Driver Odesláno 11. prosinec 2008 Odesláno 11. prosinec 2008 Mám dotaz pro počítačové šťouraly. Pro známého jsem dostal na přeinstalaci pc, z.deska Asus, grafika Asus GeForce 7600. Počítač šlapal, ale jednou mu tam synáček naistaloval nějakou hru a systém spadnul (Xp). Nešlo to opravit takže úplně nový instalace. System jsem nainstaloval, dal tam SP3, ovladače desky a nainstaloval jsem i poslední ovladače od nVidie. Instalace proběhla v pořádku, počítač se restartoval, ale když měla naskočit obrazovka s výběrem profilů při startu win tak obrazovka zčerna a monitor se přepne do sleep modu, prostě vypadne signál. Když to restartuju do VGA modu a odinstaluju ty ovladače tak to běží v pohodě, už jsem zkoušel asi troje starší ovladače a pořád to samé, systém už jsem instaloval třikrát a ovladače vždy v nějakém jiném pořadí, ale bez úspěchu. Už jsem jaksi bezradný, na netu jsem našel zmínku o stejném problému, ale nikde odpověď jak z toho ven. Navíc nemám možnost vyzkoušet jinou grafiku nebo jí přehodit do jiného PC. Předtím to běželo s XP SP1, ale bohužel jsem si nepoznamenal verzi ovladačů, nenapdalo mě že s tím bude takový problém. Ještě jsem si na zítra připravil na zkoušku instalaci těch SP1, jinak nevím co s tím, asi se z toho zblázním.... Nesetkal jste se s tímhle problémem někdo? [upravil dne 11/12/2008 Driver] Citovat
MatrixChose Odesláno 11. prosinec 2008 Odesláno 11. prosinec 2008 A není to třeba monitorem? Jestli je starší a samo si to nastaví rozlišení/frekvenci mimo jeho rozsah skočí opravdu do sleep modu. Zkusit jinej monitor nebo skočit do nouzáku a něco nenáročnýho nastavit (už si nepamatuju jestli to u XP jde, u 98 to byla jediná záchrana). Citovat
Driver Odesláno 11. prosinec 2008 Autor Odesláno 11. prosinec 2008 Mám to připojený sice k crt monitoru, ale ten umí až 1280x1024 a i frekvenci umí slušnou. Zkoušel jsem i v nouzovém režimu tam nastavit 800x600 ale to nepomůže. Navíc pokud vím tak když naistaluješ na nový systém ovladače tak po restartu máš stejné rozlišení, tzn nějaké nízké. Jiný monitor zatím nemám možnost vyzkoušet. Citovat
MatrixChose Odesláno 11. prosinec 2008 Odesláno 11. prosinec 2008 Původně zaslal: Driver Navíc pokud vím tak když naistaluješ na nový systém ovladače tak po restartu máš stejné rozlišení, tzn nějaké nízké. Jiný monitor zatím nemám možnost vyzkoušet. Jo, tak to opravdu je, ale víš asi, čím vším si dneska může bejt člověk jistej... Zkusil bych nějaký novější LCD a vidělo by se. Jinak taky fakt nevím Citovat
jaudax Odesláno 11. prosinec 2008 Odesláno 11. prosinec 2008 za1. Pro 7600 by měly být ovladače poslední ovladače 178.24 viz: http://www.nvidia.co.uk/object/winxp_178.24_whql_uk.html a za 2. to co píše matrixchose je možné. Nastav v nouzovém režimu rozlišení 800*600 to musí zvládnout každý monitor. Rozlišení by mělo zůstat i po naběhnutí systému nozmálně. To mi dělala obnovovací frekvence monitoru. Na 800*600 100Hz zvládala, ale na 1024*768 už jen 75Hz. U LCD jsem to ještě neřešil... Než jsem to nacvakal, tak jste mě předběhli! [upravil dne 11/12/08 jaudax] Citovat
