Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdar všichni!

Mám 307 break 1,6hdi 80kW a najeto cca 5tis. Prostě funglovka. Nicméně hned řeším nepříjemnost. Auto se poslední cca 2tis. km při zatížení a v určitých otáčkách (cca 1700 -1800) jakoby celé rozvibruje. Nejmarkantnější to je při přeřazení dvojky na trojku a následné akceleraci třeba do mírného kopečku. Vibrace není cítit vyslověně třeba do pedálů nebo do volantu, rozechvěje se tak nějak celé auto. Jsem schopen ten moment tímto režimem jízdy i vyvolat, tedy není to nahodilé. Jedinou podmínkou je zatížení auta (kopeček třeba). Mírněji se to projevuje na dvojce nebo čtyřce. Akorát na dvojce v trochu nižších otáčkách a na čtyřce naopak cca při 1800-1900. Výkon motoru a jeho chování je naprosto OK. Poslední dobou se objevilo při pomalém pojíždění po nerovnostech i nějaké ťukání z předku auta.

S autem jsem pochopitelně byl v servisu, kde jsem příjmacímu technikovi záležitost předvedl. Výsledkem servisu však bylo sdělení, že je vše oK a že se závada musí víc projevit, aby ji dokázali odhalit... Kladu si otázku, co když se to zásadně projeví třeba po záruce?..

Snažil jsem se probírat fórem, ale nějaký obdobný problém jsem neobjevil. Doplňuji jen, že vyvážením kol to není. Dělalo to jak na letních tak i nyní na zimních.

Neměl někdo z vás podobnou zkušenost s 307kou?? Jsem z toho fakt znechucen..

[upravil dne 13/3/09 Caly]

Odesláno

No, tak jak to popisuješ to opravdu nevypadá na vibraci kol, ale spíše od motoru. Možná je špatný jeden z tlumičů vibrací motoru a přenáší se tak vibrace do kastle. Právě jak popisuješm, je to znát při záběru (tahu) motoru a jen v určitých otáčkách. Určitě se najde někdo více technicky znalý, než jsem já a závadu popíše lépe. Ale z mého lického pohledu bych hledal závadu někde v uchycení motoru.

Odesláno

Ja som mal nieco podobne ale na inom aute a bola to poloos od prevodovky pri zabere sa rozvibrovala ale potom po zrychleni to ustalo ale to auto malo hodne cez 200000km takto u noveho by som to skor typoval na vyvazenie kolies

Odesláno

Taktéž jsem to zažil a bylo to přesně tím jak to popisuje Mirec-308. Auto mělo \"jen\" asi 100 000 km. Byla to ta delší pravá poloosa.

Zda se auto chvěje zleva doprava a opačně a v závislosti na otáčkách motoru, tak to nic jiného nebude - bohužel.

U funglovky docela podivný.

Nemohl jsi někde narazit poloosou o kámen, aj.?

Odesláno

narazit poloosu zásadně, tak aby se poškodila, jsem určitě nenarazil.. Samozřejmě nějakou tu ďouru člověk na našich silnicích vymete, ale to je normálka. Žádná extra pecka.

Byl jsme celkem ve dvou autorizovaných servisech (o kterých si myslím své) a v obou nic nenašly - jak vůle na poloose, tak vady v zavěšení motoru či cokoli jiného. V této situaci jsem bezmocný. Prý jedině jezdit a čekat. Jenže mě to děsně s.re, mít nové auto a neužívat si to. Navíc tyto vibrace určitě mohou poškozovat zase věci jiné..

Ještě jsem včera zapomněl dodat, že se také začal chvílema ozývat zvláštní zvuk při otáčení volantem v malé rychlosti. Takový \"šustivo-chrčivý\". Jinak ještě k těm vibracím - když po přeřazení z 2 na 3 akceleruji hodně zprudka, tak ty inkriminované otáčky přelétnu bez projevení těch vibrací. Pokud se teda po přeřazení nedostanu přesně na problematické otáčky.

• O 2 měsíce později...
Odesláno
Původně zaslal: Caly

Zdar všichni!

