Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj, mam jeden dotaz k servisni prohlidce. Mam Peugeot 206 1,4 HDi. a uz se mi za necele 3 roky povedlo najezdit kolem 80 000 km. Auto slape naprosto bez problemu, ale tak za mesic me ceka servisni prohlidka pri 100 000 km a uz se zase hrozim te ceny.

Zatim me kazda serviska stala rekneme v prumeru 12 000 CZK. Vzdycky kdyz prijedu do servisu, tak je predpokladana cena rekneme kolem 7 000 CZK. Pak je ale potreba vymenit tohle a udelat tamto a nakonec platim takovyhle palky. Kdyz pak jezdim na servisku 1 - 2x za rok, tak je to docela znat :(

Auto servisuju pouze v autorizovanem servisu. Kupoval jsem ho skoro novy a proste nemam duveru v nejaky neznackovy servis. Co jsem mel drivejsi auta, tak jsem s nima jedil do normalniho servisu. Pokazde co jsem auto vzal do servisu, tak neco prestalo fungovat. Kazdej servisak nadaval na toho druhyho a to co melo byt odelano, tak ve finale vubec nebylo. Proste mam hodne spatnou zkusenost a nerad bych dopadl stejne i s Peugeotem.

Nezajimaji me nazory typu, ze do autorizovaneho servisu jezdi jen blbec atd. Spise me zajima, jak resi servisni prohlidky ostatni a jak to vychazi cenove?

Diky,

Radek

Odesláno

Tak to máš dosť. Čo všetko ti menili? Asi to všetko bol len \"spotrebák\" - filtre, náplne, doštičky... ostatné veci by mali byť v záruke. Ja som bol v lete na prehliadku po 120k a mimo oleja ma to stálo 5000. Menili olej, brzdovú kvapalinu a všetky filtre.

Odesláno

:D:D:D

Servisní prohlídky řeším tak, že si je dělám sám. Občas sám sebe taky pěkně natáhnu, a pak si nadávám, jakej jsem zloděj, a že už k sobě víckrát nepojedu. Ale příště si jí zase dělám sám, a třeba to zas s cenou docela jde, tak si dám na příště ještě další šanci. A když si na tom náhodou něco pokazím, tak to pak taky na sebe nadávám, a shazuju na sebe vinu, že to to já ne, to já. A to lepší já to pak zas musí opravit, co nadělám. Ale když se to sečte kolem a kolem, cenově mi to nevychází vůbec špatně :)

Odesláno

Mně autorizační servis hodně zklamal :(. Byl jsem tam asi 2x a vždycky jsem zaplatil za napíchnutí na PC atd., ale závada nikdy neodstraněna a od té doby tam nejezdim. Tak jsem hledal spíš po takovejch soukromnících, ale výsledek o dost lepší - závady odstraněny :super. Naposled to bylo asi před 2 roky - začalo to chcípat na volnoběh. Nechal jsem to tam jedno odpoledne, sice jsem zaplatil asi 1500 kč ( což je taky dost ), ale alespoň jsem věděl čím to je ( snímač rychlosti ) :)

Odesláno

Myslím,že celkem nemáš proč nadávat. Auto Ti jezdí bez problémů,náklady na servis cca 20 000 ročně--co myslíš,že platí

ti druzí???

Někdo servisní náklady řeší tím,že si opravy (výměny) udělá sám....Ty ses rozhodl jezdit do značkového servisu,tak se

nediv,že udržují Tvé auto v cajku...

Opravdu si myslím,že neplatíš moc..(o nic se nestaráš,přivezeš auto,vyzvedneš auto opravené--za hubičku to neudělá

nikdo...:myslim:papa

Odesláno

Musel bych projet vsechny faktury, ted si to takhle nevybavim. Pokud si pamatuju, tak pri jedne jsem musel nechat vymenit jedno rameno na predni naprave. Byl tam problem s vuli a dle servisu bylo potreba vymenit cely kus. Material + vymena + diagnostika vysla asi kolem 5 000 CZK. Pri 80 000 km se zase menily predni brzdy - desticky + kotouce. Pak uz to byla klasika jako filtry atd.

