Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Jaké máte zabezpečení vozu?

Recommended Posts

Odesláno

Kolik z Vás má svého lvíčka nějakým způsobem zabezpečeného? Máte mechanické nebo elektrické zabezpečení? Alarm nebo imobilizer nebo obojí? Všichni přece nestojíme v garáži...

Já měl alarm od Jablotronu jen v 309. Pak už jsem si nic nepořídil. Teď uvažuju o GSM modulu \"Patriot\" od eurotelu. Nevlastníte to někdo? Jestli ano, tak jaké s tím máte zkušenosti?

Odesláno

Řekl bych i přesně k čemu ten GSM modul ,je, ale nechci bejt sprostej. Snad jen tolik... Není mnoho míst, kam můžeš podobnou blbost schovat a rušička dneska stojí pár korun. Ten Jablotron patří k nejlepším alarmům, ale žádnýelektronický alarm není absolutně bezpečný. Jen když máš dobrý alarm a auto, které nestojí za jeho překonávání, tak k něčemu je.

Různé imobilisery jsou převážně chvilkovým zdžením, pravda, když se dobře udělá a schová dovnitř do palubky, je to zdržení dost velké na to, aby auto ráno stálo, tam kde má. Asi nejlepší jsou bezkontaktní imobiliséry, které máš jako přívěšek na klíče, dokud v nich nedojde baterka , tak fungujou perfektně a nemusíš se trápit, tím, že kdy vypneš klíček, musíš zase odblokovat.

Asi nejlepší kombinace je slušný alarm , třeba Jablotron, nebo nějáká totální špička, když chceš mít pocit, že ti alarm řekne které dveře se právě otevřeli a to na 300m. Ale řekněme, že stačí něco obyčejného, někdo ho tam má jen proto aby mohl zavařit zámky. Bezkontaktní imobiliser a mechanické zabezpečení zpátečky.

Odesláno

Co člověk to názor. Já samozřejmě mám viditelné mech.zabezpeč. na volantu k tomu kod. imob. od výrobce a pak jsem uvažoval o tom GSM modulu, protože kdo o něm nebede vedět tak s sebou neponese kufr s náradím rušičku neco na překonávání imob. atd. Proč ty hajzly něčím nepřekvapit. Jasně že si nedám na okno samolepku. Pozor alarm. A každej není tak vybavenej. A kradači radií a volně položenech věcí v interiéru nejsou vybaveni kolikrát ani vlastní inteligencí. ;)

Odesláno
Napsán autorem white

Co člověk to názor. Já samozřejmě mám viditelné mech.zabezpeč. na volantu k tomu kod. imob. od výrobce a pak jsem uvažoval o tom GSM modulu, protože kdo o něm nebede vedět tak s sebou neponese kufr s náradím rušičku neco na překonávání imob. atd. Proč ty hajzly něčím nepřekvapit. Jasně že si nedám na okno samolepku. Pozor alarm. A každej není tak vybavenej. A kradači radií a volně položenech věcí v interiéru nejsou vybaveni kolikrát ani vlastní inteligencí. ;)

No tak to tě asi překvapim, když ti někdo příde vyrvat rádio, tak než ti to zavolá a ty přídeš k autu, rádio je v tahu. A když někdo jde ukrást auto, tak si pish, že má rušičku a spoustu podobnejch blbostí, dneska už amatéři kradou jenom starý auta. Všechny nový jdou na objednávku a profesionálně.

Páka na volant je sice pěkná, ale stačí přestřihnout volant, nebo ho sundat, nehledě k tomu, že se blbě nandavá a má spoustu dalších nedostatků. Pořádnej zámek do podlahy. I když ten řeší sešláplá spojka a lano, nebo přestřihnout řazení, pořádje to nejlepší zabezpečení.

[Editován dne 23/5/04 vector]

Odesláno

Zabezpeceni ma cenu jenom proti nahodnym pitomcum, co se chteji povozit - pak je nejucinejsi kombinace mechanickeho a elektronickeho /imo+prevodovka/, proti profikum, kteri ti ho chytnou za napravu a natahnou na nakladak nepomuze nic. Maximalne uvnitr zamceny pitbul.;)

Odesláno
Napsán autorem lamancha

Zabezpeceni ma cenu jenom proti nahodnym pitomcum, co se chteji povozit - pak je nejucinejsi kombinace mechanickeho a elektronickeho /imo+prevodovka/, proti profikum, kteri ti ho chytnou za napravu a natahnou na nakladak nepomuze nic. Maximalne uvnitr zamceny pitbul.;)

Chudák pejsek, víš co s nim udělaj.....

Odesláno

Když jsem si dal do auta nový volant tak jsem ten klacek na volant přestal dávat, aby mi ho nějaký zloděj-amatér, který stejně ostatní zábrany nepřekoná nezničil. A profík ten klacek zlikviduje 1-2.

Odesláno

U mě kombinace: PIN LOCK, Vyleptyný VIN na FŠECH sklech, zamykání spojky a brzdy (BULLOCK).

Doufám, že je to dost a každý si raději vezme to vedle, přecijen je to na ruku...

A stejně to parkuji na hlídaném parkovišti, jednu noc mi stál na ulici, než jsem to s nima vyřídil a nevyspal jsem se vůůůbec...

Odesláno

Je fakt že radio bude již třba v pr.... ale do rána by se v odemčené káře mohli vystřídat i další čorkaři a individua, a když budu hned vědět že se něco děje tak tomu mužu alespon částečně předejít. Neříkejte mi že každá snaha udělat cokoliv pro moji lásku ne k ničemu. Protože já do ní stejně něco narvu. I když to odradí jen 25% (já si myslím že víc, asi záleží i na lokalitě) tak to má smysl.