Mám 307 break 1,6hdi 80kW a najeto cca 5tis. Prostě funglovka. Nicméně hned řeším nepříjemnost. Auto se poslední cca 2tis. km při zatížení a v určitých otáčkách (cca 1700 -1800) jakoby celé rozvibruje. Nejmarkantnější to je při přeřazení dvojky na trojku a následné akceleraci třeba do mírného kopečku. Vibrace není cítit vyslověně třeba do pedálů nebo do volantu, rozechvěje se tak nějak celé auto. Jsem schopen ten moment tímto režimem jízdy i vyvolat, tedy není to nahodilé. Jedinou podmínkou je zatížení auta (kopeček třeba). Mírněji se to projevuje na dvojce nebo čtyřce. Akorát na dvojce v trochu nižších otáčkách a na čtyřce naopak cca při 1800-1900. Výkon motoru a jeho chování je naprosto OK. Poslední dobou se objevilo při pomalém pojíždění po nerovnostech i nějaké ťukání z předku auta.

S autem jsem pochopitelně byl v servisu, kde jsem příjmacímu technikovi záležitost předvedl. Výsledkem servisu však bylo sdělení, že je vše oK a že se závada musí víc projevit, aby ji dokázali odhalit... Kladu si otázku, co když se to zásadně projeví třeba po záruce?..

Snažil jsem se probírat fórem, ale nějaký obdobný problém jsem neobjevil. Doplňuji jen, že vyvážením kol to není. Dělalo to jak na letních tak i nyní na zimních.

Neměl někdo z vás podobnou zkušenost s 307kou?? Jsem z toho fakt znechucen..

[upravil dne 13/3/09 Caly]

Zdar všichni,

s dovolením oživuji dotaz k problému, který se vyskytl u mé 307 1,6hdi 80kW. Mezitím jsem opět absolvoval servis (tentokrát jiný), ale bohužel se stejným výsledkem. Na férovku mi konstatovali, že kvůli tomu přece nebudou rozebírat půlku auta.. Prý kontrolovali závěsy motoru, poloosy a diagnistikovali motor. Prý vše OK. Takže vesele vibruji dál a čekám. Jediné co se trochu vyvinulo je, že při velmi pomalé jizdě po nerovnostech, kdy se auto houpe ve všech směrech je slyšet z předku auta takové jako chrčení. To jde i navodit, když v malé rychlosti auto rozhoupu do stran otačením volantu (psal jsem dříve). Velmi podobný zvuk se ozve občas i při přeřazení z dvojky na trojku, když dojka byla vytočena třeba na 3000ot při jízdě do kopce a na trojku dál nezrlychuji a spíš plyn třeba podržím nebo ze zátěže motoru lehce uberu. Pak se to ozve. Zvláštní je, že při studeném motoru se nic z výše psaného tolik neprojevuje. Až po dostatečném zahřátí.

Auto má najeto cca 7tis. a jsem bezradnej co dál. Peugeot ČR třetí týden na můj dotaz nereaguje a 2 servisy se ktomu postavili prd.lí. Prý, že ten čas, když nic nenajdou, jim nikdo nezaplatí. Prý to dělají z dobré vůle. To je třeba přístup AvCaru. Masakr. V Třebíči si napsali, jako že mi tedy vyměnili jeden silentblok, aby to nebylo úplně zadáčo.

Poraďte, jak byste postupovali dál? Přijde mi naprosto úchylné to tolerovat jako normální a čekat, jestli se to víc neprojeví.

Děkuji za postřehy.

Odesláno
Původně zaslal: AnotherOne

So spojkou nemáš problémy? To vibrovanie by mohol spôsobiť dvojhmotnostný zotrvačník.

Súhlasím s tebou. Tieto vibrácie väčšinou idú od dvojhmotového zotrvačníka.

Caly: Choď do servisu a nech prekontrolujú zotrvačník - uloženie.

[upravil dne 13/3/09 Martinsk]

Odesláno

Ahoj, ten zvuk, který popisuješ při řazení se mi objevuje taky a pak ještě když jedu třeba na čtverku, pustím plyn a znova přidám. Můj mechanik to prohlížel a v pondělí jdu měnit spojkovou sadu. Prý je to u těchto aut klasika. Jinak ty zvuky při malé rychlosti ti můžou dělat držáky stabilizátoru. Řešili to tady snad všichni majitelé.

Zatím

Odesláno

Se závadou neporadím,ale jestli je auto v záruce(usuzuji dle najetých kilometrů),dej ho do servisu a ať se starají,co všechno rozeberou není tvoje starost.Až na závadu přijdou dej vědět!

