Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Dlažba - potřebuju sehnat konkrétní dlaždice, ale nic o nich nevím :)

Recommended Posts

Odesláno

Asi hodně hloupej dotaz, ale takovejch je tu spousta, tak proč nepřidat jeden další :aut

Mám v bytě jakousi dlažbu a potřeboval bych sehnat pár stejnejch dlaždic na výměnu. Prekér je, že o stávající dlažbě nevím vůbec nic, krom toho, jak vypadá. Dlažba je pokládaná zhruba pět let zpátky, je to jakási variace na téma mramor.

Hodil by se nejspíš asi tip na prodejnu, kde mají velkou nabídku a podle přinesený dlaždice by třeba byly schopný poradit, bo tak něco v tom smyslu.

Kdyby se přímo tady někdo cejtil že to identifikuje podle vzhledu, můžu vymyslet i nějakou fotku.

Odesláno

Zajeď do SIKO koupelny - pokud neuspěješ tam, pak je ještě velká prodejna dlažby na Průmyslové. pokud ani jedna varianta nebude to ONO, pak se podívej na výrobce RAKO (největší český výrobce dlažby a obkladů) a pak už jen zákon padajícího lejna neboli hledání prodejců dlažby na netu (vždy asi musí být spojeno s přímou návštěvou a nebo prohlídkou katalogů)

Odesláno

OK, díky za tipy ;)

Na netu sem to tak nějak trochu zkoušel, ale popravdě sem nenašel jedinej rozumně použitelnej web, kde by se nechaly vzory dlažeb pohodlně procházet...

Ještě mě napadá. Možná by se mi povedlo zjistit, kdo ten barák stavěl, co myslíte, nechalo by se podle toho a data výstavby nějak dopátral, kdo dodával dlažby?

Odesláno

Doporučuju zajet do stavebnin. Aspoň u nás mají ve stavebninách mnohem větší výběr než v SIKO. A mají tam i vzorové kousky, tak to vzít s sebou a doufat, že najdeš:) Minimálně Ti poradí co to je zač a kde to případně můžeš zkusit shánět dál;)

Odesláno

Držím Ti palce v hledání. My jsme měli vybranou určitou dlažbu a díky jednomu člověku se opozdila objednávka a během tý doby keramička skončila a daná dlažba už není k sehnání. :( Nakonec jsme narazili na jinou, podobnou, ale už to není to co jsme vybrali před tím. Takže u 5 let starý dlažby to bude hledání v kupce sena a nejspíš se už třeba ani nevyrábí.

P.S. Kolik to je asi metrů čtverečních? Aby se Ti spíše nevyplatilo vyměnit dlažbu komplet. :myslim

[upravil dne 14/12/08 Dave_k]

Odesláno

A i kdyby se již vyráběla, nikdy nebude úplně stejná. Člověk, který se v dlažbách a obkladech pohybuje spoustu let mi říkal, že pokud chci větší množství dlažby, mám dbát na to, aby to bylo z jedné palety. Každá další může mít nepatrně jiný odstín.

Ještě rada - zkus jeden kousek odloupnout a z druhé strany alespoň poznat výrobce (samozřejmě, pokud je to technicky možné).

Odesláno

Nemám zrovna žádnou fotku, kde by primárním fotografovaným objektem byla ta dlažba, tak ale aspoň trochu pro představu kousek.

Nějaký dlaždice bokem bysme snad i měli mít, nicméně prý na rubu žádné informace o výrobci nejsou. Až se mi ta dalždice dostane do ruky, ještě to zkouknu.

post-0-14109603681584_thumb.jpg

Odesláno

Hm - vypadá to jako dlaždice.

To je nový byt nebo jsi od někoho koupil či jsi v nájmu?? Ptám se proto, že třeba můj otec vždy kupoval do 1 - 2 m2 dlažby více, aby bylo možné je použít v případě nějaké havárie. Tuto dlažbu jsme přechovávali ve sklepě a tam čekala a čekala a čekala ...

Třeba původní majitel bytu měl podobné myšlenkové pochody a teď má dlažky někde uložené - třeba v Tvém sklepě.

Odesláno

Tohle je bejvalej byt, odkud já už sem odstěhovanej, a zbývající dva spolubydlící na stěhování právě v těchto dnech pracují.

Majitelka sice něco málo dlaždic v zásobě má, ale nebyla prozřetelná dostatečně - půl metru bohužel opravdu nestačí. Metr by byl ideální...

Volal sem jim, ať tu dlažbu prozkoumají, tak z toho vyčetli jediný dva nápisy:

- gresfine

- porcellanato

Což mi skoro jako moc dobrá zpráva nepřipadá :-/

Tak mimochodem - jaká by vám připadla odpovídající náhrada za zničenej metr dlažby?

Odesláno

hodne stesti... paleta od palety se muzou lisit lehce nejen odstiny, ale i rozmery +- par mm.

takze po roce ci dvou uz muzes dostat pod stejnym oznacenim neco, co ti nepujde misto tech puvodnich :(

zkus nejaky velkoobchod s obklady a podobne...

Odesláno

Neřekl bych ani lišit lehce - kór 5 let rozdílu to se ta šarže bude blbě shánět, taky se ta dlažba vůbec nemusí vyrábět, taky to může být nějaká levná atrapa vyrobená pouze pro Obi nebo jinej hypermarket - kolikrát to takhle udělalo Rako i Horní bříza....a mraky italů atd.

Na netu to stejnak netrefíš, zajeď do koupelnovýho studia a porovnávej.

Odesláno

OK, zkusím ještě nějakou kvalitnější fotku sehnat, třeba i druhý strany. Jakmile je budu mít, ještě bych se ozval.

Dlaždici do ruky nevím kdy dostanu, snad v průběhu týdne. Případně pak zkusím ještě i něco málo z doporučovaných firem objet, díky za ně ;)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...