Odesláno
Napsán autorem white

Je fakt že radio bude již třba v pr.... ale do rána by se v odemčené káře mohli vystřídat i další čorkaři a individua, a když budu hned vědět že se něco děje tak tomu mužu alespon částečně předejít. Neříkejte mi že každá snaha udělat cokoliv pro moji lásku ne k ničemu. Protože já do ní stejně něco narvu. I když to odradí jen 25% (já si myslím že víc, asi záleží i na lokalitě) tak to má smysl.

Neříkám žádné zabazpečení. Na nadšené radioamatéry stačí obyč alarm, případně alarm co ti nahlásí na pár set metrů, že se něco děje (kdo se má pořád koukat z okna, když začne něco houkat)

Na lidi co se chtějí projet je dobrý Pin Lock a zamykat stočená kola zamlem volantu (nezapomínat) + kvalitní bezkontaktní imobilizér (vyřadí většinu normálních zlodějů) . Pak zbývá ještě odtahovka a opravdoví profesionálové a pro ti těm je jediné zabezpečení a to je pojištění proti krádeži.

Odesláno

plati pravidlo ze to chce minimalne kombinaci dvou zabezpeceni, v aute napriklad mechanicke a elektronicke. Takze napriklad zamek zpatecky + alarm + pager.

U toho pageru zlodej nevi na jake jede frekvenci, normalni pager ktery hlasi tak do 300 m jede na 27 MHz, GSM pager bud na 900 MHz nebo 1800 MHz a napriklad radiove vyhledavani od Sherloku jde uplne jinde.

Takze aby pager zarusil musel by mit hodne velky rozsah rusicky a taky dosah, protoze nekdo muze mit pager pod kapotou nekdo pod pristrojovkou a nekdo take v kufru.

A psat takle na web co ma kdo konkretne neni uplne dobry napad protoze si to muze kazdy vcetne zlodeju precist.

• O 6 měsíců později...
Odesláno

Zdravíčko.. já sice na moje auto nic nepořizoval a koupil jsem to už s tímto: Medvěd k uzamknutí zpátečky a vyleptané kódy do všech skel. Uvažuji o tajném tlačítku (rádoby imo). Ale asi se na to vyfláknu.. Nemyslím si, že by nějakého profíka moje auto zajímalo a proti pubošům co by si chtěli jen svézt zadek to snad stačí.. navíc auto s 99.9% stojí v noci za branou a v garáži..

Odesláno
Napsán autorem Majkie

Zdravíčko.. já sice na moje auto nic nepořizoval a koupil jsem to už s tímto: Medvěd k uzamknutí zpátečky a vyleptané kódy do všech skel. Uvažuji o tajném tlačítku (rádoby imo). Ale asi se na to vyfláknu.. Nemyslím si, že by nějakého profíka moje auto zajímalo a proti pubošům co by si chtěli jen svézt zadek to snad stačí.. navíc auto s 99.9% stojí v noci za branou a v garáži..

Sorry, z 99,9% stojí...

Odesláno

osobně preferuji skryté tlačítko - jednoduché a levné, ale je to jen pro dobrý pocit. Tedˇ ale uvažuji také o nějaké alarmu od jablotronu ale něco jednodušího, mám jen 405.

Cena zabezpečení by měla být přímoúměrná ceně automobilu.:D

Odesláno

jaky je vas nazor na to radiove vyhledavani od Shrelocka, docelaq se tady mluvi o jinych vecech, ale o tomhle tu nepadlo ani slovo, Urcite to docela dobre funguje, a kdyz se teda auto ukradne tak je velka pravdepodobnost, ze se vrati zpet, nebo nemam pravdu?

Odesláno

Sherlock není špatný, ale má to jeden háček po namontování ve smlouvě máš že ti nezaručují při krádežy že auto najdou. Tím se zbavují ospovědnosti. Ale bavit se na netu o zabezpečených které máme v autech je jak psal Míla nedobrý nápad? Zvláš? když dnes může na iternetu každy kamkoli.

Odesláno

Pro zabezpečení auta a to jakéhokoliv (staršího, novějšího) je podle mně jakákoliv nestandartní úprava majitele. Bastl a? už elektronický, nebo mechanický je jenom vítán a myslím že zloděje odradí. Myslím tím zloděje příležitostní a tech může být odhadem 80%. Pokud někdo má objednávku na vaše auto, tak těžko asi uniknout.

V článku Autorevue bych rozhodně nesouhlasil s pár věci. Jako jsou imobilizéry a podobné věci. Podle lidí, co se zabývají zabezpečením aut tak nejlepší je začít pravidlem zásadně žádné nálepky na autě o mechanickém zabezpečení či elektronickém. Ukázky byly jasným důkazem toho, jak si velice rychle poradit s Oktávkou, Superbem. Zloději vycházejí ze seriové produkce a známých systémech, které se dodatečně montují.

Amaterský bastl na autě, minimální servisování kdekoliv v servisu a nic nenechávat v autě.

Pak mít taky štěstí, že vedle vás stojí někdo, jehož auto je větší lákadlo.

A k čemu to, když BMW 740 otevřeš novinama :)

Odesláno

Když jsem měl ještě starou Schade, tak jsem měl dvě tajná tlačítka umístěná na různých místech.

Jednou se mi ji pokusili ukrást, vlezl dovnitř, rozbil spínací skříňku, našel jedno z tlačítek a nakonec stejně neodjel. Tu noc, jsem totiž navíc vytáhl káblík s rozdělovače a vzal si ho domů... :D

Polda co to přijel vyšetřovat jen konstatoval, že ho to muselo hodně nas... že se dostal tak daleko a nakonec neodjel. Pokud je mi známo, vyřešil to tak, že ukradl stejný typ auta o dvě ulice vedle...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...