Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

ŽIVNOSTNÍCI, kolik kč si účtujete za KM??

Recommended Posts

Odesláno
Původně zaslal: Vvitty

2Neon: sorry, ale jestli je to dodavatel, coz v tomto pripade nepochybne jako OSVC je, tak je to veci dohody dle patricne smlouvy a zakazky.

Něco takovýho jsem chtěl slyšet, jestli je to na základě dohody, tak není co řešit ... ;) A kor, když tu vidím těch 5 Kč od někoho. Jako těch 7 bych mu klíďo i nechal, ale asi to opravdu uděláme interně 3,9/Km + papírová spotřeba na 100km + průměrná cena PHM ... když si to vyšaší levněji, jeho bonus ... :roker

Odesláno

V tomhle souhlasím s Vvittym - OSVČ (osoba samostatně výdělečně činná) je svébytný subjekt (nikoli zaměstnanec) a veškeré zásahy do výše náhrad MUSÍ být činěny po vzájemné dohodě obou stran. Pokud tedy chceš snížit částku proplácenou za km (osobně mi 9Kč přijde částka velice rozumná), musí na to OSVČ přistoupit, což bude docela složité (finance se obecně snižují velice těžko, kór když už jsi jednou na takové podmínky přistoupil.

Pokud jsi jinak s lidmi spokojený, asi bych na nic nesahal - kvalitních dělníků nestojí zatím ještě nikde zástupy (a v brzké době bych nějakou razantní změnu nečekal).

Odesláno

mimochodem, za jake obdobi ta faktura je? resp. kolik si uctoval v lete, kdy nafta stala 35.- litr? v dnesnich cenach se to mozna zda hodne, ale...

Odesláno

Medvěde, máš recht. Kvalitní lidi se hledají blbě, ale od toho jsou zvlášť zaplaceni královsky (člověk od člověka) ale když Ti denně jede 80km na stavbu a 80km zpět 5 dní v týdnu = 800km/týden = 3200km/měsíc a proplácet mu jenom za cesty 28800,- je celkem dost ... :nevim

A nehledě na to ... domluva byla, ale je rok stará, tedy, kdy byla průměrná cena PHM o cca. 10,- Kč/litr vyšší a hlavně s ním udělal dohodu předchozí jednatel ... :roker Vim, že jakmile se mu šáhne na peníze, bude zle, ale hodinová mzda mu zůstane (případně se dle kvalifikace a výkonů může zvýšit). Ale s tímto chci něco udělat... a chtěl jsem vědět jenom, jestli na to mám právo ...

Odesláno

mimochodem, za jake obdobi ta faktura je? resp. kolik si uctoval v lete, kdy nafta stala 35.- litr? v dnesnich cenach se to mozna zda hodne, ale...

Léto jim neberu ... jedná se mi právě o domluvu na letošek (kdy mj. ceny PHM dost razantně poklesly) -> patrně platnou od února ...

Odesláno

Právo k takovému jednání podle mě máš, je jen otázkou, zda takovou dohodu bude chtít i druhá strana - vše je o jednání a spoustě dalších souvislostí.

Odesláno
Původně zaslal: Neon

2Neon: sorry, ale jestli je to dodavatel, coz v tomto pripade nepochybne jako OSVC je, tak je to veci dohody dle patricne smlouvy a zakazky.

Něco takovýho jsem chtěl slyšet, jestli je to na základě dohody, tak není co řešit ... ;) A kor, když tu vidím těch 5 Kč od někoho. Jako těch 7 bych mu klíďo i nechal, ale asi to opravdu uděláme interně 3,9/Km + papírová spotřeba na 100km + průměrná cena PHM ... když si to vyšaší levněji, jeho bonus ... :roker

Ještě: cena lt paliva je daná tabulkově a na letošní rok je snad 26,80. (kamaráda Googla jsem se neptal)

- když je levný benzín, bere se tahle

- když je benzín dražší, může se dokládat podle paragonu.

(on se může dokládat i když je benzín levnější, ale kdo by to dělal, že ?)

- pokud dojíždí denně za prací a nic nepotřebuje vozit, ať jezdí vlakem :D

- pokud není zaměstnanec, je to věcí domluvy. Můžeš mu platit třeba paušál. Nebo by možná mohl lítat vrtulníkem. Kdo ví?

