subin Odesláno 28. únor 2009 Odesláno 28. únor 2009 Starší vozy čočku také neměly,jen byly vybaveny výbojkou typu D2R a nikomu to nevadilo,I v HID sadách jsou typy výbojek H7 a H7R,při tom H7 je určena pro čočku a H7R je možné montovat bez ní,aniž by sama svou konstrukcí při správném seřízení oslňovala,osobně si myslím,že je jen otázkou času kdy HID sady projdou schválením pro provoz na pozemních komunikací ČR,jen bych hádal,že to nebudou sady za 2000-3000 Kč.Folie byly taky zakázané a nyní s atestem povolené Citovat
loque Odesláno 28. únor 2009 Autor Odesláno 28. únor 2009 Původně zaslal: subin Starší vozy čočku také neměly,jen byly vybaveny výbojkou typu D2R a nikomu to nevadilo,I v HID sadách jsou typy výbojek H7 a H7R,při tom H7 je určena pro čočku a H7R je možné montovat bez ní,aniž by sama svou konstrukcí při správném seřízení oslňovala,osobně si myslím,že je jen otázkou času kdy HID sady projdou schválením pro provoz na pozemních komunikací ČR,jen bych hádal,že to nebudou sady za 2000-3000 Kč.Folie byly taky zakázané a nyní s atestem povolené No to si myslím že pri pružnosti a ochote slovenských a českých úradov nehrozí že sa toho dožijeme Citovat
AnotherOne Odesláno 28. únor 2009 Odesláno 28. únor 2009 Původně zaslal: pastorek Původně zaslal: AnotherOne No nie, už zas:bojim večná téma Malo by tu byť jedno vlákno \"xenónová vojna\" a tam sa realizovať. Citovat
vix Odesláno 28. únor 2009 Odesláno 28. únor 2009 Původně zaslal: loque Nastavené som to mal tak, aby som protiidúcich vodičov oslňoval minimálne, to je ale pri kontrole nepodstatné Vyzerá to, ako keby mali nejakú akciu na xenónistov, totižto keď som im bol večer zaplatiť pokutu tak som ich práve stretol pri ďalšom aute, ktoré malo xenóny. Akurát s tým rozdielom že sa jednalo tentokrát o Š Favorit s nečírou optikou... Ten policajt mi hovorí, že si nepomôžeme, ich je*ú za to aby to kontrolovali a pokutovali, tak nemajú na výber. Spíše, už jsou ty xenony tak rozšířené, že se jim je vyplatí pokutovat. Čím více lidí si je domontuje, tím mají větší zisk za kratší dobu Je to jen na lidech. Citovat
AnotherOne Odesláno 28. únor 2009 Odesláno 28. únor 2009 Původně zaslal: vix Původně zaslal: loque Nastavené som to mal tak, aby som protiidúcich vodičov oslňoval minimálne, to je ale pri kontrole nepodstatné Vyzerá to, ako keby mali nejakú akciu na xenónistov, totižto keď som im bol večer zaplatiť pokutu tak som ich práve stretol pri ďalšom aute, ktoré malo xenóny. Akurát s tým rozdielom že sa jednalo tentokrát o Š Favorit s nečírou optikou... Ten policajt mi hovorí, že si nepomôžeme, ich je*ú za to aby to kontrolovali a pokutovali, tak nemajú na výber. Spíše, už jsou ty xenony tak rozšířené, že se jim je vyplatí pokutovat. Čím více lidí si je domontuje, tím mají větší zisk za kratší dobu Je to jen na lidech. http://forum.autobazar.eu/demontujte-hid-t6217.html?highlight=xenon Citovat
mindwipe Odesláno 28. únor 2009 Odesláno 28. únor 2009 Původně zaslal: loque Vyzerá to, ako keby mali nejakú akciu na xenónistov ved o tom sa uz aj v january vsade kecalo (myslim, ze to bolo par krat aj v spravach), ze sa budu zameriavat na dostavbove xenonove sady v autach a pokutovat to... Citovat
Qcko Odesláno 28. únor 2009 Odesláno 28. únor 2009 Hmm, taka otazka...co ked si kupim xenony, ktore maju certifikat, ze mozu byt pouzite na dany typ vozidla a su schvalene pre europske pozemne komunikacie??? Inak s xenonami je to tazke, kamarad ma BMW, tam kupil xenony, nikoho tym neoslnuje a je to v pohode...zas na druhu stranu take hrozne auta ako napr. Skoda Fabia, tam by som vodicovi zatal krompac do kapoty, ako povinnu vybavu k tym jeho \"svetlam\":roker...hold je to tazke, jednoducho povedane:papa Citovat
AnotherOne Odesláno 28. únor 2009 Odesláno 28. únor 2009 Původně zaslal: Qcko Hmm, taka otazka...co ked si kupim xenony, ktore maju certifikat, ze mozu byt pouzite na dany typ vozidla a su schvalene pre europske pozemne komunikacie??? Citovat