Odesláno

V případě, že je auto v záruce, je to celkem jednoduché. Zajdi do servisu, sepište reklamační protokol, když ti auto budou předávat, trvej na zkušební jízdě. Pokud bude závada trvat, auto buď nepřebírej nebo trvej na záznamu do reklamačního protokolu. Pokud nejsou schopni závadu opakovaně opravit máš nárok na nové zboží nebo odstoupení od kupní smlouvy. Tak to říká občanský zákoník, pokud si soukromá osoba, tak se kupní smlouva uzavírala právě podle něj. V německu se to skutečně takhle dělá a u nás vím o několika případech také. Je třeba vystupovat sebejistě a záruku nejlépe uplatňovat v salonu, kde si auto koupil. Když auto neopraví do 30 dnů, můžeš odstoupit od smlouvy tak jako tak. Pokud ti auto vrací s tím, že nemouhou přijít na závadu, nedá se to považovat za vyřízení reklamace a lhůta 30 dnů běží od prvního nahlášení závady.

Odesláno

Přátelé, děkuji za příspěvky a rady, určitě mám v plánu takto postupovat. Přiznám se, že jsem zastánce klidového řešení problémů, ale v tuto chvíli asi není jiné východisko, než začít bojovat. Jediné čeho se obávám, je, že to mohou označit jako normální projev. Dokonce v příručce snad mají takovou alibistickou věc, která o projevech auta způsobených užíváním pojednává. Každopádně se obrátím přímo na servis dealera, kde jsem to kupoval.

Osobně si též myslím, že se jedná o dvouhmotnostní setrvačník.

• O 1 rok později...
Odesláno

zdravim vsetkych, mam viac-menej podobny problem s mojou 307ckou. nechcel som zakladat nove vlakno, tak to hadzem sem, dufam ze to nikomu nebude vadit :)

k veci: auto som kupoval pred rokom ako ojazdene (so 130.000km), teraz na nom mam 177.000km, odkedy som ho kupil, tak mi pri zrychlovani na 4ke a 5ke (5kvalt) trocha roztrase cele auto, cca medzi 1800 a 1900 otackami. ale nie vzdy. ked to spravi, dam nohu dolu z plynu, pridam opat a je to ok. v podstate ide o to iste co ste tu nadomnou popisovali.

posledne tyzdne ma trapia ine vibracie. po nastartovani mi vibruje cele auto. opat nie po kazdom starte (cca pri 1 z 3). prejavuje sa to rovnako pri vysliapnutej ako aj nevysliapnutej spojke (teda ddvojhmotak mozem vylucit) a pri nizkych rychlostiach (<25km/h) pocas zrychlovania na tuto rychlost aj pocujem nejake zvlastne zvuky, akoby sli zpod auta. zvukt mi pripominaju rapkanie starych atmosferickych dieslov s deravym vyfukom, ale nie tak hlucne...

dnes som bol v servise, a typek mi povedal ze to tazko urcit (zavada sa samozrejme neprejavila). povedal ale ze by to mohlo byt vstrekmi, ze do jedneho valca mozno ide chudobnejsia zmes, tym padom je mensi vybuch, a nasledne vibracie. znie to celkom logicky. a to vibrovanie mohlo rozhegat volaco ine... ja som tipoval pricinu v silentblokoch, no teraz neviem. kazdopadne asi kupim nejake cistiace aditiva a uvidim. dalsia vec ze ak je to vo vstrekoch, tak dvojhmotak z toho isto nieje nadseny... :(

mal uz niekto z vas s tymto problemy? ak ano o co slo? vdaka

@Caly: tak ako si dopadol s karou?

EDIT 2010-09-22:

zistil som ze je to vo vstrekoch. ked to vibruje, tak motor uplne skace, vrchny kryt motora ma rozkyv mozno takych cca 4-6cm, teraz skusim dopalit celu nadrz a potom tam nalejem asi v-power alebo ten premiovy diesel od omv + cistiace aditiva. potom sem napisem ako som dopadol. :roker

btw: vie niekto odporucit nejake kvalitnejsie cistiace aditivum? :myslim najlepsie ak mate s nejakym dobre skusenosti... vdaka.

[upravil dne 22/9/10 od lion307]

Odesláno

Zdar!

