radekca Odesláno 12. leden 2009 Odesláno 12. leden 2009 Ahojte, toto tema vytvarim, pac jsem nenasel stejny problem. Mame v rodine 206-tku SW, r.v. 2003, najeto 62 000km. Auto bylo koupene loni a melo najeto 51 000km. Vse bylo OK. Az posledni dobou se cim dal casteji nedari auto obcas nastartovat. Motor se toci, ale to je vse. Po otoceni klicku v zapalovani se nerozsviti kontrolka autodiagnostiky motoru. To uz vime, ze to nechytne. Nezbyva nez otacet klickem do doby, nez se kontrolka rozsviti a pak to chyti nadherne a celou dobu jizdy to jede. Nekdy se kontrolka rozsviti na paty pokus, nekdy na padesaty. Stava se to bez ohledu na pocasi, delalo to i pri teplote >10st.C. Auto bylo v Peugeotu a tam rikali, ze je v pytli ridici jednotka, ze neco nespina. Co vy na to? Stalo se nekomu neco podobneho? Moc neverim tomu, ze by po 60tis. najetych km odesel pocitac... Ma cenu zkouset kabely, konektory?? Citovat
Fakir Odesláno 12. leden 2009 Odesláno 12. leden 2009 Tohle opravdu vypadá, jako že řídící jednotka vůbec nenaskočí. Nicméně, ta je napájená z hlavního relé, podíval bych se teda nejdřív na něj. Pokud je v pytli relé (třeba vypálenej kontakt), tak by se dalo pochopit, že prostě řídící jednotku nezapne a ta toho bez proudu zrovna moc neuřídí. Zkus to dát nejdřív někomu, kdo se trochu vyzná v autoelektrice... v Peugeotu jsou schopný ti vyměnit řídící jednotku za 40 tisíc a pak se divit, že to tím nebylo... Řídící jednotky motorů jsou dneska téměř nezničitelný... těžko uvěřit, že by sama od sebe odešla, pokud by jí nic nepomohlo. [upravil dne 12/1/09 Fakir] Citovat
radekca Odesláno 12. leden 2009 Autor Odesláno 12. leden 2009 Super napad. Na rele se urcite podivam. Jen kdybych presne vedel, kde je Ja resil Lagunu dost dlouho, tam to mam zmakly(vstrik.cerpadlo v pytli), ale tady... Diky [upravil dne 12/1/09 radekca] Citovat
Fakir Odesláno 12. leden 2009 Odesláno 12. leden 2009 Původně zaslal: radekca Super napad. Na rele se urcite podivam. Jen kdybych presne vedel, kde je Ja resil Lagunu dost dlouho, tam to mam zmakly(vstrik.cerpadlo v pytli), ale tady... Diky Což o to, s benzínem bych ti poradil snadno, ale nafty se štítím jak čert kříže... Pokud je řídící jednotka u tohohle motoru taky nad pravým blatníkem, před otvorem sání ventilace, tak bych hlavní relé hledal pod ní. Musíš jednotku demontovat, pak se k tomu dostaneš. Ale jenom hádám, diesly fakt neznám. Citovat
hnusoba Odesláno 12. leden 2009 Odesláno 12. leden 2009 Tu nie je napájanie z relé ako tomu bolo kedysi...Tu je napájanie počítača motora cez BM34. Ale bez schém si neporadíš. Citovat
Fakir Odesláno 13. leden 2009 Odesláno 13. leden 2009 Původně zaslal: hnusoba Tu nie je napájanie z relé ako tomu bolo kedysi...Tu je napájanie počítača motora cez BM34. Ale bez schém si neporadíš. Ajaj, multiplex. To mně nenapadlo. No každopádě furt si myslím, že to bude jenom relé, nicméně to věc značně komplikuje. Citovat
hnusoba Odesláno 13. leden 2009 Odesláno 13. leden 2009 Původně zaslal: Fakir Původně zaslal: hnusoba Tu nie je napájanie z relé ako tomu bolo kedysi...Tu je napájanie počítača motora cez BM34. Ale bez schém si neporadíš. Ajaj, multiplex. To mně nenapadlo. No každopádě furt si myslím, že to bude jenom relé, nicméně to věc značně komplikuje. Pokiaľ si nájdeš schému (čo tu na fóre nie je problém) tak to nič nekomplikuje. Len si musíš nájisť, kde to napájanie musí byť. Citovat
