Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Přeně jak píše @re.Nejhorší jou lidi co mají určitou značku auta a jak o ní někdo řekne něco špatného tak se o ně pokouší mrtvička a hned kolem sebe začnou kopat a řvát,že daná značka je nejlepší :).Za pár let koupí auto jiné značky,situace se opakuje,akorát na fóru svého nového super vozu nenechají nic dobrého na předchozím autě.A mimochodem taková KIA Cee´d je určitě minimálně srovnatelná s 308,ne-li lepší a to ve všech směrech.

Odesláno

lape: tady v podstatě nejde o 308ičku jako takovou, ale o způsob jakým srovnávají auta a co kde vyzdvihují. Podávají lživé informace a nejnebezpečnější je na tom to, že tomu lidi věří. A to, že protěžují VW koncern je prostě do očí bijící a mě to vadí. Já třeba už Peugeota nemám, ale rozhodně mám jasno v tom, že je to kvalitní značka. Na rozdíl třeba od jmenované \"značky\" Kia. Podívej se do inzerce kdekoliv na webu za kolik se prodává 5 nebo 8 let stará Kia a za kolik stejně starý Peugeot. Lidí, kteří porovnávají pouze cenu a výbavu auta, je hodně a jen díky nim se prodávají tyto nekvalitní značky, takoví lidé si klidně koupí i tu nebezpečnou čínskou produkci. Staré Hyundaie a Kiy nikdo nechce, protože nekvalitní materiály dlouho nevydrží. Připomíná mi to vlnu Oltcitů na konci 80.let :) tolik lidí si je koupilo a po pár letech byly bezcenné.

Odesláno

zda sa mi smiešne že redakcia autosalonu ide hodnotiť auto (308) ktore už takmer rok beha po cestách, fabiu II už vychvalovali keď bola ešte len nakreslená na papiery:D

Odesláno
Původně zaslal: MichalTalbot

.... Vždyť ty novináři tam píšou jen to, za co dostanou zaplaceno (Škoda a VW jsou nejlepší, nejlepší, nejlepší) a lidi jim to věří a udělají závěr, že Peugeot už néé, lidi proberte se!

Ale takhle to funguje i v jiných oborech. Spolupracujeme s novináři v IT a funguje to obdobně, uspořádá se pro ně tiskovka kde se zadarmo nažerou, napijou a dostanu dárek a potom jdou psát recenze do časopisů...

Odesláno

nema cenu se rozcilovat, kazdemu vyhovuje neco a tak nemuzeme mit vsichni stejny nazor na vec.. me peugeot jeste porad ma co nabidnout a urcite u neho jeste par let zustanu, nejake statistiky me nezajimaj jsem spokojenej a to je pro me hlavni!! :)

Odesláno

zdarek,ja jsem to sice nevidel docela bych to zkouknul jenže nevim kde. minule jsem to hledal na prima.tv a nasel jsem tam odkaz ale neslo to pustit.Jde to vubec?

Odesláno

tak ja nevim, kdyz to tak v rodine vezmu tak mame plno skodovek,ale obevej se i jiny znacky a kdyz tak nad tim premyslim tak z tech skodovek nebyla v servisu jeste ani jedna,za to takovej citrous uz nespocetkrat! jen by me zajimalo,ti kterejm vadi skodovka jestli taky daj na keci nekoho jinyho a nebo jestli par mesicu v ni jezdili! jak uz tu nekdo psal, ja mam 306 posledni auto od peugeotu co bych bral je 406,ale tim koncim! dalsi nadchazejici modeli me vubec neoslovujou! a vubec myslim si ze tohle tema je uplne zbytecny!

Odesláno

Tady je zbytečných témat...

Moje konkrétní zkušenosti se Škodovkou:

1) Octavia I 1,9 TDi 04

jezdil jsem s ní od cca 100.000km v roce 07

- v asi 110.000km praskla hadice chlazení na dálnici, poprvé v životě jsem musel potupně čekat na asistenci

- soustavně problémy s ruční brzdou (zabírala strašně nahoře, v servisu jí furt seřizovali a furt to bylo naprd)

- ve 130.000km jsem jel do K.Varů, když jsem dobržďoval za skupinkou motorkářů asi z 90km/h, tak se mi najednou propadl brzdový pedál a auto přestalo brzdit!!!!!! To se mi v životě nestalo ani u 50 let starýho auta! V zadním bubnu zarezl samostav (u 3 roky starýho auta!) sjela se jen jedna pakna a vypadl váleček z prasátka. Dobrždoval jsem podřazováním a očima :o

- ve 150.000km se vylágroval diferenciál a ozubená kola probrousila plášť rozvodovky, který je společný pro převodovku, jen ten plášť stojí 16t Kč

- po cca 5t km mi v Chebu upadl vzadu spodní kryt motoru, tak jsem ho chtěl odmontovat, aby se neobrousil a koukám co to tam leží? Z kompresoru klimatizace prostě upadla ta magnetická spojka...

