Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

Oddie - taky jsem se dnes nenudil "vyvertikutátoroval" trávník na zahradě, prořezal meruňku a broskvoň a odpad poctivě uklidil podle zákona do "BIO" kontejneru. Ale tohle snad patří do vlákna "Co jste dnes udělali" S přezouváním na léto to moc společného nemá. :o

Upraveno uživatelem FrantaCV
Odesláno

O stránku zpátky si začali psát, radši piště co kdo udělal :) To do toho druhého tématu zkopíruj, máš pravdu, patří to tam líp.

Jinak my měli původně být na Lipně, ale odpískali jsme to, nemělo cenu tam jezdit, nedalo by se pořádně být venku. No a příští víkend jedem do Volyně, tak uvidím, jak bude, v nejhorším budu před odjezdem potupně dávat zpátky zimní, ale neočekávám to, podle mě už za týden sněžit nebude.

Odesláno

no,u nás taky nic moc,ted dva nebo tři dny bylo po ránu pod nulou až -4 a přes den kolem 5 to se ještě přezouvat nebude,dokonce přes den ještě poletovalo 

Odesláno

Nechávám tam zimáky až někdy do počátku května.

Ty cca. 2 tis km za ten duben (jeden měsíc) mě nevytrhnou.

Navíc, o víkendu jsem si zaběžkoval na Kvildě  :D

Odesláno

Velkého jsem přezul před čtrnácti dny a malého včera,ten šel i na funglovky gumy. U velkého mi byla v Hrušové u Vys.Mýta loni zkurvena guma po píchnutí,probrousil ji na plátno a tak byla po zimě prázdná, tak jsem musel nahodit zánovní Uniroyaly a v létě šoupnu další dvě na předek.

Odesláno

2tis km, to jsem s bídou najezdil za celou zimu :D

Taky díky tomu mám 2 zimáky 6 let staré a 2 zimáky 4 roky staré, a všechny mají 6,5mm vzorku. Takže ty starší rovnou zůstávají na zadní nápravě už natrvalo...

• O 4 měsíce později...
Odesláno

Tak zkušenost s ponecháním těch dvou zimáků na zadku i přes léto:

Od montáže na podzim 2014, kdy měly 6,5 mm vzorku, do dnešního dne najely na tom zadku 18tis km, a dnes naměřen vzorek 6mm. Tzn. na tom zadku prakticky neubývají ani v létě, a to jsem s nimi otočil Francii a Chorvatsko, kde bylo dost vedro.

Gumy jsou Kleber Krisalp, mají tři výrazné podélné drážky, takže i dobře odvádějí vodu. Ani v létě není sebemenší problém s tím, jak drží, brzdí atd - na zadku ten rozdíl není poznat (na předku bych je nenechal).

Pro srovnání předek Barum Bravuris II, nazuto na jaře se 7mm vzorku, nyní 5mm, na tom předku to jde do háje docela rychle. Zimáky vzadu tak jednoznačně dají tuto zimu a další léto, letní asi už další léto neodjedou.

Odesláno

Vzadu zůstanou ty zimní, co tam jsou, ty zjevně dají ještě další rok vzadu naprosto s přehledem. Letní vpředu dojedu tak na 3mm, vyhodím a koupím nové. Jen je otázka, kdy to vlastně bude - tipuju, že příští rok tak v půlce léta, tímhle tempem.

Guest Scratch
Odesláno

Ja jsem nekde cetl ze na zadku ma byt lepsi guma nez na predku. Konec koncu i marcel505 mi to potvrdil. Sam mam ted gy efficient grip na predku a vzadu uz skoro sjety ty blby barumky.... ale ty mizej pred ocima.......slupky.... uz nikdy na auto :)

Odesláno

To platí pro zimu, aby ti neujel zadek do přetáčivého smyku. Což a) se doporučuje kvůli lamám, co neumějí řídit a s přetáčivým smykem si neporadí, s tím, že se předpokládá, že si sice neporadí ani s nedotáčivým a půjdou po předku ven, ale aspoň se u toho neroztočí, b) v létě to nehrozí, zvláště s krabicí se jízdním stylem nedostanu ani na 10% hodnot, kdy by hrozilo utržení zadku v zatáčce.

Guest Scratch
Odesláno

V bosne po desti se do smyku dostanes ve 40kmh ani nebudes vedet jak..... a v bolce na najezdu na dalnici jakbysmet...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...