radekca Odesláno 15. leden 2009 Autor Odesláno 15. leden 2009 Klucí, vysvětlete mi jednu věc, když je prý špatná ŘJ, tak proč to někdy funguje. Kdyby tam byl nějaký obvod v pytli, tak to nepůjde nikdy. Chápu, že výměna ŘJ by problém vyřešila, ale já mám podezření na \"přechodák\" někde v konektoru, nebo přímo v ŘJ. Dneska jsem zase zkoušel nastartovat. Na padesátý pokus se to podařilo - rozsvítila se kontrolka Autodiagnostiky motoru a šlo to. Po vypnutí zapalování a do 10 sekund zapnutí zapalování - otočení klíčku na 10 pokusů, se vždy podařilo nastartovat. Po 15-ti vteřinách od vypnutí to už nešlo. Nechci řešit tento problém výměnou ŘJ za 15tis, jen proto, že je někde unitř BUG jako přechoďák. U Laguny jsem třeba vyřešil nefungující podsvětlení displeje jednotky klimatizace propájením blbýho odporu, přičemž rady byly vyměnit jednotku za 25tis. Ve fóru jsem pak nalezl způsob vyřešení propájením. Stejný pocit mám i u tohoto Peugeotu... Citovat
pery Odesláno 16. leden 2009 Odesláno 16. leden 2009 Zkus se podívatnat imobilizer. Známej ma 106 a to samé mu to dělalo. Také říkaly výměna řídící jednotky. Za celý léta jsem neviděl špatnou jednotku , i když diagnostika hlásila výměnu počítače. Podívej se na konektor od imobilizeru u spínací skříňky. Jdi od toho kroužku po kabelu až ke konektoru a ten prověř. Držím palce. Citovat
radekca Odesláno 16. leden 2009 Autor Odesláno 16. leden 2009 Původně zaslal: pery Zkus se podívatnat imobilizer. Známej ma 106 a to samé mu to dělalo. Také říkaly výměna řídící jednotky. Za celý léta jsem neviděl špatnou jednotku , i když diagnostika hlásila výměnu počítače. Podívej se na konektor od imobilizeru u spínací skříňky. Jdi od toho kroužku po kabelu až ke konektoru a ten prověř. Držím palce. Tak to urcite udelam. A taky se mu starter tocil a nenaskocilo? I s tou kontrolkou autodiagnostiky motoru to mel?? [upravil dne 16/1/09 radekca] Citovat
hnusoba Odesláno 16. leden 2009 Odesláno 16. leden 2009 Původně zaslal: pery Zkus se podívatnat imobilizer. Známej ma 106 a to samé mu to dělalo. Také říkaly výměna řídící jednotky. Za celý léta jsem neviděl špatnou jednotku , i když diagnostika hlásila výměnu počítače. Podívej se na konektor od imobilizeru u spínací skříňky. Jdi od toho kroužku po kabelu až ke konektoru a ten prověř. Držím palce. Aj keby bol problém s imobilizérom tak sa mu kontrolka motora musí rozsvietiť.... A zhodou náhou som pred pol rokom menil na 1.4 HDi počítač motora....a ejha, vedľa mi stojí 206ka 1.4 HDi s vadným počítačom motora... Citovat
Fakir Odesláno 16. leden 2009 Odesláno 16. leden 2009 Původně zaslal: hnusoba Pokiaľ si nájdeš schému (čo tu na fóre nie je problém) tak to nič nekomplikuje. Len si musíš nájisť, kde to napájanie musí byť. No komplikuje to fakt, že to relé bude uvnitř BSM, tudíž jí bude nutné rozebrat a nechat někoho kvalifikovaného, aby zkusil dohledat jaké relé to je (páč jich je tam několik) a případně ho vyměnit. U klasické elektriky je to jednodušší o to, že se nemusíš hrabat v plošňáku plným elektroniky. Citovat
elton Odesláno 17. leden 2009 Odesláno 17. leden 2009 Mě něco podobného párkrát 206sw udělala, v peugeotu mi řekly, že to je něco s imobilizérem. Něco mi tam udělali (nevím co, nerozumím tolik jejich výrazům) a od té doby je to v pohodě. Jo jednou mi to nedávno udělalo a stačilo na chvilku odpojit baterku. To mi poradili, že prý to ta auta někdy udělají. Citovat