Tak jak jsem dopadl. Do autorizáku jsem stále dupal a dupal s tím, že jsem z mnoha jiných zdrojů měl zprávu, že tento problém vibrací může skutečně pocházet od setrváku. Nějak si to nepřipouštěli, tak mi nejdříve vyměnili horní silenblok motoru - výsledek \"0\". Tedy alespoň ustalo slabé klepání v pomalé rychlosti na mírných nerovnostech:). Vibroval jsem se ale dál. Následně tedy zvolili jinou variantu (poradili prý kluci z Francie), že by to mohlo být špatnou směsí a ať vymění sání. Tak tedy mám nové sání. Efekt však byl opět \"0\". Teprve potom mi tedy řekli, že se pokusí na centrále vyjednat nový setrvák. Výsledkem bylo, že přijel maník z centrály a že chce závadu demonstrovat. Závadu jsem předvedl a maník povolil výněnu strvačníku. Druhý den jsem si auto vyzvedl a odjel domů. Po důkladném zahřátí jsem se ujistil v tom, že popisované vibrace zmizely.Takže jsem byl spokojenej parchant. Jediné co nebylo úplně Ok bylo, že bylo cítit chvějí při sešlapávání spojky. Prý, že si to sedne. Spojkovou sadu prý neměnili, že nebyl důvod.

Takže si to asi 2-3 tis. km sedalo. Bohužel ale úměrně se sedáním si spojky se úměrně vracely ony vibrace... Takže dnes jsem tam, kde jsem byl. Asi tak. Už na ně seru, až auto vypadne ze záruky, nechám tam asi hodit jednohmotnostní náhradu se spojkou a budu doufat, že touto investicí to snad vyřeším.

Někde jsem ještě vygooglil, že takto dokážou zničit setrvačník i harmonické vibrace podvozku. Takže celé je to možná složitější. Napadlo mne, že bych mohl zkusit hodit tam jiné poloosy, zda by to něco způsobilo. Ale dělejte to u skoro nového auta...

Tak zdar!

• O 7 měsíců později...
Odesláno

Zdarec.

Včera se mi objevila taková nepříjemnost.

Při nízkých otáčkách (typicky rozjíždění na jedničku + následné přeřazení na dvojku a přidání plynu) auto vydává takový jakoby \"plechový\" chrčení/vibrování. Nezdá se mi, že by to šlo od motoru, ale těžko říct, do kabiny je docela kvalitně odhlučněnej, takže to může mást. Spíš se mi to jeví jako z prostřední či zadní části podovzku. Při vyšší rychlosti to už slyšet (možná jen to) není.

Dělat to začlo po týdenním stání v garáži a nejsu si vědomej, že bych předtím na něco najel. Auto má najetých cca 78 000 km.

Do nafty přidávám VIF, takže vstřikama by to být snad nemělo.

Nemáte nějakou ajdu, co by to mohlo být? Napadl mě (po zkušenostech na škodárně) výfuk, ale minimálně zadní část uvolněná není.

Dík.

• O 8 měsíců později...
Odesláno

ja mam podobny problem, dnes som rano nastartoval a auto nejako neslo pravidelne motor cely vibroval a skackal a z vyfuku siel taky bublavy vynechavajuci zvuk ako keby zle palilo, v kabine cely volant skakal ako keby slo na 3 valce ale ked som vypol motor a nastartoval, tak uz slo v pohode mam 1.6 16v benzin 2002 sviecky mam nove aj baterku chyta pekne cim to moze byt zapalovacia rampa?

• O 9 měsíců později...
Odesláno

cawte poradte mi auto startuje super len mam problem s zrychlovanim na vsetkych stupnoch do 3000ot auto ked mu pridam napriklad na 2ke a idem 2500ot tak dusi a duni a az po nejakej dobe zacne stupat otacky zvuk je taky ako keby som mal hrusku namiesto filtra skontroloval som vsetko tesnenie sania aj sviecky nove napada ma rampa ci by to mohlo sposobovat pri prudsej akceleracii ze auto sa nadychava a dusi a duni a az tak sa rozbehuje do vyssich otaciek 1.6 16v nfu 2002

Odesláno

nazdar ja mam tiež podobný problém s trasením od motora pri jazde na dvojku a preradení na trojku mi vybruje kasňa od pp kolesa a od motora...nejsom si istý ale vyzerá to asi na slentblok motora na pp strane má torchu volu a je tam prasklinka.poradí niekto?thanks..

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...