Odesláno

Můžeš zkusit podobný systém, jako mají zaměstnanci při užití soukromého auta na služební cestu (cena PHM je buď stanovena nějakou částkou za litr na rok, nebo budeš akceptovat účty k naftě + nějaký paušál na km amortizaci) - pokud na to protistrana přistoupí, je to asi nejférovější systém (ale jezdit pro Tebe novým autem bych si pak netroufl)

Odesláno

proč? Auto za čtvrtmega se zaplatí po 64 tkm, za půl po 128 tkm a za 700 tisíc po 180 tkm.

(ceny jsou bez oprav a gum, jen pořizovačka)

Mě to připadne přiměřené.

Odesláno

2Medved: a proto si taky normalni clovek na takove dojizdeni koupi neco, co moc nestoji, moc nezere... a ma to aspon zakladni miru pohodli a bezpeci.

Odesláno

Neon : těch 3,9Kč si vždy zjistím pro daný rok na finančním úřadě a cenu benzínu dokládám k vypsanému cestáku účtenkou od pumpy (proto je to v závislosti na momentální ceně benzínu rozdílné - asi spravedlivější )

Tato částka může být ještě navýšená o další položky,např. použítí přívěsného vozíku,atd.

pak je tady ještě druhý případ jak uvádí vix a to fixní částka na celý kalendářní rok.

Toto platí pro použití soukromého vozidla (některé firmy požadují ještě podmínku , že toto auto musí mít uzavřenou i havarijní pojistku)

Snad to stačí pro vysvětlení

Odesláno

když jsem dělal loni před Vánocema brigádu pro O2 tak mě dávali 5,50,-Kč/km.. prej to bylo spodní minimum co museli, denně jsem jezdil 100km

Odesláno

Medvěde, máš recht. Kvalitní lidi se hledají blbě, ale od toho jsou zvlášť zaplaceni královsky (člověk od člověka) ale když Ti denně jede 80km na stavbu a 80km zpět 5 dní v týdnu = 800km/týden = 3200km/měsíc a proplácet mu jenom za cesty 28800,- je celkem dost ... :nevim

Jestli je 150 Kč/hod (jak jsi napsal výše) pro OSVČ královské placení, tak pro Tebe dělat nechci ;)

Odesláno

A nehledě na to ... domluva byla, ale je rok stará, tedy, kdy byla průměrná cena PHM o cca. 10,- Kč/litr vyšší a hlavně s ním udělal dohodu předchozí jednatel ... :roker Vim, že jakmile se mu šáhne na peníze, bude zle, ale hodinová mzda mu zůstane (případně se dle kvalifikace a výkonů může zvýšit). Ale s tímto chci něco udělat... a chtěl jsem vědět jenom, jestli na to mám právo ...

myslim že ten hlavní problém je v tom že denně jezdí 160km...;)

Odesláno

Kdyz jezdi 160 km denne, tak bych jim koupil sluzebni vozidlo, neco starsiho, a budete mit ve firme pokoj. Vozidlo nebude na osobni ucely, a parkovat ho muzou treba u vas ve firme.

Za takoveho partnera 5 misnteho v 1.9 D by ste sice neco dali (ojeteho) ale pri 28 800 mesicne (co davate) by se vam asi do roka nebo dvou penize vratili :)

Odesláno
Původně zaslal: Peta

Jestli je 150 Kč/hod (jak jsi napsal výše) pro OSVČ královské placení, tak pro Tebe dělat nechci ;)

To ne, to maj ty lidi typu \"podržkoště\" montéři mají razantně více ... :roker Instalater si v průměru měsíčně přijde na cca. 30000,- a to se fakt většinou nesedře a k tomu si jede i jiný kšefty, což je jeho bonus a ještě má právě ony benefity ve formě peněz za auto. A horní hranice, co se proplácela faktura bylo 48000,-/měs, což je celkem slušný, ne?? :aut:aut Ale je pravda, že ten fakt, máknul ... Ber to, že to není nějaký IT majstr ;)

Odesláno

Jinak díky všem za příspěvky ... už mám celkem jasno, co udělám ...

Spravedlivý to bude a jsem jenom zvědav na reakce, ale na hůl je rozhodně brát nebudu ...

Bohužel je fakt, že když se jim zčísne každýmu byť 0,5Kč/km, tak to ročně ušetří cca. 50000,-, za co zaplatim ročně skoro 3 firemní telefony ... a to není od věci ... ;) Nehledě na to, že můžou klidně jezdit spolu a nářadí vozí jenom jeden a na jednu stavbu se jede 3ma autama ... Občas je to uznávám nezbytné, ale často zbytečnost;)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...