Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Dacia Sandero- je nutné mít výrobní \"tuctovku\"? Názor na automobily Dacia.

Dacia Sandero- je nutné mít výrobní "tuctovku"? Názor na automobily Dacia.  

1. 1. Dacia Sandero- je nutné mít výrobní "tuctovku"? Názor na automobily Dacia.

• Prosím přihlaste se nebo zaregistrujte, abyste mohl hlasovat v této anketě .

Recommended Posts

Odesláno

hehe, uz to nie je clio s nalepenym batohom, ale sandero s nalepenym batohom..

no my sme pozerali na tu najvyssiu vybavu(aj ked u ostatnych znaciek je to skor standard) pretoze sa zda byt aj najvyhodnejsia.. predsa len, dnes uz auto bez klimi kupovat :myslim a v tej prvej vybave sa klima ani dokupit neda, a v druhej je tam cenovka taka, ze sa dostanes skoro na tu cenu tej najvyssej

inak u nas v kosicoch sa mi nepodarilo este zahliadnut tu novu verziu, tak sa mi zdalo cudne ze na nej uz jazdite :P

nejake skusenosti? ako sa tam odvezu 4 dospely ludia?

[upravil dne 28.12.2008 PnR]

Odesláno
Původně zaslal: PnR

hehe, uz to nie je clio s nalepenym batohom, ale sandero s nalepenym batohom..

no my sme pozerali na tu najvyssiu vybavu(aj ked u ostatnych znaciek je to skor standard) pretoze sa zda byt aj najvyhodnejsia.. predsa len, dnes uz auto bez klimi kupovat :myslim a v tej prvej vybave sa klima ani dokupit neda, a v druhej je tam cenovka taka, ze sa dostanes skoro na tu cenu tej najvyssej

inak u nas v kosicoch sa mi nepodarilo este zahliadnut tu novu verziu, tak sa mi zdalo cudne ze na nej uz jazdite :P

nejake skusenosti? ako sa tam odvezu 4 dospely ludia?

[upravil dne 28.12.2008 PnR]

Tak to Ti nepovím, neb s tím jezdím sám, máme to jako demo už asi 2 měsíce, možná dýl.

Odesláno

K věci: před 406 jsem uvažoval o Loganu MCV 1.5 dCi. Důvod: cena, velikost vozu uvnitř, dobré reference od kolegy, který má jednoho z prvních krátkych Loganů a stále jezdí a stále jezdí a stále jezdí. . . . . Ale pak jsem si to rozmyslel a koupil vůz v bazaru. No a někteří již vědí :D

Odesláno

Osobně Dacii fandím. Je to opravdu alternativa těch všudypřítomných Fobií. Nic proti Fobiím, ale pro taky ne. :)

Budu raději, pokud bude na trhu více variant, pro zákazníka a každé auto, které má potenciál vytlačit alespoň část těch >15 let starých raket, co opadávají na parkovišti a pořád se s nima jezdí, má mé sympatie (včera jsem potkal kráááásnýho Wartburga - nesvítil, dveřma bylo pilotovi vidět na nohy, oblak dýmu za vozem mi připomínal požár nedalekého stohu slámy...).

Co se týká přístupu médií k tomuto segmentu - vzpomínáte si na \"aférku\" crash testu Roomsteru, kterému při čelním nárazu uletěl akumulátor a tedy vyletěly pozdě pytle a nemakaly předepínače pásů? :)

Hádejte, jak jej Euro NCAP ohodnotil. Ano, dostal pět hvězdiček. :super A řádně se to vytroubilo do světa. (více zde)

Zatímco Logana otočili v ADACu na střechu s rezervním kolem na nápravě při focení a pak vyšly články \"Logan se převrátil při Losím testu\". :) (více zde)

Odesláno
Původně zaslal: AnotherOne

Koho ešte Sandero nepresvedčilo - Sandero Stepway, len škoda že je to pre juhoamerický trh. Nie zlé pre narkobaróna na preháňanie po plantážach :D

:-O Pecka..

Odesláno
Původně zaslal: Kurt

Osobně Dacii fandím. Je to opravdu alternativa těch všudypřítomných Fobií. Nic proti Fobiím, ale pro taky ne. :)

Budu raději, pokud bude na trhu více variant, pro zákazníka a každé auto, které má potenciál vytlačit alespoň část těch >15 let starých raket, co opadávají na parkovišti a pořád se s nima jezdí, má mé sympatie (včera jsem potkal kráááásnýho Wartburga - nesvítil, dveřma bylo pilotovi vidět na nohy, oblak dýmu za vozem mi připomínal požár nedalekého stohu slámy...).

