mohl sem znova všechno kupovat.ještě že mi na ty kotouče a desky uznali reklamaci.měl sem na ně najeto tak 40-50 km

Odesláno

No,tak budu muset koupit nove desky a kotouce...Nekdo nejaky navrh na znacku??? Bendixy uz nechci. Feroda zas porad piskali, ale budiz. Co treba Starline nebo FEBI? Zase at to nestoji moc penez.....

Odesláno

Jo tak podle fotky jsou ty kotouče stejně zralý na výměnu, tak není co řešit ;)

Musím doporučit Ferodo. Bendix už mi na auto nesmí:D Jinak s tím pískáním je to většinou tak, že pískají ty levný desky od Feroda (ikdyž, mladá je má na 106 a pohoda). Kup si tu střední řadu a budeš určo spokojenej:super

[upravil dne 3.4.09 MJSytic]

Odesláno

Stačí zohnať dosky s odtlmením na zadnej strane. Je tam nalepená taká hmota aby sa neopierali dosky priamo o strmeň. Doska nepíska na kotúči ale na opačnej strane.

Odesláno
Původně zaslal: AnotherOne

Stačí zohnať dosky s odtlmením na zadnej strane. Je tam nalepená taká hmota aby sa neopierali dosky priamo o strmeň. Doska nepíska na kotúči ale na opačnej strane.

Přesně tak. A pokud to tlumení nemá, pak koupit měděnou pastu na brzdy a tu zadní stranu (co se nedotýká koutouče!) namazat a je po pískání. Většina lidí si myslí, že píska kotouč/destička ale je to způsobený vibracema mezi zadní stranou destičky a válcem brzdiče.

S tím prasknutím sem to myslel tak, že pokud se ten kraj destičky takto zaryje, působí strašná síla na jedno místo, kdežto kdyby to bylo sprváně tak síla je rozložená po celou plochu destický. Tudíž by podle mě kotouč mohl rupnout.

Odesláno

No tak dneska sem byl v servisu a ukazoval sem fotky. V obou servisech mi rekli ze je to prej normalni a ze nejspis bude chyba nekde jinde. Pristi patek sem tam objednanej, tak to snad zjistej.

Taky sem se ptal na ty desky s kotoucema a je hrozne moc moznosti.

Tak napriklad prej za skvelou cenu desky+kotouce TRW+Brembo 2300, nebo FEBI+ABS 1900, nebo Starline 1800, nebo Feroda ale ty uz byly drahy neco kolem 3000. Pockam co mi najdou v tom servisu a uvidime.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...