Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Takze pred sviatkami mi nastala taka chyba ze mi auto zo dna na den stratilo tah. Auto sa sprava ako keby vobec neslo turbo. Tah motora zacina niekde pri 3500 otackach ale to ani z daleka nie taky ako ked bolo vsetko v poriadku.

Turbo neni vobec pocut ani nic.

Spotreba pri 6 prevodovom stupni na dialnici nepresiahne 8,5 litra aj pri plne zoslapnutom plynovom pedali.

Mam taky pocit ze auto taha lepsie ked je plyn zoslapnuty cca na polovicu

Maximalka auta je cca 140-150km/h (pri stupani 100 a pri klesani z kopca 160) a zrychlenie na 100 asi 20sekund

Rozvody boli menene pri 120tisic km a auto ma monetalne najazdene 155tisic km. Olej aj vsetky filtre boli menene pred 5tis km.

Auto nedymi ani tam nic nehrkoce akurat spotreba je trochu vyssia (cca o 1 liter)

V peugeote skusali menit podtlakovy ventil na turbe no nepomohlo. Povedali ze turbo sa toci ale namiesto tlaku 1,2baru dava asi 0,1.

Pozerali aj hadicu co ide z intercooleru do turba ci neni upchata.

Diagnostika pise slaby tlak turba ale nesvieti mi ziadna kontrolka ani chybova hlaska na palubnom pc.

Neviete co by to mohlo sposobovat alebo mal uz niekto podobny problem?

Nemoze to sposobovat FAP? Kedze auto bolo kupene s najazdenymi 120tis km a neviem ci tam FAP bol nemeny. Ja som ho menit nedaval.

V peugeot servise povedali ze musia vybrat turbo a pozret sa ci je v poriadku ale ze len vybratie je robota na 1 den a nechce sa mi tomu verit ze sa to neda inak zistit ci je turbo K.O alebo len dake sproste cidlo.

Diky za kazdu radu ;)

[upravil dne 12/1/09 duricek]

[upravil dne 27/3/09 Ferry]

Odesláno

Tlak turba nemá nič spoločné s fapom. Skúšali ti pozrieť hadice od turba či sú dobré spoje alebo či nie sú prasknuté? Je to pomerne častá závada.

[upravil dne 12.1.2009 AnotherOne]

Odesláno

No tie pozerali vsetky aj ich vyberali von.

Este sa spytam ze kde na zapadnom slovensku mate najlepsie skusenosti s peugeot servisom? Lebo tu v Nitre mi chlapci pripadaju tak ze ja o tom aute viem viac ja jak oni :myslim

Odesláno

Teda taky bych to viděl na prasklou hadici nebo trubku. Možná vypadlá (prodřená) hadička ovládání el. ventilu. Už se to tu řešilo a vyřešilo. Vše pořádně prohlédnout - důkladně (raději sám) ty podtlakové hadičky.

A zkusit nastartovat na zvedáku (kanále) a okouknout tu těsnost všech spojů. Když diagnostika nic nehlásí, bude to jen mechanická závada, ne elektronická. :)

Odesláno

Jediny problem ze k turbu sa neda normalne dostat. Cize nemozem skontrolovat ci su vsetky hadice v poriadku. Kedze na 407 je turbo za motorom hlboko dole ale nie dost hlboko takze sa k nemu neda dostat ani zospodku. Cize treba dat dole dole prednu napravau a par dalsich veci :nevim

Odesláno
Původně zaslal: duricek

Jediny problem ze k turbu sa neda normalne dostat. Cize nemozem skontrolovat ci su vsetky hadice v poriadku. Kedze na 407 je turbo za motorom hlboko dole ale nie dost hlboko takze sa k nemu neda dostat ani zospodku. Cize treba dat dole dole prednu napravau a par dalsich veci :nevim

A načo sa chceš dostať k turbu? Tam žiadne prasknuté hadice na 100% neuvidíš....

No ale keď na diagnostiku nechceš zájisť tak sa tráp.

