destiny Odesláno 26. leden 2009 Odesláno 26. leden 2009 Statistika TÜV Reportu: Mladé ojetiny, které zaslouží pozornost Peugeoty opět na zadních místech tabulky spolehlivosti. To, že se 307 nepovedla už ví snad každý, ale že i 407, to mi trochu překvapilo. Cituji: \"Obloukem se při nákupu ojetiny do tří let věku vyhněte Peugeotu 407\". Citovat
oddie Odesláno 26. leden 2009 Odesláno 26. leden 2009 Až na to, že TUV report nevypovídá ani v nejmenším o tom, jak se které auto povedlo nebo ne, ani jak je poruchové. Citovat
Přema Odesláno 26. leden 2009 Odesláno 26. leden 2009 Původně zaslal: destiny Cituji: \"Obloukem se při nákupu ojetiny do tří let věku vyhněte Peugeotu 407\". Aspon já jsi to teda nemyslím.......:myslim:myslim Citovat
antal Odesláno 26. leden 2009 Odesláno 26. leden 2009 Ja si taketo članky nevšimam,mam zato že najviac zaleží na tom ako sa o auto stara majitel a tak to auto potom vyzera. Citovat
MichalTalbot Odesláno 26. leden 2009 Odesláno 26. leden 2009 To je celý z toho, že Češi furt berou články a testy z Německa jako nějakou bernou minci. Němci budou dávat francouze vždycky na poslední místa, stejně jako je to naopak. Kupte si ve Francii motoristickej časopis a koukněte na recenze... Je to stejný jako, že ve Světě motorů vždycky vyhraje škodovka Ale štve mě to taky, pak člověk furt poslouchá kecy od demen.tů, který měli vždycky akorát 120ku, pak si koupili Felicii a jejich snem je Fábie RS dál jejich obzor nesahá... Citovat
.mycTD Odesláno 26. leden 2009 Odesláno 26. leden 2009 ...a oktafku fkombiku, a kdybych se lip ucil, mohl jsem jednou mit i passata. Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 26. leden 2009 Odesláno 26. leden 2009 Původně zaslal: MichalTalbot To je celý z toho, že Češi furt berou články a testy z Německa jako nějakou bernou minci. Němci budou dávat francouze vždycky na poslední místa, stejně jako je to naopak. Kupte si ve Francii motoristickej časopis a koukněte na recenze... Je to stejný jako, že ve Světě motorů vždycky vyhraje škodovka Ale štve mě to taky, pak člověk furt poslouchá kecy od demen.tů, který měli vždycky akorát 120ku, pak si koupili Felicii a jejich snem je Fábie RS dál jejich obzor nesahá... Michale dovolim si s tebou nesouhlasit. Na prvnich prickach totizto vubec nemecky auta nefigurujou. 1. toyota 2. mazda A dale prvy VW je az na 12 pricke a to je FOX Bestseller ako Golf je az na 20 pricke, coz se mi nezda ze by mu nejak zvlast nadrzovali, nakolko ho predbehli asi vsetky toyoti a mazdi... Samo sebou, i kdyz sme tu fnadove peugeotu, kazdy z nas vy, ze peugeot uz neni to co byval, a kvalitou jede spis dozadu, jak dopredu. Osobne bych 406 ku radil co do kvality kdyz se predavala lepe jako terejsi 407 cky... Testy TUV bych taky videl, ze nejsou az tak skreslene, nakolko napriklad v prodeji ojetin nad 7 - 10 let bola napriklad na prvych prickach TOYOTA Starlet, coz je v podstate hnusna stara krabica ... Par mich kamaradu je mnelo moznost mit, jedna kamartku je teda jeste ma, myslim ze rok 1994 - 1995, o 1.3 benzinu 55KW. Ten motor by miho pazouta 1.4 55KW rozm*dal ze bych se ani nestih spamatovat, servis a poruchy vicemene neresi, je to holka, ma 24 let, s autom jezdi jenom na vymeni oleje a filtru. A to neni zadne auto po nejakem 1. majiteli ... Proste TUV v nekterych pripadech zavadzi, neboli informace sou neni jasne a 100 percentny, ale neco malo ukazuji... Citovat