Co se týká přístupu médií k tomuto segmentu - vzpomínáte si na \"aférku\" crash testu Roomsteru, kterému při čelním nárazu uletěl akumulátor a tedy vyletěly pozdě pytle a nemakaly předepínače pásů? :)

Hádejte, jak jej Euro NCAP ohodnotil. Ano, dostal pět hvězdiček. :super A řádně se to vytroubilo do světa. (více zde)

Zatímco Logana otočili v ADACu na střechu s rezervním kolem na nápravě při focení a pak vyšly články \"Logan se převrátil při Losím testu\". :) (více zde)

Účelem bylo Logana jen potopit..

Mimochodem co se týká bezpečnosti, Sandero má 3 hvězdy, ale je to vrchol 3 hvězdové hranice, kdežto taková Fabia 2 má 4 hvězdy, ale to je sotva spodek 4 hvězdové hranice. Sandero máí slabou ochranu chodců..ale upřímně, když v něm jedu, spíš mne zajímá, co se stane, když to někam narvu..

Odesláno

jarajarda: Sandero dostal ještě o hvězdu navíc, pokud byl ve výbavě s tzv. \"SafetyPackem\" - ovšem tohle jsem nikde v ceníku nenašel (vím jen, že to obsahuje předepínače pásů a 6 pytlů). :nevim

Odesláno

jarajarda: Sandero dostal ještě o hvězdu navíc, pokud byl ve výbavě s tzv. \"SafetyPackem\" - ovšem tohle jsem nikde v ceníku nenašel (vím jen, že to obsahuje předepínače pásů a 6 pytlů). :nevim

? Fakt? Nemáš někde odkaz? Ale 6 pytlů v nabídce nemáme..:myslim zatím jen 4.

Odesláno
Původně zaslal: jarajarda

6 pytlu asi nebude pro cr , jinak by to nemohlo vystupovat jako nejlevnejsi auto :D

Odesláno

Jako častému návštěvníku Rumunska mi nedá, abych se neyyjádřil.

K Dacii jako takové (konkrétně 1310 = licencované R 12) jsem vzplál nezkonalým obdivem při mé návštěvě Rumunska v r. 2000. To, po jakých \"silnicích\" ta auta byla schopna jezdit (v oblasti, kam každoročně jezdím se jezdí z 80% po polňáčkách - asfalt ta auta témě nevidí) a jak s nimi místní řidiči zacházejí by běžná srovnatelná škodovka (Š 105/120, FAVORIT) nepřežila ani náhodou - po místních silničkách (v mapě jsou značeny jako cesty nesjízdné autem) se prohánějí Dáčky a Ara rychlostmi blížícími se 60 km/h, zatímco ostatní Evropa se šine krokem či rychlostí jen o málo vyšší.

Nástupcem starých Dáček se stal Renault 19, který má spoustu dílů s Dáčkou shodných - o Loganu či Sanderu si myslím, že jsou to levná auta dělaná do nepohody a uživatelům, kteří nemají auto na parádu či jako modlu (což často vidím třeba na tomto klubu) má takové auto co nabídnout. Osobně bych nové Dáčky určitě nezatracoval, při ceně, za kterou se prodávají, mají co nabídnout.

Odesláno

Po 405té jsme o Dacii MCV uvažoval, velice mě lákala cena na billboardech, 179tis za tak velké auto, ale pak jsem si stáhl ceník a zjistil, že 179 je cena na leasing, hotově 199, dále že to v základu nemá ani posilovač řízení, že se musí volit o 20tis dražší verze Ambiance, pak jsem si řekl, že 1,4 nebude to pravé, 1,6ka je jen o 10tis dražší a to už jsem na 240tis.. Což už je o třetinu více.. :myslim Takže nakonec jsem bez zadlužení koupil jetého Opla a zatím nelituju.. Až doslouží, tak bych o Daciii opět uvažoval (MCV nebo nějaké nové kombi, nové auto, je nové auto..)

post-0-14109603854978_thumb.gif

Odesláno
Původně zaslal: C.J.

Po 405té jsme o Dacii MCV uvažoval, velice mě lákala cena na billboardech, 179tis za tak velké auto, ale pak jsem si stáhl ceník a zjistil, že 179 je cena na leasing, hotově 199, dále že to v základu nemá ani posilovač řízení, že se musí volit o 20tis dražší verze Ambiance, pak jsem si řekl, že 1,4 nebude to pravé, 1,6ka je jen o 10tis dražší a to už jsem na 240tis.. Což už je o třetinu více.. :myslim Takže nakonec jsem bez zadlužení koupil jetého Opla a zatím nelituju.. Až doslouží, tak bych o Daciii opět uvažoval (MCV nebo nějaké nové kombi, nové auto, je nové auto..)