Kurt Odesláno 11. prosinec 2008 Odesláno 11. prosinec 2008 Ještě je možné, že z nějakého důvodu detekuje sekundární monitor. Takže v nouzáku do Správce zařízení a tam jej zakázat (nechat jen jeden, klidně Plug and Play, na tom nezáleží). Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 11. prosinec 2008 Odesláno 11. prosinec 2008 Nemáš tam připojenou třeba televizi, stejný problem jsem už řešil, prostě se obraz přepne po přeinstalaci ovladače na TV. Tam pomuže odpojit TV před instalací od grafiky. Nebo se muže přepnout na druhej výstup grafiky, stačí přepojit nastavit primarni monitor a je klid Citovat
Driver Odesláno 11. prosinec 2008 Autor Odesláno 11. prosinec 2008 Původně zaslal: Kurt Ještě je možné, že z nějakého důvodu detekuje sekundární monitor. Takže v nouzáku do Správce zařízení a tam jej zakázat (nechat jen jeden, klidně Plug and Play, na tom nezáleží). Ještě zkusím vypůjčit druhý monitor a připojit to na DVI (nebo přes redukci na stejný monitor), je možný, že se signál přepne na druhý výstup po nainstalování ovladačů. Ale jinak pokud v nouzovým nebo VGA režimu provádím odinstalaci ovladačů tak tam sekundární monitor není. to Hurvajz: nic jinýho tam připojený není to jaudax: to, že mi to spadlo do režimu, který neuměl monitor zobrazit se mi při nějakých experimentech častěji stává u toho LCD, ale to mi monitor vyloženě napíše, že mám změnit na doporučeý rozlišení, u klasického monitoru většinou nějaký obraz je i když třeba hodně zmršený, pouze u nějaký extrémních frekvencí nebo rozlišení se mi vypnul úplně [upravil dne 11/12/2008 Driver] [upravil dne 11/12/2008 Driver] Citovat
Kurt Odesláno 11. prosinec 2008 Odesláno 11. prosinec 2008 Tohle dělávaly starší nVidia karty (MX400 apod.). Má ten monitor OSD menu? Měl by snad hlásit při překročení parametrů (rozlišení/frekvence) něco jako \"Out of range\". Pokud to nehlásí a má OSD, vypadá to spíše na to, že se skutečně přepne zobrazení na sekundár. Citovat
AnotherOne Odesláno 12. prosinec 2008 Odesláno 12. prosinec 2008 Mne to pripadá ako vadná karta. Beží ešte vôbec počítač keď zhasne monitor - nie je zatuhnutý? Btw niekoľko posledných verzií ovládača je po inštalácii nastavené natívne rozlíšenie v prípade, že je pripojené LCD, neviem ako pri klasickom monitore. Citovat
Demo Odesláno 12. prosinec 2008 Odesláno 12. prosinec 2008 Ahoj, poslys neni za zakladni desce integrovana grafika? Ja jsem jednou resil u nejakeho stareho Dellu problem, ktery mel integrovanou grafiku a majitel tam chtel nejakou \"lepsi\" do PCI... Instalace OS probehla bez potizi, ale problem nastal po instalaci driveru ke vsemu... Problem byl v tom, ze i kdyz bylo v biosu nastaveno pro integrovanou grafiku \"auto\" (byl tam jen rezim on board a auto), tak windowsy zacaly pracovat s integrovanou grafikou.... Vyresil jsem to, ze jsem tu int. grafiku ve spravci HW zakazal.... Citovat
Driver Odesláno 12. prosinec 2008 Autor Odesláno 12. prosinec 2008 Tak jsem si půjčil druhý monitor, LCD a vypadá to, že vůbec nefunguje DVI výstup na kartě, takže karta bude asi nějaká nakopnutá. Takže to vrátím majiteli, ať si sežene na zkoušku jinou kartu nebo tuhle hodí někomu jinýmu na vyzkoušení. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.