2) Od začátku 08 jezdím Octavia II 2,0 TDi, 143PS, 6ti kvalt

- spojka zabírá tak na 1cm z celý dráhy, reklamovat se to nedá, protože by to museli celý rozebrat a kdyby nic nezjistili, tak se to musí zaplatit

- po půl roce praskla manžeta pod ruční brzdou, reklamaci uznali, slíbili, že jí objednají a zavolají - nic, tak tam volám, a že prý se podívají jestli už přišla a zavolají - nic. Nakonec jsem tam zase volal já a prý už jí mají ať přijedu v úterý v 8:00. V úterý v 8:00 jsem u nich a nikdo o mě neví, nikde nejsem napsanej. Nakonec mě vzali, chtěl jsem ještě vyměnit stěrače (hlavně zadní už stál za prd) a dát do auta litr oleje, protože to žere olej jak prokopnutý (nejdřív to žralo 1 litr/6000km a teď tak 1litr na 10t km (nyní 70tkm) ). V poledne jsem si šel pro auto, ale manžetu nevyměnili, že prý byla v krabičce jiná :( při přebírání auta jsem si zkontroloval zadní stěrač a samozřejmě ho nevyměnili !!! Takže tam měli půl den auto na to, aby mi vyměnili přední stěrače :(

Minulý měsíc konečně dorazila správná manžeta - po výměně mi nesvítí světlo v popelníku, za to se druhý den rozsvítila kontrolka motoru - problém s EGR ventilem. Fakt platí jedno jediné: Škoda - PENĚZ!

Odesláno
Původně zaslal: MichalTalbot

Fakt platí jedno jediné: Škoda - PENĚZ!

Jestli něco nemám ráda, pak tyhle soudy. Hádat se nemá žádný význam. U každé značky můžeš chytnout špatný kousek. Máme doma 3. Oktávku a nemůžeme říct ani popel (jezdí s ní 3 lidi). Sama mám druhého peugeota a s tím prvním (307 break) nebyl absolutně žádný problém. Vlastně jo, s 308 SW se budu muset naučit parkovat, fakt z ní není vidět:(

Odesláno

No tak aby se tu všichni nestavěli na stranu Peugeotu tak hodím něco na druhou stranu. To že má zrcátka jak motyčky se tu už probíralo, pak že má hnusnej čumák se tu taky už probíralo, světla až skoro před přední sklo to tu už taky mnozí propírali, a ted najednou když si Prima vzpoměla se tu tu bude omílat znova, prostě je to auto jako každý, má nějaký + a nějaký -, komu se to nelíbí ať si ho nekupuje. Osobně mě se zrovna moc nelíbí, ale kdybych měl vybírat mezi 308 a např Fabii nebo Octou tak bych asi radši tu 308. :papa;)

Odesláno

Přesně tak, Radku, zrcátka jsou hnusny, krom toho, že nejdou vyklopit tak jak potřebuju, ale to už je folklór:-D Mně se ten čumák líbí, jen když je v něm nějaký chrom, plasty samy o sobě ee:bojim Ovšem ten interiér je mnohem hezčí než v Oktávce. Neseděla jsem ale v té nejnovější. Každému se líbí něco jiného a každé auto má svá pro a proti;)

[upravil dne 13/12/08 permonik7]

Odesláno
Původně zaslal: permonik7

...Každému se líbí něco jiného a každé auto má svá pro a proti;)...

Táto veta vystihuje všetky takéto debaty. Vždy je to o osobnom názore a možno i skúsenostiach.

Odesláno
Původně zaslal: Fusion

Krom Mercedesu, tam kvalita patří ke značce :P

Všetky autá sa kazia, iba o niektorých sa nehovorí. :D Ale uznávam že niektoré značky si dajú záležať na kvalite komponentov a prepracovaní detailov. Vždy sa to premietne i do ceny ale to je pochopiteľné.

Odesláno
Původně zaslal: permonik7

A co Rolls-Royce;)

Ten patrí medzi tie o ktorých sa nehovorí. :D

Čítal som knihu o Roll-Royce. V návode na použitie je i odstavec ako sa zachovať pri poruche vozidla a v kúpnej zmluve odstavec že vozidlo nikdy nesmie byť ťahané. Ťahanie konským záprahom bol dôvod na zrušenie kúpnej zmluvy. :D

To iba ako perličky. No pravdou je že v prípade poruchy príde pre nepojazdné auto odťahovka s plachtovou korbou.

Odesláno

Jo, o té plachtě jsem už taky slyšela...snad by měla být i ve výbavě:D Když se auto pokazí, musí se přikrýt, aby nebylo vidět nepojízdné RR. Tak tomu říkám strategie:super

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...