radekca Odesláno 3. únor 2009 Autor Odesláno 3. únor 2009 Baterku sem odpojil na vic nez hodinu. I BSIcko.. a nic [upravil dne 3/2/09 radekca] Citovat
radekca Odesláno 7. únor 2009 Autor Odesláno 7. únor 2009 Taxem mel venku BSI i BSM jednotky. Do relatek se nedostanu, leda bych to rozstipal. Odpajet mi nejdou, mam ruzny odporovy pajedla, ale na to je to kratky, to se musi delat plynovou. Dneska sem to byl zase projet, naskocilo to asi na padesaty. Po vypnuti zapalovani po 15ti vterinach to udela v BSM jednotce co je vedle baterky u motoru cvak cvak.. a muzu zase zkouset, nez se to chyti. V BSI jednotce necvakne nic, pri vypnuti zapalovani ani kdyz se kontrolka po nekolika pokusech rozsviti. Fakt nevim co s tim a nezbude mi nic jineho nez to zkusit vymenit Citovat
ROpa Odesláno 9. březen 2009 Odesláno 9. březen 2009 1. predpokladam ze na diagnostike si bol a v pamati zavad ECU (RJ motora) nebolo nic. 2. immobilizer, mimochodom co je to immobilizer ?? je to len sw funkcia v ECU... das kluc do zapalovanie, otocis, BSI overi kluc a do ECU posle po zbernici info ze kluc sedi a keby sa nahodou startovalo tak ECU ma nastartovat... takze immo by som vylucil 3. napoveda je ta kontrolka motora ktora sa ma rozsvietit a potom zhasnut... tebe to vsak nerobi, otazka je preco... ak je ozaj niekde nejake rele v haji a ma prechodak najpravdepodobnejsie je ze ze ECU chyba niektore napajanie... otazka je aky je mechanizmus rozsvecovania tej kontrolky... 4. ja osobne to tipujem na rele (pripadne kontakt na konektorch) niekde v oblasti BSM. Posad niekoho za volant, zapni zapalovanie a nech ti povie az sa kontrolka rozsvieti. Pripadne nech vypina a zapina a kontroluje. Ty zatial hyb kablovym zvazkom iducim od ECU do ABS a dalej do BSI. Dalej sa pohnut, napruzit, zapacit konektory na BSM, dalej by som skusil po relatkach \"klopat\" trocha do nich tlacit, pripadne ich z boku stlacat, proste laborovat... myslim si ze to bude rele len treba prist na to ktore... mal som inac tento isty problem na scenicu, nechcem tym ale tvrdit ze mas rovnaky problem ale je to velmi podobne. Citovat
207SW_1.6.VTi Odesláno 23. únor 2016 Odesláno 23. únor 2016 Ahoj Všem, mam Peugeot 206 1.4 hdi eco 50kw a na voze se objevila ta samá závada, kterou začíná toto téma.Nezobrazuje se po otočení klíčku kontrolka diagnostiky motoru a pokud se kontrolka nerozsvítí, tak není možné načíst jednotku motoru a auto nenastartue.Po různých měřeních relátek a průchodnosti kabeláže zjištěno, že je problém v řídící jednotce motoru.(jednotka byla rozebrána a v ní byla oxidace a "rozsypaný tištěný spoj, na kterém jsou integráče a odpory"Jednotka již nejde dát dohromady) Sehnal jsem jinou jednotku motoru.Po zapojení do auta se vždy po otočení klíčku rozsvítí kontrolka diagnostiky motoru a jde vždy načíst (univerzální diagnostika Delphi 150e) Bohužel auto nenastartuji, protože je potřeba jednotku motoru sespárovat s BSI. Máte někdo zkušenosti s tímto spárováním?Je možné ho provést pomocí PP2000?Děkuji za rady.Čau.Martin. Citovat
JakubkoSK Odesláno 23. únor 2016 Odesláno 23. únor 2016 S PeugeotPlanet2000 ano ale nepradim ako Nepracujem s tým... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.