Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Nevíte někdo, jestli je normální,abych měl každý ráno automaticky zapnutou klimatizaci? Když vypínám motor, tak je vypnutá a přes den se sama nezapne, jen přes noc. Díky moc.

Odesláno
Původně zaslal: Luboš406k

Je to autom. klima. Teplota zůstane stejná,ale svítí AUTO a A/C

Jasný, teplota zůstane stejná, ale čidlo pozná, že teplota je jiná uvnitř než je nastavena tebou a pustí klimu.

Takže když budeš mit nastaveno třeba 24stupňů a uvnitř auta bude 20 stupňů tak se klima automaticky spustí. :)

Odesláno
Původně zaslal: BoneDaddy

Původně zaslal: Luboš406k

Je to autom. klima. Teplota zůstane stejná,ale svítí AUTO a A/C

Jasný, teplota zůstane stejná, ale čidlo pozná, že teplota je jiná uvnitř než je nastavena tebou a pustí klimu.

Takže když budeš mit nastaveno třeba 24stupňů a uvnitř auta bude 20 stupňů tak se klima automaticky spustí. :)

jojo,je to tak--mohli tam dát i tlačítko TOTAL STOP :D:D

Odesláno
Původně zaslal: ozzy1956

jojo,je to tak--mohli tam dát i tlačítko TOTAL STOP :D:D

Tak v tom máš absolutní pravdu. A nebo prostě nechat to co má uživatel naposledy nastavené. Ale to by pak byla automatická jak noha. :D:aut

Odesláno
Původně zaslal: OK406

Nebo tak. :super Já to vlákno hledal ale nenašel sakra. :myslim

Luboš: je to prostě tak. Třeba to za ty 3 hodiny prostě neudělá potřebný rozdíl v nastavené teplotě a reálné teplotě uvnitř a proto klima zůstane tak jak předtím. :)

Odesláno

Kluci, nejsem si absolutně jistej ale jak sem to tak vypozoroval. Když se venku sníží pod 3 stupně tak se zapíná aby odfoukla okno případně odmrazila a naběhl tak teplej vzduch co nejdřív, a samozřejmě to bere ohled na teplej motor. V okamžiku kdy signalizuje displej ice alert teda od plus tří zapíná se při studeném motoru. Zkuste to a uvidíte jestli sem to vypozoroval dobře.

Odesláno

A co je na tom špatně???

Já klimu nevypnul co auto mám (cca 3 roky) a nestěžuju si - je to velice příjemné, když mám v autě v létě nastaveno 19 C, teď v zimě 22 C a velice rychle po nastartování se v interiéru dostanu na mé oblíbené teploty.

Odesláno

Tak třeba na tom, nic špatnýho neni, ale je to trochu nedotažený.

Když se při startu počítač rozhodne, že je všechno ok, tak klimu nezapne.

Když se rozhodne, že ji zapne tak ji pak už ale nevypne, i když se teploty dostanou do komfortní oblasti, takže pak už běží zbytečně (pokud teda neni léto, nebo se nezamlžujou okna).

Kdyby ji sám uměl vypnout, tak proti tomuhle automatickému chování nemám námitek.

Odesláno

xenostellar

asi ti nerozumím--klimu si můžeš kdykoli sám vypnout

klima se nevypíná,protože musí udržovat nastavenou teplotu

když ti vadí to vypínání před startem--vytáhni pojistku a dej ji zpět v červenci-:myslim

Odesláno

xenostellar

když ti vadí to vypínání před startem--vytáhni pojistku a dej ji zpět v červenci-:myslim

Hmmm:) To není špatnej nápad:) Ale musím počkat až budu mít auto...Justyna klimu nemá tak nemám co vypínat:D:D:D

Odesláno

xenostellar

Jako ono to neni zas tak důležitý ale zkusim to vysvětlit ještě jednou, ale už to bude na hranici OT, protože se s tim stejně nic dělat nedá :)

Víme, že existuje kombinace teplot, při kterých se klima po startu automaticky nezapne, protože je zbytečný aby se zapínala. Téhle kombinaci budu říkat kombinace A :)

Pak existujou další kombinace teplot, při kterých automat klimatizaci po startu zapne. Řekněme, že nic neřeším a jedu. Po třeba půlhodině jízdy se teploty dostanou do kombinace A. Nyní už klimatizace potřeba není, stejně jako v předchozím odstavci, ale počítač ji nevypne. Zvyšuje mi tedy spotřebu paliva, ale efekt není žádný.

Samozřejmě jí mohu vypnout ručně a taky to tak dělám, protože mi nic jiného nezbývá, ale to pak prostě neni \"automatická\" klimatizace.

Snad se mi podařilo alespoň trochu vysvětlit co mám na mysli, jednodušeji už to asi nejde.

Odesláno

Opravdu, v tom případě si sám automaticky, jak teplota stoupne nebo klesne pod nastavenou teplotu na displayi, zapínej nebo vypínej klimatizaci. Pak ji nebudeš mít automatickou( samoštelovací na nastavenou teplotu) ale manuální, jen s tím rozdílem, že si sám budeš ovládat klapky na přívodu teplé vody a vzduchu.

Kristova noho, kolik se zvýší spotřeba při zaplé klimě? To máš Fobii o obsahu 1.2 HTP, že při zaplé klimatizaci při jízdě do kopce tě předjede plně naložený kamion?:D

[upravil dne 13.3.2009 kobr]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...