oddie Odesláno 26. leden 2009 Odesláno 26. leden 2009 TUV report je jen o tom, co majitelé přivlečou na STK. O ničem jiném. S provozem to nemá ani zbla společného, se spolehlivostí už vůbec ne. Jak se prosím na STK projeví třeba zadřený motor, vysypaná převodovka, prasklá poloosa, vadné turbo... mám pokračovat? Auto může mít třeba třetí motor a desáté turbo, a o ničem takovém nebudou mít v reportech z STK ani páru. Citovat
AnotherOne Odesláno 26. leden 2009 Odesláno 26. leden 2009 Dokazuje to len, že Pěžoty dokážu jazdiť aj so závažnými poruchami. Ostatné autá najskôr odtiahnu do servisu a až tak sú schopné ísť na STK:aut Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 26. leden 2009 Odesláno 26. leden 2009 Původně zaslal: oddie TUV report je jen o tom, co majitelé přivlečou na STK. O ničem jiném. S provozem to nemá ani zbla společného, se spolehlivostí už vůbec ne. Jak se prosím na STK projeví třeba zadřený motor, vysypaná převodovka, prasklá poloosa, vadné turbo... mám pokračovat? Auto může mít třeba třetí motor a desáté turbo, a o ničem takovém nebudou mít v reportech z STK ani páru. Jo jasne, mohou se tam nachadzet i takovyhle auta, (s vymenenim motorem, s odpalenym turbem a podobne) jenze tych bude mizive procento. Vetsina beznych konzumnych lidi si koupi nove auto, a po 3 letech de na STK... Malo kterej z nich resi pocas prvnich 3 let veci jako zadreny motor, v prdeli turbo ci znicena poloosa... Nic takoveho by sem ani u tech aut necekla, kdyz se tam pohybuje prumerny najezd okolo 50 000 km... Myslim ze ta statistika je velmi hruba, ale ako tak odpovida. Mozna ze 407 neni na poslednych prickach, ale i kdyby se na to pozrelo s haldiska servisniho, tak nad polovickou urcite nebude... Citovat
Béďa Odesláno 26. leden 2009 Odesláno 26. leden 2009 njn je to usmevne.. \"Octavia, to je opravdový volkswagen (lidový vůz), míní TÜV Report.\":D Citovat
oddie Odesláno 26. leden 2009 Odesláno 26. leden 2009 Původně zaslal: Lubk0 Původně zaslal: oddie TUV report je jen o tom, co majitelé přivlečou na STK. O ničem jiném. S provozem to nemá ani zbla společného, se spolehlivostí už vůbec ne. Jak se prosím na STK projeví třeba zadřený motor, vysypaná převodovka, prasklá poloosa, vadné turbo... mám pokračovat? Auto může mít třeba třetí motor a desáté turbo, a o ničem takovém nebudou mít v reportech z STK ani páru. Jo jasne, mohou se tam nachadzet i takovyhle auta, (s vymenenim motorem, s odpalenym turbem a podobne) jenze tych bude mizive procento. Vetsina beznych konzumnych lidi si koupi nove auto, a po 3 letech de na STK... Malo kterej z nich resi pocas prvnich 3 let veci jako zadreny motor, v prdeli turbo ci znicena poloosa... Nic takoveho by sem ani u tech aut necekla, kdyz se tam pohybuje prumerny najezd okolo 50 000 km... Myslim ze ta statistika je velmi hruba, ale ako tak odpovida. Mozna ze 407 neni na poslednych prickach, ale i kdyby se na to pozrelo s haldiska servisniho, tak nad polovickou urcite nebude... 1. TUV report nedělá jen 3 letá auta, dělá statistiky všech. To, že je v článku jen výcuc vůbec nic neznamená. Lidi podobně bezhlavě žerou i cancy o autech 10 let starých, kde to nemá s jakoukoliv realitou společného lautr nic. 2. ani omylem to nebude jen \"mizivé procento\", a u těch starších aut už vůbec ne. Z nějaké jiné statistiky (zdroj nevzpomenu) vycházelo, že každé cca dvacáté nové auto je těžce problémové, a docela bych tomu věřil - a to mi jako \"mizivé\" procento rozhodně nepřipadá, to je dost blbá loterie s dost velkou šancí na výhru. První tři roky to jde možná na vrub záruky, takže to možná nemusí nikoho dost pálit. Ale tohle ten TUV report vůbec nepostihuje, jediné, co odhalí, je zanedbaná výměna běžného spotřebáku. Ale z pohledu uživatele je to přesně naopak, to, co se řeší vysypaného, zvláště po záruce, je to co peněženku nejvíc bolí. Ne blbej zanedbanej spotřebák, který odhalí na STK, ale právě to, co se vysype závažnějšího. Citovat