Jasný, když si člověk začne vymejšlet, logicky stoupá cena, ale tak je to se všema novejma autama:super

Odesláno
Původně zaslal: Medvěd

Jako častému návštěvníku Rumunska mi nedá, abych se neyyjádřil.

K Dacii jako takové (konkrétně 1310 = licencované R 12) jsem vzplál nezkonalým obdivem při mé návštěvě Rumunska v r. 2000. To, po jakých \"silnicích\" ta auta byla schopna jezdit (v oblasti, kam každoročně jezdím se jezdí z 80% po polňáčkách - asfalt ta auta témě nevidí) a jak s nimi místní řidiči zacházejí by běžná srovnatelná škodovka (Š 105/120, FAVORIT) nepřežila ani náhodou - po místních silničkách (v mapě jsou značeny jako cesty nesjízdné autem) se prohánějí Dáčky a Ara rychlostmi blížícími se 60 km/h, zatímco ostatní Evropa se šine krokem či rychlostí jen o málo vyšší.

Nástupcem starých Dáček se stal Renault 19, který má spoustu dílů s Dáčkou shodných - o Loganu či Sanderu si myslím, že jsou to levná auta dělaná do nepohody a uživatelům, kteří nemají auto na parádu či jako modlu (což často vidím třeba na tomto klubu) má takové auto co nabídnout. Osobně bych nové Dáčky určitě nezatracoval, při ceně, za kterou se prodávají, mají co nabídnout.

No, co se týká bitelnosti, je to až neuvěřitelný co to auto snese..

Odesláno

:)

Mno, mně osobně se Sandero docela líbí, ale když už bych nad nějakým levným vozítkem uvažovala, asi by to byl od Dacie Logan MCV: a koupila bych si ho pouze jako pracanta při podnikání, pokud bych měla potřebu něco převážet.

Pravda je, že cena stoupá závratně spolu s požadavky na výbavu. A třeba zrovna Sandero s motorem 1,6 a aspoň základní výbavou, kterou požaduju, už je v cenové relaci blížící se 300k a za to už jde pořídit něco lepšího.

Takže podtrženo sečteno: podle mých aktuálních potřeb koupi Dacie rozhodně neplánuju, ale svoje zákazníky si určitě najde. :)

Odesláno
Původně zaslal: jarajarda

No to je tak:

Bez SafetyPack

Se SafetyPack

Ten druhý výsledek se nijak moc nerozmazával a taky se nevyhodnocoval - viz větička \"The test was not rated and shows only the scores of the test.\" - kdo četl můj první příspěvek v tomto tématu, nemůže tím být zaskočen. Ovšem ochrana posádky se zvedla z původních 24 bodů na celkových 31.

Odesláno
Původně zaslal: Netopýrka

Mno, mně osobně se Sandero docela líbí, ale když už bych nad nějakým levným vozítkem uvažovala, asi by to byl od Dacie Logan MCV: a koupila bych si ho pouze jako pracanta při podnikání, pokud bych měla potřebu něco převážet.

Pravda je, že cena stoupá závratně spolu s požadavky na výbavu. A třeba zrovna Sandero s motorem 1,6 a aspoň základní výbavou, kterou požaduju, už je v cenové relaci blížící se 300k a za to už jde pořídit něco lepšího.

Takže podtrženo sečteno: podle mých aktuálních potřeb koupi Dacie rozhodně neplánuju, ale svoje zákazníky si určitě najde. :)

to mate dost divne ceny nie? ved na slovenskych strankach stoji sandero s 1.6 v najvyssej vybave 270 slovenskych..

Odesláno

Tak Sandero jsem si byl osobně vyzkoušet a prohlédnout a dle mého jeto velice slušné auto ve své třídě a za velmi líbivou cenu. Clekový dojem z jízdy - neměl jsem žádné větší výhrady , snad jen pár detailů ,ale u nich jde spíš jen o zvyk než o vadu. Při srovnání Sandera s novou Fábií zcela jasně vyhrává Sandero a to ve všch směrech užitnost, pohodlnost, jízdní vlastnosti, líbivost a hlavně cena.

Odesláno
Původně zaslal: PnR

Původně zaslal: Netopýrka

to mate dost divne ceny nie? ved na slovenskych strankach stoji sandero s 1.6 v najvyssej vybave 270 slovenskych..

Lenča si tram určitě napočítala nějakou spešl výbavu, nějakou tyč, aby mohly její zvířátka spát hlavičkama dolů:D

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...