Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

HonzoZ díky.

Není to na můj motor. Jedná se o 1,8 16V ze 406. Ptal jsem se, protože to potkalo mého bratrance a ted mu nepojízdná stojí před domem.

Prostě mu vyskočila a podle mě bude díra v hlavě zdeformovaná a tu záslepku tam nevrátíš.

Neumím si představit jí nahřívat a chladit jak u výměny ložisek nebo to dokonce nějak lepit.

Jsou to dvě záslepky co máš otvory na svíčky pod zapalovací rampou.

[upravil dne 25/3/12 13:57 od Lví-ček]

Odesláno

Aha, tak jsi měl napsat rovnou že to není do tvého auta. Mohl jsem se mrknout rovnou na 406ku. Jestli se jedná o mrazovou zátku, tak je možné že neměl mrazuvzdornou kapalinu a led mu ji vyrazil. Měnil jsem kdysi mrazové zátky na Favoritu a šlo to docela dobře. Vyndá se stará a naťukne se nová. Samozřejmě pokud není nic poškozeno. Já měl ty zátky prorezlé a tekla mi voda do oleje.

[upravil dne 25/3/12 14:09 od HonzaZ]

Odesláno

No to je bratrancovo případ má jí prorezlo a teklo mu to.

Jenže ty zátky se nedají sehnat samostatně:-( Napadlo ho to nějak zmenšit průměr a zalepit, ale to podle mě může při stejném případu poškodit motor, protože ta zátka už nevyskočí.

Určitě znáš ty domácí kutily, co neví jak to vůbec funguje:)

Koukal jsem právě do sekce servis a 406 a nenašel nic. Nikdo to zatím asi neřešil.

Odesláno

Zalepit je blbost. Je tam přece jenom tlak, změny teplot. Jsou tam tři druhy zátek. Na obr. č. 6 je průměr 27mm obj.č. 023403 cena 33,30, č. 7 pr. 20mm obj. č. 023442 cena 31,20 a č. 8 pr. 14 mm obj.č. 023443 cena 27,30. Ovšem lepší by bylo to zjistit podle VIN.

post-25780-14109623003349_thumb.jpg

Odesláno

Honzo dík.

Tak to mě u nás jen v Peugeotu zase vodili za nos. No rovnou by ti prodaly celou hlavu.

Je to ten starší model 406. Vinko ted nezjistím, ale díky moc za radu dám pak vědět jak to všechno dopadlo.

Odesláno

Bohumile, kamarád se kouknout může, jenže on se v autech nevyzná, je odborník na počítače. Opravil mi počítač, tak mu pomůžu s autem. Nějaké Renault forum jsem už pročetl.

Odesláno
Bohumile, kamarád se kouknout může, jenže on se v autech nevyzná, je odborník na počítače. Opravil mi počítač, tak mu pomůžu s autem. Nějaké Renault forum jsem už pročetl.

Dobrá, dobrá, ... :super:super:super

Odesláno
Ahoj, ještě ne. Buď tento víkend nebo příští.:D:D:papa

Tento víkend sem ani raději nejezdi, podle toho co je venku, by jsi byl steně omotaný okolo kamen.

Odesláno

No taky se chystáme na chalupu:)

Plánoval jsem mytí a po zimě údržbu Lvíčka, ale vidím to spíš na víkend na peci. Snad mamka upeče nějaké buchty:)

[upravil dne 30/3/12 11:20 od Lví-ček]

Odesláno

ahoj Lví-ček,to ja zítra zajedu na myčku ho opláchnout od soli-hlavně spodek,minule jsem byl ale ta myčka kde myje dobře podvozek byla zavřená

dnes vyluxuji interiér a projedu plasty,v neděli jedeme na sraz ;)

[upravil dne 30/3/12 11:28 od Gabriel 307]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...