Burisek Odesláno 26. leden 2009 Odesláno 26. leden 2009 Pro mě je důležitým faktem aby auto bylo spolehlivé a pohodlné,a to má 406 splňuje ! A taky je to o tom,kdo se jak k auto chová,jak s ním jezdí a jak ho udržuje ! Ano pravdou je to že Toyota je většinou na prvních pozicích i v německých žebříčcích spolehlivosti,a i u Bosche a u nás na lince to bylo konkrétně,že se vše podřizovalo auditu Toyoty,ty když tam měli přijít tak se drhla podlaha jak psí koule,nikde nesmělo bejt smítko prachu a to se umívali i stropy a traverzi a vzduchotechnika aby to bylo to nej..... A i němci řkali,že dělat pro Toyotu znamená mít prestiž a jistotu že i další zákazníci od nás budou chtít pumpy..... BTW. Škodovky ( Ochcávky ) nejsou špatný auta,ale proti mojí 406tce je to žebřiňák,to mi nikdo nevymluvý..... [upravil dne 26/1/09 Burisek] Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 26. leden 2009 Odesláno 26. leden 2009 Původně zaslal: oddie Původně zaslal: Lubk0 Původně zaslal: oddie TUV report je jen o tom, co majitelé přivlečou na STK. O ničem jiném. S provozem to nemá ani zbla společného, se spolehlivostí už vůbec ne. Jak se prosím na STK projeví třeba zadřený motor, vysypaná převodovka, prasklá poloosa, vadné turbo... mám pokračovat? Auto může mít třeba třetí motor a desáté turbo, a o ničem takovém nebudou mít v reportech z STK ani páru. Jo jasne, mohou se tam nachadzet i takovyhle auta, (s vymenenim motorem, s odpalenym turbem a podobne) jenze tych bude mizive procento. Vetsina beznych konzumnych lidi si koupi nove auto, a po 3 letech de na STK... Malo kterej z nich resi pocas prvnich 3 let veci jako zadreny motor, v prdeli turbo ci znicena poloosa... Nic takoveho by sem ani u tech aut necekla, kdyz se tam pohybuje prumerny najezd okolo 50 000 km... Myslim ze ta statistika je velmi hruba, ale ako tak odpovida. Mozna ze 407 neni na poslednych prickach, ale i kdyby se na to pozrelo s haldiska servisniho, tak nad polovickou urcite nebude... 1. TUV report nedělá jen 3 letá auta, dělá statistiky všech. To, že je v článku jen výcuc vůbec nic neznamená. Lidi podobně bezhlavě žerou i cancy o autech 10 let starých, kde to nemá s jakoukoliv realitou společného lautr nic. 2. ani omylem to nebude jen \"mizivé procento\", a u těch starších aut už vůbec ne. Z nějaké jiné statistiky (zdroj nevzpomenu) vycházelo, že každé cca dvacáté nové auto je těžce problémové, a docela bych tomu věřil - a to mi jako \"mizivé\" procento rozhodně nepřipadá, to je dost blbá loterie s dost velkou šancí na výhru. První tři roky to jde možná na vrub záruky, takže to možná nemusí nikoho dost pálit. Ale tohle ten TUV report vůbec nepostihuje, jediné, co odhalí, je zanedbaná výměna běžného spotřebáku. Ale z pohledu uživatele je to přesně naopak, to, co se řeší vysypaného, zvláště po záruce, je to co peněženku nejvíc bolí. Ne blbej zanedbanej spotřebák, který odhalí na STK, ale právě to, co se vysype závažnějšího. oddie ale ja sem poukazoval hlavne ted na tento konkretni TUV report, a tj na 3 let stare auta. Sou to auta, ktere maji cca kolem 50 000 km, a sou tesne po zaruce, neboli jeste v zaruce.. S takym 3 letim autem ktere ma neco kolem 50 000 kilaku bych nepocital ze zavadami jako odpaleny turbo ci zadrenej motor... Bavme se tedy o tomhle tem testu, TUV. Myslim ze zrovna tenhle, ma nejakou vypovidajici hodnotu. Mizive procento sem samozrejme myslel u tehle 3 letych aut... Citovat
