Dundee Odesláno 27. únor 2009 Odesláno 27. únor 2009 Ahojte všichni, ve středu mi zamávala grafika v noťasu:grr:grr:grr:bacha Sekl se a rozsypal obraz a NB zmrznul. Tak jsem ho vypnul a když jsem ho po cca 5ti hodinách zapnul, přes monitor byly barevný proužky (svisle) a po naskočení načítací stránky XPček pak zčernal displej a jen hučel větráček na CPU. Včera jsem NB rozebral a zjistil jsem, že grafika není přímo integrovaná do desky, ale je vyjímatelná. V mém případě se jedná o GeForce FX Go 5700v. Po složení jsem ho zapnul a byl jsem schopnej dostat se do nouzovýho režimu a VGA režimu, ale vždycky s barevnýma proužkama:grr Hledal jsem na netu, ale nepodařilo se mi nikde najít grafiku pro NB, máte někdo tip, kde by se dala splašit (alespoň 64 MB jako stávající)? Díky za tipy;) Citovat
AnotherOne Odesláno 27. únor 2009 Odesláno 27. únor 2009 Neviem, či tam budeš môcť strčiť hocakú grafiku pre nb. Biosy nb budú asi tesnejšie naviazané na konkétny hw nb a nemusela by šlapať taktiež s rozmermi môže byť problém. Skús si overiť či sa tvoj nb dodával aj s inými grafikami a zháňaj keď už tak tie. Kde kúpiť všk netuším. V prvom rade možno autorizované servisy, ale tam to bude asi pekne drahé. [upravil dne 27.2.2009 AnotherOne] Citovat
Dundee Odesláno 27. únor 2009 Autor Odesláno 27. únor 2009 Původně zaslal: Medvěd Nestačily by Ti fixky??? :D:D Nestačily, bohužel. Mám tam dost věcí na právě probíhající intenzivní pětiměsíční kurz angličtiny, připojení ke světu a nějaký ty gamesky;) Citovat
Vvitty Odesláno 27. únor 2009 Odesláno 27. únor 2009 obavam se, ze pokud uz to neni v zaruce, tak bude levnejsi se poohlednout po jinem a toto prodat jako srot... Citovat
NicolasB Odesláno 27. únor 2009 Odesláno 27. únor 2009 Pokud to už není v záruce tak jediná možnost je zkusit se poptat v nějakém pc bazaru jestli by tam neměli tvůj notebook a grafiku vyměnit. Co vím tak žádnej obchod nic takovýho nikdy neměl. Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 27. únor 2009 Odesláno 27. únor 2009 Mam taky notas doma, fujitsu siemens... Jedian varianta je autorizovany servis, vedia ty ju objednat... Myslim ze cena nebude tak hrozna na to, abys kupoval novy notas. Len pro zajimavost , znacku mas aku ? Citovat
Dundee Odesláno 27. únor 2009 Autor Odesláno 27. únor 2009 Acer Aspire 1520 (WMLi?) Měl by být z roku 2004... Citovat
MirasCC Odesláno 27. únor 2009 Odesláno 27. únor 2009 To jen tak dohromady nedáš. V servisu si za grafiku řeknou ranec, jestli jí vubec budou schopní dodat. Z jinýho notesu tam grafiku nedáš, budou jiný konektory. Jedině zkusit sehnat od někoho totožnej nefunkční NTB, kuchnout a vzít grafiku z něj. Samozřejmě za předpokladu, že ten NTB nebude KO kvůli grafice Zkus bazary (bazar.zive.cz, www.pcbazar.net) a aukce (aukro), třeba budeš mít štěstí a na nějakej kousek natrefíš. Ještě je jistá šance, že by grafika mohla pasovat z jinýho modelu stejnýho výrobce podobnýho data výroby, ale na to bych moc nespolíhal. //EDIT: Koukám že sehnat grafiku bude asi oříšek, našel sem tohle: http://pc.bazos.cz/inzerat/3117937/acer-aspire-1520.php http://komponenty.sbazar.cz/notebook-acer-aspire-1520-praha-o2202684.html [upravil dne 27/2/09 MirasCC] Citovat
Dundee Odesláno 28. únor 2009 Autor Odesláno 28. únor 2009 Díky Medvědovu tipu se skoro blýská na lepší časy, i když po tom, co jsem zahlédl v mailu cenovku 100 Éček:blicismajlik se mi trochu zamotala hlava... Zatím není tedy žádná grafika na obzoru, ale je prý i šance opravit tu moji stávající Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 28. únor 2009 Odesláno 28. únor 2009 Mame mrtvej Acer vyšší třídy, ale nevim co je v něm za grafiku, v pondělí se kouknu Citovat
