Abu Odesláno 10. únor 2009 Odesláno 10. únor 2009 Ahoj, poradí mi někdo, kde se dá dobře koupit váha vzduchu na 807 2.2HDI FAP 94kw? Předem dík Citovat
plaz Odesláno 10. únor 2009 Odesláno 10. únor 2009 skuz a.t.e.u jsou na netu maj pobocky delaj to vymenou ze mas rozdil v cene plaz Citovat
Abu Odesláno 13. únor 2009 Autor Odesláno 13. únor 2009 Dík, ale nemůžu nic najít Nemáš přesnou adresu ?? Citovat
plaz Odesláno 15. únor 2009 Odesláno 15. únor 2009 zitra ti dam vedet jestli maj a za kolik ju plaz Citovat
plaz Odesláno 27. únor 2009 Odesláno 27. únor 2009 tak jsem na tebe zapomnel tak vahy jsou od 1685kc az do 2650kc dle typu vozidla a kodu motoru Citovat
kavol Odesláno 9. prosinec 2015 Odesláno 9. prosinec 2015 odpověď na původní dotaz je "dej si do svého oblíbeného vyhledávače zboží '1920.AG', případně jiné kódy, které u nalezeného výrobku najdeš jako označení ekvivalentu" - sice už je to asi trošku pasé, ale třeba to pomůže někomu dalšímu, kdo se nemůže doklikat správného typu (je to shodné na 2.2 i 2.0) ;-) nicméně já bych takto krásně pojmenované vlákno zneužil k dotazu, jestli někdo ví, jak se pozná vadná váha vzduchu, resp. jak se naopak pozná, když funguje správně? dneska jsem zkoušel, co mi dává za hodnoty, a při vstupní teplotě 5 °C (to by tak mohlo být, byla celkem kosa ...) to ukazovalo na volnoběh 8 až 9, a při prošlápnutí na 2000 otáček to šlo přes 300 ... Citovat
brutall Odesláno 10. prosinec 2015 Odesláno 10. prosinec 2015 (upraveno) Jestli jsou stejné příznaky u všech HDI, která mají váhu vzduchu se špatnými hodnotami, tak moje skušenost u RHY motoru je ta, že volnoběžné otáčky jsou příliš vysoké. Kolem 1100 ot/min. oproti optimálním 850 ot/min. Po výměně OK. Upraveno 10. prosinec 2015 uživatelem brutall Citovat
sweetyboy Odesláno 1. duben 2016 Odesláno 1. duben 2016 skuz a.t.e.u jsou na netu maj pobocky delaj to vymenou ze mas rozdil v cene plaz napis prosim tu adresu. zajimalo by to vice lidi. dik Citovat
Sawoy Odesláno 2. duben 2016 Odesláno 2. duben 2016 sweetboy: ten post je sedm let starej. Trochu jsem hledal a ATE váhy vzduchu nedělá a firma ATE/A.T.E. prodávající autodíly apod. taky ne takže není jasný co tím vůbec bylo myšlený. Takže nějaký oblíbený shop kde ti to najde co se hodí na tvý auto a pak už srovnávače .... třeba http://autodily.automedik.cz/cs/tdc/peugeot/406-break-(8e-f)/20-hdi-110/meric-mnozstvi-hmotnosti-vzduchu/1-88-1901-9982-100254%7C102793%7C102806 jara563 ohodnotil 1 Citovat
martinikus Odesláno 29. červenec 2016 Odesláno 29. červenec 2016 Moc o tom nevím, ale evidentně myslel firmu A.T.U. (Autotechnik Unger) Citovat
PeetStejskal Odesláno 30. červen 2023 Odesláno 30. červen 2023 Zdravím, mám prosbu. Neměl by někdo el. schéma k zapojení váhy vzduchu, resp. k senzoru teploty nasávaného vzduchu? Potřeboval bych vědět, kam jde drát od konektoru MAFu. Předpokládám že jde do svorkovnice ř.j. motoru, ale na který pin kterého konektoru. Mám podezření, že je někde přerušen kabel. Dle diagnostiky je teplota nasávaného vzduchu stále 201 stupňů Celsia. Mám i jinou novou váhu, ale hodnoty stejné. Na staré i nové váze jsem zkusmo změřil termistory a dávají téměř stejné odpory při stejných teplotách, takže předpokládám, že jsou obě v pohodě a problém bude v kabeláži. Mám 807 2.2 HDI 125kw v automatu. Předem díky za jakékoli odpovědi. Petr Citovat
groollIT Odesláno 25. červenec 2023 Odesláno 25. červenec 2023 Ahoj, taky řeším MAF. 2.2HDi 94kW 2003 (807). Do váhy vede pět vodičů: Zelený je zem, fialový je plus (ten jsem měl přerušený) Tyto vedou do BSM kde jde zelený na zemnící svorku a fialový se spojuje s modrým vodičem, který napájí něco dalšího. Potom jdou tři zbylé vodiče z MAF přímo do jednotky motoru - úplně levý konektor prostřední řada pinů a jsou hned pod sebou. Mě hlásí diagnostika přerušený vodič nebo zkrat na kostru ale ani po natažení nového plus vodiče a vymazání chyby z řj jsem nedocílil úspěchu. Senzor mám v pořádku, mám dvě auta a ve druhém funguje bezvadně. Budu laborovat dál, snad není ta řj motoru v háji.. Citovat
PeetStejskal Odesláno 26. červenec 2023 Odesláno 26. červenec 2023 Zdravím, já už problém odstranil, nakonec byla kabeláž v pořádku. Problém byl, že jsem hned na začátku řešení problému s čidlem teploty nasávaného vzduchu nabyl dojmu, že ten termistor, který je na váze vzduchu je ono čidlo teploty nasávaného vzduchu, jenže moje auto má ještě jedno samostatné čidlo na sání těsně před parožím a ten termistor ve váze je asi jen pro korekci výpočtu objemu nasávaného vzduchu. Mě k MAFu vedou 4 dráty. Stálo mě to tak zbytečně novou váhu vzduchu, která za chybu nemohla. No a pár desítek minut laborování s multimetrem při kontrole kabelů. Mimochodem auto mi taky házelo chybu zkrat na kostru, nebo přerušený kabel, ale bylo v háji čidlo - hodnoty mimo předpokládaný rozsah. Citovat
groollIT Odesláno 27. červenec 2023 Odesláno 27. červenec 2023 Tak super. Mě neukazuje MAF vůbec nic. Respektive jednotka si generuje nějaké výchozí hodnoty. Blbý je, že mám z 50ti výmazů chyb 45 provedených. Při měření se na jednom vodiči drží chvíli 5V, chvíli 2V tak jsem z toho trochu zmatený. Mám ale ještě druhé auto, kde udělám rozvody, vyměním EGR a mohu začít měřit jak se to má chovat když je to v pořádku. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.