Vlastne jsem si jeste vybavil jednu vec. Nechaval jsem menit praskle zarovky pro osvetleni palubky - na stredove konzoli osvetleni ventilatoru. Musel jsem to nechat vymenit, protoze jsem na to vecer vubec nevidel. Zarovky 15 CKZ + prace 1000 CZK Priznavam, ze me to dost vytocilo :( Trochu mi neni jasne, proc musi podsvetleni ventilatoru svitit cely den, nezavisle na to jestli je podsvetleny zbytek palubni desky. Navic to svit na maximalni vykon a vubec to nereaguje na nastaveni jasu. Ptal jsem se v servisu a podle nich je to v poradku. Pak ale ty zarovky praskaji x krat do roka.

Jinak jako spravna kancelarska krysa si servisku neudelam a ani nemam kde udelat.

Odesláno

Je pravda, ze v tu dobu to auto jeste v zaruce bylo. Pokud si vzpominam, tak to bylo brane jako bezne opotrebeni. Abych byl ale uprimny, tak za tu dobu co jezdim jsem uz vymetl hodne der na nasich silnicich.

Odesláno

Tak to já jsem holt nesprávná kancelářská krysa :)

Asi takhle - když jsi rozhodnutý servisovat auto jen a pouze v autorizovaném servisu, nediv se, že za to zaplatíš. Výměnu žároviček v panelu zrovna autorizovaný servis dělat nemusí...

Jinak dtto co Ozzy, nemyslím si, že v součtu platíš přehnaně mnoho.

Odesláno

zaujimavenikto nechodi do autorizaku? ja chodim na veci ako diagnostika k znackovemu servisu a zatial sa mi to vyplatilo pri Nissane a teraz u peugeotu uvidim. Dnes mam platit 115EUR za diagnostiku (napojenei na PC), odmeranie tlakov vo valcoch, vycistenie a reset skrtiacej klapky. tot vsio. Neni to asi uplne malo za podla mna tak prace do 1hod a material ziadny. Ale prave diagnostiku mam skusenost ze neznackove servisy skor odrbu ze nejaku vobec robili (mne sa to stalo u odporucaneho servisu). V Nissane som vzdy dostaval vypis diagnotiky kde vidno aj hodnoty (lambda, MAP/MAF....). Prave tie hodnoty niekedy viac povedia ako to ze nie su ziadne zavady (mozu byt v tolerancii ale nie uz optimalne). za take info si radsej priplatim ako za pekne reci typu mate to typ top (pochopil som ze tuto taktiku maju neznackove servisy casto premyslenu - ved nepojdete do servisu kde vam auto tak pekne chvalia:-)

[upravil dne 19/1/09 pug]

Odesláno

Pokud jde o zaruku, tak ta myslim skoncila na konci roku 2007. V kazdem pripade vsem moc diky za komentare. Soudim podle prispevku vyse, ze cena za servisky neni totalne prehnana. Az mi zase odejdou zarovicky v panelu anebo nejaka dalsi blbost, tak se napred zeptam tady a zkusim to vymenit sam.

Odesláno

Obecně, pro zlost jsou jakékoliv kutilské věcičky typu žárovky, protože tam neúměrně naskakuje cena za práci (i dost nekvalifikovaná v servisu prostě stojí hodně). Naopak na běžných mechanických věcech příliš neušetříš, pokud chceš srovnatelnou kvalitu - něco málo na hodinové sazbě, protože tu mají autorizáky vždy vyšší, ale na dílech takový rozdíl není (orig. díl stojí stejně a neorig. díl mohou v autorizáku klidně montovat také, za určitých podmínek).

Odesláno

neviem ako u Peugeotu ale len pre zrovnanie originalna rozvodova sada Nissan stala pre moj motor 25000,- Sk, z USA ta ista sada (original) stal 8tis aj s dopravnymi nakladmi( doprava+clo+DPH). Poloos origo cez 20tis neorigo 5500-9tis,- Sk. takze origo/neorigo je podla mn acasto sakra rozdiel v cene. V autorizaku je skor problem ze zalezi dost na technikovy kolko normohodin si napise... Solidny znackovy servis ale moze byt nakoniec aj lacnejsi (ked odstrania zavadu na prvy krat a vcelku rychlo - kedze vedia ze konkretny model trpi na tuto zavadu a maju aj efektivnu sposob jej odstranenia). Solidnych ale zial nie je tak vela

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...