Guest Scratch Odesláno 28. únor 2009 Odesláno 28. únor 2009 zajed na belohorskou, tam je pc prodejna a bazar (neznam ted presne nazev :-(, ale kdyz pojedes od hradu, mines hotel pyramida, tak cca po 200 m narazi po prave strane smerem nahoru na tuhle prodejnu). Vzdy mi tam poradili a odkazoval jsem se tenkrat na znameho, p. Habrinsky- Ale rok jsem tam nebyl..... http://www.abder.cz/main.aspx?cls=userhtml&page=html/uvod.htm chtěj p. Jakeše a jsi od p. Habřinského, zkus tam zavolat a uvidis co ti rekne, mozna poradi, mozna pomuze,mozna rekne slova typu vymena, ale habrinsky vlastni firmu na udrzbu, tak muzes byt zastupce objednatele - jako ja :-), tem vychazi vstric [upravil dne 28/2/2009 Scratch] Citovat
Dundee Odesláno 28. únor 2009 Autor Odesláno 28. únor 2009 Scratch: Můj problém spočívá v odjezdu z domu v 5:45 v pondělí a v návratu v pátek kolem 14:30 plus pak následná cesta do Prahy po vybalení doma... Hurvajz: To bys byl hodnej, pro představu- vypadá takhle... Citovat
Edison Odesláno 28. únor 2009 Odesláno 28. únor 2009 Acer má snad nejhorší servis na světě. Navíc v servisu, jedinym v rep. v Bně jsou to pěkní dem...ti... Osobní zkušenost. Bohužel, potřebuju asi novou klábosnici, takže se s nimi budu muset spojit znova. Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 28. únor 2009 Odesláno 28. únor 2009 Původně zaslal: Edison Acer má snad nejhorší servis na světě. Navíc v servisu, jedinym v rep. v Bně jsou to pěkní dem...ti... Osobní zkušenost. Bohužel, potřebuju asi novou klábosnici, takže se s nimi budu muset spojit znova. Jo, je to jen o lidech, asi je tam někdo očkuje, klavesnici co mame v ty mrtvole taky někdo vydloubal očička:( Citovat
Edison Odesláno 28. únor 2009 Odesláno 28. únor 2009 Posledně nebyli schopní mi správně poslat větrách (celou tu chladící jednotku). Máme u nich účet na firmu a jméno kolegy. Přes to, že jsme jasně říkali, na koho to maj poslat to poslali na někoho jinýho, ten pochopitelně o ničem nevěděl a zásilku odmítl. Tak po několika telefonech a několika pendlech DHL po republce fuňák na konec dorazil, Oprava pak cca 10 min. Mám pracovního TM 3000 a servisovat si to musím sám, páč si nemůžu dovolit být měsíc bez tehniky. Citovat
C.J. Odesláno 28. únor 2009 Odesláno 28. únor 2009 Původně zaslal: Edison Acer má snad nejhorší servis na světě. Navíc v servisu, jedinym v rep. v Bně jsou to pěkní dem...ti... Osobní zkušenost. Bohužel, potřebuju asi novou klábosnici, takže se s nimi budu muset spojit znova. No je evidentně vidět, že nemáš absolutně žádnou zkušenost se servisy notebooků jiných značek.. ACER jako jediný funguje, až na pár pochopitelných vyjímek, suprově, málo kdy se stane, že reklamaci nevyřeší korektně.. Naopak u CHG servise (toshiba) nebo KAPSCH (fujitsu siemens) je vyjímka, když je reklamace vyřešena korektně.. Autorizované servisy HP jsou kapitola sama pro sebe.. Tudíž dost off topicového spamu.. Dundee - zeptej se na na firmě http://www.asupport.cz/ konkrétně bych volil ostravskou pobočku, pan Kremer (vedoucí) dokáže někdy zázraky a sežene i nesehnatelné, včetně starších dílů.. [upravil dne 28.2.09 C.J.] Citovat
Dundee Odesláno 28. únor 2009 Autor Odesláno 28. únor 2009 C.J.: Díky za tip;) Počkám, jak dopadnu s Radkem a Medvědovo známým a pak bych jim asi zkusil cinknout;) Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.