hnusoba Odesláno 19. únor 2009 Odesláno 19. únor 2009 Ako môže súvisieť turbo alebo váha vzduchu s tým, že pri zošliapnutí plynu otáčky idú hore ale auto nezrýchľuje a ide stále rovnakou rýchlosťou? Citovat
AnotherOne Odesláno 19. únor 2009 Odesláno 19. únor 2009 Zvýšenie otáčok motora bez adekvátnej zmeny rýchlosti auta je jednoznačne spojka. Ešte mu poraďte nech si nafúka gumy. Citovat
hnusoba Odesláno 19. únor 2009 Odesláno 19. únor 2009 Původně zaslal: AnotherOne Zvýšenie otáčok motora bez adekvátnej zmeny rýchlosti auta je jednoznačne spojka. Ešte mu poraďte nech si nafúka gumy. Ešte to môže robiť pokazený otáčkomer Citovat
AnotherOne Odesláno 19. únor 2009 Odesláno 19. únor 2009 Keby to robil bez dupania na plyn tak hej;) Citovat
Medvěd Odesláno 19. únor 2009 Odesláno 19. únor 2009 Možná jsem dotaz špatně přečetl či jsem mou odpověď špatně formuloval - popíšu tedy, co se u VW dělo mě (a bylo zaviněno váhou vzduchu), pokud to má majitel Golfa podobné, tak jsem řešení napsal, pokud se jeho auto chová jinak, tak asi máte pravdu vy Mě se závada projevovala tak, že auto najednou ztratilo výkon - motor sice do otáček šel, ale pomaleji a auto se celkově chovalo, jako bych za něj přivázal kamion. Žádná kontrolka nesvítila, otáčky šly taky až běžnému maximu - jen to trvalo mnohem déle (takže třeba předjíždění byla chuťovka). Když jsem váhu odpojil, tak se auto vzpamatovalo a jelo podle mého odhadu tak na 90% výkonu (s připojenou špatnou váhou byl výkon na cca 60 %) Citovat
hnusoba Odesláno 19. únor 2009 Odesláno 19. únor 2009 Původně zaslal: Medvěd Možná jsem dotaz špatně přečetl či jsem mou odpověď špatně formuloval - popíšu tedy, co se u VW dělo mě (a bylo zaviněno váhou vzduchu), pokud to má majitel Golfa podobné, tak jsem řešení napsal, pokud se jeho auto chová jinak, tak asi máte pravdu vy Mě se závada projevovala tak, že auto najednou ztratilo výkon - motor sice do otáček šel, ale pomaleji a auto se celkově chovalo, jako bych za něj přivázal kamion. Žádná kontrolka nesvítila, otáčky šly taky až běžnému maximu - jen to trvalo mnohem déle (takže třeba předjíždění byla chuťovka). Když jsem váhu odpojil, tak se auto vzpamatovalo a jelo podle mého odhadu tak na 90% výkonu (s připojenou špatnou váhou byl výkon na cca 60 %) Ja som to na začiatku tiež takto pochopil, že auto nemá výkon Citovat
vdacny Odesláno 19. únor 2009 Autor Odesláno 19. únor 2009 nie nie, auto ma vykon, vsetko v pohode, sak sme na nom sli 180 km/hod (viac sme sa bali) ale ako vravim, ked som chcel akcelerovat, tak nic, otacky stupali a auto ako by som mal vytlacenu spojku, proste sa valilo dalej.... (nie celkom tak rychlo ako ked je spojka vytlacena, trosku pomalsie, ale spravanie auta je take, cize vykon sa nestratil, nic nebrzdilo) no a vzdy treba ubrat a pridavat pekne pomaly a vsetko ide ok.... este nieco... situacia: kolona, zaradena jednotka, auto sa pohyna bez pridavania plynu, ziadne presmykovanie, ba dokonca do kopca, a ma tah, treba ho brzdit. [upravil dne 19.2.2009 vdacny] Citovat