Edison Odesláno 28. únor 2009 Odesláno 28. únor 2009 Původně zaslal: pastorek To jarajarda: Schvaľovanie doplnkov do áut má nejaký význam a preto i neschválenie má nejaký dôvod. Je to to isté ako povolená rýchlosť v obci. Niekde je to účelné, inde zbytočná blbosť. Ty tie svetlá možno máš nastavené v poriadku a nikoho neoslepuješ no je kopa idiotov ktorý to tak nemajú. Tie predpisy majú, nás ostatných, chrániť pred nimi. [upravil dne 28/2/09 pastorek] Ačkoli jem taky zastáncem spíše dodržování předpisů, tak vím, že to, že něco není schváleného ještě neznamená, že je to nutně nebezpečné. Jen to nikdo neověřil. A dále platí, že jakékoli právní náležitosti jsou poněkud pozadu za technickým vývojem. A nakonec nezbývá, než připomenout, že i cena právních náležitostí vytváří právě takové prostědí, které tu vládne. Až se někdo obětuje investovat do schvaovacího procesu nemalé peníze, tak jistě nebude problém, aby některé doplňky prošly. A čas je v takovém případě otázkou číslo dvě. Citovat
Edison Odesláno 28. únor 2009 Odesláno 28. únor 2009 Původně zaslal: Qcko Hmm, taka otazka...co ked si kupim xenony, ktore maju certifikat, ze mozu byt pouzite na dany typ vozidla a su schvalene pre europske pozemne komunikacie??? Inak s xenonami je to tazke, kamarad ma BMW, tam kupil xenony, nikoho tym neoslnuje a je to v pohode...zas na druhu stranu take hrozne auta ako napr. Skoda Fabia, tam by som vodicovi zatal krompac do kapoty, ako povinnu vybavu k tym jeho \"svetlam\":roker...hold je to tazke, jednoducho povedane:papa Jestli by nebylo lepší pohledat.. O homologacích, certifikacích a podobných dalších náležitostech všeho možného, včetně xenů, je tu toho mraky. Citovat
Edison Odesláno 28. únor 2009 Odesláno 28. únor 2009 Původně zaslal: jozefsv ked bude cas hladam miesto na ukrytie Dám to do nějaký krabičky... ;-) Citovat
jozefsv Odesláno 28. únor 2009 Odesláno 28. únor 2009 Původně zaslal: Edison Původně zaslal: jozefsv ked bude cas hladam miesto na ukrytie Dám to do nějaký krabičky... ;-) v 3,0 je tak malo miesta ze to nie je kam dat.ale ked najdem miesto kam to zasijem tak to nenajdu Citovat
P.avel Odesláno 28. únor 2009 Odesláno 28. únor 2009 Původně zaslal: jarajarda Původně zaslal: pastorek Škoda že je to ojedinelý prípad. Škoda? no jako upřímně když jsem jel před tebou na Šebetov tak mi slzely oči... Citovat
P.avel Odesláno 28. únor 2009 Odesláno 28. únor 2009 Původně zaslal: jarajarda Původně zaslal: čakom Původně zaslal: jarajarda Původně zaslal: čakom Původně zaslal: jarajarda daleko horší je neseřízená žárovka než seřízenej xenon. [upravil dne 28/2/09 jarajarda] tak s tím nesouhlasím:bojim neseřízenej xenon je horší. Jasně, že je, ale za jedno jsem tu psal teď něco jinýho a za druhý je to zase o lidech, ne o materiálu že.. sorry, ale ja tam vidím napsaný toto: daleko horší je neseřízená žárovka než seřízenej xenon. ty něco jinýho? ale nemá cenu se tu hádat je to stejný jako kola, folie atd. je to nepovolený a když si to dá někdo na auto musí počítat s tím že jednou třeba zaplatí nějakou tu pokutu. [upravil dne 28.2.2009 čakom] Vysvětlení: Když máš seřízenej Xenon, nevadí nikomu. Když máš neseřízenou žárovku, se_e to. no mě se_e oboje a je mi uplně jedno jestli je to xenon nebo žárovka! Prostě osňuje. Tečka. navíc dostat nálož do očí od xenonu je horší než od žárovky. Citovat
MatrixChose Odesláno 28. únor 2009 Odesláno 28. únor 2009 Já mám trafa u baterky a a u ŘJ a vidět nejsou. Jinak táta za to dostal pokutu 500,- a já jel jednou ráno do práce, dojel policajty, tak halt, pane řidiči doklady, znovu so rozsviťte světla a poj\'dte se podívat. Tak jdu a ten policajt povídá (pěkný) policistce \"..hele on už svítí..\" jeden prostě náhodou nenažhavil. Tak povídá: \".. mrkněte se na to, to ty xenony dělají, nashle\" a tak jsem jel dál Citovat
Edison Odesláno 28. únor 2009 Odesláno 28. únor 2009 Původně zaslal: jozefsv Původně zaslal: Edison Původně zaslal: jozefsv ked bude cas hladam miesto na ukrytie Dám to do nějaký krabičky... ;-) v 3,0 je tak malo miesta ze to nie je kam dat.ale ked najdem miesto kam to zasijem tak to nenajdu Bych to mohl dát ještě do kastliků... ;-) Citovat
Pe.Tr Odesláno 28. únor 2009 Odesláno 28. únor 2009 ja mam připravenou fintu , pokud mě policie zastavi zhasnu svetla i motor , vylezu z auta bez kliču , na to konto se me auto zamkne a ja budu hrat neštastnika . Citovat
Edison Odesláno 28. únor 2009 Odesláno 28. únor 2009 Původně zaslal: Pe.Tr ja mam připravenou fintu , pokud mě policie zastavi zhasnu svetla i motor , vylezu z auta bez kliču , na to konto se me auto zamkne a ja budu hrat neštastnika . ... A bez dokladů... :-D Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.