Odesláno
Původně zaslal: AnotherOne

Na diagnostike už bol a mu zistili slabý tlak turba. Alebo sa dá nejak otestovať funkčnosť ventilov na diagnostike mimo toho, že to samo zahlási chybu?

Písal, že ventil skúšali dávať druhý a nepomohlo ale stále mi neodpovedal na otázku, či pozerali najdôležitejší parameter a to polohu turba...

Odesláno

Můžou to být opravdu hadice nebo elektomagnetický ventil od turba, nedávno mi odešlo prakticky oboje na jednou. nejdřív hadice a za týden na to ventil. ventil stál necelé 2tis. v autorizovaném servise.

• O 2 týdny později...
Odesláno

Par otazok:

1.Keby som si chcel zmerat tlak od turba svojpomocne, budik mam zapojit za chladic vzduchu od turba?

2.Je normalne ze z chladica od turba vychadzaju v nevelkom mnozstve vyfukove plyny?

3.Je to pre Peugeot normalne ze pri pohlade do chladica od turba je vidiez ze je zaolejovany?

Odesláno

1. Je to v podstate jedno, je tam rozdiel v tlakoch z dôvodu rôznej teploty vzduchu, ale s tým môžeš potom rátať.

2.+3. Je viacmenej normálne keď je turbo odymené, keď však vidno dym a je od oleja priprav sa na výmenu.

Odesláno

Na nizky tlak turba reaguje rozsvienie \"K\"? Alebo sa to da zistit len priamym nameranim na diagnostike resp.svojpomocne.......

[upravil dne 5.2.2009 vlado-.m]

[upravil dne 5.2.2009 vlado-.m]

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Čau,

takovej problém jsem měl taky.Nakonec to byla spodní trubka od turba intercooleru,ale prasklá vubec nebila,ale problém byl v tom,že je prej normal když ti turbo slzí olej do tý spodní trubky a jak tam je ten olej tak po delší době se trubka spukří,tím pádem dochází tomu,čím víc přidáš plyn tím míň ti to jede,jelikož trubka se vcusne a nemá durbo dostačující tlak,tohle jsem měl aspoň já.Jinak bacha na nekvalitní naftu,taky mě to už vytrestalo a též se stratil výkon a servize nevěděli co stím,nakonec to bylo prej v katalizátoru,ale novej nedávali,stačilo ho vyndat a pořádně proprat vabkou a od té doby supr,zdálo se mi že od té doby začala 407 SW 2.0 HDI i lépe táhnout,já tomu moc nerozumím,jen tlumočím co mi řekli v servize.

Libas.

• O 4 týdny později...
Odesláno

Ahoj, řeším teď podobný problém, o jakém se tu většina z vás zmiňuje... Auto mi přestalo táhnout, ale narozdíl od duriceka mi jede mnohem pomaleji - nedostanu z něj víc jak 110-120 a zrychlení z 0na100 při mírném kopci asi za 20 minut :) Byl jsem s tím již v 2 servisech a podstatě se shodli na tom, že odešlo turbo :nevim. Když napojili auto na dia, byla požadovaná hodnota turba 1001 a já měl 959, když se přidal plyn na cca 2500ot/min, tak požadovaná hodnota stoupla a aktuální hodnota tlaku turba klesala a přesně jak je tady někde už psáno, hadice se vcucla. Souhlasí to i s tím, že čím více na plyn šlapu, tím se to více jakoby \"dusí\". Jinak olej v té spodní hadice jsem měl taky, než vytekl servisákovi na mikinu :ticho. Zítra s tím mám jet na rozebrání turba a jeho následnou kontrolu, tak uvidím co se z toho vyvrbí...

[upravil dne 19/4/09 nanux]

Odesláno

čAU,na 90 procent bych tomu řekl že je to ta spodní trubka od turba,přesně jak to manux popisuje mi ďála ta trubka,zkoušeli jste vyměnit tu spodní trubku???Jestli ne,tak bych řekl že je docela zbytečné se dávat do turba,není zas tak jednoduvhé ho vyndat.Trubka spodní sca 10 min.Ale nejsem žádnej mechanik,jen píši jaké já mám stím zkušenisti

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...