vix Odesláno 26. leden 2009 Odesláno 26. leden 2009 Lubk0, máš opět svoji pravdu (ten test má doopravdy nějakou vypovídající hodnotu). 2x prasklá žárovka v SPZce 1x prasklá žárovka v zadní světle 3x prasklé přední žárovky 2x sjeté destičky 1x vymlácenej čep 7x blbě seštelovaný světla dává jistotu, jak je který typ auta problémový. Když se tím chceš řídit, prosím... Já to ti to brát nebudu! Citovat
antal Odesláno 26. leden 2009 Odesláno 26. leden 2009 Původně zaslal: AnotherOne Dokazuje to len, že Pěžoty dokážu jazdiť aj so závažnými poruchami. Ostatné autá najskôr odtiahnu do servisu a až tak sú schopné ísť na STK:aut :potlesk:potlesk:super Citovat
P.avel Odesláno 26. leden 2009 Odesláno 26. leden 2009 Původně zaslal: MichalTalbot Kupte si ve Francii motoristickej časopis a koukněte na recenze... Je to stejný jako, že ve Světě motorů vždycky vyhraje škodovka předpokládam že to je tvoje klišé... já žádnej takovej francouzkej časopis a francouzkou statistiku neznam, jestli ty joo tak to sem dej jak francouzský auta vedou ve spolehlivosti... jinak podle německýho TUV \"překvapivě\" nevyhrává Audi, BMW, Mercedes, Ford, VW, atd.. ale japonský auta takže to o žádnym neobjektivnim nadržování asi nebude..... jinak když se tyhle statistiky tady řešili loni na podzim tak sem MiraCC dával komentář z čeho se ty statistiky skládaj, je tam asi 5 věci a mezi nima i ohlasy a spokojenost majitelů... Citovat
P.avel Odesláno 26. leden 2009 Odesláno 26. leden 2009 Původně zaslal: Přema Původně zaslal: destiny Cituji: \"Obloukem se při nákupu ojetiny do tří let věku vyhněte Peugeotu 407\". Aspon já jsi to teda nemyslím.......:myslim:myslim dejme tomu že tam je uvedeno (vymejšlim si) že 30% Peugeotů 407 je průserovejch (Mazda 6 např. jen 6%) tak to neznamená že bude automaticky i tvoje auto průserový, jen patříš mezi těch 70% (100-30) spokojenejch majitelů 407... je o tom jaká je pravděpodobnost výskytu závažnejch problémů u konkrétního typu auta... takže hodně šťastnejch kilometrů Citovat
Přema Odesláno 26. leden 2009 Odesláno 26. leden 2009 Původně zaslal: P.avel Původně zaslal: Přema Původně zaslal: destiny Cituji: \"Obloukem se při nákupu ojetiny do tří let věku vyhněte Peugeotu 407\". Aspon já jsi to teda nemyslím.......:myslim:myslim dejme tomu že tam je uvedeno (vymejšlim si) že 30% Peugeotů 407 je průserovejch (Mazda 6 např. jen 6%) tak to neznamená že bude automaticky i tvoje auto průserový, jen patříš mezi těch 70% (100-30) spokojenejch majitelů 407... je o tom jaká je pravděpodobnost výskytu závažnejch problémů u konkrétního typu auta... takže hodně šťastnejch kilometrů JJ dík. Citovat
P.avel Odesláno 26. leden 2009 Odesláno 26. leden 2009 Původně zaslal: vix Lubk0, máš opět svoji pravdu (ten test má doopravdy nějakou vypovídající hodnotu). 2x prasklá žárovka v SPZce 1x prasklá žárovka v zadní světle 3x prasklé přední žárovky 2x sjeté destičky 1x vymlácenej čep 7x blbě seštelovaný světla dává jistotu, jak je který typ auta problémový. Když se tím chceš řídit, prosím... Já to ti to brát nebudu! tak sem nějakej takovej test dej... pleteš zase jablka a hrušky dohromady :bacha:bacha Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.