ROpa Odesláno 20. únor 2009 Odesláno 20. únor 2009 proste je to spojka ako ti tu napisali uz viaceri. Ked na 5ke pri 2000ot. das nohu na podlahu a vyletia ti hore otacky je to jasna spojka. Keby tie otacky hore nevybehli ale by to zrychlovalo len velmi pomaly a neochotne proste ako keby mal motor tretinovy vykon tak je to tym ze ten motor bezi v tzv. Nudzovom rezime ale to uz ti tu tiez niekto pisal. Pad do nudzaku moze mat velmi vela pricin, napr. aj ta vaha vzduchu, turbo v pecku, ventil N75, zatuhle lopatku na turbe, vypadnuta alebo derva ahadica atd. Citovat
vdacny Odesláno 20. únor 2009 Autor Odesláno 20. únor 2009 Původně zaslal: ROpa proste je to spojka ako ti tu napisali uz viaceri. Ked na 5ke pri 2000ot. das nohu na podlahu a vyletia ti hore otacky je to jasna spojka. Keby tie otacky hore nevybehli ale by to zrychlovalo len velmi pomaly a neochotne proste ako keby mal motor tretinovy vykon tak je to tym ze ten motor bezi v tzv. Nudzovom rezime ale to uz ti tu tiez niekto pisal. Pad do nudzaku moze mat velmi vela pricin, napr. aj ta vaha vzduchu, turbo v pecku, ventil N75, zatuhle lopatku na turbe, vypadnuta alebo derva ahadica atd. ok, ja uz som to pochopil, ten posledy prispevok som napisal aby to bolo jasnejsie ... kazdopadne este raz dikes Citovat
Kdo Odesláno 20. únor 2009 Odesláno 20. únor 2009 Jak už mnozí psali, je to spojkou. Logicky, pokud mám někde nějaký převodový poměr, pevně daný soukolím a při přidání plynu se otáčky změní, ale nezmění se rychlost, znamená to, že se mění poměr otáček a to v jediném možném míst (protože z toho nemůžeme podezřívat zubové převody) a tím je prokluzující lamela spojky. V podstatě se při ponechání v tomto stavu nestane nic jiného, než že se to bude zhoršovat a zkončí to nemožností se vůbec rozjet, protože ta lamela (díky své minimální tlouštce obložení) ten točivý moment nepřenese z motoru do převodovky a na kola. Může se zničit dosedací plocha setrvačníku a přítlačného talíře, jak se to třením bude hřát a materiál se zvlní, či popraská, ale nemyslím, že by to mělo fatální vliv na turbo, nebo něco jiného, kterého se to přímo nedotýká. Prostě lamela spojky je obroušená na hranici minima a pružina přítlačného talíře ji už nedokáže pevně přitisknout na setrvačník. Jediná možnost je její výměna za novou a to opravdu co nejdříve, než se poškodí i její okolí. Další možností je např. prolínání oleje z motoru kolem kliky a zaměštění lamely. To by pak taky snížilo její grip a při prudkých změnách otáček, nebo prudkým nárustem smykového napětí (akcelerace) docházelo k prokluzu. Toto se projevuje vce všech režimech už od rozjezdu, který je takový \"měkký\", jako např. na sněhu, nebo s automatickou převodovkou, kdy se otáčky pohupují v určitém rozmezí nezávisle na rychlosti vozu. [upravil dne 20/2/09 Kdo] Citovat
Demo Odesláno 20. únor 2009 Odesláno 20. únor 2009 automat a jeho hydraulicky system, ktery je pohanem konvertorem je kapitola sama pro sebe (uz jsem po vymene predovky ) Ale u tohoto vozu je vsechno \"napevno\", takze kdyz jdou otacky skutecne nahoru (pomineme chybu otackomeru), tak by auto melo zrychlovat. Sveho casu jsem kdesi cetl, ze se da spojka vyzkouset jednoduchym zpusobem. Pri motoru zahratem na provozni teplotu se zaradi trojka a pousti se spojka, pokud motor zdechne, tak je spojka jeste ok - ale je to prasecina..... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.